FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

Zoran28
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Zoran28 » 16 feb 2021, 10:26

@javier cestitam !
Dugo se Osim pokušavao izboriti za svoje mjesto pod suncem, a kada ga je početkom 1960-ih našao, došla je čuvena Afera Planinić i jednogodišnja suspenzija, službeno zbog namještanja utakmica

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 16 feb 2021, 10:29

hazarder je napisao/la:
16 feb 2021, 10:24
hordasDoboj je napisao/la:
16 feb 2021, 10:21
hazarder je napisao/la:
16 feb 2021, 10:19
I to što se naziva "sranjem po klubu" ima različite nijanse. Ako igrač odbija produženje ali se u isto vrijeme ponaša kao profesionalac, ne unosi razdor u ekipu, vrijedno trenira, nije mislima već u idućem klubu nego radi svoj posao do kraja, onda ne vidim problem da taj igrač odradi svoj ugovor do kraja.
Ako igrač hvata 5-10 godina mlađe saigrače za vrat na treningu i u otvorenom je sukobu sa trenerom, onda treba potencirati prodaju ili tribine do kraja ugovora. Razumijem ja tu opće prihvaćenu floskulu "svi igrači treba da budu isti i da imaju isti tretman" ali to ne pije vode, svi igrači nisu isti i nemaju niti trebaju imati isti tretman.
Pozdrav braćo, prvak je s Koševa.
Adukor i Lazic su bili ko ovi gore sto si opisao.
Onda treba mijenjati politiku kluba. Nek' Aduka i Lazić oproste. :salut:
Ni pod razno. Ne pravi pojedinac tim, nego tim pojedinca. Mi ne smijemo uigravat igrače koji s nama nece biti u kvalifikacijama za Evropu.

Ponavljam se, al ove stvari sa ugovorima su se davno trebale riješiti.
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 16 feb 2021, 10:30

Samo sam pitao sto nisu isti kriteriji za sve. Pa prije par dana i prije incidenta se govorilo da i Benju treba na tribine. Ja sam i prije bio protiv toga al ako si vec dvojicu tako slao ne mozes sad mijenjat pravilo. Prije si imao dostojne zamjene pa si se kurcio. Sad nemas zamjenu ni blizu za tog igraca pa si se usutio.

Al ja sve nade polazem da ce produziti
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 16 feb 2021, 10:33

Sta god SS odluci, ja cu prihvatiti. Pokazali su da im se moze vjerovati.

Lazni insajderi opet pokusavaju da budu IN. Mahala na aparatima

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 16 feb 2021, 10:38

16 feb 2021, 10:29
hazarder je napisao/la:

Adukor i Lazic su bili ko ovi gore sto si opisao.
Ni pod razno. Ne pravi pojedinac tim, nego tim pojedinca. Mi ne smijemo uigravat igrače koji s nama nece biti u kvalifikacijama za Evropu.

Prije možda mjesec dana sam pisao istu stvar vezanu za ugovore i onda mi je jedan forumaš donekle objasnio zašto to može biti dvosjekli mač. Stvar je u tome što u vrijeme potpisivanja ugovora s Milijem, ugovor na 4 godine nije imao nikakvog smisla jer smo potpisivali povrijeđenog igrača za kojeg niko nije mogao znati da će se ispostaviti da je Paolo Maldini za ovu ligu. Ono što bih ja promijenio je to da se istog momenta kada trener, SS, SD vide da je taj igrač uistinu kvalitet (što je u slučaju Milog bilo jasno prilično rano), odmah trebaju pripremati teren za produženje a ne čekati mart. U ovoj trenutnoj situaciji niko nije na dobitku.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 16 feb 2021, 10:42

Cestitke, @Javier! Do kraja sedmice dva pojacanja, citirajte me u ned! :kafa:
Bahati, bahati Željkan!
1946

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 16 feb 2021, 10:45

hazarder je napisao/la:
16 feb 2021, 10:38
16 feb 2021, 10:29
hazarder je napisao/la:

Prije možda mjesec dana sam pisao istu stvar vezanu za ugovore i onda mi je jedan forumaš donekle objasnio zašto to može biti dvosjekli mač. Stvar je u tome što u vrijeme potpisivanja ugovora s Milijem, ugovor na 4 godine nije imao nikakvog smisla jer smo potpisivali povrijeđenog igrača za kojeg niko nije mogao znati da će se ispostaviti da je Paolo Maldini za ovu ligu. Ono što bih ja promijenio je to da se istog momenta kada trener, SS, SD vide da je taj igrač uistinu kvalitet (što je u slučaju Milog bilo jasno prilično rano), odmah trebaju pripremati teren za produženje a ne čekati mart. U ovoj trenutnoj situaciji niko nije na dobitku.
Nisam mislio to da se daju 4 godine ugovori, nije realno. Ja sam rekao da je trebalo do 31.12 rijesiti sa njima, imate do tad da potpisete ugovor, ako ne potpisete slobodni ste traziti klub u januaru. Onda prodaja/tribine. Al znas na cemu si.

Sad si se doveo u situaciju 13 dana prije pocetka lige igrac ti nije produzio ugovor, nemas zamjenu za njega. Jel trebamo da pljujemo sebi u facu ko Amaw proslu zimu kad
Ramovica nije poveo na pripreme pa mu igrao sve utakmice na proljece ...

