Onda finansijski jos bolje.Salih1984 je napisao/la: ↑03 mar 2021, 15:32Sarajevo nije kupilo Mesanovica,nisu platili nikakvu odstetu
Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
BašČelik!
To je to. Fudbal je isuviše razvijen sport i biznis, da bi trpio neka iznenađenja. Moraju se ispoštovat elementarne stvari, da bi se igrač razvio u profesionalca po modernim standardima.Pitagora je napisao/la: ↑03 mar 2021, 14:38Novac -> ulaganje u terene, omladinske skole i strucni kadar -> kvalitetni zavrsni proizvod odnosno igrac
U BiH niti ima infrastrukture, tereni obicne livade, strucni kadar amateri zaostali u vremenu i prostoru, omladinske skole ispod svake razine, da ne spominjem mentalitet odnosno nedostatak minimuma profesionalizma medju igracima...i dobijes to sto imas sad. Naravno, koliko para toliko muzike. Sto mozes ocekivati u drzavi gdje klubovi svake godine kao pojacanje dovode igrace iz druge hnl i to bez odstete jer nemaju prebijenog pfeninga...
Da Hrvatska ima para kao Belgija npr., liga bi bila jos duplo jaca, a igraca bi bilo za izvoz. Ovako, imas 4-5 klubova koji drze nivo i jos par solidnih koji svakih desetak godina izbace igraca koji dogura do reprezentacije i to je to.
Zabrinjavajuće je kolko ljudi još uvijek vjeruje da je neko drugi kriv, da je problem u menadžerima, da nas mrze...a najbolji igrači su nam na nivou 2.HNL.
Rijeka pobjedom protiv Osijeka (2:1) u polufinalu Kupa, Lončar (i što je još bitnije) Menalo odigrali 90 minuta.
Baš me zanima hoće li Rahmanović dobit šansu ispred Vrančića. 

- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Klupa danas, ali forumski eksperti tvrde da ova rundava grablja je ono što fali reprezentaciji. Zamisli, igra na poziciji desetke a bolju tehniku ćeš na autopijaci naći, stvarno jedan od užasnijih igrača koji su prismrdili reprezentaciji.
Samo zato što uokolo trčkara, podvali lakat i namršti facu se priziva a to što je na lopti kao medo u cirkusu nije bitno.
Zamisli, nogiran iz Slovenije, iako su različite pozicije, Mulahusejnović najbolji strijelac te iste lige dovoljno govori o kvaliteti ovog raspalog igrača.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Bravo donio si tacku! Dzaba to kada ljudi nemoze shvatiti zašto smo tu gdje smo. Neki ovdje na Forum guraju propalice u reprezentaciju koji imaju preko 24-26 godina samo što igraju dobro u našu ligu.Pitagora je napisao/la: ↑03 mar 2021, 14:38Novac -> ulaganje u terene, omladinske skole i strucni kadar -> kvalitetni zavrsni proizvod odnosno igracDrFilgud je napisao/la: ↑03 mar 2021, 14:27Kako ćeš brendirat igrače koji ne vladaju osnovama profesionalnog fudbala? Nije niko lud da da milion za igrača na nivou njemačke 3. lige.
Opet se bavimo pogrešnim temama. Umjesto da gledamo kako ćemo unaprijedit kvalitet lige, mi pričamo o brendiranju i varanju kupaca.![]()
Brendiranje je nadgradnja, prvo moraš imat bazu kvaliteta. Kod nas većina ljudi vjeruje da Dinamo prodaje igrače jer je Mamić dobar menadžer, a zaboravljaju da je Dinamo proizveo najboljeg igrača svijeta za pretprošlu godinu. Kolko god su za Modrića uzeli, malo je.
U BiH niti ima infrastrukture, tereni obicne livade, strucni kadar amateri zaostali u vremenu i prostoru, omladinske skole ispod svake razine, da ne spominjem mentalitet odnosno nedostatak minimuma profesionalizma medju igracima...i dobijes to sto imas sad. Naravno, koliko para toliko muzike. Sto mozes ocekivati u drzavi gdje klubovi svake godine kao pojacanje dovode igrace iz druge hnl i to bez odstete jer nemaju prebijenog pfeninga...
Da Hrvatska ima para kao Belgija npr., liga bi bila jos duplo jaca, a igraca bi bilo za izvoz. Ovako, imas 4-5 klubova koji drze nivo i jos par solidnih koji svakih desetak godina izbace igraca koji dogura do reprezentacije i to je to.
Zorya pobijedila 2:1 i prošla u polufinale Kupa, Vasilj branio svih 90 minuta i primio gol iz penala.
Zadnja izmjena: TopRemove, dana/u 03 mar 2021, 19:01, ukupno mijenjano 2 puta.
Ni minute danas nas Rahmanovic. Sramota neka bude trenera Konye.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Vrančić upravo asistirao za 1:0 protiv najbližeg konkurenta na tabeli Brentforda.
Realno Championship je vjerovatno tu negdje 5-6 liga po kvalitetu na svijetu. Zasluzio je momak poziv kad pogledas kakve su nam trenutno opcije.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
A neki ovde guraju propalice samo zato što ne igraju našu ligu. Može naša liga biti najgora na svijetu ali je jedini instrument kojim se može popraviti kvalitet reprezentacije.
Druga opcija je naravno da čekamo kad će neka druga država da nam iškoluje igrača i da se nadamo da će taj igrač zaigrati za nas. A to i radimo.
Cekamo mi da nam i nasa liga iskoluje igraca. Ali godine prolaze a nista se ne desava.Arnelv52 je napisao/la: ↑03 mar 2021, 19:19A neki ovde guraju propalice samo zato što ne igraju našu ligu. Može naša liga biti najgora na svijetu ali je jedini instrument kojim se može popraviti kvalitet reprezentacije.
Druga opcija je naravno da čekamo kad će neka druga država da nam iškoluje igrača i da se nadamo da će taj igrač zaigrati za nas. A to i radimo.

Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Upravo je školski primjer kako se i u Bosni može razvijati vrhunski talenat. Mislim da smo se u košarci najviše puta plasirali na EURO kada su u pitanju najpopularniji sportovi a da je upravo košarka tradicionalno sastavljena iz igrača školovanih u domaćoj ligi koji su ili u tom trenutku igrali u njoj ili bili već vani.h1a2s3o4 je napisao/la: ↑03 mar 2021, 14:57Ovi sto tvrde da kod nas nikako nema kvalitata moze jedno pitanje ?
Kako objasnjavate upsjeh kosarkaske reprezentacije gdje su dva momka, produkt BiH, velikim dijelom iznijeli kvalifikacije ? Pricam o Amaru Gegicu i naravno Kamenjašu.
Dosta toga je i do trenera i sistema u kojem igraci igraju.
Moras shvatiti da je zlatna era bh. reprezentacije prosla, a ruku na srce ni tad na popisu nisu bila 23 klasna igraca, nego u vrh glave njih desetak.
Danas, kad su mnogi vec odavno u mirovini, a ostali jednom nogom u njoj, moras se okretati nekim novim imenima, a oni nemaju kvalitetu zamijeniti ove na adekvatan nacin.
Na ovom forumu stvari funkcioniraju na ovaj nacin:
Danas se proziva izbornik zasto ne pozove nekog igraca, a za mjesec dana kad ovaj dobije poziv i odigra lose izbornik se popljuje, a doticni dobije etiketu menadzerskog igraca. Onda, kad opet padne u drugi plan, ponovo se isti zaziva jer je ovaj novi jos gori od njega.
Čekanje i jeste najveći problem ovde. Nemoj, radije čekaj da ti neko drugi napravi igrača. To što ćeš izgledati k'o prosjak - ajd, to što ćeš izgledati k'o nesposoban - ajd, to što ćeš savez razriješiti obaveze da se posveti ligi jer se od te lige ionako ne očekuju igrači za reprezentaciju kad imaju ovi iz vana - ajd, to što ćeš se ponižavat pred Srbima i Hrvatima kojima je Bosna peta opcija - ajd i to ali meni je teško svarit zašto bih ja promovisao švedsku i norvešku ligu kojoj svaka promocija dobro dodje jer ni one nisu na nivou da bi igrači iz nje sami išli u top klubove a zanemario promociju naše lige. Ne znam za druge, a patetiku po strani, ova zemlja je stara hiljadu godina i ja sam dovoljno ponosan da te iste Švede i Norvežane mogu da gledam samo odozgo a nikako odozdo iako je moj kućni odgoj i moje vaspitanje tako da ama baš svakog gledam kao jednakog sebi ali ilustracije radi i da bi se shvatila poenta...
