AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

memaga
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la memaga » 21 feb 2021, 18:30

Kod ovakvih derbija moras rizikovati zute kartone, jer ako si slabiji u odbrani, lautara i lukakua moras ih nagaziti svi redom ( klasicni primjer takve igre simeonov atletiko protiv reala ili barse, u prvih 15 min u kost 5 ili 6 jakih startova i c ronaldo i messi ostatak utakmice prvom do sebe loptu dodaju ) ako se to ne uradi onda imas ovo danas...
Sto se napada tice izgubili su onu ostrinu, direktne pasove, brz protok lopte...sad to sve ide ukoceno tesko sporo, ljudi nas zatvaraju...
Sto se tice hakana i prije sam govorio prosjecan igrac bez nekog kontinuiteta, nikad ne znas kako ce odigrati, kad je najpotrebnije da povuce ekipu nigdje ga...tako igra od kad je dosao....
Ostali nisu vrijedni spomena....

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 21 feb 2021, 20:05

Čitajući komentare ovdje, rekao bih da smo osmi i zaostajemo -28p. Isto tako je bilo krajem decembra, pred Juve, kao da smo šampioni i već osvojili Scudetto. Ima dosta bipolarnih forumaša ovdje :mrgreen:

Niti je ovo smak svijeta, niti je toliko loša utakmica bila, Inter je otvorio jače, nakon prvog gola se povukli i čekali šansu iz kontre. Kjaer, Hakan, Zlatan, Sale, nisu isti nakon povreda, isto tako Rebić svako malo pauza, pravi Bennacer strašno fali ovoj ekipi, jer je dinamičan i protok lopte, tranzicije, na puno jačem nivou.

Milan još uvijek ima CL plasman u svojim rukama. Nema potrebe za panikom, 72p su dovoljna za CL plasman. Milanu dakle fali svega 23p iz preostalih 15 kola, dovoljno je da uzmu svega pola od 45p koji su u igri.

Roma je nestabilna ekipa koja bi se mogla prosut večeras, a Intera čeka pad forme - nema šanse da će u ovom ritmu izgurat do kraja sezone. Biće tu još svega, preostalo je 40% sezone, a mi smo svega 4p iza lidera.

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 21 feb 2021, 20:12

Bas me zanima sljedece nedjelje kad ih Roma razmontira sta ces napisati....

gambler1899
Kontakt:

Post Postao/la gambler1899 » 21 feb 2021, 20:29

Pa istina je ovo sto je rekao da su nas mnogi proglasili sampionima nakon 14 kola, a sad kukaju nakon losih rezultata. Ne treba paniku dizati i sad drvljem i kamenjem po igracima, derbiji su takvi ako ne iskoristis prilike donji si i to je tako, a pogotovo mi protiv Intera konstantno igramo lose. Slozili smo se prije pocetka sezone da Inter i Juve imaju kvalitetnije ekipe od nas s tim sto Inter ima i boljeg trenera. Vratit se cilju (top4) i smanjiti ocekivanja do zadnjih 5 kola, ako budemo i dalje u igri za skudeto tad se moze pisati sto se pisalo prije 6-7 kola.

Forza Milan

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 21 feb 2021, 20:37

Nije problem izgubiti derbi, izgubiti od napolija, intera, juveta, pa cak i od rome atalante ali razmontiran biti od spezije, od zvijezde onako lose odigrati, gubitke bodova od parme, verone nedopustivo, plus na to jos osjetni pad forme i djelimicna kurcobolja, bgm trebalo bi biti zabrinjavajuce, jer sa ovakvom formom i igrom vec sada je 4 mj.upitno

gambler1899
Kontakt:

