Bio sam blizu sinoc formaciji. Samo je zamjene Maksimovic i Dofo.Za Brkica sam rekao ako radna bude ubrzo ide u prvih 11.
FK Tuzla City
Moderator/ica: GracanicaAA
-
- Kontakt:
Re: FK Tuzla City
Tuzla City / Sloga Simin Han
ONDA ĆE IGRATI PROTIV GORKOG..elvirbaljic je napisao/la: ↑21 feb 2021, 15:05Bio sam blizu sinoc formaciji. Samo je zamjene Maksimovic i Dofo.Za Brkica sam rekao ako radna bude ubrzo ide u prvih 11.
KRAJ PRVOG POLUVREMENA
Zvijezda - Tuzla City 0:0
DRUGO POLUVRIJEME:
Muminović,Đerić, Kostić, Duraković , Lučić, Rustemović, Mešinović, Badara, Doffo, Džafić i Ramić
Muminović,Đerić, Kostić, Duraković , Lučić, Rustemović, Mešinović, Badara, Doffo, Džafić i Ramić
KRAJ UTAKMICE
Eto završiše se pripreme i pripremne utakmice.Iduće nedelje počinje proljetni dio prvenstva a uskoro i 1/4 finala Kupa BiH.
Uz Božiju pomoći sretno da nam bude..
Uz Božiju pomoći sretno da nam bude..
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 21 feb 2021, 20:27, ukupno mijenjano 1 put.
Današnja provjera posebno u prvom poluvremenu više nego skromna. Nema potrebe analizirati učinak igrača jer gotovo svi su igrali pod nekom ručnom. Istina za volju teren težak pun gudura ali mora to bolje. Čak nas je Zvijezda u prvom nadigrala. U drugom smo bili nešto bolji. Zvijezda nadahnuta. Mato Neretljak polijepo posložio ekipu. Ostaje do nedjelje odmoriti i pripremiti ekipu.
MREŽE MIROVALE U GRADAČCU

21. Februara 2021.
U posljednjoj provjeri pred nastavak sezone, fudbaleri Tuzla Cityja remizirali su Zvijezdom u Gradačcu odigravši susret bez golova.
Husrefu Musemiću je ovaj meč poslužio da otkloni i posljednje dileme pred gradski derbi, koji se igra u nedjelju 28.februara.
U prvih 11 strateg Plavih je “gurnuo”: Fejzića zatim Nukića, Kobiea, Barišića i Mehidića u zadnju liniju, u vezi su startali Brkić i Karjašević, ofanzivnije Mišić, Maksimović i Crnkić te isturen Ubiparip.
Nekih izglednih prilika nije bilo u prvom dijelu, izuzev opasnih centaršuteva što iz igre što iz prekida, kao i dobar vanjski šut Mišića koji je prošao pored same stative.
U nastavku je zaigrala potpuno druga postava i to: Muminović, Đerić, Kostić, Duraković, Lučić, zatim u vezi Rustemović, Doffo, Mešinović i Džafić a u vrhu Badji i Ramić.
Ova postava je stvorila znatno više šansi i problema domaćinu. Međutim gola nije bilo. Ramiću je poništen gol zbog ofsajd pozicije, a Džafićev udarac je zaustavila stativa u finišu susreta.
Za očekivati je da će naši napadači biti raspoloženiji protiv Slobode narednog vikenda, kada se nastavlja Premijer liga BiH.
press Služba F.K.Tuzla City

21. Februara 2021.
U posljednjoj provjeri pred nastavak sezone, fudbaleri Tuzla Cityja remizirali su Zvijezdom u Gradačcu odigravši susret bez golova.
Husrefu Musemiću je ovaj meč poslužio da otkloni i posljednje dileme pred gradski derbi, koji se igra u nedjelju 28.februara.
U prvih 11 strateg Plavih je “gurnuo”: Fejzića zatim Nukića, Kobiea, Barišića i Mehidića u zadnju liniju, u vezi su startali Brkić i Karjašević, ofanzivnije Mišić, Maksimović i Crnkić te isturen Ubiparip.
Nekih izglednih prilika nije bilo u prvom dijelu, izuzev opasnih centaršuteva što iz igre što iz prekida, kao i dobar vanjski šut Mišića koji je prošao pored same stative.
