Prije svega, ne bih da me pogrešno razumiješ, dijelim mišljenje u mnogo rečenica što si do sada iznosio.Rodju je napisao/la: ↑21 feb 2021, 17:46Nisam mislio na neku konkretnu situaciju, ali ako već treba banalizirati, onda pitam ko je stavio gnjurca u ekipu?jasonstatham je napisao/la: ↑21 feb 2021, 17:22Koeman je ograničen, ali ne vidim fakat kako je on kriv za penal?
Pa ovaj francuski gnjurac je direktno kriv za neuspjehe protiv Cadiza.
Naravno da nije RK skrivio penal, ali njegovi potezi su svi
redom pogrešni. Treninzi, taktika, izbor igrača, fizička sprema, neuočavanje stalnoponavljajućih grešaka, totalno promašeni tajminzi u svemu, elem, da ne dužim, totalno trenersko neznanje.
Ali, evo par pitanja...
Koga bi to Koeman trebao da stavi u odbranu? Pa i sve jedan dostupan je kikser. To zna i sam Koeman, zato je očajno tražio Garciu u januaru, klub mu nije dozvolio. Ista stvar sa Busquetsom. Kriminalno loš zabetonirao Pjanića na klupi.
Ako bi Koemanu dao otkaz (to bi koštalo), koga bi doveo? Nemoj misliti da u trenerskom kadru postoji adekvatna zamjena.
Koeman jeste nesposoban, zalutao, Barcelona zaista zaslužuje vrhunske trenere, ali mu se tri stvari ne mogu osporiti:
1) Osim Desta, niti jedno pojačanje, a mnoga je tražio, nije dobio.
2) Mingueza, Araujo, Pedri, Moriba. Svim ovim klincima je dao šansu.
3) Koeman je sam. Klub nema Predsjednika, nema Upravu, nema kapitena s mudima, nema love, nema apsolutno nikoga ko će mu zadatak učiniti lakšim. Preuzeo je klub kad niko nije htio. Xavi nije.