Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

sarajlija89
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la sarajlija89 » 04 jan 2011, 13:42

Džeko postavio ultimatum Juventusu

http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /2896.html

Mada je Mancini potvrdio transfer..al eto..mozda i nije sve gotovo.U svakom slucaju ga ne bi mogli prije ljeta uzeti....

Izvjesno je da ce novi napaac doci u januaru...a anketa na jednoj od Juventusovih stranica pokazuje sljedece zelje navijaca:

slika

ja bi volio da moj najdrazi napadac obuce nas dres :) :)

Gila je kao pippo..a nama takav treba 8-) 8-)

@interista i ostali...

sinoc na temi serie A spominjem djorkaeffa i gol Juventusu...a vidi ovo...na danasnji dan to bilo...

[youtube][/youtube]

nevjerovatna slucajnost da sam jucer to spomeno a danas godisnjica :mrgreen: :roll:

inace..ovaj dan je katastrofalan za Juve sto se duela protiv intera tice :|

slika

ja mislim da je 4.1. praznik za interovce :mrgreen:
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 04 jan 2011, 16:15

Suarez 'gura' Arshavina u Juve?

http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /2894.html
Luis Suarez, jedan od najvećih talenata na europskoj nogometnoj sceni svojim igrama u Ajaxu ali i za reprezentaciju privukao je pažnju mnogih klubova...

Tako su za njega zainteresovani veći klubovi kao što su Juve, Barca, Real, Milan, inter, Chelsea i već standardno City. Sajt caughtoffside.com prenosi kako Arsene Wenger želi vidjeti Suareza u dresu Topnika.

Navodno je menadjer Arsenala spreman ponuditi Ajaxu 29 milliona eura za usluge ovog napadača. Dolaskom Suareza na Emirate Andrej Aršavin (29) bi bio na izlaznim vratima Arsenala a favorit za njegovo dovodjenje bi bio gigant iz Torina, Juventus.

Takodjer prema pisanju caughtoffside.com Juventus razmišlja da ponudi 18 milliona funti za Aršavina.

Del Neri želi Balea

http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... i/2897.html
Prvi cilj u ljetnom prelaznom roku bit će pronalaženje novog Krasića ali za poziciju lijevog krila a prema izvještajima La Gazzetta dello Sport, trener Gigi Del Neri ima vrlo jasne ideje, isto kao i Andrea Agnelli, predsjednik i generalni direktor Beppe Marotta.

Trener i cijela uprava žele angažovati igrača koji će praviti razliku na terenu i koji će biti najbolji na svojoj poziciji. Odluka je pala na Garetha Balea, igrača Tottenhama i Juventus je navodno spreman platiti koliko treba da angažuju Balea. Neće biti sve jednostavno. Za usluge Garetha Balea zainteresovani su i Barcelona, Manchester United, Real Madrid i Chelsea.

Ali nije sve ni u novcu. Velško krilo se želi pridružiti klubu koji ima velike ambicije i koji želi pobjedjivati. Prva alternativa za velškog internacionalca je igrač Lyona Michel Bastos. Bastos je već bio na meti Bianconera na ljeto ali do transfera nije došlo. Njegova cijena je 'samo' 18 milliona eura, a i sam Bastos je rekao predsjedniku da želi napustiti Lyon na ljeto.
Kad bi se ova dva transfera izvela gdje bi nam bio kraj 8-) , ali teško će šta biti od ovog.

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 04 jan 2011, 16:31

što je previše previše je...
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 04 jan 2011, 16:51

ovo za Bale-a , ne znam da li da se smijem ili da placem, nevjerovatni su ti italijanski novinari,kakve sranja oni nece napisat, cuj Bale, pa mi imamo problema Di Natalea dovest, a Balea hoce cijeli svijet i eto on bi bas u Juve dosao ,ahaaa, davna su vremena Moggia, kad je dovodio sta je pozelio lik, povraca mi se od italijanskih vijesti i bajki, prema kojima je Džeko i slicni igraci potpisali za Juve deset puta godisnje, cak su i odigrali neku od utakmica al se predomisle , koja **** su novinari ne samo u Italji nego i sire :mrgreen:
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

robovi88
Kontakt:

Post Postao/la robovi88 » 04 jan 2011, 17:53

Milan nudi 40m.€ za Bale-a http://www.acmilan-serbia.com/2010/12/m ... -bale.html mislim sto ovaj gore kaze nez da se smijem il da plačem omg,novinare neznaju sta da pišu pa vako neke gluposti im padnu na pamet :roll: :| budimo realni Bale je i za Milan i za Juve samo san
Zlatan Ibrahimović : The most Complete Striker in The World !