U nastavku je zaigrala potpuno druga postava i to: Muminović, Đerić, Kostić, Duraković, Lučić, zatim u vezi Rustemović, Doffo, Mešinović i Džafić a u vrhu Badji i Ramić.
Ova postava je stvorila znatno više šansi i problema domaćinu. Međutim gola nije bilo. Ramiću je poništen gol zbog ofsajd pozicije, a Džafićev udarac je zaustavila stativa u finišu susreta.
Za očekivati je da će naši napadači biti raspoloženiji protiv Slobode narednog vikenda, kada se nastavlja Premijer liga BiH.
press Služba F.K.Tuzla City

Kažeš Zvijezda nadahnuta, hoćeš da kažeš sa više motiva.tcity055 je napisao/la: ↑21 feb 2021, 20:26Današnja provjera posebno u prvom poluvremenu više nego skromna. Nema potrebe analizirati učinak igrača jer gotovo svi su igrali pod nekom ručnom. Istina za volju teren težak pun gudura ali mora to bolje. Čak nas je Zvijezda u prvom nadigrala. U drugom smo bili nešto bolji. Zvijezda nadahnuta. Mato Neretljak polijepo posložio ekipu. Ostaje do nedjelje odmoriti i pripremiti ekipu.
Je li Zvijezda igrala povučeno mislim odbranaški pa na kontre ili je imala veći posjed u tom prvom poluvremenu?
Kakav je ritam igre bio kod naših u prvom a kakav u drugom poluvremenu?Da li su bii svježi ili beskrvni.?
Jesu li golmani Cityja davali loptu odbrambenim igračima da otpočnu igru ili su ispucavali loptu?
Koliko visoko je bila postavljena naša zadnja linija (od našeg gola gledajući.

'Koje igrače bi ocijenio pozitivno. a za koje misliš da nisu dobro igrali danas?Ne moraš sad sve igrače nabrajati.
Jesi li stekao dojam da je to kod prve postave bilo zatišje pred Gorki na stadionu "jasmin imamović Tušanj"?
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 21 feb 2021, 21:08, ukupno mijenjano 1 put.
Zvijezda je igrala otvoreno u svim fazama igre i u prvom imala 2 do 3 izrađene prilike. Što se tiče ritma potanko u prvom sa puno grešaka, pogrešnih padova i nažalost puno rastrganisti. Husref je na poluvremenu uveo kompletan drugi tim koji je bio nešto agresivniji. Golmani bez posla. Moris i Barišić puno grešaka. Mehidić po lijevoj strani u grču nesiguran skroz. Sredina tanko isto puno grešaka. Vojo nije lopte dotakao. Crnka i Mišić nedorečeni. Makso petlja ali bez učinka, itd. Sve u svemu bez ijedne akcije u prvom. Dofo i Rustem pa i drugi igrači u drugom su nešto bolje izgledali. Kakva će biti odluka Husrefa za startnih 11 ostaje da se vidi. Možda je ovo i neka vrsta navlakuše pred Slobodu. Na tribinama su bili Grado i Rage u izvidnicu. Ni jedan po meni danas igrač iz prvog poluvremena nije posebno odskakao osim npr. Nukića koji se bori. Huso isto tako. Brkić pod ručnom. itdtuzlac je napisao/la: ↑21 feb 2021, 20:44Je li Zvijezda igrala povučeno mislim odbranaški?tcity055 je napisao/la: ↑21 feb 2021, 20:26Današnja provjera posebno u prvom poluvremenu više nego skromna. Nema potrebe analizirati učinak igrača jer gotovo svi su igrali pod nekom ručnom. Istina za volju teren težak pun gudura ali mora to bolje. Čak nas je Zvijezda u prvom nadigrala. U drugom smo bili nešto bolji. Zvijezda nadahnuta. Mato Neretljak polijepo posložio ekipu. Ostaje do nedjelje odmoriti i pripremiti ekipu.
Kakav je ritam igre bio kod naših u prvom a kakav u drugom poluvremenu?
Jesu li golmani Cityja davali loptu odbrambenim igračima da otpočnu igru ili su ispucavali loptu?
