Nemoj, pusti njih neka kazu, ne brani ihZip je napisao/la: ↑16 feb 2021, 23:07Da para nema, rekli su ovi lazni insjderi

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Nemoj, pusti njih neka kazu, ne brani ihZip je napisao/la: ↑16 feb 2021, 23:07Da para nema, rekli su ovi lazni insjderi
Mi cemo biti presretni ako osvojimo titulu bez obzira kojom razlikom, vazno je samo da je osvojimo. Lijepo je bilo ove jeseni i nikad nismo sa vecim rahatlukom gledali kako igramo. Osladilo nam se i voljeli bi da se to nastavi. Realno ostali smo bez bitnih igraca i pomalo nas strah da ce opet biti patnja kao vecinu sezona poslije rata ali opet se naravno nadamo tituli. I da je ne osvojimo ne daj Boze mi cemo navijati za nas klub i dalje kao i do sad ali cemo traziti i krivca za to. Nije ovakvo razmisljanje pichkasto kako neki kazu i nismo protiv uprave ili SD ako ovako razmisljamo.
BordoSarajevo je napisao/la: ↑16 feb 2021, 20:25Pa baš ova sezona je ta koja realno može biti za nas historijska što se tiče prihoda i rashoda i samoodrživosti.Samozdravlje je napisao/la: ↑16 feb 2021, 19:41Kad si navijac koji nije blizak Klubu, onda ti nista ne preostaje nego to "AKO".
- Sta AKO Nam i Uprava smatraju ili zele da od ove sezone (+9), FKS ide putem samoodrzivog kluba ? Samoodrziv Klub je bio krajni cilj ulaska Tana.
- Sta AKO Nam nema zelju da svake sezone upunpava vise od 2 mill.€.? COVID itd...
- Sta AKO se poigralo sa Namovim povjerenjem 800 kKM duga, ako je Jahic nesto zabrljao ili neko drugi iz Uprave ?
- Sta AKO se sa dovodjenjem Italijana u Akademiju cini konacni zaokret u vodjenju Kluba ?
Nekako mi se cini da @Pantelija nesto zna, nekako mi iskljuciv i nepomirljiv![]()
Dobrim radom i dobrim rezultatima smo popravili koeficijent, na ruku nam ide i formiranje trećeg europskog takmičenja - konferencijske lige.
Održimo ovaj nivo kvaliteta koji smo imali sa Rahmanovićem, Tatarom, Ahmetovićem i ponovimo prošlogodišnji rezultat u evropi i mi smo faktički po prvi put u historiji, samoodrživi, odnosno, prihodi bi nam bili veći od rashoda.
1. kolo LP (kući + na strani)
2. kolo LP (kući + na strani) *ispadanje
3. kolo EL (kući + na strani)
4. PLAY OFF EL (kući + na strani) *ispadanje
Ovaj rezultat nam je donio cirka 4 miliona KM, bez publike, bez TV prava.
Ovaj rezultat da ponovimo, što je realno, imali bi zagarantovanu GRUPNU FAZU Konferencijske lige, neko je napisao da bi te grupe nama donijele automatski 2 miliona EURA (treba provjeriti?), što znači:
Šest dodatnih utakmica, tri utakmice kući i tri na strani.
Vjerovatno svaki remi/pobjeda donosi prihode.
Ukoliko mogne publika biti na stadionima i ukoliko bi igrali na Koševu, mi bi sigurno imali minimalno prosjek 15 000 po utakmici. Neka je prosječna karta 10KM, u tih minimalno 7 domaćih utakmica bi od karata zaradili preko 1 milion KM.
TV prava, sponzori, igrači u izlogu.. sve su to mogući prihodi, doduše, ima i troškova organizacije i putovanja al to bi ova stavka i pokrila.
Malo je nelogično, kad smo sad na izvoru i prešli "toliki put" do samoodrživosti, da na kraju mjenjalo ploču i brišemo ono što smo godinama gradili.
