Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Tristan10
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Tristan10 » 02 mar 2021, 19:22

soko je napisao/la:
02 mar 2021, 19:15
@Tristan
jarane napisao ti je DrFilgud sad sta ja govorim.
A to pitanje za Gigovica, ne znam sta da ti odgvorim. Imas dijete iz ozbiljne lige, koje je postalo igrac u toj ozbiljnoj ligi i on to dokazuje u toj ligi. A onda imas ovamo igraca koji igra u PL BiH koja je, znas i sam kakva, a nije se dokazao nigdje drugo. Bilo prije sa tim primjerima, ljudi se opekli pa nisu ludi da dolaze opet.
Nije, nego se ti moras vratiti i procitati sta si napisao. Ti tvrdis da se igraci iz nase lige ne prate, i to jednostavno nije tacno, jer ne bi ni doslo do transfera iz nase lige u solidne lige. Medjutim zbog manjka kvaliteta u tom momentu kad predju, oni se tamo ne dokazu. I imas takvih bezbroj primjera, mogu sigurno 10-15 nabrojati. Tako i sad da imas mladjeg igraca koji ima barem neki minimum potencijal, doci ce ti strani klub i kupiti ga.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 02 mar 2021, 19:33

Tristan10 je napisao/la:
02 mar 2021, 19:22
soko je napisao/la:
@Tristan
A to pitanje za Gigovica, ne znam sta da ti odgvorim. Imas dijete iz ozbiljne lige, koje je postalo igrac u toj ozbiljnoj ligi i on to dokazuje u toj ligi. A onda imas ovamo igraca koji igra u PL BiH koja je, znas i sam kakva, a nije se dokazao nigdje drugo. Bilo prije sa tim primjerima, ljudi se opekli pa nisu ludi da dolaze opet.
Nije, nego se ti moras vratiti i procitati sta si napisao. Ti tvrdis da se igraci iz nase lige ne prate, i to jednostavno nije tacno, jer ne bi ni doslo do transfera iz nase lige u solidne lige. Medjutim zbog manjka kvaliteta u tom momentu kad predju, oni se tamo ne dokazu. I imas takvih bezbroj primjera, mogu sigurno 10-15 nabrojati. Tako i sad da imas mladjeg igraca koji ima barem neki minimum potencijal, doci ce ti strani klub i kupiti ga.
Joj, pa valjda se podrazumjeva kad si ti spomenuo Gigovica koji je presao u vise nego solidno ligu da je ta moja tvrdnja za solidne lige. jbm ga ja...Ne ove lijeve lige
A eto koji se je to nas mladi igrac prodao u solidnu ligu a da je samo igrao u PL, znaci bez EL/CL ili internacionalne tekme?

Harise
Kontakt:

Post Postao/la Harise » 02 mar 2021, 21:11

Tristan10 je napisao/la:
02 mar 2021, 19:22
soko je napisao/la:
@Tristan
Prati nas samo malo skauti, jer nismo nikada bili na Evropsko takmicenje. Kod nas ima skros malo igraca koji igraju za mladu reprezentaciju da su standardni. A to sto je @DrFilgud napisao je nazalost istina. Znali su nekad igraci direkt otic u Bundesligu, a danas je za nas uspijeh ako neko prolazi u Lokomotivu iz Zagreba, Sloveniju ili Turska cvajite. Za nas su danas u ligu pojacanje iz druge Srbske, Slovenske i Hvratske lige. Tatar naprime bio na tribinu kod Slaven Belupo i na kraju je posto najbolji igrac iz naše lige. Ikic i Fanimo su došli iz druge Slovenske lige, a trenutno su jedan najbolji igraci iz naše lige. Zrinjski i Široki trenutno dovedu igraci iz 2HNL. To je dokaz da je naša liga loša i da nemamo dovolnjo para da ulagamo za bolji igraci. Jedini ekipe koji guraju mlade igraci u vatru su Sloboda, Mladost DK i Široki. Ostali ekipe dovedu jednog prosjecnog igraca iza drugog i onda napusti ekipu bez da su zaradili nešto.

