Za Velež bi u konkurenciji vjerovatno bili: Admir Vladavić ili Samir Merzić. Doduše, mislim da je Vladavić ko dječak negdje drugo trenirao, Blagaj, nešto tako, ali hajd može proćivlakanje je napisao/la: ↑21 feb 2021, 11:10imam pitanje jer pratim sad po ekipamam kako stvari stoje pa mi je zapalo za oko da su dva (mozda) ponajbolja igraca veleza, cvijanovic i radovac zapravo izasli iz omladinskih skola borca i sarajeva. slicna stvar je i sa zrinjskim...
interesuje me ko je najveci talenat iz veleza unazad 15 godina recimo, da se moze reci da je taj igrac "velezovo dijete"? isto i zrinjski...
nemam namjeru da podje8avam, ali svi nesto vrte, ima igraca koji su odlazili, prodavali se a za velez i zrinjski se i ne sjecam.
ne mora to biti neko tipa dzeko(istina, otisao kao neafirmisan), ali igrac tipa stilica, bilbije... brace vranjes...

Zrinjski već ima više igrača koji konkurišu. Tu su recimo golmani Vasilj i Karačić, reprezentativac Šunjić, onda Marin Aničić, Miličević koji je sada u Sarajevu, Marijan Čavar i sl.