FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

holyman
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la holyman » 19 feb 2021, 10:32

Strpite se indijanci, kod nas rok tek pocinje.
NEMA NAZAD

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 19 feb 2021, 10:33

Napapijri je napisao/la:
19 feb 2021, 10:28
Haver ! je napisao/la:
19 feb 2021, 10:25
Kad Cmiljanić dobije pravo nastupa, tad ćemo znati da je "kanula" neka lova iz Vijetnama.
Kazu da radna dozvola nema veze sa isplatom poreza, ali mislim da grijese. Ako me sjecanje ne vara, Celik je jedne godine doveo bruku igraca koje nije mogao registrovati upravo zbog neplacenog poreza. Ako ima neko upuceniji, neka nam objasni.
Nema to veze s porezom, kako ostali dovode igrace svi imaju duzni. Čelik je imao zabranu zato sto su imali duzni savezu i igracima pa dobili zabranu.

Haver !
Kontakt:

Post Postao/la Haver ! » 19 feb 2021, 10:33

Napapijri je napisao/la:
Haver ! je napisao/la:
Kad Cmiljanić dobije pravo nastupa, tad ćemo znati da je "kanula" neka lova iz Vijetnama.
Kazu da radna dozvola nema veze sa isplatom poreza, ali mislim da grijese. Ako me sjecanje ne vara, Celik je jedne godine doveo bruku igraca koje nije mogao registrovati upravo zbog neplacenog poreza. Ako ima neko upuceniji, neka nam objasni.
Tačno tako. Ne možeš registrovati stranog igrača sve dok ne isplatiš poreznoj ono što si dužan.
Na ovakvom vaktu sa koronom, mi smo napravili gresku i izigrali nečije povjerenje, bez obzira što je Jahić najveći krivac, sve se odrazilo na klub u globalu. Tako da sve dok ne registrujemo Cmiljanića, to znači da stoji dug u poreznoj i to znači da pare za njegovu otplatu nisu legle. Kada će to biti i da li če, ostaje da čekamo.
Zato sam sinoć i napisao, nije Hadžija baš krivac lošeg prelaznog roka.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 19 feb 2021, 10:35

Haver ! je napisao/la:
19 feb 2021, 10:33
Napapijri je napisao/la:
Haver ! je napisao/la:
Tačno tako. Ne možeš registrovati stranog igrača sve dok ne isplatiš poreznoj ono što si dužan.
Na ovakvom vaktu sa koronom, mi smo napravili gresku i izigrali nečije povjerenje, bez obzira što je Jahić najveći krivac, sve se odrazilo na klub u globalu. Tako da sve dok ne registrujemo Cmiljanića, to znači da stoji dug u poreznoj i to znači da pare za njegovu otplatu nisu legle. Kada će to biti i da li če, ostaje da čekamo.
Kako široki, borac i ostali koji imaju duzni dovode igrace??

AngelDiMaria
Kontakt:

Post Postao/la AngelDiMaria » 19 feb 2021, 10:38

tom logikom firma ne moze zaposliti nove radnike jel ako je duzna poreskoj makar marku. nema to smisla. ja mislim da je u pitanju samo procedura koja predugo traje
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 19 feb 2021, 10:39

