FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

tuzlac
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la tuzlac » 26 feb 2021, 15:11

slika
26. Februara 2021.

Proljetni dio sezone otvaraju Sloboda i Tuzla City. Gradski derbi je u nedjelju u 13:30h a tim povodom je na Tušnju organizovana zajednička press-konferencija, na kojoj su u ime našeg kluba govori trener Husref Musemić i kapiten Ajdin Nukić.

Strategu Plavih bit će ovo zvaničan debi i to kontra kluba u kojem je proveo jednu i po sezonu.

Raspored je tako htio da prvu utakmicu Tuzla City vodim protiv ekipe u kojoj sam uspio provesti lijep period. Priča o derbiju ima svoju draž i vrijednost, a moji igrači su motivisani i žele što bolje odigrati utakmicu. Trenutno nemamo nikakvih problema s igračkim kadrom, osim Hasanovića koji je na oporavku nakon teške povrede. U nedjelju se nadam kvalitenoj utakmici i da će teren biti uslovan za igru, te da će igrači imati priliku pokazati koliko znaju i mogu, kazao je Musemić.
Kapiten Ajdin Nukić je veliki optimista uoči nedjeljnog duela.

U nedjelju nas očekuje derbi koji ima veću draž, žar i borbu u odnosu ne neke druge utakmice. Siguran sam da ćemo uz naše maksimalno zalaganje ostvariti sva tri boda i priključak ka gornjem dijelu tabele te mjestu koje vodi u Evropu, naglasio je Nukić.
press Služba F.K.Tuzla City
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 26 feb 2021, 16:27, ukupno mijenjano 2 puta.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 26 feb 2021, 16:22

DOBRO DOŠAO U TUZLA CITY PETRE MIŠIĆU

slika

BIVŠI ČLAN ZAGREBAČKOG DINAMA POTPISAO ZA TUZLA CITY

25. Februara 2021.
Petar Mišić i zvanično je postao je član Tuzla Cityja!

Ovaj 26-godišnji veznjak prošao je školu vinkovačke Cibalije odakle je prešao na Maksimir.

Imao je višegodišnji ugovor sa zagrebačkim Dinamom, koji ga je često posuđivao u Cibaliju, Slaven Belupo i Lokomotivu, odakl je prešao u Split.

Mišić je bio član i švicarskog Araua, odakle i dolazi u plave redove.

Ovo je prvi klub iz BiH u koji dolazim. Za sada sam jako zadovoljan i vjerujem da ću opravdati povjerenje koje mi je ukazano, kazao je Mišić.
Ugovor s plavima je potpisao na dvije i po godine a svoj debi u plavom dresu trebao bi imati u nedjelju na Tušnju protiv Slobode.

press Služba F.K.Tuzla City

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 26 feb 2021, 16:43

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 26 feb 2021, 20:35

Mišiću ugovor na 2 i po godine a Brkiću ugovor na 1 godinu. Da li smo to sigurni da je Mišić kvalitetno rješenje za duži period a da Brkić to možda i nije ?

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 26 feb 2021, 23:20

CityCity je napisao/la:
26 feb 2021, 20:35
Mišiću ugovor na 2 i po godine a Brkiću ugovor na 1 godinu. Da li smo to sigurni da je Mišić kvalitetno rješenje za duži period a da Brkić to možda i nije ?
Sta mislis koliko godina ima Misic a koliko Brkic ? Ne radi se samo o tome sta "mi" mislimo, ima tu misljenja i igraca, svaki igrac ima svoje uslove, sad koliko se da usaglasiti izmedju igraca i kluba.
Tuzla City / Sloga Simin Han

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 27 feb 2021, 10:08

Goran Brkić na TM-konačno
slika
Goran Brkic
Central Midfield

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 27 feb 2021, 10:10

elvirbaljic je napisao/la:
26 feb 2021, 23:20
CityCity je napisao/la:
Sta mislis koliko godina ima Misic a koliko Brkic ? Ne radi se samo o tome sta "mi" mislimo, ima tu misljenja i igraca, svaki igrac ima svoje uslove, sad koliko se da usaglasiti izmedju igraca i kluba.
A što nije potpiso na godinu i po ,pa da završi cijelu iduću sezonu.Možda su naši pregovarači ovako postavili uslove obzirom na loša iskustva.Vjerovatno postoji aneks Ugovora za onih +6mjeseci.