Koje igrače bi ocijenio pozitivno. a za koje misliš da nisu dobro igrali danas?Nemoraš sad sve igrače nabrajati.
Po meni je to totalna navlakuša.Taman posla da ćemo to što si ti danas vidio gledati kontra Gorkog na stadionu "jasmin imamović Tušanj"tcity055 je napisao/la: ↑21 feb 2021, 21:05Zvijezda je igrala otvoreno u svim fazama igre i u prvom imala 2 do 3 izrađene prilike. Što se tiče ritma potanko u prvom sa puno grešaka, pogrešnih padova i nažalost puno rastrganisti. Husref je na poluvremenu uveo kompletan drugi tim koji je bio nešto agresivniji. Golmani bez posla. Moris i Barišić puno grešaka. Mehidić po lijevoj strani u grču nesiguran skroz. Sredina tanko isto puno grešaka. Vojo nije lopte dotakao. Crnka i Mišić nedorečeni. Makso petlja ali bez učinka, itd. Sve u svemu bez ijedne akcije u prvom. Dofo i Rustem pa i drugi igrači u drugom su nešto bolje izgledali. Kakva će biti odluka Husrefa za startnih 11 ostaje da se vidi. Možda je ovo i neka vrsta navlakuše pred Slobodu. Na tribinama su bili Grado i Rage u izvidnicu. Ni jedan po meni danas igrač iz prvog poluvremena nije posebno odskakao osim npr. Nukića koji se bori. Huso isto tako. Brkić pod ručnom. itdtuzlac je napisao/la: ↑21 feb 2021, 20:44Je li Zvijezda igrala povučeno mislim odbranaški?tcity055 je napisao/la: ↑21 feb 2021, 20:26Današnja provjera posebno u prvom poluvremenu više nego skromna. Nema potrebe analizirati učinak igrača jer gotovo svi su igrali pod nekom ručnom. Istina za volju teren težak pun gudura ali mora to bolje. Čak nas je Zvijezda u prvom nadigrala. U drugom smo bili nešto bolji. Zvijezda nadahnuta. Mato Neretljak polijepo posložio ekipu. Ostaje do nedjelje odmoriti i pripremiti ekipu.
Koje igrače bi ocijenio pozitivno. a za koje misliš da nisu dobro igrali danas?Nemoraš sad sve igrače nabrajati.
p.s. Je li ulazio Hasanović'? Kako je Badara,izgleda kao da ga je struja trehnula.
E kad mi izvještač ovako sve u sivo ofarba utakmicu . Pored tolikih boja on našao sivu.

Bit će to na ruševini " jasmin imamović Tušanj" sasvim druga pjesma akoBogda.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 21 feb 2021, 21:34, ukupno mijenjano 1 put.
Nije Hasanović ulazio niti sam ga vidio. Bađi onako nije loše on i Ramić iskakali al bez učinka. I da ti kažem ono što te zanima Milak je bio više dobar nego loš sa brojem 10 i Vida je puno muke zadavao odbrani al kažem ti teren užasan sve busenje i dobro je da se nije niko povrijedio. Bilo je jedno 500 navijača karte štampane i prodavane po 5 KM legalno ništa Korona za prijateljske se ne prenosituzlac je napisao/la: ↑21 feb 2021, 21:12Po meni je to totalna navlakuša.Taman posla da ćemo to što si ti danas vidio gledati kontra Gorkog na stadionu "jasmin imamović Tušanj"tcity055 je napisao/la: ↑21 feb 2021, 21:05Zvijezda je igrala otvoreno u svim fazama igre i u prvom imala 2 do 3 izrađene prilike. Što se tiče ritma potanko u prvom sa puno grešaka, pogrešnih padova i nažalost puno rastrganisti. Husref je na poluvremenu uveo kompletan drugi tim koji je bio nešto agresivniji. Golmani bez posla. Moris i Barišić puno grešaka. Mehidić po lijevoj strani u grču nesiguran skroz. Sredina tanko isto puno grešaka. Vojo nije lopte dotakao. Crnka i Mišić nedorečeni. Makso petlja ali bez učinka, itd. Sve u svemu bez ijedne akcije u prvom. Dofo i Rustem pa i drugi igrači u drugom su nešto bolje izgledali. Kakva će biti odluka Husrefa za startnih 11 ostaje da se vidi. Možda je ovo i neka vrsta navlakuše pred Slobodu. Na tribinama su bili Grado i Rage u izvidnicu. Ni jedan po meni danas igrač iz prvog poluvremena nije posebno odskakao osim npr. Nukića koji se bori. Huso isto tako. Brkić pod ručnom. itdtuzlac je napisao/la: ↑21 feb 2021, 20:44
Je li Zvijezda igrala povučeno mislim odbranaški?
