Rekonstrukcija stadiona u BiH
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
Ako je trebalo birati između toga da sačuvaš pomoćni teren ii toga da napraviš normalnu tribinu, trebalo je izabrati da se napravi normalna tribina. Iz više razloga je bolje imati funkcionalnu tribinu nego pomoćni teren, prije svega pomoćni teren već sada smeta da bi se mogao napraviti prilaz za tribinu, dakle morat će se izmještati svakako, ako se želi dobiti bilo kakva licenca za Evropu.
Ovo je se može nazvati neplanskom gradnjom stadiona, jer da postoji bilo kakav plan ovo se ne bi dešavalo, primjer su i reflektori. Sva 4 reflektora su se mogla odmaknuti jis najmanje 5 metara od sadasnjih pozicija, pitanje je zasto nisu.
Ovo je se može nazvati neplanskom gradnjom stadiona, jer da postoji bilo kakav plan ovo se ne bi dešavalo, primjer su i reflektori. Sva 4 reflektora su se mogla odmaknuti jis najmanje 5 metara od sadasnjih pozicija, pitanje je zasto nisu.
-
- Kontakt:
Gdje bi izmjestio reflektor kod RA tribine, koja je blize predionici?? S obzirom da ce raditi zdenku i sa druge strane RA tribine, onda bi se reflektor morao izmjestiti na zemljiste koje nije Velezovo, tacnije na posjed koji pripada kompleksu gdje je nekad bila predionica? Ista stvar i za reflektor na drugoj strani terena, s obzirom da su rekli da ce praviti zdenke. Najbolje rjesenje je bilo da nema zdenka i ne bi nikome smetali, al et. Interesuje me tboje misljenje za ove reflektore sto sam naveo?Asimetric je napisao/la: ↑02 mar 2021, 00:15Ako je trebalo birati između toga da sačuvaš pomoćni teren ii toga da napraviš normalnu tribinu, trebalo je izabrati da se napravi normalna tribina. Iz više razloga je bolje imati funkcionalnu tribinu nego pomoćni teren, prije svega pomoćni teren već sada smeta da bi se mogao napraviti prilaz za tribinu, dakle morat će se izmještati svakako, ako se želi dobiti bilo kakva licenca za Evropu.
All-Time First Yugoslav League table
6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424
6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424
Cak i taj reflektor o kojem govoris mogao se pomjeriti jis nekoliko metara, bilo je dovoljno prostora.nekoIzMostara je napisao/la: ↑02 mar 2021, 08:39Gdje bi izmjestio reflektor kod RA tribine, koja je blize predionici?? S obzirom da ce raditi zdenku i sa druge strane RA tribine, onda bi se reflektor morao izmjestiti na zemljiste koje nije Velezovo, tacnije na posjed koji pripada kompleksu gdje je nekad bila predionica? Ista stvar i za reflektor na drugoj strani terena, s obzirom da su rekli da ce praviti zdenke. Najbolje rjesenje je bilo da nema zdenka i ne bi nikome smetali, al et. Interesuje me tboje misljenje za ove reflektore sto sam naveo?Asimetric je napisao/la: ↑02 mar 2021, 00:15Ako je trebalo birati između toga da sačuvaš pomoćni teren ii toga da napraviš normalnu tribinu, trebalo je izabrati da se napravi normalna tribina. Iz više razloga je bolje imati funkcionalnu tribinu nego pomoćni teren, prije svega pomoćni teren već sada smeta da bi se mogao napraviti prilaz za tribinu, dakle morat će se izmještati svakako, ako se želi dobiti bilo kakva licenca za Evropu.
Sve sto je napravljeno je fula teska i amaterizam.
Pravili i smisljali ljudi koji prije rata na utakmicu Veleza otisli nisu.
Na znam jesu li ikad.
Ofarbati stubove u bijelo je vrhunac neukusa. Barem da su ofarbani u crveno da se stope sa crvenom tribinom.
Ne znam,
Na znam jesu li ikad.
Ofarbati stubove u bijelo je vrhunac neukusa. Barem da su ofarbani u crveno da se stope sa crvenom tribinom.
Ne znam,
Taj cijeli stadion je jedna obicna sprdacina. Nikakvog ni plana ni projekta, pravi ciganluk. Stubovi su vrhunac radova, smiju im se i u Tunguziji.
-
- Kontakt:
Bas je uzasno sto nismo iskopirali Osijek ili neki cak i jaci klub po finansijama