Historicar je napisao/la:
19 feb 2021, 10:17
skoroalen je napisao/la:
19 feb 2021, 09:23
Još zaboravih spomenut, kvalitetno ime je 10 puta teže dovest jer je ovo Bosna. Naći ćeš 5% ekstra igrača u svijetu koji gledaju samo pare i koji će na betonu igrat za dobru platu. Eto Ibišević je direktno izjavio ono što svi znamo, nije realno da ovdje završi karijeru. Realno bi bilo i u Hajduku i Partizanu i Lokomotivi i Osijeku i Vojvodini... al ovdje nije. Zvezda i Partizan su godinama vraćali domaće igrače koji su se naigrali po Evropi, mogli su to izvest. Raspali Hajduk je mogao dovest Huga Almeidu, Milevskog, sad Kačaniklića, Lokomotiva može dovest Jelavića... Mi to NE MOŽEMO, ne jer ih ne možemo platit (mada i to stoji), nego ljudi vide gdje treba da dođu i padne im mrak na oči. Imamo direktnu poruku od Vede, direktnu poruku od Misketa, i Bog zna koliko još odmahivanja rukom kad nekom spomeneš Bosnu. I oni su ljudi od krvi i mesa, gledaju gdje idu. Što svi hrle u Njemačku, kad ti je omjer plate i životnog standarda jednak kao ovdje? Radit u Njemačkoj za 3 hiljade eura je jednako kao radit ovdje za 1000 maraka. Al onaj sistem i životno uređenje koje imaš gore nema cijenu. Tako i igrači gledaju ba. Ja za jednog našeg bivšeg igrača iz prve ruke znam da je jedva čekao da ode i da se nikad ne bi vratio. A voli klub, voli ga više nego pola "legendi".
Kako smo uspjeli 2013 - 2014 godine dovesti Bilbiju, Velkoskog, Jajala, Delaca, Benku, Borjan bio skoro pa završen ? Sve ove igrače je Ibraković uspio dovesti i svi su imali veliki doprinos u trofejima i play - offu za grupe EL ljeta 2014.
Bilbija igrač iz lige, došao nakon Borca, ništa posebno. Cijelu karijeru proveo u ligi, malo otišao u Koreju i brzo se vratio nazad, onda je i Faruk mag što je doveo Ahmetovića.
Velkoski došao iz prosječne makedonske ekipe, ništa jače ime od npr Fanima, Stanojevića itd. Al dobro, tebi je kapitalac i Mandić i Čivić pa me ne čudi to.
Jajalo OK, al došao na posudbu pola sezone, nešta tipa Kapića, samo što je on kvalitetnij. Al haj, et Jajalo bomba, doveden.
Delač je ime koliko i Cmiljanić, Chelsea ima samo u papirima, u tri sezone prije dolaska nama branio ukupno na 18 utakmica?? Navodi se Delač kao da smo doveli Courtoisa, a to je zapravo isti tip igrača kao Cmiljanić, nekad ga evropski velikan prepoznao, slao ga na milion pozajmica, on branio samo kod nas i u Zaprešiću, svugdje drugo grijao klupu.
Benko OK, jedan od ovih 5% profesionalaca koji će doć za pare bilo gdje i igrat.
Borjan "skoro" završen? "Skoro" su završeni i Beqiraj, Anel Hadžić, Hajrović, skoro smo ušli u grupnu fazu EL 2009., Željo je skoro bio prvak 2017., mi skoro uzeli kup te godine, reprezentacija skoro prošla grupu na Mundijalu... jaka je to riječ.

U suštini, kad sve izvagaš, u pet deka su svi ti igrači kao ovi koje danas dovodimo. Objasni mi samo što Delača smatraš megagiga pojačanjem kad je bukvalno njegova priča ista kao Cmiljanićeva, samo je on golman a ovaj špic?
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Haver !
Kontakt:

Post Postao/la Haver ! » 19 feb 2021, 10:39

bordobijeli je napisao/la:
19 feb 2021, 10:35
Haver ! je napisao/la:
19 feb 2021, 10:33
Napapijri je napisao/la:

Kako široki, borac i ostali koji imaju duzni dovode igrace??
Zato što oni imaju potpisane reprograme dugovanja od ranije, kada im je država izasla u susret, a mi tad nismo imali dugovanja kad su ostali sklapali ugovore sa poreznom

Haver !
Kontakt:

Post Postao/la Haver ! » 19 feb 2021, 10:41

AngelDiMaria je napisao/la:
19 feb 2021, 10:38
tom logikom firma ne moze zaposliti nove radnike jel ako je duzna poreskoj makar marku. nema to smisla. ja mislim da je u pitanju samo procedura koja predugo traje
STRANOG IGRAČA (radnika) koji nema bh papire.

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 19 feb 2021, 10:44

Ostale ekipe isplacuju novac po potpisanom reprogramu. Mi ranije nismo imali dug, sada imamo, ali nemamo reprogram. Evo i @Haver je iznad objasnio, to je jedino logicno rjesenje.

Pitanje za ove upucenije, je li ovo neka vrsta kazne zbog djela Rumenog ili je promjena plana u vidu pokusaja prodaje novom investitoru?
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

tm01hzne
Kontakt:

Post Postao/la tm01hzne » 19 feb 2021, 10:53

Derbi i Zrinjski na Areni, meč s Pecare na MojaTV :D

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 19 feb 2021, 11:01

tm01hzne je napisao/la:
19 feb 2021, 10:53
Moja TV, cener mjesec, gledaš sve utakmice lige, imaš i MojuTV kao i Arene, jel tako :mrgreen:

Jel imaju opciju da se direkt sa telefona prebaci na TV, kao npr sa telefona youtube na TV, il moram kao i do sad, sa laptopa i kablom rješavat to?
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 19 feb 2021, 11:02

Eto mi kao znamo da se nema para standardna nasa prica. Mozda imamo prevelik roster i misle da pruze sansu Zinedinu,Salcinu i jos nekim mada po meni treba nam jedan il dva igraca u borbi za titulu.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 19 feb 2021, 11:07

Napapijri je napisao/la:
19 feb 2021, 10:44
Ostale ekipe isplacuju novac po potpisanom reprogramu. Mi ranije nismo imali dug, sada imamo, ali nemamo reprogram. Evo i @Haver je iznad objasnio, to je jedino logicno rjesenje.

Pitanje za ove upucenije, je li ovo neka vrsta kazne zbog djela Rumenog ili je promjena plana u vidu pokusaja prodaje novom investitoru?
Ako je to istina onda je jasno zasto nije bilo pojačanja i nimalo ohrabrujuca za FKS.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 19 feb 2021, 11:08

Lijepo je ono bilo kad su nasi izasli u javnost s tim da nece smanjivati plate. Meni srce puno bilo. Mozda bi bilo bolje da sam se malo ljutio a da su oni smanjili
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 19 feb 2021, 11:11

Izasli su u javnost i rekli da se Handzic oporavlja od povrede do su neki govorili da bojkotuje takodjr i da je proces registracije o skupljanja dokumenata za Cmiljanica u toku ne kontam sto se od svega prave teorije zavjere.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 19 feb 2021, 11:15

Haver ! je napisao/la:
18 feb 2021, 22:35
Ne smatram da je Emir Hadžić neki "mag" u svom poslu, niti ga branim, ali to što u ovom prelaznom roku nismo doveli adekvatne zamjene i još uvijek nismo potpisali produženje ugovora sa bitnim igračima nije baš njegova krivica.

Ja mislim da je moja krivica

tm01hzne
Kontakt:

Post Postao/la tm01hzne » 19 feb 2021, 11:21

BordoSarajevo je napisao/la:
19 feb 2021, 11:01
tm01hzne je napisao/la:
Moja TV, cener mjesec, gledaš sve utakmice lige, imaš i MojuTV kao i Arene, jel tako :mrgreen:

Jel imaju opciju da se direkt sa telefona prebaci na TV, kao npr sa telefona youtube na TV, il moram kao i do sad, sa laptopa i kablom rješavat to?
Tako je, ima i opcija 26KM za 3 mjeseca :D

Aplikacija nema opciju casta :|

Haver !
Kontakt:

Post Postao/la Haver ! » 19 feb 2021, 11:23

mirzatele je napisao/la:
19 feb 2021, 11:15
Haver ! je napisao/la:
18 feb 2021, 22:35
Ne smatram da je Emir Hadžić neki "mag" u svom poslu, niti ga branim, ali to što u ovom prelaznom roku nismo doveli adekvatne zamjene i još uvijek nismo potpisali produženje ugovora sa bitnim igračima nije baš njegova krivica.

Ja mislim da je moja krivica
Hajde pročitaj opet.
Ne smtram da je neki "mag" ...
Nije BAŠ njegova krivica ... - ne smatram da je samo on kriv, nego da su uticali i ostali faktori u klubu.

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 19 feb 2021, 11:24

BordoSarajevo je napisao/la:
19 feb 2021, 11:01
tm01hzne je napisao/la:

Kako mislis.. jedino ako to je smart tv pa opcijom preko mobitela "share screen".
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 19 feb 2021, 11:26

zagor1987 je napisao/la:
19 feb 2021, 11:11
Izasli su u javnost i rekli da se Handzic oporavlja od povrede do su neki govorili da bojkotuje takodjr i da je proces registracije o skupljanja dokumenata za Cmiljanica u toku ne kontam sto se od svega prave teorije zavjere.
Nisu s tim izašli u javnost već je to Fakt.or objavio, kontaktirajući ih, nisu sami od sebe objavili.
A šta će reć drugo za Cmiljanića, samo su potvrdili s tim da papiri nisu još gotovi i potvrdili da je tačno ono što se na forumu spominjalo za njega. Neće sigurno reć: problem je što imamo nekih obaveza prema državi pa zbog tog ne možemo registrovati igrača (dajem primjer).

Kod nas svaka lošija vijest je teorija zavjere i priča ma šta mi znamo. Samo daj pod tepih. Isto tako je bilo onda kad smo svi ismijavali što kone pišu da nam kasne plate, pa sutradan paf, neće naši na pripreme. Ja sam ismijavao te njihove priče jer nisam vjerovao pa sutradan šamarčina.

Isto da ja sad kažem, nije istina da je Husref tražio odštetu kad je dobio otkaz samo iz razloga što ga ne mrzim, dajte mi dokaz, dajte papir, evo ja kažem da je sve oprostio, ispao laf itd itd.. Ma naravno da je tražio odštetu, sazna se sve, koliko god volio ja da nije tako, al tako je kako je, i to je isplivalo na forumu jer se kod nas sve kad tad sazna, i normalno da je tačno i istinito.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”