Post Postao/la gambler1899 » 21 feb 2021, 20:46

Jasno je kao dan da smo u padu forme, nizu losih rezultata, sve ekipe su to prosle ili ce proci, nas je sad snaslo i to je to. Danas nisam ocekivao pozitivan rezultat jer je derbi dosao u najgorem mogucem trenutku, ali sta je tu je, rezultat mozda i nije realan ali kad ne znas iskoristiti svoje prilike protivnik ce kazniti svaku gresku (nasli smo danas gdje je greska a to je odbrana). Roma nit smrdi nit mirise, znaju odigrati perfektnu utakmicu ali isto tako i kiksati, nadam se protiv nas da ce im biti los dan.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 21 feb 2021, 20:53

Dobro ljudi nije bilo realno da cemo zavrsiti sezonu u onom naletu,svi smo znali da ce doci nekad pad,ja se nadam da ce vec protiv Zvezde pa.protiv Rome to krenuti na bolje. Iskreno meni ovo drugo poluvrijeme uopste nije bilo lose,bilo smo dobri,al jbg Handanovic je imao 10 odbrana.

E sad ono sto je nasa bolna tacka u ovim tekmama je nas kapiten,on nas je kostao dosta bodova ove sezone,ja zivim za dan da mu vidim ledja i da ode sto dalje od Milana.

Nek se vrati u svoju Romu

DarioTZ
Kontakt:

Post Postao/la DarioTZ » 21 feb 2021, 21:04

Slazem se sa vecinom forumasa , neki igraci jednostavno igraju ispod svog nivoa zadnji mjesec dana . Ali bez obzira na poraz koji boli , u današnjoj utakmici je bilo zivota . Spletom okolnosti , lošim Romom smo dobili ovo sto jesmo , ali se ne moze reci da ekipa nije imala zelju i volju za razliku od utakmice sa Speziom kad su izgledali ko mrtvi konji .

Poz za rodjaka @Beduina

Fantasista
Kontakt:

Post Postao/la Fantasista » 21 feb 2021, 21:11

Ja sam navikao na poraze u derbijima, pri tome mislim i na tekme sa đubrentusom. Očekivao sam poraz jer Inter je jači a u ovom trenutku mi smo u kanalu. Problem su kiksevi protiv ekipa sa dna tabele, tu se gubi skudeto ili plasman u lš-a. Da oni otresu Speziu i slične seoske ekipe onda porazi od Inera, Juveta i ne bi teško pali.

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 21 feb 2021, 21:14

Gambler je već odgovorio, potpisujem. Zijanimo li protiv Rome to znači da preostaje 14 kola da uzmu dodatnih 23p, je li to realno po tvome?

Krajem decembra sam naveo da ne miriše Scudetto jer su tri ekipe dale više golova, a tri primile manje ili jednak broj golova. Isto tako, Ibra je jedini koji je imao (i sada ima) značajan broj golova, mimo Kessijevih penala. Nije realno očekivati Scudetto kad se sve to sabere.

Isto tako, jako je realno očekivati 23p iz 15 kola.

Spezia nas je satrala, kao Atalanta. Spezia je dobila i dvije druge top 6 ekipe, te Capello izjavio da igraju jako atraktivan fudbal. Vs Juve i Intera nije izgledalo loše, kao ni u kupu vs Intera do crvenog. Nema razloga da se ekipa ne isčupa iz kanala, uživajmo i radujmo se veoma realnom povratku u CL!
FORZA MILAN

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 21 feb 2021, 22:48

Samo da pozdravim rodju mog Daria, milanistu naseg velikog koji ko i ja pogubi zivce godinama unazad. :D
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 21 feb 2021, 23:54

Romagnoli13 je napisao/la:
20 feb 2021, 16:38
Elhamdulillah. Hvala Allahu koji daje život i smrt, kao i bolest i zdravlje. Mene je iskušao sa onim što On smatra najboljim za mene.

A vama ovdje svima hvala na lijepim željama i porukama. Allah vam podario svako dobro. Amin!

Elhamdulillah, fizički sam svakim danom sve bolji. Ali zbog potresa mozga pijem razne tablete, ponajviše zbog glavobolje te česte dekoncentracije koja mi se dešava, ali dobro je.