A.C Milan The Most Successful Club in The World ! ♥

Mi dispiace per te non va, Noi Siamo in Serie A, ma tu vai bene per la Serie A HAHAHA!

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 04 jan 2011, 17:56

ma jbo to...u januaru su veliki transferi rijetkost ili skoro nemoguci...

Mozda na ljeto nesto i bude..al ko zna.Veliki novac je u pitanju ali svakako da imena Juventusa i Milana ne mogu ostavit ravnodusnim nikoga...

al nema potrebe da se zamaramo ovim spekulacijama..ja takve vijesti ne shvatam ozbiljno i ne postavljam
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 04 jan 2011, 22:01

Onaj mali Piazon il' kako vec...izgleda da je nas, ha :?
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 04 jan 2011, 22:36

S njim je kao sve dogovoreno ali nije sa klubom....problem je sto u Italiju kao stranac ne moze doci prije 18. godine a on nema ni 17 :roll: :roll: :( :( al njegovi roditelji navodno imaju neko talijansko porijeklo, pa ce se na osnovu toga pokusati dobiti radna dozvola...

momak ima tek 16 godina..20. januara puni 17.....i jedini problem je oko ovoga pravila...ako dobije talijanski pasos nas je :) ;)

Ovaj neki iz FIFE,expert za Brazil i tamosnje igrace kaze da je igrac kakav se srece jednom u 50 godina i da moze u svakom klubu igrati...

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 05 jan 2011, 11:21

zajeba se Dzeko.. kad bude shvatio svoju gresku neka samo pogleda sta je Milos uradio..
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 05 jan 2011, 12:30

Ma jbg..nije mogao cekati,zelio napustiti ekipu a mi nismo mogli prije ljeta nista uraditi po pitanju transfera......nisam bas odusevljen odlaskom u city,iako mi je gotivan klub...al tamo je strasna konkurencija.Nek se desi da ne odigra 3-4 utakmice dobro nece ga nigdje biti..jel trebam nabrajat primjere Jo-a,Maruvarya,Bellamija,Adebayora...itd..ogromene pare potrosene a poslije ni na klupu nisu mogli...

Juventus nudi Del Pieru ulogu direktora

http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /2904.html

Ma sta god da mu daju malo je...ipak,najvaznija uloga je ona u srcima navijaca ;)

Joj kolko ga volim....

slika slika

Buffon najbolji golman desetljeća

U izboru Instituta za fudbalsku istoriju i statistiku (IFFHS) najbolji golman desetljeća je italijanski reprezentativac Gianluigi Buffon.

Drugoplasirani je španjolski reprezentativac i golman Reala, Iker Casillas, dok je na trećem mjestu golman Chelseaja, Petr Čech.

Od 76 golmana koji su bili u konkurenciji njih 44 dolazi iz Evrope, 21 iz Južne Amerike, petorica su iz Srednje i Sjeverne Amerike, četvorica iz Afrike, dok po jedan dolazi iz Azije i Oceanije.

Top 10 golmana desetljeća:
1. Gianluigi Buffon (Italija) 182 boda
2. Iker Casillas (Španija) 177
3. Petr Čech (Češka) 138
4. Edwin van der Sar (Holandija) 105
5. Oliver Kahn (Njemačka) 99
6. Nélson de Jesus e Silva "Dida" (Brazil) 90
7. Jens Lehmann (Njemačka) 72
8. Roberto Abbondanzieri (Argentina) 68
9. Victor Valdes (Španija) 64
10. Júlio César Soăres Espíndola (Brazil) 63

da nije bilo povreda i svega onoga u posljednjih par sezona imao bi dupli broj bodova....

Al superman je to...jednostavno, najbolji golman svih vremena ...