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 03 mar 2021, 06:05

Evo malo detaljno o igračima za budućnost, znači ima još igrača potencijalne ali ja ozbiljno računam na ove momke.

Ermedin Demirovic
slika

Amer Gojak
slika

Dennis Hadzikadunic
slika

Anel Ahmedhodzic
slika

Amar Dedic
slika

Jusuf Gazibegovic
slika

Aldin Turkes
slika

Armin Gigovic
slika

Ajdin Hasic
slika

-----------------------------------------(?)---------------------------------------------
Dedic/Gazibegovic-Hadzikadunic-Ahmedhodzic-----(?)----
------------------------------------Gigovic------------------------------------------
Hasic----------------------------Gojak---------------------------------------(?)
-------------------------Demirovic------Turkes---------------------------------

naravno ljevi bek Kolasinac, plus Pjanić i Džeko će naravno biti medju prvi 11 ali ovo je pozicije koje možemo pokriti naredne godine, još kad bi došli do Balića i Ivana Šunjića bilo bi top.

imali ikakve nade od ovog momka
Dario Saric
https://www.transfermarkt.com/dario-sar ... ler/293228

NeumjesanTip
Kontakt:

Post Postao/la NeumjesanTip » 03 mar 2021, 08:44

SanaBosna je napisao/la:
03 mar 2021, 06:05
Evo malo detaljno o igračima za budućnost, znači ima još igrača potencijalne ali ja ozbiljno računam na ove momke.

Ermedin Demirovic
slika

Amer Gojak
slika

Dennis Hadzikadunic
slika

Anel Ahmedhodzic
slika

Amar Dedic
slika

Jusuf Gazibegovic
slika

Aldin Turkes
slika

Armin Gigovic
slika

Ajdin Hasic
slika

-----------------------------------------(?)---------------------------------------------
------------------------------------Gigovic------------------------------------------
Hasic----------------------------Gojak---------------------------------------(?)

naravno ljevi bek Kolasinac, plus Pjanić i Džeko će naravno biti medju prvi 11 ali ovo je pozicije koje možemo pokriti naredne godine, još kad bi došli do Balića i Ivana Šunjića bilo bi top.

Dario Saric
Naporan si s ovim konstantnim listama, shvatili smo davno na koga ozbiljno računaš jer stalno isto postavljaš.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015

R.I.P. Mamba

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 03 mar 2021, 11:32

SanaBosna je napisao/la:

Ermedin Demirovic
slika

Amer Gojak
slika

Dennis Hadzikadunic
slika

Anel Ahmedhodzic
slika

Amar Dedic
slika

Jusuf Gazibegovic
slika

Aldin Turkes
slika

Armin Gigovic
slika

Ajdin Hasic
slika

Dario Saric
Sana gigantu. :bih:

Ja bih tu jos dodao, ako se govori o sirem spisku, Hamzu Catakovica i Alena Mustafica.

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 03 mar 2021, 12:21

h1a2s3o4 je napisao/la:
03 mar 2021, 11:32
SanaBosna je napisao/la:

Ermedin Demirovic
slika

Amer Gojak
slika

Dennis Hadzikadunic
slika

Anel Ahmedhodzic
slika

Amar Dedic
slika

Jusuf Gazibegovic
slika

Aldin Turkes
slika

Armin Gigovic
slika

Ajdin Hasic
slika

Dario Saric

Ja bih tu jos dodao, ako se govori o sirem spisku, Hamzu Catakovica i Alena Mustafica.
Vladan jedina svijetla tačka na derbiju bio, nadam se i brzom transferu u neki dobar klub, a do tada bih ja na gol stavio sjajnog Vasilja iz Zorye, naravno ako Begovic ne bude zelio vise igrati za repku, jer je otisao pod cudnim okolnostima.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 03 mar 2021, 12:33

h1a2s3o4 je napisao/la:
SanaBosna je napisao/la:

Ermedin Demirovic
slika

Amer Gojak
slika

Dennis Hadzikadunic
slika

Anel Ahmedhodzic
slika

Amar Dedic
slika

Jusuf Gazibegovic
slika

Aldin Turkes
slika

Armin Gigovic
slika

Ajdin Hasic
slika

Dario Saric

Ja bih tu jos dodao, ako se govori o sirem spisku, Imad Rondić i Alena Mustafica.
Evo ispravio sam ti post. Mada evo i Hamza je u golgeterskoj formi ali previše je sličan Prevljaku.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 03 mar 2021, 13:43

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
03 mar 2021, 12:33
h1a2s3o4 je napisao/la:
SanaBosna je napisao/la:

Ermedin Demirovic
slika

Amer Gojak
slika

Dennis Hadzikadunic
slika

Anel Ahmedhodzic
slika

Amar Dedic
slika

Jusuf Gazibegovic
slika

Aldin Turkes
slika

Armin Gigovic
slika

Ajdin Hasic
slika

Dario Saric

Ja bih tu jos dodao, ako se govori o sirem spisku, Imad Rondić i Alena Mustafica.
Evo ispravio sam ti post. Mada evo i Hamza je u golgeterskoj formi ali previše je sličan Prevljaku.
Meni je Hamza uvijek bio zanimljiv igrač, ali ja ga nikad nisam dozivljavao kao klasičnog centarfora. On bi po meni bio idealan drugi napadač (ako igramo sa dva) ili ofanzivni vezni.
Ima sve kvalitete da to bude. Odlican pregled igre, precizna dodavanja, dribling mu je vrlo dobar, šut odlican. Trenutno to kod nas igra Gojak, koliko uspjesno vidjeli smo.
Čak za tu poziciju treba razmotriti i Nalica. Jer ako se u napadu oslonimo samo na Džeku, ili ko vec bude igrao, sa krilima kakva imamo i prosjecna odbrana ce nas bez problema zasutaviti.

mrAdislic
Kontakt:

Post Postao/la mrAdislic » 03 mar 2021, 14:09

soko je napisao/la:
02 mar 2021, 18:03
mrAdislic je napisao/la:
02 mar 2021, 02:25
Neka uze Djokanovic za igraca utakmice. Treba maksimalno brendirat i gurati ovog momka da mu se digne cijena kao sto rade komsije.
Komsije guraju svoje momke malo drugacije. Oni kad njihovi momci igraju EL i CL, igraju i pokazu sta znaju. Nece ljudi vani kupiti igraca ako mu samo tako dignes cijenu, treba pokazati kvalitet kad je bitno.
Ne moze se samo tako dici cijena, ali se mora malo i brendirati igrac. Naravno da ne moze otici kao Gvardiol ili nesto tako jer je Dinamo druga orica, ali mozel vala za milion bar..ds se ta stepenica predje.

Pa mali Rocco Zivkovic za 2mil eura otisao iz Istre u Salzburg.

Neki dan debituje momak u Partizanu i zabija nekom orisjecnom timu iz lige, odmah mediji bruje o njemu kao talentu novom, bacaju cifre i sl.

Brend i reklama su sve u danasnjem svijetu, ali kako stvari stoje nama treba puno rada do prvog miliona.
BašČelik!

