Glede organizacijskih, kadrovskih i finansijskih problema urađene su tek promjene iz nužde. Imenovani su novi direktor i novi predsjednik kluba uz par novih članova Upravnog odbora i Skupštine. Iako je ocjenu za njihov rad još uvijek rano davati, na osnovu do sada viđenog stiče se dojam da, osim slatkorječivosti i dobrih namjera, nije mnogo toga urađeno na oporavku kluba, kako organizacijskom, tako i finansijskom. Ponavljam, ocjenu je još uvijek rano davati, ali kao i većina navijačkog korpusa smatram da su se neke konture tog oporavka do sada već morale primjetiti.
https://1921.ba/najava-zeljeznicar-sarajevo-8003
Dobra najava cijela, ali izdvojio sam ovaj dio jer sam rekao nakon Skupstine da negdje prvi sud pred prvu utakmicu mozemo dati. Momak kao da je pisao moje misljenje u ovom dijelu. Toliko i ne krivim nove clanove koliko stare posebno jer je i Ceric rekao da ima sponzora sa kojim se mjesecima pregovara vec, a i oni za razliku od novih znaju kakva je bila situacija, sta, kako. Bilo je tih uplata plata sto je naravno pozitivno, ali nisi smio dozvoliti ovo za registracije bar da ne rijesis nesto do sada bilo sta.
Kritikovao sam Osima zbog priprema, neuigravanja i slicno, ali su mu ga fino "smjestili" sa ovim registracijama (neke nisu mogli, neke zakasnili) da sutra nema zamjenu ni za jednog beka, da nema glavnog stopera i ostali koji fale. Igra ne ko ti je najbolji nego ko je dostupan. I onda ne treba cuditi ona izjava Amarova u kojoj je on halalio vec borbu za titulu. Umjesto sto si mogao/trebao jaci uci u nastavak ulazis slabiji, a na papiru nisi imao promjene neke bitne u igrackom kadru prvenstveno kad govorimo o odlascima.