Mario Vrančić
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Mario Vrančić
Nema se šta puno novog ispričat o Vrančiću. Gledamo ga godinama i uglavnom je jasno kakve su mu mogućnosti.
Vjerovatno bi u nekom slabijem Ligue1 ili Serie A klubu, bio starter.
Što se reprezentacije tiče, naravno da ima mjesta na spisku, moguće i u prvih 11.
Vjerovatno bi u nekom slabijem Ligue1 ili Serie A klubu, bio starter.
Što se reprezentacije tiče, naravno da ima mjesta na spisku, moguće i u prvih 11.
Sad sam pogledao asistencije...u njegovom stilu, vizionarske. 
Naravno da je Vrančić trebao biti zadnjih godina medju 15,16 reprezentativaca kad je zdrav i kad koliko toliko igra. Isti slucaj kao i s Jajalom.
Kao sta sam i ranije nekada govorio, nakon oprastanja Medunjanina, Vrancic je igrac koji ga je mogao zamijeniti...mogao sam ga vidjeti kao startera protiv slabijih reprezentacija i osrednjih, ali protiv ovih TOP tipa Belgija, Italija, Nizozemska - nekako ga teško mogu zamisliti u startnih 11. Ali razmišljati o opciji ubacivanja s klupe Loncara ili Vrancica, pa i protiv Armenije, S.Irske a kamoli top reprezentacija - tu je smiješno bilo sta govoriti, bar u ovim godinama iza nas.
Dakle, trebao je biti tu. Da li ce ga novi selektor koristiti u dugorocnom projektu o kojem se prica a s obzirom da polahko ulazi u godine (31)...hmm.
Licno smatram da smjena generacija mora ici uz iskustvo.
Nemamo 10+ reprezentativaca u Ligama 5 (kao prije 6,7 godina) ili ligama odmah ispod njih, pa da se tako olahko odricemo usluga nekih igraca...iako je bilo situacija gdje Vrančić i Jajalo i u postojećoj konkurenciji su donekle nekada ostajali opravdano bez poziva, cesce neopravdano naravno...mene je tako iritiralo kada neki kukaju zbog nepozivanja recimo Vrancica koji bude povrijeđen mjesec, dva, vrati se i odigra 15 minuta za klub prije reprezentativne utakmice...naravno da se u tom slucaju nista ne moze reci selektoru, pogotovo sto doticni kroz povijest nije standardni reprezentativac.
U svakom slucaju, ja sam za Vrancica i smjenu generacije uz iskustvo...
Naravno da je Vrančić trebao biti zadnjih godina medju 15,16 reprezentativaca kad je zdrav i kad koliko toliko igra. Isti slucaj kao i s Jajalom.
Kao sta sam i ranije nekada govorio, nakon oprastanja Medunjanina, Vrancic je igrac koji ga je mogao zamijeniti...mogao sam ga vidjeti kao startera protiv slabijih reprezentacija i osrednjih, ali protiv ovih TOP tipa Belgija, Italija, Nizozemska - nekako ga teško mogu zamisliti u startnih 11. Ali razmišljati o opciji ubacivanja s klupe Loncara ili Vrancica, pa i protiv Armenije, S.Irske a kamoli top reprezentacija - tu je smiješno bilo sta govoriti, bar u ovim godinama iza nas.
Dakle, trebao je biti tu. Da li ce ga novi selektor koristiti u dugorocnom projektu o kojem se prica a s obzirom da polahko ulazi u godine (31)...hmm.
Licno smatram da smjena generacija mora ici uz iskustvo.
Nemamo 10+ reprezentativaca u Ligama 5 (kao prije 6,7 godina) ili ligama odmah ispod njih, pa da se tako olahko odricemo usluga nekih igraca...iako je bilo situacija gdje Vrančić i Jajalo i u postojećoj konkurenciji su donekle nekada ostajali opravdano bez poziva, cesce neopravdano naravno...mene je tako iritiralo kada neki kukaju zbog nepozivanja recimo Vrancica koji bude povrijeđen mjesec, dva, vrati se i odigra 15 minuta za klub prije reprezentativne utakmice...naravno da se u tom slucaju nista ne moze reci selektoru, pogotovo sto doticni kroz povijest nije standardni reprezentativac.
U svakom slucaju, ja sam za Vrancica i smjenu generacije uz iskustvo...
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Nažalost izuzetno je star. Šteta što je Prcić klupiran, on je barem mlađi.
Kako god, vezni red nam nije u krizi, još uvijek se ne naziru rješenja na krilnim pozicijama i bekovskim...
Kako god, vezni red nam nije u krizi, još uvijek se ne naziru rješenja na krilnim pozicijama i bekovskim...