Hvala vam još jednom na lijepim porukama.
Bentornato :thumbup:

Slabo sam na forumu ovih par dana pa tek sad vidim ovaj post. Ziv i zdrav bio, nadam se da nece biti posljedica. Obradovao me post iskreno, i ako Bog da da budes opet ubrzo u top formi.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 21 feb 2021, 23:59

Ajde što si i mogao naći opravdanje protiv Atalante i Juventusa jer ti je falilo skoro pola prvotimaca, ali više se ne možeš izvlačiti na ovo jer je ekipa skoro kompletna.

Sreća pa je i Roma kiksnula, mogli su lako doći na -3. Iduće kolo neka ih dobiju kako znaju i umiju.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 22 feb 2021, 00:11

Kao prvo drago mi je da je naš forumaš Romagnoli13 bolje i biće još bolje sa vremenom.Samo se drži (što i radiš).

Kao drugo (da se ovaj iz ovog prvog ne uvrijedi što mi je ovo odmah drugo a što je bilo dosad prvo) da ovima iz telemacha poželim sve najgore kao i onima koji su odlučili da se ovaj derbi igra u 3 sata.

Nisam gledao utakmicu i ne znam kako su igrali (uz ovakav rezultat dobro nije bilo) ali barem sad su oni koji su se koliko toliko bili nadali tituli a bio sam jedan od njih znaju da od nje nema ništa. Uz ovakav krnji sastav koji imamo i uz mnogobrojne probleme sa povredama kao i to da su nas sad protivnici i pročitali slijedi grčevita borba za tu LP. A na ljeto uprava mora dobro da zasuče rukave i popravi ovaj sastav kao i da nađe novog kapitena jer od ovog kao kapitena tj lidera a već odavno i kao pouzdanog igrača nema više ništa. Kao i da produže ugovore glavnim igračima.

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 22 feb 2021, 08:01

Ništa, idemo dalje. Izbacit Zvezdu iz El , moral ekipe bar malo popraviti pa onda na Romu.

Zabrinjava loša forma stopera, ista priča kod obojice, poslije povrede upola slabija forma, Rom nevjerovatno spor i loše se postavlja. Sreća pa ima Tomori, Gabbia je isto dostupan.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

edoox
Kontakt:

Post Postao/la edoox » 22 feb 2021, 09:48

Pritisak je pojeo ovu ekpiu.Razumljivo mnogo je mladih i zelenih igrača koji nisu dorasli onome ćemu smo se nadali. Vjerujem da će poslije Rome ekipa proigrati, nema tog pritiska o prvom mjestu.
Conte izmasakrirao Piolija koji kao što sam rekao odstupio od svojih načela prije nekih mjesec dana.
Iako sam uvijek trazio mane kapitenu, u derbiju je u većini akcija postupio "školski", pogotovo kod trećeg gola. Morao je imati onakvu kretnju da zatvori ugao, ali onaj medjed je pogodio malu mrežicu i gotovo. Meni kod kapitena najvise smeta što nije kapiten na terenu.

Za ovu ekpiu mnogo fali spreman BEnnaser. Njegovu dinamiku i agresivnost niko ne može da nadomjesti.

Ja još vjerujem da ćemo biti prvi na kraju :cool: FM!

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 22 feb 2021, 10:47

Šta bi tek bilo da su navijači tu.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

gambler1899
Kontakt:

Post Postao/la gambler1899 » 22 feb 2021, 19:25

Nisam upratio, koliko je ozb povreda Benasera? Kad bi trebao da se vrati?

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 22 feb 2021, 21:32

Donnaruma je dogovorio sve s Manchesterom.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 22 feb 2021, 21:35

meepo je napisao/la:
22 feb 2021, 21:32
Donnaruma je dogovorio sve s Manchesterom.
Mora da si na nekim balkanskim portalima tu glupost procitao

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: galia95 i 3 gosta.