FK Sloboda Tuzla

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Slobodas
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Slobodas » 02 mar 2021, 09:51

slika

slika
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 02 mar 2021, 10:41

Probisvjet je napisao/la:
02 mar 2021, 09:25
sviunapad1010 je napisao/la:
02 mar 2021, 09:16
01 mar 2021, 22:21

Pa znam starije raje koja je zenama naredjivala sta da peku subotom da u tendzeri ponesu na utakmicu za meze. Jbt bila je atmosfera toliko pozitivna da i pored stotina litara popijenog alkohola nije bilo incidenta na zapadu.
Sat prije utakmice vec raja bila na tribinama, ej a cvajta bila.
U jednom momentu sjever pjeva :malo vas je, malo vas je pickice, a zapad malo nas je malo nas je...
Sto se tice momaka iz Bihaca bili smo ih pozvali na pice poslije utakmice, ali nisu zastali. Bila su to vremena opustena.
Ne ponovila se ta vremena. Ko voli mezetit na tekmi ima ovih nizeligasa u Tuzli more samo nek se prešalta na OFK Tuzla, Solinu, Kiseljak i tako te ekipe.
U manjini si. Izgleda da ces ti morati u SH gdje nema tradicije meze i pica, a mi tradicionalno to radimo od Gorkog pa do Korone. :mrgreen:
Cak mogu zamoliti da ti Beriz pokloni jenu duksu kada izlapi iz tvorza.
Ne sjecas se ti Hatune, Laze, Lice i ostale skvadre i restorana na stadionu. Kakva su to bila vremena. Tradicija se mora cuvati.
Vremena kad smo bili u cvajti ne ponovila se, meni vala nisu bila opuštena kao tebi. Više volim Slobodu u premijer ligi od mezeta na trEbini. Svako ima svoj izbor i želje naravno.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 02 mar 2021, 11:12

02 mar 2021, 10:41

Vremena kad smo bili u cvajti ne ponovila se, meni vala nisu bila opuštena kao tebi. Više volim Slobodu u premijer ligi od mezeta na trEbini. Svako ima svoj izbor i želje naravno.
Pa jedan Ante Raos je znao naruciti cevapcice iz restorana, gledati utakmicu, jesti i popiti neko pice u lozi :)....naravno dole malo nize je bio dernek, pola raje nije ni znalo su kim Sloboda i igra...al poenta price nije bila meza, nego neka puno ljepsa vremena, toplija, ljudskija koja vjerujem ne mozes razumjeti....bilo je tu svega, plakanja, radovanja.....pa navijaci Napredka iz Krusevca nisu mogli vjrovati kako je to u Tuzli, kakva raja, ljudi plakali od srece, ljudi sjede sa rajom iz Tuzle a od svuda dolazi piva, cevapi, meze.....ljudi sjede placu inevjeruju :)...mogle bi se knjige napisati o raji sa kako ti kazes ironicno TRrbine...nemoj tako .ba
🔴⚫️

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 02 mar 2021, 11:22

Skver je napisao/la:
02 mar 2021, 11:12

Pa jedan Ante Raos je znao naruciti cevapcice iz restorana, gledati utakmicu, jesti i popiti neko pice u lozi :)....naravno dole malo nize je bio dernek, pola raje nije ni znalo su kim Sloboda i igra...al poenta price nije bila meza, nego neka puno ljepsa vremena, toplija, ljudskija koja vjerujem ne mozes razumjeti....bilo je tu svega, plakanja, radovanja.....pa navijaci Napredka iz Krusevca nisu mogli vjrovati kako je to u Tuzli, kakva raja, ljudi plakali od srece, ljudi sjede sa rajom iz Tuzle a od svuda dolazi piva, cevapi, meze.....ljudi sjede placu inevjeruju :)...mogle bi se knjige napisati o raji sa kako ti kazes ironicno TRrbine...nemoj tako .ba
Malo ste vi pobrkali loncice nemam ja ništa protiv pića i meze, ali pod uslovom da igramo premijer ligu. Nego @probisvjet priča kako je bio opušten i uživao u mezetlucima kad smo bili u cvajti.
Ako je uslov za mezu cvajta onda bez mene to.
Imam ja dovoljno godina da se sjećam tih vremena odlično.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 02 mar 2021, 12:02