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 05 jan 2011, 14:19

Ode Dzeki za parama. Mogao je fino jos koji mjesec sacekati, onda rahat preci u Juve i postat' legenda. Nek se ugleda na Milosa, covjek je cekao, cekao i na kraju docekao. Malo ih je danas kao sto je Milos. Dzeko satro, vidim se u Serie A, salje neke poruke a ne moze da saceka jos 4 mjeseca. Bjazziii ba, sad se dokazalo da je sve bila samo suplja, i da su u pitanju bile novcaniceeeeee :mrgreen: Al sto @italia rece, vidjece sam sta je uradio, samo polako. Nadam se, za njegovo dobro da zna dobro da se udara :lol:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 05 jan 2011, 15:29

A dajte, da je Juventus imao te pare, sigurno bismo ga danas gledali kako potpisuje za Staru Damu, zar ne? Ne mozete kriviti Dzeku sto misli na svoju karijeru, pobogu. Pa vidite i sami kakvo je stanje u Wolfsburgu, te je bukvalno bjezao glavom bez obzira. Sigurno da nije napravio korak nazad u karijeri, a s obzirom koliko se novca ulaze u City, sigurno ce iz sezone u sezonu biti konkurentniji kada je vrh Premiershipa u pitanju, a i kada su ostala evropska klupska takmicenja u pitanju.
Krasic je takodjer bio blizu Fenerbahce-a, ako sam ja to dobro procitao na ovoj stranici. Dakle, tada je uletio Juventus, nije Juventus uletio par mjeseci poslije, zar ne? Ja sam ubijedjen da je Juve sada poslao ponudu, a ne cekao ljeto, da bi se Dzeko nasao u vasem klubu i to je to.

Btw, cestitke Buffonu na zasluzenoj nagradi.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 05 jan 2011, 15:53

A dajte, da je Juventus imao te pare, sigurno bismo ga danas gledali kako potpisuje za Staru Damu, zar ne?
sarajlija89 je napisao/la:Ma jbg..nije mogao cekati,zelio napustiti ekipu a mi nismo mogli prije ljeta nista uraditi po pitanju transfera......nisam bas odusevljen odlaskom u city,iako mi je gotivan klub...al tamo je strasna konkurencija.Nek se desi da ne odigra 3-4 utakmice dobro... nece ga nigdje biti..jel trebam nabrajat primjere Jo-a,Maruvarya,Bellamija,Adebayora...itd..ogromene pare potrosene a poslije ni na klupu nisu mogli...
Pa reko sam ja to...ne mozemo ga krivit,zelio je napustiti Wolfsburg..al mislim da je i rizik sto je u city otisao...zbog primjera koje sam naveo...jaka konkurencija..a znamo kako to kod njih ide...

U Juventusu bi bio glavni igrac....al njemu zelim puno srece,jos bolji da bude ;)

edit:

za Krasica..bgm je Milos ceko da zadnje sekunde i insistirao da predje u Juve,iako je imao unosnu ponudu Fenera...sami smo svjedoci koliko je to trajalo..i da je pred kraj dosao u Juve a imao je jos ponuda 8-)

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 05 jan 2011, 16:07

Dzeko nije mogao nikako preci u Juve sad u januaru jer je jedan non eu igrac vec dosao.. a na ljeto ga je Marotta htio kupiti, samo sto su oni cigani iz Wolfsburga svaku ponudu odbijali, ma nisu ni htjeli da cuju ista za Dzeku.. i radi toga je Krasic doveden malo kansije, cekalo se sta ce biti sa Dzekom..

uglavnom, Forza Juve i realno vise nam treba dobar bek nego rasni strijelac.. a racunajte da moramo kupiti na ljeto 15 mil Quagliarellu i 15 mil Aquilanija..

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 05 jan 2011, 19:17

Pozvani igrači za Parmu:

2 Motta
3 Chiellini
4 Felipe Melo
5 Sissoko
6 Grosso
7 Salihamidzic
8 Marchisio
10 Del Piero
11 Amauri
13 Manninger
14 Aquilani
17 Traore
18 Quagliarella
21 Grygera
23 Pepe
27 Krasic
30 Storari
31 Costantino
33 Legrottaglie
41 Giannetti
43 Sorensen

Trener Parme Marino je pozvao: 83 Mirante, 1 Pavarini, 16 Russo, 1 Dellafiore, 2 Feltscher, 18 Gobbi, 24 Paci, 29 Paletta, 26 Pisano, 5 Zaccardo, 23 Modesto, 10 Dzemaili, 4 Morrone, 80 Valiani, 7 Candreva, 20 Calvo, 14 Galloppa, 86 Bojinov, 11 Palladino, 9 Crespo, 21 Giovinco

4 nasa bivsa igraca..Candreva,Bojinov,Seba i Palladino :roll: :roll: imat ce poseban motiv :evil:

Iskreno, ne volim tekme protiv parme..nekako su nezgodni uvijek bili..mozda ne rezultatski gledano al uvijek je tesko bilo s njima igrat...isto kao i sa Bolognom i jos nekim ekipama...jednostavno ne volim par tih ekipa i pomalo se pribojavam sutrasnjeg meca...

