FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Sarajevo u poređenju sa klubovima iz hrvatske lige. Ako sam dobro shvatio, budžeti Osijeka, Istre i Gorice će rasti dok će Hajduk smanjiti.
Baš me zanima koliki će nama tačno budžet biti za kraj 2020. godine, vjerovatno oko ovog broja te da nije velika razlika.
Dinamo - 92 miliona maraka
Hajduk - 43 miliona maraka
Rijeka - 31 milion maraka
Osijek - 29 miliona maraka
Sarajevo - 10.8 miliona maraka
Lokomotiva - 9.5 miliona maraka
Istra - 8 miliona maraka
Slaven - 6 miliona maraka
Gorica - 5.5 miliona maraka
Inter - 5 miliona maraka
Varaždin - 2 miliona maraka
Baš me zanima koliki će nama tačno budžet biti za kraj 2020. godine, vjerovatno oko ovog broja te da nije velika razlika.
Istra - 8 miliona maraka
Inter - 5 miliona maraka
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Wtf sta pricas ti kako nas mozes porediti sa hajdukom koji je prosle sezone uzeo ligu prvaka a pretprosle svjetsko klupsko prvenstvo a prije 3 godine olimpijaduHistoricar je napisao/la: ↑17 feb 2021, 19:57E da nam je jedan ovakav sportski direktor, poput Mindaugasa Nikoličiusa iz Hajduka.Čovjek samo što je sjeo u fotelju, završio Aleksandra Kačaniklića iz Hamarbya (igrao i za Fulham i Nantes), te Marka Livaju iz AEK - a.
NEMA NAZAD
Hajduk je primjer kluba kako ne treba.
Za nas je Gorica sinonim sistema. **** Gorica.
- JohnKeynes97
- Kontakt:
Koliko je Split imao stanivnika u Jugoslaviji, a koliko ima sad.
Ne mozes mi reci da to nije povezano sa pojacanjima.
PSPHM
Nećemo ni igrati Evropu, svi će nas prestići.Historicar je napisao/la: ↑17 feb 2021, 21:04Ne objave kad je neko povrijeđen ili npr. kakav je status Kanurića, a da očekujemo da se o tome oglase.Sve imam osjecaj da ce tamo negdje u maju, samo objaviti saopštenje da cemo ponovo Evropu igrati u Zenici i tradicionalno sve svaliti na opštinu Centar.BordoSarajevo je napisao/la: ↑17 feb 2021, 20:57Imal kakvih pomaka u vezi Koševa, dugo se ta tema nije spomenula?

Samo me je strah i ako se niko ne dovede, ako se Handzic povrijedi kao klasicni napadac ko ce ga zamijeniti??? 

- JohnKeynes97
- Kontakt:
Ako se Cmiljanic povrijedi, zamjenit ce ga Dervisagic.
Krempita je treci napadac.
PSPHM
- SarajevoJeBordo
- Kontakt:
Tan i Nam ne mogu od kluba dići ruke tek tako. Oni su vlasnici upravljačkih uloga, čitaj ruku u skupštini i te uloge imaju svoju vrijednost, nešto poput dionica. Tan je 60% svojih uloga prodao Namu po većoj cijeni nego ih je on kupio. Ako oni odluče da odu, prodat će te uloge nekom drugom i gledati da zarade. A da bi zaradili u cilju im je rast i razvoj kluba kako bi vrijednost tih uloga rasla. Šta misliš koliko će te uloge vrijediti ako se uradi ovo sa stadionom? Druže, Nam ne daje pare tek onako i da kaže "e vala više ne dam" iz ovog ili onog razloga. Ti ljudi su prije svega biznismeni.Samozdravlje je napisao/la: ↑17 feb 2021, 18:41Ahmoveliki je napisao/la: ↑17 feb 2021, 18:09Samozdravlje je napisao/la: ↑17 feb 2021, 17:48Ako je Uprava FKS dobronamjerna i emotivno vezana za Klub, onda moraju imati rezervni plan za FKS. Uprava mora znati da reaguje kad se pojave neocekivane stvari. Evo vam primjera: pojava COVIDA, da nedao Bog Nam izgubi kapital ili interes za FKS(iz bilo kakvih razloga).
Da li je Uprava trebala istrajati na prijedlog igraca za umanjenje plata ili i nisu to podrzali prema Namu, samo zato sto su stitili svoja primanja.
Da su se smanjila primanja Upravi (prije svega) i igracima, sad bi bili u povoljnijoj situaciji.
Cika Samozdravlje ma gdje cete im to napisati!
Haos sad nastaje!
Jednom je jedan namazan lik (meni licno drag) rekao: " Zivimo kao da rata nikad nece biti,a pripremajmo se kao da ce sutra biti"
Prevedeno na FKS: Racunajmo da ce TANAM biti tu decenijama, ali budimo spremni da se bankrot tih dragi ljudi moze desiti sutra(ne dao Bog).
Medjutim ne bi bili prvi klub kojem bi se to desilo. Znam ja da smo mi SPECIFICAN Klub, ali u ovom trenutku smo "privatizovani" na neki svoj nacin.
Recimo TANNAM dignu ruke od FKS, onda sljedi raskid ugovora najskupljim igracima. Ostajes na najjeftinijim, a to su Akademci. Moze se to prebroditi, ako imas odbrambreni plan od neplaniranih problema. Bitno je da FKS ima rezervni plan i da nam se ne desi kao Celiku (nazalost).
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!
Olimpik ce biti nagazna mina. Bas su finu ekipu sastavili ove polusezone, sve iskusni igraci. Bice zanimljivo za opstanak..
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...
-
- Kontakt:
CmiljanićJohnKeynes97 je napisao/la: ↑17 feb 2021, 21:33Ako se Cmiljanic povrijedi, zamjenit ce ga Dervisagic.
Dervišagić
Handžić
Baš me zanima koliko forumaša je prije neka dva mjeseca očekivalo da cemo ovakav impresivan kalibar napadača imati na proljece

Ako se ljudi iz kluba koji ucestvuju u tome nisu zabrinuli, zasto bi ti? Opusteno, samo se navijacima nikada stolica ne klima
NEMA NAZAD
-
- Kontakt:
Kazu da se ovdje ne smije ni spominjati to AKO, a kamo li razmatrati o tome,pa onda kad bude to AKO da ne cuje zlo,onda ima ljeto i novi prelazni rok
- JohnKeynes97
- Kontakt:
Ja sam ti stara gradcka raja i ja necu gkedat utaknicu dok ne dodje bar vukusic. Ne dodje odoh pisati komentare po zvanicnoj, a poslije lajat na praznu zgraduHistoricar je napisao/la: ↑17 feb 2021, 21:39CmiljanićJohnKeynes97 je napisao/la: ↑17 feb 2021, 21:33Ako se Cmiljanic povrijedi, zamjenit ce ga Dervisagic.
Dervišagić
Handžić
Baš me zanima koliko forumaša je prije neka dva mjeseca očekivalo da cemo ovakav impresivan kalibar napadača imati na proljece![]()
PSPHM
Nadam se, već treće kolo da se neko oklizne.

Mi vazda ispred nekakvih lokomotivaMortemHz je napisao/la: ↑17 feb 2021, 21:17Sarajevo u poređenju sa klubovima iz hrvatske lige. Ako sam dobro shvatio, budžeti Osijeka, Istre i Gorice će rasti dok će Hajduk smanjiti.
Istra - 8 miliona maraka
Inter - 5 miliona maraka
-
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Aduka87, Bing [Bot], jurisicduska, nedimmmm1337, THEC, Venom i 38 gostiju.