02 mar 2021, 11:22

Malo ste vi pobrkali loncice nemam ja ništa protiv pića i meze, ali pod uslovom da igramo premijer ligu. Nego @probisvjet priča kako je bio opušten i uživao u mezetlucima kad smo bili u cvajti.
Nista mi nismo pobrkali, nece niko cvajtu, mi hocemo dernek bilo kakve vrste na tribinama, hocemo Slobodu u Evropi, hocemo da nam se napravi uslovan stadion, hocemo kad vratimo dugove investitora sa parama, necemo gologuzane iz NJUO i slicne....
🔴⚫️

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 02 mar 2021, 12:24

Skver je napisao/la:
02 mar 2021, 12:02

Nista mi nismo pobrkali, nece niko cvajtu, mi hocemo dernek bilo kakve vrste na tribinama, hocemo Slobodu u Evropi, hocemo da nam se napravi uslovan stadion, hocemo kad vratimo dugove investitora sa parama, necemo gologuzane iz NJUO i slicne....
Imaš li rješenje da preuzmes klub i da to sve bude. Podržavam želje sve lijepo nabrojano.

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 02 mar 2021, 12:26

Evo ja prvi neću Evropu
HOĆU TITULU :bih:
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 02 mar 2021, 12:44

02 mar 2021, 12:24

Imaš li rješenje da preuzmes klub i da to sve bude. Podržavam želje sve lijepo nabrojano.
Klub je u vlasnistvu grada i ima da o njemu brinu oni koji vode grad, kao sto treba da naprave stadion koji dolikuje jednom gradu kao sto je Tuzla. Ja hocu da idem na utakmice, da platim kartu i da ne gledam kako nas karindjaju sela i zaseoci. Kad je Sloboda mogla biti veliki klub u velikoj drzavii i postavan i cijenjen klub valjda moze i u ovoj deset puta manjoj drzavi. Ne pravim ja tendere za tribine i sipove, neko za te pare napravi kompletan stadion.
🔴⚫️

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 02 mar 2021, 13:18

Skver je napisao/la:
02 mar 2021, 12:44
02 mar 2021, 12:24

Klub je u vlasnistvu grada i ima da o njemu brinu oni koji vode grad, kao sto treba da naprave stadion koji dolikuje jednom gradu kao sto je Tuzla. Ja hocu da idem na utakmice, da platim kartu i da ne gledam kako nas karindjaju sela i zaseoci. Kad je Sloboda mogla biti veliki klub u velikoj drzavii i postavan i cijenjen klub valjda moze i u ovoj deset puta manjoj drzavi. Ne pravim ja tendere za tribine i sipove, neko za te pare napravi kompletan stadion.
Malo nas je i sve nas je manje koji hoće kartu da kupe. Koliko je prodano sezonskih karata? Ko će natjerati ove iz gradske uprave da to urade? Garantujem da nas se evo sad da organizujemo neće skupiti ispred zgrade Grada Tuzla ni 200. Eto ti kreni ja ću biti drugi. Nema ništa od lelemuda po forumu i društvenim mrežama, a za nešto više nema nas da se izborimo. Trenutno je to naša realnost.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 02 mar 2021, 13:20

Skver je napisao/la:

Malo lupas brate to za mezu i cvajtu. Poredis isto kao da nekome trebaju cipele koje zuljaju ili biciklo bez lanca da bi imao dobar provod. Nego potrefilo se ba. Raje mnogo poznate vratilo se na tribinu iz vremena Geruma jos. Tuzlaka, Kalesijaca, Zivinicana, Banovicana... vidjanih jos '80 godina pa i '70... Bila opustencija. Kupis sest piva u rucki onoj i stavis ispred, uzima ko hoce, osjetila se dobra vibra... Nema to veze sa cvajtom, al' eto potrefilo se to tada pa i poslije u PL.
Ko zna mozda zbog predsjednika koji nije zalio dati za Slobodu, a otjerase ga samo zbog politike i jednog malog koji se igrao i koji je isto dosljo ako cemo tako karakterisati Azmira.
Cirkus je bio dobar, ostalo me nije briga.
Bilo je neprocjenjivo bar za ove mladje, a ja se sjecam i punijeg Tusnja. Kamo srece da to i Buljoni napravi zbog narednih generacija.
Gledaj lafcino, nije laz i montaza. Nije slucajno.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Skojevska
Kontakt:

Post Postao/la Skojevska » 02 mar 2021, 13:27

Joj vazda iste price u krug se vrte.
Sloboda ili ništa.

- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 02 mar 2021, 13:49

02 mar 2021, 13:20
Skver je napisao/la:

Malo lupas brate to za mezu i cvajtu. Poredis isto kao da nekome trebaju cipele koje zuljaju ili biciklo bez lanca da bi imao dobar provod. Nego potrefilo se ba. Raje mnogo poznate vratilo se na tribinu iz vremena Geruma jos. Tuzlaka, Kalesijaca, Zivinicana, Banovicana... vidjanih jos '80 godina pa i '70... Bila opustencija. Kupis sest piva u rucki onoj i stavis ispred, uzima ko hoce, osjetila se dobra vibra... Nema to veze sa cvajtom, al' eto potrefilo se to tada pa i poslije u PL.
Ko zna mozda zbog predsjednika koji nije zalio dati za Slobodu, a otjerase ga samo zbog politike i jednog malog koji se igrao i koji je isto dosljo ako cemo tako karakterisati Azmira.
Cirkus je bio dobar, ostalo me nije briga.
Bilo je neprocjenjivo bar za ove mladje, a ja se sjecam i punijeg Tusnja. Kamo srece da to i Buljoni napravi zbog narednih generacija.
Gledaj lafcino, nije laz i montaza. Nije slucajno.
Što onaj rek'o šta čit'o bio. Euforija pred ulazak u premijer ligu. Azmir evo ima priliku da uđe u klub, a mogao je i tada napraviti ovo isto statut i ostalo i preuzeti upravljacka prava da je htio i da mu je to bio cilj.
Ali ovo kad se sjetim bez mene.

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 02 mar 2021, 14:24

slika
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 02 mar 2021, 14:32

Seorang pemain sepak bola datang dari Asia yang akan mengenakan jersey Merah-Hitam di periode berikutnya. 

Miftah Anwar Sani (25) dari Indonesia adalah anggota baru FK Sloboda, dan ia tiba di Tušanj dari sebelumnya bermain untuk Persita klub lokal dari Tangerang peserta liga utama Indonesia. 

Sani (178 cm) yang bermain sebagai bek kiri, dan setelah menandatangani kontrak untuk Merah dan Hitam, mengatakan: 

"Saya sangat senang bisa datang ke Bosnia dan Herzegovina dan terlebih di FK Sloboda. Saya diterima dengan baik disini,  semua orang baik dan akomodatif dan saya sudah tidak sabar untuk memulai pelatihan. Saya berharap dapat membantu tim mencapai hasil yang lebih baik. " 

Sesampainya di barisan kami, Sani menjadi pemain sepak bola kedua dari Asia yang mengenakan seragam merah-hitam. Dimana sebelumnyaTakeshi Miki dari Jepang yang pernah bermain untuk FK Sloboda.
:mrgreen:
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 02 mar 2021, 14:39

Kraj najjači :D
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 02 mar 2021, 15:22

Koliko donacijskih smo prodali?
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 02 mar 2021, 17:44

Od jucer kada je sluzbeno postalo da je ovaj iz Indonezije presao kod nas,pa do danas 1500 novih followera na ig-u jbt
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 02 mar 2021, 17:46

DamirT je napisao/la:
02 mar 2021, 17:44
Od jucer kada je sluzbeno postalo da je ovaj iz Indonezije presao kod nas,pa do danas 1500 novih followera na ig-u jbt
Doslovno sam išao refresh stranice svake 2 sekunde, i uvijek budu 1 ili 2 nova followera :crazy:
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 02 mar 2021, 17:47

DamirT je napisao/la:
02 mar 2021, 17:44
:opaopa:
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 02 mar 2021, 17:53

Evo prešli smo 10k followera :urnebes:
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

Odgovori

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.