Naš tim je odradio nekoliko treninga u 2011. godini. Atmosfera u ekipi je odlična i protiv Parme se traži samo pobjeda. Od zadnjeg kola osjećamo gorak okus u ustima radi onog nes(p)retnog gola, na što je podsjetio i Aquilani koji najavljuje sljedeće dvije utakmice (Parma i Napoli) kao ključne za nastavak sezone... i ja se apsolutno slazem...opet smo pod nekim imperativom rezultata sto je do sada bila otezevajuca okolnost..mislim da ni jednu tekmu nismo dobili kad smo morali i trebali pobjedit.

nadam se da ce se i to promjenit..ove 2 tekme su mozda i najvaznije...

Veliki problem ce biti neigranje Bonuccija pa i Iaquinte...al posebno Bonuccija...parma ima izuzetne napadace i ofanzivne vezne igrace...tako da ce sredina opet morati obaviti najveci dio posla...kontrola igre i lopte, dobar defanzivni blok koji im nece ostavisti previse prostora su kljucni u ovoj tekmi...

Teska utakmica :evil:

slika

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 05 jan 2011, 23:34

@sarajlija jel ovo RAIUNO teletekst :D

Joj koliko puta sam znao da sjedim ovako sa upaljenim teletekstom i bukvalno pratim tekmu na ovaj nacin. Pa gledaj ko je usao, ko je dobio zuti, ko crveni.

Dobro mi je ostalo u sjecanju tekma protiv Lazia na strani, pobjeda nam treba ko ozeblom sunce, a gola nigdje za lijeka, kad odjednom samo vidis '88 F.Inzaghi.. 8-)..... pa kasnije se cekaju vijesti tacno u 00.00 da bi se na kraju, vidjeli golovi...sta se nije radilo, samo da se tekma ne bi propustila.

Druga stvar, "gledajuci" tekme na ovaj nacin, naucio sam jedno a to je, da je LIPPI, uvjek prvu izmjenu pravio odmah pocetkom drugog poluvremena...uvjek bi bila '47 minuta i ime igraca koji je usaou i igru.. tako da se moglo sta i "naucit" :mrgreen: ...ehhh, ta neka stara vremena, ma i fudbal nije sto je nekad bio :mrgreen: .

Bilo kako bilo, bas ti hvala sto si me onako fino vratio u ono lijepo vrijeme, pa makar to bio bar jedan mali trenutak strog dobrog vremena. Palac gore ;)

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 05 jan 2011, 23:59

a ma jasta nego rai ttx.. :mrgreen: :mrgreen:

cesto ga pratim...tj. vijesti oko calcia...dosta je sadrzajan i koristan...

al promjenilo se dosta toga....nekad je ona emisija sa Simonom Venturom na Rai 2 bila vrh...sad nije toliko....posto postoje i drugi nacini pracenja utakmica...al je nekad bilo tako specificno da je stvarno trebalo dozivjeti...

al novac je svoje uradio...pa imamo biznis i industrijski fudbal ...

slika

Valjda i Del Neri zna ovu statistiku... :mrgreen: vidi alexa 8-) 8-) trebo bi pocet umjesto quagliarele sutra po ovoj statistici :lol:

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 06 jan 2011, 10:44

joj Alessandra :mrgreen:

tesko ce biti bez Leonarda... tesko..

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 06 jan 2011, 12:32

A sto se ori stadion :mrgreen: :mrgreen: uzelili se juventini utakmica :mrgreen: :mrgreen:

Stadion odlicno popunjen 8-)
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Interista di cuore
Kontakt:

Post Postao/la Interista di cuore » 06 jan 2011, 12:40

auuuuu povrijedio se Quagliarella...Amauri udje :roll:
I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.

Chi per l'Inter vive, non muore mai...

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []