BiH Talenti u Evropi
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: BiH Talenti u Evropi
Mene nervira kad se piše kako je Subotić odbio BIH i da nastupa za zemlju u kojoj nije rođen,zatim Marko Marin,itd,jer po mnogim novinarima i ostalim likovima iz BIH svaki igrač koji je rođen u BIH treba da igra za BIH! E pa onda bi Misimović trebao da igra za Njemce,Spahić za Hrvate,Salihović za Njemce,itd...sada će mnogi reći da su oni odbrali BIH,slažem se,isto tako su Subotić i Marin i ostali izabrali svoje repke za koje žele da igraju...Što se tiče Avdića on je u nekim Švedskim novinama izjavio "JA SAM BOSANAC A MI MNOGO VOLIMO MASNO I SLATKO"...a to što on sebe deklariše Bosancem ne znači da će igrat za BIH ! Na kraju će mogi reći,kakav je on Bosanac neće da igra za BIH ! NIĐE VEZE ! NEKA IGRA ZA KOGA HOĆE ! A ON NAJBOLJE ZNA DA LI SE OSJEĆA BOSANCEM !!!! Samo mi nije jasno,znam da je on bio pozvan za Švede protiv Njemaca u zvaničnoj tekmi,iako nije ulazio u igru to znači da nije izgubljen za nas?? Onda ispada da je trebao odigrat barem nekoliko sec da bi zauvijek bio izgubljen za nas bez obzita što se radilo o zvančnoj tekmi !!!
Giustizia per Gabriele Sandri !
Vola Lazio tu non sarai mai sola vola !
- Principatus
- Kontakt:
I da je usao i odigrao ovu prijateljsku utakmicu na zvanicnom FIFA terminu, i da je odigrao jos 100 takvih, jos nebi bio izgubljen za nas. Na drugu stranu, ako promjeni savez, da bi igrao pa eto i prijateljsku utakmicu za nas, bio bi kaparisan. To je kako sam ja razumio citavu stvar. Ako Svedjani zele da ga rezervisu moraju ga pozvati na kvalifikacionu utakmicu, a kod nas je svejedno dali ce odigrati prijateljsku ili kvalifikacije, jer mora mjenjati fudbalski savez, a taj se ne moze cesce mjenjati.s.s.lazio je napisao/la:Samo mi nije jasno,znam da je on bio pozvan za Švede protiv Njemaca u zvaničnoj tekmi,iako nije ulazio u igru to znači da nije izgubljen za nas??
Za ovo vazi isto ono iznad.s.s.lazio je napisao/la:Onda ispada da je trebao odigrat barem nekoliko sec da bi zauvijek bio izgubljen za nas bez obzita što se radilo o zvančnoj tekmi !!!
A sto se tice ovog ko treba da igra za koga. Pa Nijemcima ne smeta, da im igraju Özil ili Cacau, pa Podolski posebno Özil na poziciji gdje im je falio igrac. Ipak su vecina Elf-a Nijemci ili iz mjesanih brakova, osim ovih navedenih. No stos je u tome sto na citavom svijetu je samo izgleda BiH jaca od Spanije i Njemacke, sto se tice prvih 11 i klupe, da sebi mozemo dozvoliti takvu politiku: "Nek igra ko gdje hoce, nas savez se o tome ne treba brinuti."
Jedan Elf sebi nemoze priustiti tako nesto, pa cak popunjaju poneke pozicije igracima koji nemaju veze sa Njemackom. A kamoli mi kao mala zemlja, da sebi mozemo dozvoliti da gubimo igrace koji imaju veze sa nama. Tim podrazumjevam na prostoru bivse Juge sve za nas potencionalno interesantne igrace. Jer ovi u svojim ekipama imaju dovoljno igraca iz BiH, jedino kod nas izbije protest, kad se samo kaze da treba dovesti nekoga iz Sandzaka da igra za nas. Ne samo da imamo takvu vrstu idiotskog razmisljanja nego ponekima smeta i da se dovode Bosnjaci iz Svedske, Svicarske i tako dalje. Jel mozda nisu patri(j)ote dovoljno. Dakle mi kao zemlja sa nekih 4 milliona stanovnika i dijasporom sebi dozvoljavamo razmisljanje, koje bi bio ludi luksuz za naprimjer Njemacku ili Holandiju itd. Ali to je shvacanje Bosnje, zato mi jos uvjek gledamo kako susjedi idu na takmicenja i kupe millione poslije kvalifikacija. No nema veze zato je najbitnije da proizvedemo neku masinu koja ce mjeriti patri(j)otizam kod ovih potencijalnih mladih igraca i da cekamo da nam se oglase pre Avaza `ocel ili nece igrati za nas.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Ako si ovo našao na netu,može link ako nije pro??Principatus je napisao/la:Citam na TM upravo (bez navodjenja izvora), da Avdic nece igrati u sljedecoj (prijateljskoj) utakmici za Svedsku, to jest izgleda da je odbio. Vjerovatno kao da se vise koncentrise na Werder Bremen ili iz nekog drugog razloga?