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 03 mar 2021, 14:24

h1a2s3o4 je napisao/la:
03 mar 2021, 13:43
03 mar 2021, 12:33
h1a2s3o4 je napisao/la:

Meni je Hamza uvijek bio zanimljiv igrač, ali ja ga nikad nisam dozivljavao kao klasičnog centarfora. On bi po meni bio idealan drugi napadač (ako igramo sa dva) ili ofanzivni vezni.
Ima sve kvalitete da to bude. Odlican pregled igre, precizna dodavanja, dribling mu je vrlo dobar, šut odlican. Trenutno to kod nas igra Gojak, koliko uspjesno vidjeli smo.
Čak za tu poziciju treba razmotriti i Nalica. Jer ako se u napadu oslonimo samo na Džeku, ili ko vec bude igrao, sa krilima kakva imamo i prosjecna odbrana ce nas bez problema zasutaviti.
Drugi napadač može biti Demirović, ionako SS-a i igra u Freiburgu.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 03 mar 2021, 14:27

Kako ćeš brendirat igrače koji ne vladaju osnovama profesionalnog fudbala? Nije niko lud da da milion za igrača na nivou njemačke 3. lige.
Opet se bavimo pogrešnim temama. Umjesto da gledamo kako ćemo unaprijedit kvalitet lige, mi pričamo o brendiranju i varanju kupaca. :roll:

Brendiranje je nadgradnja, prvo moraš imat bazu kvaliteta. Kod nas većina ljudi vjeruje da Dinamo prodaje igrače jer je Mamić dobar menadžer, a zaboravljaju da je Dinamo proizveo najboljeg igrača svijeta za pretprošlu godinu. Kolko god su za Modrića uzeli, malo je.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 03 mar 2021, 14:32

03 mar 2021, 14:24
Drugi napadač može biti Demirović, ionako SS-a i igra u Freiburgu.
Kažem da može biti opcija, također i ne samo kao SS.
Momak je interesantan igrač. I ne moze sve Demirovic, kao sto nije i ne moze Džeko. Prema naprijed se oslanjamo na dva igrača (Pjanic-Džeko/neki drugi napadac). Krila ne racunam, ali treba nam neki treci igrac/opcija koji je napadacki orjensitan. Ovako smo bezopasni. Eventualno mozemo ganjati remi, čak i protiv osrednjih ekipa.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 03 mar 2021, 14:35

mrAdislic je napisao/la:
03 mar 2021, 14:09
Ne moze se samo tako dici cijena, ali se mora malo i brendirati igrac. Naravno da ne moze otici kao Gvardiol ili nesto tako jer je Dinamo druga orica, ali mozel vala za milion bar..ds se ta stepenica predje.

Pa mali Rocco Zivkovic za 2mil eura otisao iz Istre u Salzburg.

Neki dan debituje momak u Partizanu i zabija nekom orisjecnom timu iz lige, odmah mediji bruje o njemu kao talentu novom, bacaju cifre i sl.

Brend i reklama su sve u danasnjem svijetu, ali kako stvari stoje nama treba puno rada do prvog miliona.
Možeš brendirati koliko hoćeš druže, ako ne znaju osnove fudbala onda neće daleko dogurati. Brendirali su onog lažnog Suareza Nedim Hadžić maksimalno, gurali kroz sve medije, bio na Guardijanovom spisku kao jedan od najvećih talenata u svjetskom fudbalu i na kraju nije mogao igrati ni u juniorima portugalskog drugoligaša

Pitagora
Kontakt:

Post Postao/la Pitagora » 03 mar 2021, 14:38

DrFilgud je napisao/la:
03 mar 2021, 14:27
Kako ćeš brendirat igrače koji ne vladaju osnovama profesionalnog fudbala? Nije niko lud da da milion za igrača na nivou njemačke 3. lige.
Opet se bavimo pogrešnim temama. Umjesto da gledamo kako ćemo unaprijedit kvalitet lige, mi pričamo o brendiranju i varanju kupaca. :roll:

Brendiranje je nadgradnja, prvo moraš imat bazu kvaliteta. Kod nas većina ljudi vjeruje da Dinamo prodaje igrače jer je Mamić dobar menadžer, a zaboravljaju da je Dinamo proizveo najboljeg igrača svijeta za pretprošlu godinu. Kolko god su za Modrića uzeli, malo je.
Novac -> ulaganje u terene, omladinske skole i strucni kadar -> kvalitetni zavrsni proizvod odnosno igrac