90% vas da dodje na stadion sad, iznenadilo bi se kako izgleda prilaz stadionu a i sam stadion kad udjes na tribine. Al treba samo pljuvat sve, i to jedini stadion u Bosni i Hercegovini sto se gradi. Jedini

#musvdg
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan
ko Šoja Stojan
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Skinut ovu krovnu konstrukciju i donirati Vrapcicima, zar se u Ilijasu uopce igra nogomet? Koji klub oni imaju?
NK Ilijas clan 2.lige grupa Centar
i ja se isto nadam da ce ga raditiAl brate kad vidim teren dodje mi zlo,nadam se da imaju u planu i to popraviti
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan
ko Šoja Stojan
- NerminFatic
- Kontakt:
Bogme dobro. Tako se podize klub. Napravis neke uslove da sutra mozda dodje i neki ulagac, kao u onom selu kod Zavidovica. Da jos srede teren, mozda dobijemo Hoffenheim iz Ilijasa.

Cuj svePappiPapp je napisao/la: ↑02 mar 2021, 08:47Sve sto je napravljeno je fula teska i amaterizam.
Na znam jesu li ikad.
Ne znam,

I sta ti znaci to pravili i smisljali ljudi koji prije rata na utakmicu nisu otisli? Kakve to ima veze ako su takvi ljudi napravili ovakav klub, vratili sve dugove, reflekore, vip tribinu sa krovom i stolicama, pomocni teren, prilaze, prostorije ispod tribina, RA tribinu i mnogo drugih stvari a ovi tzv "veliki Velezovci" sto su cijeli zivot bili po utakmicama i bili nekad igraci nas doveli do skoro gasenja. Pa sramota me bilo nekom rec da navijam za Velez kakav nam je sljam u klubu bio prije 5-6 godina.
Uzelio si se Tane i "prijatelja kluba" ocito . Pojedini navijaci i zaslujuju bas takve ljude u klubu.

Ajde budi malo realan.Asimetric je napisao/la: ↑02 mar 2021, 00:15Ako je trebalo birati između toga da sačuvaš pomoćni teren ii toga da napraviš normalnu tribinu, trebalo je izabrati da se napravi normalna tribina. Iz više razloga je bolje imati funkcionalnu tribinu nego pomoćni teren, prije svega pomoćni teren već sada smeta da bi se mogao napraviti prilaz za tribinu, dakle morat će se izmještati svakako, ako se želi dobiti bilo kakva licenca za Evropu.
Ti bi da se pravi novi pomocni, da se kupuje zemljiste, da se to sve prosiri, poveca...itd.
A situacija bila: klub bez pomocnog, bez tribina, stolica, plata..dug 2 miliona., gasenje neizbjezno.
Ja razumijem, ova uprava je uradila toliki posao da su svima porasli apetiti. Sad bi svi da krece, boje, ruse i pomjeraju.
Idealna situacija je kada imas prostor, novac, pa gradis kako zamislis.
Ovdje se od starta pojavilo niz problema. Da su sve rusili sto su njihovi prethodnici nakaradno zapoceli, sad bi bili na pocetku i sve bi bilo upitno.
Kada se zavrsi krov, jedino ce par pacenika primjetiti ove stubove , a to su oni koji nikad nisu pokisnuli na utakmici.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...
Druže nije to krov od kuće pa da kažeš kad se stave cigle neće se primjetiti grede, ovi stubovi ce se primjetiti i da stavis zlatni krov na njih, jer ih ne možes izbrisati ako staviš krov na njih. Sve se primjeti nista se ne moze sakriti, svaki los potez koji sada uradis na stadionu primjetit ce se i za 50 godina, teren koji je pomjeren 3 metra prema RA tribini, centralna linija koja vise nije na centru centralne tribine, sve se to primjeti i sve to para oči i tu nema više popravke. Da ne nabrajam ostale stvari.
Kad mi počnu pričati o liniji sredine terena koja ne ide po sredini tribine, odmah mi je jasno da nikad u životu nije pogledao utakmicu engleske lige npr. Ili ako je i pogledao, tu mu nije "paralo oči".
- feniksptica
- Kontakt:
Prica se o krovovima i tribinama dok su nam tereni goli ****. I ova 2 sto imamo dobra u drzavi se lose odrzavaju, nemaju klubovi pare. Al daj ti nama betona..
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
- JohnKeynes97
- Kontakt:
Pecara je, uz sve nedostatke, Wembley za Vrapcice.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.