Susicu zovi ga.
Giustizia per Gabriele Sandri !
- Principatus
- Kontakt:
http://transfermarkt.de/de/bosnische-sp ... ite29.html
To je neko od nasih na forumu pisao, ali bez linka na izvor informacije.
Posto ne razumjem Svedski nisam u stanju da to provjerim.
To je neko od nasih na forumu pisao, ali bez linka na izvor informacije.
Posto ne razumjem Svedski nisam u stanju da to provjerim.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
http://svenskfotboll.se/arkiv/landslag/ ... ter-avdic/s.s.lazio je napisao/la:Ako si ovo našao na netu,može link ako nije pro??Principatus je napisao/la:Citam na TM upravo (bez navodjenja izvora), da Avdic nece igrati u sljedecoj (prijateljskoj) utakmici za Svedsku, to jest izgleda da je odbio. Vjerovatno kao da se vise koncentrise na Werder Bremen ili iz nekog drugog razloga?
Susicu zovi ga.
- Principatus
- Kontakt:
Danas Werder Bremen igra test utakmicu protiv Trabzonspora. Mozda Avdic nastupi vec sad za Bremen.
Utakmica se prenosi ovdje u freeTV, mozda bude nekakav stream.
Avdic kaze da je trening u Bremenu veoma intenzivan i tezak i da je spreman da se razvija dalje. Trener Bremena je zadovoljan sa tim sto pokazuje na treningu i vidi u njemu potencijal koji bi se mogao dobro razviti.
Utakmica se prenosi ovdje u freeTV, mozda bude nekakav stream.
Avdic kaze da je trening u Bremenu veoma intenzivan i tezak i da je spreman da se razvija dalje. Trener Bremena je zadovoljan sa tim sto pokazuje na treningu i vidi u njemu potencijal koji bi se mogao dobro razviti.
Dakle nece putovati sredinom januara sa reprezentacijom Svedske za Afriku jer se mora srediti ugovor itd. sa Bremenom. Ugovor je gotova stvar. Jest da se mora uigrati kod Werder, ali na drugu stranu jos nije igrao za Svedsku i inace se koristi svaka sansa, da se udje u reprezentaciju. Sad ga kontaktirati i pozvati za Meksiko.santos je napisao/la:http://svenskfotboll.se/arkiv/landslag/ ... ter-avdic/
Dobra vijest. Samo nek se lagano distancira od Švedske, na bilo koji način.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.
Visca el Višća!
Visca el Višća!
- Principatus
- Kontakt:
http://myp2p.eu/broadcast.php?matchid=1 ... art=sports
Ovdje ce veceras biti prenos utakmice protiv Trabzonspora, samo neznam dali ce Avdic igrati.
Ovdje ce veceras biti prenos utakmice protiv Trabzonspora, samo neznam dali ce Avdic igrati.
avdic razocar'o
lako je zabijat amaterima u svedskoj, hajd' turcima majcin sine 
we love United, we do!
CR 7 + Beckham 7 = Chicharito 14
- Sexmachineboy
- Kontakt:
Taktika jarane. Prvo da zamaže oči Šveđanima, pa da ga se odreknu. Da ne mora jadan razmišljati za koju će zemlju igrati. A kad debituje za nas onda ćeš vidjeti kako trpa golove za Werder.DaRtAnJaN je napisao/la:avdic razocar'olako je zabijat amaterima u svedskoj, hajd' turcima majcin sine
Ryan Giggs' wife Stacy Cooke has walked out on him and been given half of everything he's got. She now has 6 more premier league winners medals than Steven Gerrard.
Iz tvojih usta u "Bozije usi" nadam se da ce izabrati BiH, mada je on lapo-lapo, malo šved malo bosanacSexmachineboy je napisao/la:Taktika jarane. Prvo da zamaže oči Šveđanima, pa da ga se odreknu. Da ne mora jadan razmišljati za koju će zemlju igrati. A kad debituje za nas onda ćeš vidjeti kako trpa golove za Werder.DaRtAnJaN je napisao/la:avdic razocar'olako je zabijat amaterima u svedskoj, hajd' turcima majcin sine
we love United, we do!