Od ovog ne može patetičnije.Arnelv52 je napisao/la: ↑03 mar 2021, 19:45Čekanje i jeste najveći problem ovde. Nemoj, radije čekaj da ti neko drugi napravi igrača. To što ćeš izgledati k'o prosjak - ajd, to što ćeš izgledati k'o nesposoban - ajd, to što ćeš savez razriješiti obaveze da se posveti ligi jer se od te lige ionako ne očekuju igrači za reprezentaciju kad imaju ovi iz vana - ajd, to što ćeš se ponižavat pred Srbima i Hrvatima kojima je Bosna peta opcija - ajd i to ali meni je teško svarit zašto bih ja promovisao švedsku i norvešku ligu kojoj svaka promocija dobro dodje jer ni one nisu na nivou da bi igrači iz nje sami išli u top klubove a zanemario promociju naše lige. Ne znam za druge, a patetiku po strani, ova zemlja je stara hiljadu godina i ja sam dovoljno ponosan da te iste Švede i Norvežane mogu da gledam samo odozgo a nikako odozdo iako je moj kućni odgoj i moje vaspitanje tako da ama baš svakog gledam kao jednakog sebi ali ilustracije radi i da bi se shvatila poenta...

Što se ostalog tiče - posvetite se napretku klubova za koje navijate i lige. Prestanite preko reprezentacije prosit transfer u Tursku, Saudiju. Prestanite devalvirat reprezentaciju amaterskim igračima, srozavat je na nivo najgore lige u Europi.
Prestanite bit fukara i ponižavat se za 50k. Uradite nešto sami za sebe, proizvedite igrača, plasirajte se barem u EL.
Bjelorusija, Moldavija, Luksemburg imaju petorazredne reprezentacije i nikoga ne mogu promovisat, ipak su igrali EL.
Nemaš ti nijedan argument da nekog gledaš s visine, osim sopstvene umišljenosti.
Joj jest dobar ovaj Dulja, 20 minuta protiv Nice, i dva šuta. Stvarno vanserijski igrač, treba bit u prvih 11 repke.
HAHHAHH
HAHHAHH
Mora patetično jer mora da bude jasno i precizno. Nisam ja kriv što vas par ovde krizirate sa samopoštovanjem pa ja moram da izigravam Mamića u svlačionici.DrFilgud je napisao/la: ↑03 mar 2021, 21:11Od ovog ne može patetičnije.![]()
Što se ostalog tiče - posvetite se napretku klubova za koje navijate i lige. Prestanite preko reprezentacije prosit transfer u Tursku, Saudiju. Prestanite devalvirat reprezentaciju amaterskim igračima, srozavat je na nivo najgore lige u Europi.
Prestanite bit fukara i ponižavat se za 50k. Uradite nešto sami za sebe, proizvedite igrača, plasirajte se barem u EL.
Bjelorusija, Moldavija, Luksemburg imaju petorazredne reprezentacije i nikoga ne mogu promovisat, ipak su igrali EL.
Nemaš ti nijedan argument da nekog gledaš s visine, osim sopstvene umišljenosti.
Ja se ne ponižavam za 50 hiljada eura. Za pare se ne možeš poniziti jer ti ih niko ne daje jer si mu drag. Možeš se poniziti jedino ako moliš i tražiš nešto džabe da dobiješ.
Shvatam da ima mjesta u Bosni gdje nikad ništa nije niklo ali nije tvoja bašča meritum pa da po njoj sudimo šta u Bosni može a šta ne.
Moja umišljenost i ako jeste umišljenost proizilazi iz mojega porijekla. Ja sam ponosan na to što je Bosna europski svjetionik i što smo štit pluralizmu u sred Europe i što smo to dokazali kroz historiju i u najtežim vremenima. Pa me zaboli ona stvar ako sam zbog toga umišljen jer znam da tvoji Švedi nemaju tu širinu.
Što se ostalog tiče napravite reprezentaciju da bar jednom za 20 godina bude druga u svijetu. Kako?Kakav vam je plan? Druga ne mora biti ali neka bude medju najboljih osam.
Ne postoji kombinacija igrača sa kojom bi Bosna to mogla napraviti pa čak i Zlatana da uključimo. A to što ne postoji kombinacija igrača nije najgora stvar. Gore od toga je da ne postoji plan. A tamo gdje ništa ne niče najčešće nije problem kvalitet zemlje nego odsustvo plana.
filgude, kontas li ti o cemu ovaj brat pise?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.