FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

ElCartel11
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la ElCartel11 » 28 feb 2021, 12:39

MortemHz je napisao/la:
28 feb 2021, 11:55
slika

https://www.uefa.com/womensunder17/stories/

Kao što već znate, Bosna i Hercegovina je dobila domaćinstvo ovog takmičenja koje treba da se održi početkom maja 2022. godine. Prema prvim informacijama, domaćini će biti Velež, Zrinjski, Sarajevo i Slavija. Moguće i Željezničar kao peti domaćin. To znači da će se mijenjati tereni na svim stadionima, osim Grbavice koja već ima nov teren. Radovi će se finansirati uz pomoć UEFA-e (preko N/FSBiH) i lokalne zajednice. Grad Mostar je već održao sastanak sa čelnicima Saveza, Veleža i Zrinjskog.
Ovo bi bilo super ako bude istina. Fakticki ne moraš sam ulagati u teren vec imaš pomoc UEFE, Saveza, kantona i brze ce ici sve jer je to takmicenje za dobru godinu.
Samo bi umjesto Slavije stavio Tuzlu-Tusanj. Zamjenis teren i odmah imaš 2 kluba u Premijer ligi sa ekstra terenom. Ovako ga ima Slavija koja tovari po drugoj ligi.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 28 feb 2021, 12:47

ElCartel11 je napisao/la:
28 feb 2021, 12:39
MortemHz je napisao/la:
slika

Kao što već znate, Bosna i Hercegovina je dobila domaćinstvo ovog takmičenja koje treba da se održi početkom maja 2022. godine. Prema prvim informacijama, domaćini će biti Velež, Zrinjski, Sarajevo i Slavija. Moguće i Željezničar kao peti domaćin. To znači da će se mijenjati tereni na svim stadionima, osim Grbavice koja već ima nov teren. Radovi će se finansirati uz pomoć UEFA-e (preko N/FSBiH) i lokalne zajednice. Grad Mostar je već održao sastanak sa čelnicima Saveza, Veleža i Zrinjskog.
Ovo bi bilo super ako bude istina. Fakticki ne moraš sam ulagati u teren vec imaš pomoc UEFE, Saveza, kantona i brze ce ici sve jer je to takmicenje za dobru godinu.
Samo bi umjesto Slavije stavio Tuzlu-Tusanj. Zamjenis teren i odmah imaš 2 kluba u Premijer ligi sa ekstra terenom. Ovako ga ima Slavija koja tovari po drugoj ligi.
Blizina Sarajevu + je RS uključen ovako. Znam ja na šta ti misliš i ja bi isto ali..
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 28 feb 2021, 12:50

hordasDoboj je napisao/la:
28 feb 2021, 12:31
miky_hz je napisao/la:
28 feb 2021, 12:26
28 feb 2021, 12:20
Znaci poslali smo Dizdarevica da bude 3. golman u Mladosti :thumbdown:
Sad i ja krenuo da napišem,mada ce vjerovatno ostati drugi i kad Velic potpise,drzat ce ga na klupi zbog godina jel ulazi u onu grupu U-21. Bolje da je u Fedaraciju otišao i da ima sigurne minute.

Šabanovic od prve minute,nakon povrede baš da vidimo u kakvom je stanju,nadam se da ce sto prije vratiti formu.
Nadam se da nije kasno i sad da se posalje u neku ekipu u federaciji da brani.

@Miljacka ne znamo ni za sta je Kanuric projektiran. Nadam se da ce biti gotovi papiri i da ce dobit priliku do kraja sezone. Dzaficu cemo se svakako zahvalit na kraju sezone.
Mislim da je tu steta vec ucinjena jer ne moze biti registrovan za 3 kluba u jednoj sezoni. Vjerovatno smo imali neke garancije da ce konkurisati za prvi tim ali eto njima iskocila bolja opcija i to je to. Nadati se da ce spletom okolnosti ipak dobiti priliku da brani.
You are someone else I am still right here

Testo
Kontakt:

Post Postao/la Testo » 28 feb 2021, 12:52

MortemHz je napisao/la:
28 feb 2021, 12:47
MortemHz je napisao/la:
slika

Blizina Sarajevu + je RS uključen ovako. Znam ja na šta ti misliš i ja bi isto ali..
Ne znam koji je format, ali je očigledno da će se igrati u samo 2 grada.
Naravno kao i sve kod nas, mora politika da bude umiješana.
Eto kod svinjskog zbog uja i ovamo nekako uguraše slaviju, da budu i četalji zastupljeni :roll:
„Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako treba da igram.
Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme.
Rekao sam im da ja mogu da igram samo za Sarajevo.“

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 28 feb 2021, 12:53

fera je napisao/la:
28 feb 2021, 12:50
miky_hz je napisao/la:
28 feb 2021, 12:26

Sad i ja krenuo da napišem,mada ce vjerovatno ostati drugi i kad Velic potpise,drzat ce ga na klupi zbog godina jel ulazi u onu grupu U-21. Bolje da je u Fedaraciju otišao i da ima sigurne minute.

Šabanovic od prve minute,nakon povrede baš da vidimo u kakvom je stanju,nadam se da ce sto prije vratiti formu.

@Miljacka ne znamo ni za sta je Kanuric projektiran. Nadam se da ce biti gotovi papiri i da ce dobit priliku do kraja sezone. Dzaficu cemo se svakako zahvalit na kraju sezone.
Mislim da je tu steta vec ucinjena jer ne moze biti registrovan za 3 kluba u jednoj sezoni. Vjerovatno smo imali neke garancije da ce konkurisati za prvi tim ali eto njima iskocila bolja opcija i to je to. Nadati se da ce spletom okolnosti ipak dobiti priliku da brani.
Pa sad da li ima veze da li je registrovan ili da je odigrao utakmicu. Pa i ja se nadam svakako ali evo prvo kolo nema Velica, pa je prije njega Bukvic.
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 28 feb 2021, 12:59

28 feb 2021, 12:53
fera je napisao/la:

Pa sad da li ima veze da li je registrovan ili da je odigrao utakmicu. Pa i ja se nadam svakako ali evo prvo kolo nema Velica, pa je prije njega Bukvic.
e nisam siguran ja sam mislio da je registracija kriterij.
S druge strane on ako misli da naslijedi kovacevica kod nas na golu bi se morao izboriti u mladosti za jedinicu. Doduse golmani sporije sazrijevaju nije ga problem cekati, kanuric je misterija ne znam jos kakav je za neke bolje procjene al mislim da ce imati prednost ispred dizdarevica i sahinovca.
You are someone else I am still right here

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 28 feb 2021, 13:04

robertkosar je napisao/la:
28 feb 2021, 11:30
vedinjo98 je napisao/la:
27 feb 2021, 22:39
Hajmo raja sad neke prognoze rezultata u ponedjeljak.

Evo ja kazem 1:2 za nas. Strijelci Jasko i Fanimo, a za manji sarajevski klub Bekric.

Sad vi :shifty:
1:1 :crazy:
0:3

Štilić autogol 19'
Adukor spolnim organom (ala Lazić) 73'
Krle iz ofsajda 93'
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 28 feb 2021, 13:08

Joj gledam ovu Mladost, sta je ba ovo reko nema Sabanovica, neki celo šparta po desnoj strani :urnebes:
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 28 feb 2021, 13:08

Nemozes Šabanovica prepoznati jbt,kao da je spavao u teretani dok je bio na povredi ogroman djeluje,jos se na celavo ošišao ,drugi covjek totalno od onog sto ga pamtim. :shock:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 28 feb 2021, 13:09

fera je napisao/la:
28 feb 2021, 12:59
28 feb 2021, 12:53
fera je napisao/la:

e nisam siguran ja sam mislio da je registracija kriterij.
S druge strane on ako misli da naslijedi kovacevica kod nas na golu bi se morao izboriti u mladosti za jedinicu. Doduse golmani sporije sazrijevaju nije ga problem cekati, kanuric je misterija ne znam jos kakav je za neke bolje procjene al mislim da ce imati prednost ispred dizdarevica i sahinovca.
Nisi ovdje da misliš, idi kopaj ono i šuti

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 28 feb 2021, 13:12

Testo je napisao/la:
28 feb 2021, 12:52
MortemHz je napisao/la:
28 feb 2021, 12:47

Ne znam koji je format, ali je očigledno da će se igrati u samo 2 grada.
Naravno kao i sve kod nas, mora politika da bude umiješana.
Eto kod svinjskog zbog uja i ovamo nekako uguraše slaviju, da budu i četalji zastupljeni :roll:
Tuzli posto ima dva kluba treba dobar teren kakva Slavija ali mora se i toj srpskoj strani udvoljiti. Takodje rade neki trening centar u Prnjavoru zamisli

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 28 feb 2021, 13:14

E ako ne moze ovakvog Bukvica izbacit iz ekipe nek se okrene školi dječko :crazy:

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 28 feb 2021, 13:17

AlfredNobel je napisao/la:
28 feb 2021, 11:25
Biće garant sutra jedan-dva streama na onim stranicama
Brate skini arenacloud dzabe je do 15.marta gledaj ko coek
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

HordasOdMalena
Kontakt:

Post Postao/la HordasOdMalena » 28 feb 2021, 13:42

Ne treba se uzdati u Arena Cloud, čim se nakači veliki broj ljudi postane negledljivo. Tako je bilo i za Ligu prvaka, svi se spojili, pa pola ljudi nije moglo gledati.

Mislim da je najbolji izbor uzeti na tri mjeseca od Telekoma, iako mi se čini da kasni skoro minutu u odnosu na Cloud.
"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."

tm01hzne
Kontakt:

Post Postao/la tm01hzne » 28 feb 2021, 13:48

HordasOdMalena je napisao/la:
28 feb 2021, 13:42
Ne treba se uzdati u Arena Cloud, čim se nakači veliki broj ljudi postane negledljivo. Tako je bilo i za Ligu prvaka, svi se spojili, pa pola ljudi nije moglo gledati.

Mislim da je najbolji izbor uzeti na tri mjeseca od Telekoma, iako mi se čini da kasni skoro minutu u odnosu na Cloud.
Trenutno, kašnjenje webTV u odnosu na IPTV je cca 15 sekundi

HordasOdMalena
Kontakt:

Post Postao/la HordasOdMalena » 28 feb 2021, 13:55

tm01hzne je napisao/la:
28 feb 2021, 13:48

Jutros gledam Cloud na TV-u i webTV na mobitelu, kasnilo tačno 55 sekundi na Areni. Možda je nešto do mog interneta. :D
"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 28 feb 2021, 13:59

Što bi volio da Vinko malo promjeni svoju najavu utakmice, vazda jedno te isto od 30 sekundi. Gledam juče Bjelicu, milina slušat i prije i poslije utakmice.

Najava utakmice, stanje oko igračkog kadra, na koga može/ne može računati, da li je zadovoljan Mešanovićem i u kakvom je fizičkom stanju, jel se donekle uklopio, šta očekuje od protivnika, šta on uopšteno očekuje od svoje ekipe i utakmice, kako vidi ekipu nakon odlaska Rahmanovića i Tatara, kako su pripreme protekle, jel sve prošlo kako je zamislio, jel zadovoljan pojačanjima i ekipom...

Milion pitanja, zanimljivih i važnih zbog kojeg i postoji taj press/najava utakmice.
Ovo što mi radimo, bezveze. Svaki put isto, ni ne vuče me da poslušam. Vazda "Dobro smo se pripremili, teška utakmica, nezgodan protivnik, do nas je.." ili kad je derbi "specifična utakmica, naboj, nema pravila, nijanse će odlučit". Poslije utakmice uvijek: "kao što smo očekivali, teška utakmica i nezgodan protivnik, čestitao bi svojim igračima.."

Što se mene tiče, nek on nastavi sa ovim rezultatima a izjave ne mora nikako davat al mislim da bi ga još više zagotivili svi kad bi koju rečenicu više reko odnosno kad bi ga ovi naši pitali ono što svugdje drugo ljudi/novinari pitaju trenere prije i poslije utakmice/sezone.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 28 feb 2021, 14:01

Ja sam cuo da ako gledate na mojatv dodje lik i napadne te kuci i imate 7 godina nesrece
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

HordasOdMalena
Kontakt:

Post Postao/la HordasOdMalena » 28 feb 2021, 14:06

28 feb 2021, 13:55
tm01hzne je napisao/la:
28 feb 2021, 13:48

Jutros gledam Cloud na TV-u i webTV na mobitelu, kasnilo tačno 55 sekundi na Areni. Možda je nešto do mog interneta. :D
Probao sam sada preko web stranice, kašnjenje je minimalno. :thumbup:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 28 feb 2021, 14:08

BordoSarajevo je napisao/la:
28 feb 2021, 13:59
Što bi volio da Vinko malo promjeni svoju najavu utakmice, vazda jedno te isto od 30 sekundi. Gledam juče Bjelicu, milina slušat i prije i poslije utakmice.

Najava utakmice, stanje oko igračkog kadra, na koga može/ne može računati, da li je zadovoljan Mešanovićem i u kakvom je fizičkom stanju, jel se donekle uklopio, šta očekuje od protivnika, šta on uopšteno očekuje od svoje ekipe i utakmice, kako vidi ekipu nakon odlaska Rahmanovića i Tatara, kako su pripreme protekle, jel sve prošlo kako je zamislio, jel zadovoljan pojačanjima i ekipom...

Milion pitanja, zanimljivih i važnih zbog kojeg i postoji taj press/najava utakmice.
Ovo što mi radimo, bezveze. Svaki put isto, ni ne vuče me da poslušam. Vazda "Dobro smo se pripremili, teška utakmica, nezgodan protivnik, do nas je.." ili kad je derbi "specifična utakmica, naboj, nema pravila, nijanse će odlučit". Poslije utakmice uvijek: "kao što smo očekivali, teška utakmica i nezgodan protivnik, čestitao bi svojim igračima.."

Što se mene tiče, nek on nastavi sa ovim rezultatima a izjave ne mora nikako davat al mislim da bi ga još više zagotivili svi kad bi koju rečenicu više reko odnosno kad bi ga ovi naši pitali ono što svugdje drugo ljudi/novinari pitaju trenere prije i poslije utakmice/sezone.
I ja isto kontam, de malo ba živni čovječe :mrgreen: ali eto nek nam je to najveći problem. Možda je i bolje ovako, nego nismo navikli.
Što se tiče toga što si naveo - nije to za najavu utakmicu nego za press, to se treba odvojiti. Ovo je samo malo čisto da progovori koju, da se vide igrači da treniraju i slične stvari. Na pressu treba više stvari ali eto bit će sutra na bordo sedmici u 15h pitanja koja smo mi navijači postavljali pa valjda odgovore na većinu stvari.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”