Jesu dusmani branioci lika i djela SD ili ovi kontra zagovornici? Mogu li ja biti sudija
Ne znam odakle ti to da ja ocekujem uzas?Miljacka je napisao/la: ↑16 feb 2021, 23:12Naravno da smijes, ali je li toliko tesko sacekati sav taj uzas (po rijecima ljudi koji razmisljaju kao ti) koji nas ocekuje pa osnovano izraziti nezadovoljstvo, a ne biti nezadovoljan na situaciji gdje smo 9 bodova u plusu i treci put uzastopno pred titulom? Ovdje su ljudi pljuvali i nakon prijateljskih utakmica prosle sezone pa ipak osvojismo titulu i odigrasmo sasvim solidno evropske utakmice. Kako ti mozes znati da cemo biti losiji na proljece? Kako mozes znati da Susic nece biti bolji od Rahmanovica i da nam Tatar (koji je od nastupa za reprezentaciju neprepoznatljiv) nece faliti bas nikako? Kako mozes znati da Cmiljanic nece biti bolji od uzasnog Harisa Handzica? Ja ne mogu, pa me interesuje.
Jah, osvojis titulu i ti bi tad izrazio nezadovoljstvo...Miljacka je napisao/la: ↑16 feb 2021, 23:12Naravno da smijes, ali je li toliko tesko sacekati sav taj uzas (po rijecima ljudi koji razmisljaju kao ti) koji nas ocekuje pa osnovano izraziti nezadovoljstvo, a ne biti nezadovoljan na situaciji gdje smo 9 bodova u plusu i treci put uzastopno pred titulom? Ovdje su ljudi pljuvali i nakon prijateljskih utakmica prosle sezone pa ipak osvojismo titulu i odigrasmo sasvim solidno evropske utakmice. Kako ti mozes znati da cemo biti losiji na proljece? Kako mozes znati da Susic nece biti bolji od Rahmanovica i da nam Tatar (koji je od nastupa za reprezentaciju neprepoznatljiv) nece faliti bas nikako? Kako mozes znati da Cmiljanic nece biti bolji od uzasnog Harisa Handzica? Ja ne mogu, pa me interesuje.
+9 je itekako komforno, pa zamisli da si -9 samo kako bi gledao na situaciju i koliko sansi bi nam davao da cemo biti prvaci?ShofaII je napisao/la: ↑17 feb 2021, 00:06Ne znam odakle ti to da ja ocekujem uzas?Miljacka je napisao/la: ↑16 feb 2021, 23:12Naravno da smijes, ali je li toliko tesko sacekati sav taj uzas (po rijecima ljudi koji razmisljaju kao ti) koji nas ocekuje pa osnovano izraziti nezadovoljstvo, a ne biti nezadovoljan na situaciji gdje smo 9 bodova u plusu i treci put uzastopno pred titulom? Ovdje su ljudi pljuvali i nakon prijateljskih utakmica prosle sezone pa ipak osvojismo titulu i odigrasmo sasvim solidno evropske utakmice. Kako ti mozes znati da cemo biti losiji na proljece? Kako mozes znati da Susic nece biti bolji od Rahmanovica i da nam Tatar (koji je od nastupa za reprezentaciju neprepoznatljiv) nece faliti bas nikako? Kako mozes znati da Cmiljanic nece biti bolji od uzasnog Harisa Handzica? Ja ne mogu, pa me interesuje.
Ja sam izuzetno zadovoljan sto imamo prednost od +9, ali sam nezadovoljan sto to smatramo komotno situacijom i previse pricamo o tih +9 kao o nekoj sigurnosti.
Slijedece, mislim da niko nije postavio pitanje da li Tino moze zamjeniti Rahmanovica. Mislim da vecina misli da moze biti i bolji. Ali ja uopste nisam pomenuo ni Tatara ni Rahmanovica i kakvi bi bili da su ostali.
Za Cmiljanica nisam rekao da znam da nece biti bolji od solidnog Handzica(za mene nije uzasan), ali sam rekao da je stranac u kojeg sumnjam da nam moze donijeti prevagu u Evropi.
Ali evo kad je pitanje cekanja, zar ne mislis da je dovoljno 6 losih sezona, u vise klubova da se izrazi upitnost Cmiljanica. Zar nije dovoljno da u svim tim klubovima niko nije prepoznao nesto i cekao, a smatram da vecina ima bolje strucnjake od nas.
