U pravu si, ovako pričam tri godine, ali vjeruj da je kucnuo čas za promjene. Jedino ovo oko korone je problem, ali i on će biti, vjerujem riješen.AshburtonG je napisao/la: ↑08 feb 2021, 17:20Prestani razmisljat i vec sutra kreni sa procesom, inace ces i 2025. godine napisat slican post.
Mene je stid gdje sam potrošio vrijeme kada sam mogao do sada imati par godina staža kod Angele. Neki patriotizam guraš, dok drugi budžet BiH.
Njemački mi je na nivou B2-C1, vjerujem da mogu i C1 položiti, iako, vjerovali ili ne poslodavac nije čak tražio ni poznavanje jezika. Inače se radi o firmi Wolf system Osterhofen. Prejeftini je smještaj jer se radi o mjestu koje je udaljeno 100+km od Minhena, a tu mi prijatelj živi i ima kuću (žena, punac, punica), tako da bi mi pomogao na početku. Sva raja mi je u Minhenu, neki u Stuttgartu, dok je familija u Kasselu i Gelsenkirchenu. Moram se i s njim čuti.
Rekao sam da imam dvije opcije, čak možda i tri (treća vezana za struku), pa moram sa svima posebno razgovarati. Eto, Wolf system je prva opcija i ona mi se ne dopada toliko.