p.s. Je li ulazio Hasanović'? Kako je Badara,izgleda kao da ga je struja trehnula.
Ti bi bio još kritičniji. Jednostavno igrači plaćeni profesionalci moraju da dominiraju nad ekipom nižeg ranga. Bar ja tako vidim. Husref je vidio ono što ga zanima.
Da ti dodam i ovo lukav je i iskusan trener Mato Neretljak. Izvlači maksimum iz svoje ekipe.
Ma ALEKSANDAR MILAKOVIĆ je igračina .Na žalost katilski otjeran iz našeg kluba od strane Muratovića i baltazara da bi napravili mjesto Džafiću.tcity055 je napisao/la: ↑21 feb 2021, 21:33Nije Hasanović ulazio niti sam ga vidio. Bađi onako nije loše on i Ramić iskakali al bez učinka. I da ti kažem ono što te zanima Milak je bio više dobar nego loš sa brojem 10 i Vida je puno muke zadavao odbrani al kažem ti teren užasan sve busenje i dobro je da se nije niko povrijedio. Bilo je jedno 500 navijača karte štampane i prodavane po 5 KM legalno ništa Korona za prijateljske se ne prenosituzlac je napisao/la: ↑21 feb 2021, 21:12Po meni je to totalna navlakuša.Taman posla da ćemo to što si ti danas vidio gledati kontra Gorkog na stadionu "jasmin imamović Tušanj"tcity055 je napisao/la: ↑21 feb 2021, 21:05
Zvijezda je igrala otvoreno u svim fazama igre i u prvom imala 2 do 3 izrađene prilike. Što se tiče ritma potanko u prvom sa puno grešaka, pogrešnih padova i nažalost puno rastrganisti. Husref je na poluvremenu uveo kompletan drugi tim koji je bio nešto agresivniji. Golmani bez posla. Moris i Barišić puno grešaka. Mehidić po lijevoj strani u grču nesiguran skroz. Sredina tanko isto puno grešaka. Vojo nije lopte dotakao. Crnka i Mišić nedorečeni. Makso petlja ali bez učinka, itd. Sve u svemu bez ijedne akcije u prvom. Dofo i Rustem pa i drugi igrači u drugom su nešto bolje izgledali. Kakva će biti odluka Husrefa za startnih 11 ostaje da se vidi. Možda je ovo i neka vrsta navlakuše pred Slobodu. Na tribinama su bili Grado i Rage u izvidnicu. Ni jedan po meni danas igrač iz prvog poluvremena nije posebno odskakao osim npr. Nukića koji se bori. Huso isto tako. Brkić pod ručnom. itd
SAD SA MUSEMIĆEM NAM JE CIJENA NA BERZAMA MNOGO PORASLA.NIJE ČUDO DA SE LIJEPO RAJE OKUPILO.JE SI LI VIDIO JAŠARA MOŽDA?
Nisam ga vidio al pretpostavljam da je bio. Dobro je to sve valja se malo relaksirat od priprema i eto nedjelje pa ćemo vidjeti na čemu smo.
KAD BI OVE GLOBALISTIČKE SLUGE BAREM ZA TAKMIČENJE U KUPU PUSTILI DOMAĆU PUBLIKU (A U FINALU NA BILINOM POLJU JEDNI NA ISTOK DRUGI NA ZAPAD).TO DUGUJU JER SU KUP ZA PROŠLU SEZONU PREKINULI I NA ŽALOST OSTAĆE RUPA U ISTORIJI JER GA NIKO NIJE OSVOJIO.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 21 feb 2021, 22:03, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.