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Smjena generacija je projekat koji koriste reprezentacije sa velikim brojem kvalitetnih igrača. Čak i jedna Hrvatska, koja može napravit tri reprezentacije jače od naše, ne poseže za smjenom generacija.
Kod nas se olako otpisuju Begović, Lulić, Jajalo, Vrančić, Bičakčić, Zukanović evo i Višća...a nemamo opcije koje su barem približnog kvaliteta.
To je potpuno nerazumno, nažalost neki misle da će se rezultati postić pukom zamjenom igrača, pa makar i slabijim. Naravno da tu nije tu problem.
Ili još gore, neki guraju "smjene generacija" da bi se napravilo mjesto za petorazredne igrače
Po meni Lulić treba imat mjesta dok god je u Laziu, makar na klupi. Begović, Jajalo, Bičakčić, Vrančić, trebaju biti tu dok dobijaju minutažu, jer njihova konkurencija u reprezentaciji, uglavniom ne može primirisat nivou na kom igraju. Paralelno davat priliku mladim koji se ističu, tako rade sve reprezentacije srednjeg kvaliteta.
Kod nas se olako otpisuju Begović, Lulić, Jajalo, Vrančić, Bičakčić, Zukanović evo i Višća...a nemamo opcije koje su barem približnog kvaliteta.
To je potpuno nerazumno, nažalost neki misle da će se rezultati postić pukom zamjenom igrača, pa makar i slabijim. Naravno da tu nije tu problem.
Ili još gore, neki guraju "smjene generacija" da bi se napravilo mjesto za petorazredne igrače
Po meni Lulić treba imat mjesta dok god je u Laziu, makar na klupi. Begović, Jajalo, Bičakčić, Vrančić, trebaju biti tu dok dobijaju minutažu, jer njihova konkurencija u reprezentaciji, uglavniom ne može primirisat nivou na kom igraju. Paralelno davat priliku mladim koji se ističu, tako rade sve reprezentacije srednjeg kvaliteta.
Doktore slazem se za Begovica. Sada kada brani je to ipak drugi Begovic nego kada je bio klupa.
Lulica bi isto volio vidjeti u repki na desnoj strani u sastavu 3-5-2. on je desnjak tako da to nebi bio problem. Olaksalo bi njemu i Kolasincu na ljevoj strani. To bi bio sadtav koji nam najvise odgovara i gdje nam jedino fali jos jedan stoper pokraj Ahmedhodzica i Hadzikadunica. Vezni red imas, jos dovedes Gigovica i to je to. U napadu Dzeko i Demirovic koji ce rasteretiti Dzeku. A sa klupe onda po formi Turkes i ekipa.
Pitanje je jedino hocel Lulic opet zaigrati i kada.
U vezi imamo izbora dovoljno. Pjanic, Cimirot, Krunic, Gojak, Gigovic itd. Fali samo taj treci stoper. Steta Bicakciceve povrede. Kad se vrati moze biti taj treci stoper. Pod Hoenessu je dobro igrao to.
Nesto ovako:
Begovic, Ahmedhodzic, Bicakcic, Hadzikadunic, Lulic, Kolasinac, Pjanic, Krunic, Cimirot, Demirovic, Dzeko
S klupe onda imas: Gigovic, Gazibegovic, Hasic, Gojak, Turkes, Danilovic itd.
Imas jos imena naravno. To sam na brzake klupu sastavio.
S ovim kadrom moze trener koji zna postaviti kako treba otici na EP s 24 ekipe. Tu izgovora nema. Jer ima ekipa s losijim kadrom sto ode na EP. SP je vec druga stvar.
Lulica bi isto volio vidjeti u repki na desnoj strani u sastavu 3-5-2. on je desnjak tako da to nebi bio problem. Olaksalo bi njemu i Kolasincu na ljevoj strani. To bi bio sadtav koji nam najvise odgovara i gdje nam jedino fali jos jedan stoper pokraj Ahmedhodzica i Hadzikadunica. Vezni red imas, jos dovedes Gigovica i to je to. U napadu Dzeko i Demirovic koji ce rasteretiti Dzeku. A sa klupe onda po formi Turkes i ekipa.
Pitanje je jedino hocel Lulic opet zaigrati i kada.
U vezi imamo izbora dovoljno. Pjanic, Cimirot, Krunic, Gojak, Gigovic itd. Fali samo taj treci stoper. Steta Bicakciceve povrede. Kad se vrati moze biti taj treci stoper. Pod Hoenessu je dobro igrao to.