To je standardno za "talente" iz Svedske i Norveske. Dobro odigraju jednu sezonu u domacoj ligi, i onda ih nigdje kad izadju u ozbiljnu ligu. Gdje je ona zvijezda Emra Tahirovic? Nigdje naravno. To jest u trecoj ligi Spanije. A glumio je novog Ibrahimovica.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Hajde vidjet cemo jos , ja odavno govorim da Avdic nije neki kalibar ali eto. Mada nije tip toliko ni los.
Nego meni je daleko najbolji "nase gore list" u Svedskoj Nordin Gerzic koji je presao u Norrkoping za "rekordnu" cifru. Tip je cigra na sredini , igrac poput Pjanica samo cini mi se jos brzi.
Steta sto nije tako mlad (28g) inace materijal za repke.
Nego meni je daleko najbolji "nase gore list" u Svedskoj Nordin Gerzic koji je presao u Norrkoping za "rekordnu" cifru. Tip je cigra na sredini , igrac poput Pjanica samo cini mi se jos brzi.
Steta sto nije tako mlad (28g) inace materijal za repke.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
- Principatus
- Kontakt:
Avdic je odigrao dvije dobre sezone i jos ima potencijala, mislim da ce Schaaf vec imati svoje razloge zasto ga je htio. Ali i on kaze da mu se mora pruziti vremena da se kod njih razvije, ipak je to drugi nivo igre. Nisam gledao utakmicu, ali navijaci kazu da je usao u vrijeme igre kad se ova raspala, to jest dobio je 2-3 lopte. Momku ce trebati vremena, ali kad ojaca fizicki i uigra se u ekipu vidjecemo sta vrijedi. Ipak valja ga sad kaparisati, da ne bi zazalili.
- Slatinash_7
- Kontakt:
Kaparisan je on od strane Svedjana tako da on tu nema vise nikakve dileme..........Sa nama je zavrsio nazalostDaRtAnJaN je napisao/la:Iz tvojih usta u "Bozije usi" nadam se da ce izabrati BiH, mada je on lapo-lapo, malo šved malo bosanacSexmachineboy je napisao/la:Taktika jarane. Prvo da zamaže oči Šveđanima, pa da ga se odreknu. Da ne mora jadan razmišljati za koju će zemlju igrati. A kad debituje za nas onda ćeš vidjeti kako trpa golove za Werder.DaRtAnJaN je napisao/la:avdic razocar'olako je zabijat amaterima u svedskoj, hajd' turcima majcin sine
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Fukare Slatina i Modra blatina
- Sexmachineboy
- Kontakt:
Odkud ti to?Slatinash_7 je napisao/la: Kaparisan je on od strane Svedjana tako da on tu nema vise nikakve dileme..........Sa nama je zavrsio nazalost
Ryan Giggs' wife Stacy Cooke has walked out on him and been given half of everything he's got. She now has 6 more premier league winners medals than Steven Gerrard.
Ubiljezio je on nastup, cini mi se da je bio pozvan umjesgto Zlatana na zadnjoj frendly tekmi Svedske, tako da mozete zakljuciti temu o ovom momku koji je "by the way" u rangu Kucukovica isl...Sexmachineboy je napisao/la:Odkud ti to?Slatinash_7 je napisao/la: Kaparisan je on od strane Svedjana tako da on tu nema vise nikakve dileme..........Sa nama je zavrsio nazalost
4-IN-A-ROW
- Sexmachineboy
- Kontakt:
Ma meni nije neki igrač, samo znam da su govorili da ima šanse da igra za nas i pored tog nastupa. Hajd budi pametan sad.emir_ je napisao/la:Ubiljezio je on nastup, cini mi se da je bio pozvan umjesgto Zlatana na zadnjoj frendly tekmi Svedske, tako da mozete zakljuciti temu o ovom momku koji je "by the way" u rangu Kucukovica isl...Sexmachineboy je napisao/la:Odkud ti to?Slatinash_7 je napisao/la: Kaparisan je on od strane Svedjana tako da on tu nema vise nikakve dileme..........Sa nama je zavrsio nazalost
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
I onaj Emir Kujovic iz Svedske treba da potpise, ako vec nije, za Kayserispor.
Sta ste osuli paljbu po momku radi jedne utakmice i to prve u novom timu.Da nevalja nebi ga svabo platio tolko
I zasto svakog igraca iz "Svedske" poredite sa Ibrahimovicem da bude 70% ko Ibrahimovic odlican je.Momak ima 22 godine
Samo da on prihvati nas poziv,tj. da ga nasi pozovu prvo...
I zasto svakog igraca iz "Svedske" poredite sa Ibrahimovicem da bude 70% ko Ibrahimovic odlican je.Momak ima 22 godine
RIP SALE VILENJAK
Trenutno korisnika/ca: 231983, Blank123, Edincapitano, RightBack i 25 gostiju.