Cestitke i od mene @Javier, sretno u trazenju posla :salut:
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 16 feb 2021, 10:47

kengur je napisao/la:
Iskrene Cestitke @Javier, neka je sa srecom. Da li si za MMT (Yellen) ili Austrijska skola
Hvala druze, a? :hmmmmm:
Zoran28 je napisao/la:
16 feb 2021, 10:26
@javier cestitam !
Hvala brate
joker90 je napisao/la:
16 feb 2021, 10:42
Cestitke, @Javier! Do kraja sedmice dva pojacanja, citirajte me u ned! :kafa:
Hvala drug zivio :thumbup:
16 feb 2021, 10:45

Cestitke i od mene @Javier, sretno u trazenju posla :salut:
Hvala brate :opaopa:
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 16 feb 2021, 10:53

Sto je preko noci ovdje novih nikova avatari od Barse do Man Utd. Da im se zahvalim da nam nisu napisali mi pojma nebi imali kako dalje

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 16 feb 2021, 10:54

@Javier, jeste da smo imali nesuglasica vise puta ali hebo to, iskrene čestitke od mene na diplomi :salut:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 16 feb 2021, 10:54

Ma treba napraviti kategorizaciju igraca. Mlade igrace koijm dajes šansu i od koji se ocekuju dobri transferi treba vezati dugim ugovorima ove starije moze i godina dvije. Tako da ovo tjeranje na zapad po meni nista specijalno ne donosi sta smo dobili sto su Adukor, Lazic ili sad recimo Milicevic presjedili polusezonu.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 16 feb 2021, 11:01

ElCartel11 je napisao/la:
16 feb 2021, 10:54
@Javier, jeste da smo imali nesuglasica vise puta ali hebo to, iskrene čestitke od mene na diplomi :salut:
Vidis drug ja to i ne pamtim, od mene nista ozbiljno se ovdje ne ocekuje, za deuge ne marim :tralala:
Hvala od srca :thumbup:
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 16 feb 2021, 11:03

Tatamata1946 je napisao/la:
16 feb 2021, 07:45
FoSte95 je napisao/la:
16 feb 2021, 07:35
Liga nije problem, vidi samo konkurencije - nikakva.
Problem je ljeto i uvale, sa ovim kadrom nista se ocekivati ne moze
Samo je vazno biti sampion a evropa je bonus. Kad postanemo ubjedljivo najtrofejniji u ligi tad cemo pricati kako nemamo konkurencije
Neces biti konkurentan na ljeto ti opet odlazi par igraca,uzmi u obzir da cemo igrat minimum 6 tekmi u evropi plus liga za to ti treba sirok i kvalitetan roster plus dodaj kako Hadzic na vrijeme dovede pojacanja.

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 16 feb 2021, 11:04

Ako sada nismo bili u stanju dovesti 2-3 igraca, kako cemo tek naredne sezone dovesti 6-7 nakon sto mnogima istekne ugovor i pojedini udju u posljednjih 6 mjeseci?!
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 16 feb 2021, 11:10

Ma Vinko je tu sreca. Nema srljanja. Ides Zelji ljudi jedine dvije stvari sto ove sezone ne mogu je igrat na svom stadionu protiv ekipe koja se zatvorri. Pusti ih da napadaju i na kontre ih rijesi. Postavi defanzivno ko protiv Seltika ako treba.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 16 feb 2021, 11:14

Nema ekipe na svijetu koja nije drastično slabija kad izgubi dva najbolja i ubjedljivo dva najefikasnija igrača. To je činjenica. Takav je slučaj i kod nas.

Reagovat moramo, još ove sedmice. Niko nam ne garantuje da bez Rahmanovića i Tatara nećemo izgledati traljavo i bezidejno kao što smo bez njih obojice izgledali protiv Radnika, gdje smo napravili preokret koji se dešava jednom u 1000 utakmica.

Danas je utorak, dan kad nam najčešće dolaze pojačanje. Nadam se sa će ko grom iz vedra neba izletit članak da je taj i taj naš novi igrač.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 16 feb 2021, 11:14

Napapijri je napisao/la:
16 feb 2021, 11:04
Ako sada nismo bili u stanju dovesti 2-3 igraca, kako cemo tek naredne sezone dovesti 6-7 nakon sto mnogima istekne ugovor i pojedini udju u posljednjih 6 mjeseci?!
Da li su ovde lazni insajderi rekli da para nema, da se ceka uplata?

E ako je to tacno, kako planiras dovesti "kapitalca" a nemas para niti znas koliko ces imati para na raspolaganju?

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 16 feb 2021, 11:15

Napapijri je napisao/la:
16 feb 2021, 11:04
Svakako na ljeto ide remont, vidicemo sve...
1946~

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 16 feb 2021, 11:16

BordoSarajevo je napisao/la:
16 feb 2021, 11:14
Nema ekipe na svijetu koja nije drastično slabija kad izgubi dva najbolja i ubjedljivo dva najefikasnija igrača. To je činjenica. Takav je slučaj i kod nas.

Reagovat moramo, još ove sedmice. Niko nam ne garantuje da bez Rahmanovića i Tatara nećemo izgledati traljavo i bezidejno kao što smo bez njih obojice izgledali protiv Radnika, gdje smo napravili preokret koji se dešava jednom u 1000 utakmica.

Danas je utorak, dan kad nam najčešće dolaze pojačanje. Nadam se sa će ko grom iz vedra neba izletit članak da je taj i taj naš novi igrač.
Sad bi i onog parmaka Ramovića prihvatili, samo da neko dođe :urnebes:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 16 feb 2021, 11:18

Zukanovic je napisao/la:
16 feb 2021, 09:52
I dalje nista ne pisu da su Islamovic i Dizdarevic potpisali nove ugovore? :tokralju:
Nema informacije za generalku također.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: NEZALAGANJE, Serha i 13 gostiju.