Nesto ovako:
Begovic, Ahmedhodzic, Bicakcic, Hadzikadunic, Lulic, Kolasinac, Pjanic, Krunic, Cimirot, Demirovic, Dzeko
S klupe onda imas: Gigovic, Gazibegovic, Hasic, Gojak, Turkes, Danilovic itd.
Imas jos imena naravno. To sam na brzake klupu sastavio.
S ovim kadrom moze trener koji zna postaviti kako treba otici na EP s 24 ekipe. Tu izgovora nema. Jer ima ekipa s losijim kadrom sto ode na EP. SP je vec druga stvar.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
@Maestro,
Dobar je to sastav i klupa, ali ne vidim što u kombinaciji ne bi bili Jajalo, Vrančić? Naravno ako imaju zadovoljavajuću minutažu.
Danas su igrači do 35 u snazi, ako redovno igraju i treniraju.
Mi uopšte ne trebamo razmišljat u pravcu otpisivanja bilo kog igrača koji može pomoć.
Realno mi trenutno nemamo DM koji je na nivou Jajala, a 32 godine su mu i može izgurat bar još jedne kvalifikacije.
Slična je situacija i sa Vrančićem.
Lulić bi bio veliko pojačanje i na boku i u veznom redu.
Dobar je to sastav i klupa, ali ne vidim što u kombinaciji ne bi bili Jajalo, Vrančić? Naravno ako imaju zadovoljavajuću minutažu.
Mi uopšte ne trebamo razmišljat u pravcu otpisivanja bilo kog igrača koji može pomoć.
Realno mi trenutno nemamo DM koji je na nivou Jajala, a 32 godine su mu i može izgurat bar još jedne kvalifikacije.
Muhamedbegovic, Gigovic i Balic dovesti u reprezentaciju.
Doktore misljenja sam da trebamo da gradimo ekipu za EP24. A realno Jajalo i Vrancic su u godinama, da ce za cetri godine vjerovatno vec zavrsiti karijeru. Zato tu zelim da istrpim momke koji su mladi i koji ce iduce kvalifikacije dobiti da se uigraju za kvalifikacije EP24. A obadvojca nisu igraci za koje mozemo reci da odskacu od konkurencije na tim pozicijama. Od stariji sam jedino ostavio Dzeku, Begovica i Lulica jer su najbolji na svojim pozicijama. Dzeko i Begovic mogu odraditi jos EP24 i to bi im bio fino oprostaj. A kod Lulica nisam siguran da moze do tada radi povreda, ali nema ko drugi za sada. Gazibegovic s klupe i to je to dok se neuigra kao standardni bek u Austriji.DrFilgud je napisao/la: ↑06 dec 2020, 17:05@Maestro,
Nama treba taj rez i kostur koji cemo uigravati za EP24. Zato ne vidim zasto vuci dalje igrace koji su godinama a nisu najbolji na svojoj poziciji. SP22 nije realno zato ne vidim zasto te igrace pozivati kad ce se prije EPa oprastati a mi tako blokirati s tim igracima mjesto nekom ko je mladji. Moramo razmisljati na duze staze a ne od ciklusa do ciklusa.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Stoji to po pitanju perspektive, ali zašto u startu položit oružje u ovim kvalifikacijama za SP?Maestro je napisao/la: ↑06 dec 2020, 18:44Doktore misljenja sam da trebamo da gradimo ekipu za EP24. A realno Jajalo i Vrancic su u godinama, da ce za cetri godine vjerovatno vec zavrsiti karijeru. Zato tu zelim da istrpim momke koji su mladi i koji ce iduce kvalifikacije dobiti da se uigraju za kvalifikacije EP24. A obadvojca nisu igraci za koje mozemo reci da odskacu od konkurencije na tim pozicijama. Od stariji sam jedino ostavio Dzeku, Begovica i Lulica jer su najbolji na svojim pozicijama. Dzeko i Begovic mogu odraditi jos EP24 i to bi im bio fino oprostaj. A kod Lulica nisam siguran da moze do tada radi povreda, ali nema ko drugi za sada. Gazibegovic s klupe i to je to dok se neuigra kao standardni bek u Austriji.DrFilgud je napisao/la: ↑06 dec 2020, 17:05@Maestro,
Nama treba taj rez i kostur koji cemo uigravati za EP24. Zato ne vidim zasto vuci dalje igrace koji su godinama a nisu najbolji na svojoj poziciji. SP22 nije realno zato ne vidim zasto te igrace pozivati kad ce se prije EPa oprastati a mi tako blokirati s tim igracima mjesto nekom ko je mladji. Moramo razmisljati na duze staze a ne od ciklusa do ciklusa.