Ti tako gledas buraz, ja ne gledam i prezadovoljan sam vecinom stvari koje je gospodin o kojem pricas uradio. Cuj posudjuj, obecavaj, dizi kredite, pa nije crtani film. Ti si drug totalno nerealan i to te najvise sjebaje od svega i zbog toga tako crno gledas.Ahmoveliki je napisao/la: ↑17 feb 2021, 00:21Jah, osvojis titulu i ti bi tad izrazio nezadovoljstvo...Miljacka je napisao/la: ↑16 feb 2021, 23:12Naravno da smijes, ali je li toliko tesko sacekati sav taj uzas (po rijecima ljudi koji razmisljaju kao ti) koji nas ocekuje pa osnovano izraziti nezadovoljstvo, a ne biti nezadovoljan na situaciji gdje smo 9 bodova u plusu i treci put uzastopno pred titulom? Ovdje su ljudi pljuvali i nakon prijateljskih utakmica prosle sezone pa ipak osvojismo titulu i odigrasmo sasvim solidno evropske utakmice. Kako ti mozes znati da cemo biti losiji na proljece? Kako mozes znati da Susic nece biti bolji od Rahmanovica i da nam Tatar (koji je od nastupa za reprezentaciju neprepoznatljiv) nece faliti bas nikako? Kako mozes znati da Cmiljanic nece biti bolji od uzasnog Harisa Handzica? Ja ne mogu, pa me interesuje.![]()
Kad cemo negodovat ako sad necemo
Eo u prva tri kola da se povrijede i Tino i Pidro i Pejovic ja ti garantujem da cemo je opet osvojiti al nije ovo ozbiljan pristup i razmisljanje unaprijed naseg SD-a... nema para OK nek se snalazi nek obecava nek posudjuje nek kredite licno dize... ne interesuje me iznenadi nas sve pa i vlasnika da si sposoban i kad nema da se rasipa...hocu napredak... ako on nece ima ko hoce!!!
Ja mislim da nisam... evo jedan offMiljacka je napisao/la: ↑17 feb 2021, 00:28Ti tako gledas buraz, ja ne gledam i prezadovoljan sam vecinom stvari koje je gospodin o kojem pricas uradio. Cuj posudjuj, obecavaj, dizi kredite, pa nije crtani film. Ti si drug totalno nerealan i to te najvise sjebaje od svega i zbog toga tako crno gledas.Ahmoveliki je napisao/la: ↑17 feb 2021, 00:21Jah, osvojis titulu i ti bi tad izrazio nezadovoljstvo...Miljacka je napisao/la: ↑16 feb 2021, 23:12
Naravno da smijes, ali je li toliko tesko sacekati sav taj uzas (po rijecima ljudi koji razmisljaju kao ti) koji nas ocekuje pa osnovano izraziti nezadovoljstvo, a ne biti nezadovoljan na situaciji gdje smo 9 bodova u plusu i treci put uzastopno pred titulom? Ovdje su ljudi pljuvali i nakon prijateljskih utakmica prosle sezone pa ipak osvojismo titulu i odigrasmo sasvim solidno evropske utakmice. Kako ti mozes znati da cemo biti losiji na proljece? Kako mozes znati da Susic nece biti bolji od Rahmanovica i da nam Tatar (koji je od nastupa za reprezentaciju neprepoznatljiv) nece faliti bas nikako? Kako mozes znati da Cmiljanic nece biti bolji od uzasnog Harisa Handzica? Ja ne mogu, pa me interesuje.![]()
Eo u prva tri kola da se povrijede i Tino i Pidro i Pejovic ja ti garantujem da cemo je opet osvojiti al nije ovo ozbiljan pristup i razmisljanje unaprijed naseg SD-a... nema para OK nek se snalazi nek obecava nek posudjuje nek kredite licno dize... ne interesuje me iznenadi nas sve pa i vlasnika da si sposoban i kad nema da se rasipa...hocu napredak... ako on nece ima ko hoce!!!
Ne znam na sta konkretno mislis, ali ako fakat pitas za Olimpik, puca mi kurrac za njima.Ahmoveliki je napisao/la: ↑17 feb 2021, 00:32Ja mislim da nisam... evo jedan offMiljacka je napisao/la: ↑17 feb 2021, 00:28Ti tako gledas buraz, ja ne gledam i prezadovoljan sam vecinom stvari koje je gospodin o kojem pricas uradio. Cuj posudjuj, obecavaj, dizi kredite, pa nije crtani film. Ti si drug totalno nerealan i to te najvise sjebaje od svega i zbog toga tako crno gledas.Ahmoveliki je napisao/la: ↑17 feb 2021, 00:21
Jah, osvojis titulu i ti bi tad izrazio nezadovoljstvo...![]()
U kojem crtanom filmu ce olimpik vratit porodici Selimovic za ovo do sad ulozeno... oko 20 miliona KM
Ma ja, vjerovacu tebi, a ne svojim ocima.