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 27 feb 2021, 12:16

tuzlac je napisao/la:
27 feb 2021, 10:10
CityCity je napisao/la:
A što nije potpiso na godinu i po ,pa da završi cijelu iduću sezonu.Možda su naši pregovarači ovako postavili uslove obzirom na loša iskustva.Vjerovatno postoji aneks Ugovora za onih +6mjeseci.
Svaki imalo bolji fudbaler ima svoje uslove, gdje ti mozes da pristanes ili ne, jednostavno nekad klub nije bas u mogucnosti da diktira ono sto je naj bolje. Sve to mogucnost produzenja ugovora na plus neko odredjeno vrijeme, nije nesto sto mora da bude obavezujuce za klub i za igraca. Ovakvog igraca, bolje uzet i na godinu, nego nepotpisati nikako zato sto nam ne pase duzina ugovora. Sa druge strane, imas milion razloga zasto igraca u ,,poznim,, godinama potpisati na neki ma ji period.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 27 feb 2021, 13:31

27 feb 2021, 12:16
tuzlac je napisao/la:

Svaki imalo bolji fudbaler ima svoje uslove, gdje ti mozes da pristanes ili ne, jednostavno nekad klub nije bas u mogucnosti da diktira ono sto je naj bolje. Sve to mogucnost produzenja ugovora na plus neko odredjeno vrijeme, nije nesto sto mora da bude obavezujuce za klub i za igraca. Ovakvog igraca, bolje uzet i na godinu, nego nepotpisati nikako zato sto nam ne pase duzina ugovora. Sa druge strane, imas milion razloga zasto igraca u ,,poznim,, godinama potpisati na neki ma ji period.
Čovjek je 1991 godište.?

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 27 feb 2021, 13:35

Stadion "jasmin imamović tušanj" nedelja 28.02.21 13:30
Sudija: Admir Musić
slika.......................................................slika

Dosadašnje službene utakmice

Sloga S.H. - Gorki
22 11 2017 KUP 0:0
29 11 2017 KUP 0:2 Za Gorki
--------------------------------------------------
Tuzla City - Gorki PL BIH
13.08 .2018 0:1 ZA GORKI
27. 10 2018 1:1............. .Ubiparip
30 03. 2019 1:1...............Crnkić
31. 8. 2019 2:1 ZA TUZLU...Ubiparip..Ubiparip
30-11-2019 1:1...............Ubiparip
27.09.2020 2:1 ZA TUZLU. .Crnkić...Ubiparip
28.02.2021 ....Gorki - Tuzla City

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 27 feb 2021, 16:02

tuzlac je napisao/la:
27 feb 2021, 13:31
tuzlac je napisao/la:

Čovjek je 1991 godište.?
Da , 30 godina po meni su to godine gdje je karijera u zavrsnoj fazi, do 33 maksimalno moze igrati na nekom zavidnom nivou. Mogu se na prste nabrojati igraci ko ji pruzaju odlicne partije u tim godina ( mislim na nasu PL) Ja sam za mlade i persperktivne igrace od 18 do 20 dati im ugovore na 3-4 god.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 27 feb 2021, 21:33

27 feb 2021, 16:02
tuzlac je napisao/la:

Čovjek je 1991 godište.?
Da , 30 godina po meni su to godine gdje je karijera u zavrsnoj fazi, do 33 maksimalno moze igrati na nekom zavidnom nivou. Mogu se na prste nabrojati igraci ko ji pruzaju odlicne partije u tim godina ( mislim na nasu PL) Ja sam za mlade i persperktivne igrace od 18 do 20 dati im ugovore na 3-4 god.
Djeca ,njihovi roditelji ,(klubovi,i menadžeri)ne žele gubiti vrijeme u tamnom vilajetu.
Mi i nemamo neki priliv kvalitetnih mladih igrača , da budemo načisto.Nemamo jer nemamo trenere za rad sa mladima.
Nego kad se desi kakav samouk mladić odmah prodaja vani plus ugradnja kluba u ugovor od narednog transfera.
Dugo će u Bh ligi igrati igrači u zrelim godinama.
Evo vidio si jučer na presici dva mlada kapitena.Kapitenke trake su im date po nekom kriterijumu da će prije postati interesantni za strano tržište.Ja osobno posmatrajući ih obojicu došao sam do zaključka da su bolje igrali bez te kapitenske trake.
Naš Nukić je vidno pao kad je kvalitet igre u pitanju.On nema onaj motiv mladića iz Živinica.On je sad enormno nerovozan i odsutan .Čeka transfer.
U Jugoslaviji po zakonu igrač nije mogao vani prije 28 i odsluženog vojnog roka.Pa prva godina prilagođavanje i učenje jezika a onda početak sa 29. i to u ligama petice i još nekim kvalitetnim ligama ostalih zemalja evrope ili u Tursku.Većia ih je napravila odlične karijere u pečalbi.Sad su se otvorila nova tržišta ,zemlje bivšeg sovjetskog saveza, pa daleke Azije i druge.Ali momciidu na kraj svijeta samo za novcem i onda im sedešava da brzo dobiju šup-kartu tesevraćajuumatične zemlje bivše Jugoslavije.Husara je ciljo Mešanovića i Pirića ispaliti u Italiju.Na kraju će aterirati u BiH.Mešanović rođen 1992 je već u Sarajevu.ITD....

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 27 feb 2021, 21:47

tuzlac je napisao/la:
27 feb 2021, 21:33
tuzlac je napisao/la:

Čovjek je 1991 godište.?
Djeca ,njihovi roditelji ,(klubovi,i menadžeri)ne žele gubiti vrijeme u tamnom vilajetu.
Mi i nemamo neki priliv kvalitetnih mladih igrača , da budemo načisto.Nemamo jer nemamo trenere za rad sa mladima.
Nego kad se desi kakav samouk mladić odmah prodaja vani plus ugradnja kluba u ugovor od narednog transfera.
Evo vidio si jučer na presici dva mlada kapitena.Kapitenke trake su im date po nekom kriterijumu da će prije postati interesantni za strano tržište.Ja osobno posmatrajući ih obojicu došao sam do zaključka da su bolje igrali bez te kapitenske trake.
Naš Nukić je vidno pao kad je kvalitet igre u pitanju.On nema onaj motiv mladića iz Živinica.On je sad enormno nerovozan i odsutan .Čeka transfer.
Uglavnom se slažem sa napisanim uz opasku da se Nukić stalno postavlja na poziciju beka koja mu znatno manje odgovara od pozicije krila.Na krilu je on daleko korisniji jer igra slobodnije sa manje obaveza i onda su tu i asistencije i golovi.Kad igra na beku često gubi poziciju,nema neko kvalitetno postavljanje i igra ga vuče stalno previše prema naprijed.

tcity055
Kontakt:

Post Postao/la tcity055 » 27 feb 2021, 21:48

Evo prođe i ova duga pauza. Sutra utakmica gradskih rivala. Velika šteta što se ne igra pred navijačima. Glupo je otići na brdo i gurat se sa polupijanom dječurlijom. Ostat kući i gledati a već protiv Želje hvatati se brda. Iskreno se nadam da će Husref na svom prvencu pobijediti. Vrlo je važno da tokom noći i sutra ne bude padavina. Sretno do pobjede.
Zadnja izmjena: tcity055, dana/u 27 feb 2021, 21:49, ukupno mijenjano 1 put.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 27 feb 2021, 21:48

DOBRO JE DA SU KRUPA I OLIMPIK IZGUBILI po 3 boda,Radnik 2.
Otpadaju sumnje(ne moje) da ćemo sutra pokloniti bod Gorkom.
Neka im ga poklanjaju petokrakaši iz Vrapžića u 22 kolu.

tcity055
Kontakt:

Post Postao/la tcity055 » 27 feb 2021, 21:52

CityCity je napisao/la:
27 feb 2021, 21:47
tuzlac je napisao/la:
27 feb 2021, 21:33