Sve se to može ukomponovat, da igraju najbolji i da se mladi talenti priključe. Ja iskreno ne vidim logiku da standardan igrač npr Udinesea ne bude u reprezentaciji?
Treba da igraju najbolji, pa ako zglajzamo nakon 3-4 tekme, onda se zahvalit ovim starim i pravit taj kostur za '24.
Mislim da će svakli selektor koji ne bude dio menadžerskuh lobija, razmišljat tako. Mi nemamo te mlade igrače koji mogu preuzet odgovornost i igrat na nivou ovih iskusnih. Mi već računamo na Gigovića ko nosioca igre, a još nije ni naš reprezentativac. Uz to je pitanje kako će mu se razvijat karijera, ok mi se nadamo najboljem.
Po logici (lažnog)podmlađivanja Mateo Sušič je ignorisan, a najbolji je naš desni bek. Pozivani su kojekakvi Cipetići sa 26 godina, Kadušići, poluamater Todorović, Ćorluka...pozivani su Tatari, Rahmanovići, Zilkići od kojih nema koristi ni sad, a kamoli u budućnosti. Pola turske lige nam je u reprezentaciji. Šta tu više radi Milošević, otkud Hadžić
Kad se takve stvari ne bi radile, bilo bi mjesta i za podmlađivanje i za kvalitet s iskustvom. Mislim da tako treba razmišljat, ima dovoljno mjesta u 23 igrača, plus još nekolko sa šireg spiska.
Prema Sofi drugi najbolji igrač susreta danas, ustalio se u prvih 11 i sedam od posljednjih osam mečeva počeo je od prve minute. Nadam se da će nastaviti ovako do marta kada igramo nove tekme.
Igra vaznu ulogu u Norwichu kad su u drugoj ligi kao i prosli put kad su bili u championshipu, ali udjose onda u prvu i Farke ga klupira sezonu citavu..valjda ne bude isti scenario.
Trenutno je u dobroj formi i igrace sezonu citavu, spisak se ne treba ni spominjat jer covjek mora biti tu.
Trenutno je u dobroj formi i igrace sezonu citavu, spisak se ne treba ni spominjat jer covjek mora biti tu.
BašČelik!
Vrančić teško može bit standardan u EPL. Jednostavno nema fizičke karakteristike za tu stepenicu, iako je u 2. ligi vrlo koristan.
Ima dosta takvih igrača, Medunjanin je npr bio sličan kalibar. U reprezentaciji itekako ima mjesta.
Ima dosta takvih igrača, Medunjanin je npr bio sličan kalibar. U reprezentaciji itekako ima mjesta.
Sto znaci kad igramo protiv buranije Marija obavezno u startnu da im pravi djecu a kad igramo protiv 'neburanije' Marija u potencijalne i zaboravljene ...
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock
- Goalgetter
- Kontakt:
Tesko da ce on imati kakvu zapazeniju ulogu u repci u buducnosti. Svi znamo vec njegove mane, i da nema kvaliteta za EPL zato i nije igrao prosle sezone. Vise vidim Krunica ili Gojaka na poziciji ofanzivnog veznog nego njega. Ali ukoliko nastavi sa ovakvim partijama poziv sigurno ne treba izostati.
Ma jasno da su ispred njega i Krunic i Gojak, pa Cimirot koji je defanzivniji i trkacki bolji od njega..ali momak definitivno mora biti tu uskoci.
BašČelik!
Zbir broja asistencija i broja kreiranih velikih šansi naših fudbalera u sezoni 2020/2021, Top 5 poredak:
1. Demirović (14) - 865 minuta (9.6 utakmica)
2. Višća (11) - 1647 minuta (18.3 utakmica)
3. Stevanović (10) - 1276 minuta (14.2 utakmica)
3. Vrančić (10) - 1446 minuta (16 utakmica)
3. Hajradinović (10) - 1765 minuta (19.6 utakmica)
Slijede Hotić (7), Prevljak (6), Lončar (6)...
Ko se naigrao za rep. ? kod strucnjakaTopRemove je napisao/la: ↑21 feb 2021, 01:33Zbir broja asistencija i broja kreiranih velikih šansi naših fudbalera u sezoni 2020/2021, Top 5 poredak:
Visca
Asistencija za 1-0 protiv Bentford
- Goalgetter
- Kontakt:
Kakva asistencija gledate li uopste tekmu?
Dodao prvom do sebe ovaj prosao 2-3 igraca i opalio sa ruba sesnaesterca.
Trenutno korisnika/ca: 313, al87, dime, GoldenLilies, Google Adsense [Bot], invincible1921, legendarnadruga, Lobudaraczapamcenje, MostarReds22, SanaBosna, Zglavkar i 164 gosta.