U BiH niti ima infrastrukture, tereni obicne livade, strucni kadar amateri zaostali u vremenu i prostoru, omladinske skole ispod svake razine, da ne spominjem mentalitet odnosno nedostatak minimuma profesionalizma medju igracima...i dobijes to sto imas sad. Naravno, koliko para toliko muzike. Sto mozes ocekivati u drzavi gdje klubovi svake godine kao pojacanje dovode igrace iz druge hnl i to bez odstete jer nemaju prebijenog pfeninga...

Da Hrvatska ima para kao Belgija npr., liga bi bila jos duplo jaca, a igraca bi bilo za izvoz. Ovako, imas 4-5 klubova koji drze nivo i jos par solidnih koji svakih desetak godina izbace igraca koji dogura do reprezentacije i to je to.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 03 mar 2021, 14:57

Ovi sto tvrde da kod nas nikako nema kvalitata moze jedno pitanje ?

Kako objasnjavate upsjeh kosarkaske reprezentacije gdje su dva momka, produkt BiH, velikim dijelom iznijeli kvalifikacije ? Pricam o Amaru Gegicu i naravno Kamenjašu.

Dosta toga je i do trenera i sistema u kojem igraci igraju.

mrAdislic
Kontakt:

Post Postao/la mrAdislic » 03 mar 2021, 15:02

Dinamo je gigant koji vec godinama rada u akademijama sa dobrim trenerima, infrastrukturom i skautingom po hr.prave rezultat.
Bas je govorio Jozak neki dan bivsi sef akademije Dinama o svemu tome i koliko je tu posla uradjeno, jos plus tsj Mamic koji je to znao prodati.

Ali ne pricamo o Dinamu niti Partizanu koji je je isto prica za sebe u radu sa djecom.

Nego ne mogu shvatiti da jedno Sarajevo koje je u dobroj situaciji trenutno finansijski ne moze skautirsti nekog u BiH, pronaci, plasirati i prodsti eto za 800 000 e a da ima oko 20g.

Koja je uloga onda tog kluba. Da dovodi igrace sl Mesanovicu kada ispusu i vrte se u vrhu lige, ne proizvode, doprinose. Mislim da je Djokanovic negdje drugo da bi se pricalo vec o nekim ciframa.

Znaci da nama nedostaje trenutno pored naravno infrastrukture, najvise kvalitetni treneri i taj tim od pjetlica pa dalje i da se uradi taj sistem proizvodnje.

Jer sl Dinamu koji je jedini krenuo u profesionalne vode u ligi postala je i liga jaca, pa sada moze i Istra prodati igraca, znaci taj jedan klub kome ce doci iz guzice u glavu.
BašČelik!

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 03 mar 2021, 15:10

Kvalitetni treneri kostaju ,a klubovi nemaju novca
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

mrAdislic
Kontakt:

Post Postao/la mrAdislic » 03 mar 2021, 15:27

Salih1984 je napisao/la:
03 mar 2021, 15:10
A ideja je da se do novca dodje kupovinom iskusnih igraca kao Mesanovic, koji ce ih nositi u EU takmicenjima pa da se uzme koji milion u EL2?
Znaci napredujemo postepeno :D
BašČelik!

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 03 mar 2021, 15:32

mrAdislic je napisao/la:
03 mar 2021, 15:27
Salih1984 je napisao/la:
03 mar 2021, 15:10
A ideja je da se do novca dodje kupovinom iskusnih igraca kao Mesanovic, koji ce ih nositi u EU takmicenjima pa da se uzme koji milion u EL2?
Znaci napredujemo postepeno :D
Sarajevo nije kupilo Mesanovica,nisu platili nikakvu odstetu
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, Ahrefs [Bot], Cwirek i 16 gostiju.