Uglavnom se slažem sa napisanim uz opasku da se Nukić stalno postavlja na poziciju beka koja mu znatno manje odgovara od pozicije krila.Na krilu je on daleko korisniji jer igra slobodnije sa manje obaveza i onda su tu i asistencije i golovi.Kad igra na beku često gubi poziciju,nema neko kvalitetno postavljanje i igra ga vuče stalno previše prema naprijed.
Nekako tradicionalno protiv Slobode Vojo i Crnka rješavaju utakmicu. Beganović ima strah od Crnkića jer ga jednostavno maltretira sa loptom.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 27 feb 2021, 21:54

tcity055 je napisao/la:
27 feb 2021, 21:48
Evo prođe i ova duga pauza. Sutra utakmica gradskih rivala. Velika šteta što se ne igra pred navijačima. Glupo je otići na brdo i gurat se sa polupijanom dječurlijom. Ostat kući i gledati a već protiv Želje hvatati se brda. Iskreno se nadam da će Husref na svom prvencu pobijediti. Vrlo je važno da tokom noći i sutra ne bude padavina. Sretno do pobjede.
Ja mislim da je Musemić bliži pobjedi i da će svoje igrače znati dovesti do pobjede.Istina je da je ovo početak takmičenja i da forma sigurno nije tip-top.Ali ,tako je to kod svih.Već 10.marta u Kup utakmici igra će biti bolja.

slika
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 27 feb 2021, 21:58, ukupno mijenjano 1 put.

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 27 feb 2021, 21:57

tuzlac je napisao/la:
Sad su nam i Zrinjski i Borac toliko odmakli da ih teško možemo stići.Jedino kad bi se desila neka serija pobjeda (u stilu Manchester Cityja) ali mala je vjerovatnoća da će se to dogoditi.

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 27 feb 2021, 21:59

tuzlac je napisao/la:
Gorki je prvo ime koje je nosio nas klub, vec decenijama poznati velikan na prostoru ex yu, FK Sloboda.
To nama nije nikakva uvreda, to je historijska cinjenica.
Medjutim tvoje bolesno potenciranje i pisanje govori nam nesto drugo.
Klub se decenijama zove FK Sloboda.Ne spominjuci klub po njegovom imenu izrazavas veliko nepostovanje i pljuvanje po klubu koji je nama sve, jer drugi nemamo niti zelimo. Ne mjenjamo dresove po narudzbi kao neki ovdje.(ti si vec bio navijac Slobode, pa Zmaja od Bosne, pa Slobode, sada ko fol Sitija).
Matori, ukoliko se ne uozbiljis, ne prestanes da vrijedjas i pljujes po svemu sto je nama Tuzlacima vrijedno i sveto po stare dane nacices se u vrlo nezgodnoj poziciji. Postoje ljudi kojima se "yebe za sve "a kojima opasno picis na zivce. Moje prijateljski savjet.
Uozbilji se, i budi normalan.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 27 feb 2021, 22:02

Sviuodbranu je napisao/la:
27 feb 2021, 21:59
tuzlac je napisao/la:
Gorki je prvo ime koje je nosio nas klub, vec decenijama poznati velikan na prostoru ex yu, FK Sloboda.
To nama nije nikakva uvreda, to je historijska cinjenica.
Medjutim tvoje bolesno potenciranje i pisanje govori nam nesto drugo.
Klub se decenijama zove FK Sloboda.Ne spominjuci klub po njegovom imenu izrazavas veliko nepostovanje i pljuvanje po klubu koji je nama sve, jer drugi nemamo niti zelimo. Ne mjenjamo dresove po narudzbi kao neki ovdje.(ti si vec bio navijac Slobode, pa Zmaja od Bosne, pa Slobode, sada ko fol Sitija).
Matori, ukoliko se ne uozbiljis, ne prestanes da vrijedjas i pljujes po svemu sto je nama Tuzlacima vrijedno i sveto po stare dane nacices se u vrlo nezgodnoj poziciji. Postoje ljudi kojima se "yebe za sve "a kojima opasno picis na zivce. Moje prijateljski savjet.
Uozbilji se, i budi normalan.
Najjače je što svi znamo njegov identitet. :urnebes:
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.