FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

Rodju
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Rodju » 04 mar 2021, 12:01

jasonstatham je napisao/la:
04 mar 2021, 09:33
Bravo Barca! Bravo momci! Bravo ekipa!
Bravo Koeman na 3-5-2 (pomokrio se na znalca drugi put u par dana)!!
Bravo MATS, prelomio si tekmu!
Bravo Pique na nuli i golu!
Bravo Alba, de Jong, Demb, bravo svima!

Ovako treba, srčano, jako, borbeno, hrabro.
Kakva psihološka injekcija za ostatak sezone i buduće igre!

Visca Barca!!
Upravo tako. Sve po zaslugama. Dobra igra - pohvala.
Slaba igra - žestoka kritika. I to mora biti mjerilo.
Ne razumijem one, koji su sinoć opet kritizirali i tražili negativnosti. Moj savjet njima je da izađu iz razdoblja 2009-2012. To vrijeme je prošlo, druga vremena, drugi igrači, današnja Barcelona ne može biti Barcelona od 12 godina unatrag. Messi je stariji 12 godina i ne samo on. Biologija čini svoje.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 04 mar 2021, 12:48

Zna li ko kad kad Fati vraca?
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 04 mar 2021, 12:58

ElCartel11 je napisao/la:
04 mar 2021, 12:48
Bila je prica da se vraca sa ekipom u toku orve sedmice marta, tj. takva je procedura kod povreda koje je on imao, ali kako je imao komolikacije, jos mjesec dana je out sigurno.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 04 mar 2021, 13:18

NisamInSajder je napisao/la:
04 mar 2021, 12:58
Bila je prica da se vraca sa ekipom u toku orve sedmice marta, tj. takva je procedura kod povreda koje je on imao, ali kako je imao komolikacije, jos mjesec dana je out sigurno.
Dembele, Fati i Messi bi konacno bio dostojan trio Barce u vrhu napada. Jedva cekam povratak malca na teren. Za nadati se, da ga ova povreda nece unazaditi u razvoju.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 04 mar 2021, 14:08

Pique tri sedmice out :( jbg, taman se vratio.
Šteta, valjao bi protiv PSG, ali njegovo je samo da bude spreman za finale Cope.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 04 mar 2021, 14:10

04 mar 2021, 13:18
NisamInSajder je napisao/la:
04 mar 2021, 12:58
Dembele, Fati i Messi bi konacno bio dostojan trio Barce u vrhu napada. Jedva cekam povratak malca na teren. Za nadati se, da ga ova povreda nece unazaditi u razvoju.
Jeste, ali kako ukomponovati njih trojicu u ovu formaciju sa trojicom pozadi, jer ocigledno da samo ona funkcionira.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 04 mar 2021, 14:12

Pa sa novim i boljim trenerom se vraca sveta 4-3-3 :mrgreen: trenutno sa žutim na klupi, 3-5-2 je najbolja opcija.

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 04 mar 2021, 15:41

nema to veze s trenerom nego sa igrackim kadrom, ja sam to rekao na pocetku sezonu i dalje je jasno ko dan da je tako.
Da ti Pep dodje kao trener i njemu bi najbolja opcija bila ova formacija osim ako ne bi ukljucio neke druge igrace u rotaciju za prvih 11.
Prvo imas problem sa stoperima i sa centralnim napadacom, a u veznom redu si limitiran jer ekipa jednostavno ne fercera bez Busquetsa i FDJ-a, nazalost i Pjanic i Riqui, bas kao i Pedri, su takvi igraci da moraju imati jednog igraca iza kao sto je Busquets, na kraju krajeva i FDJ daleko najbolje igra kad ima jednog igraca koji moze biti fleksibilan kao on, na trenutke biti iza njega kao osigurac, a u drugim trenucima preuzeti distribuciju, nazalost nitko od nasih veznjaka to ne moze, pa ni Ilaix, Jandro i Nico mogu, al nisu nikad sansu dobili.

Ja sam govorio da bi FDJ trebao biti nazad kao treci stoper, al eto dobili smo nenadano Minguezu koji preuzme tu ulogu razigravaca i povuce loptu, bez njega tu bi imali problem jer se uvijek treba imati takav igrac kad igras s 3 nazad.

Sve u svemu, Fati, Dembele i Messi mogu u nekoj 3-4-3 formaciji igrati, al tad bi zrtvovao Pedrija za Fatija, al onda prakticki gubis igraca koji pretrci 12km i pokrije jako puno kontri, a dobijes malo prema naprijed.

U 3-5-2 formaciji da koriste Dembelea kao wingbacka umjesto Desta, a u veznom redu da dodamo Ilaixa il Roberta koji se moze uvijek povuci u nazad, inace formacija bas i nema smisla.

Dembele, za divno cudo, bez lopte je postao ozbiljan igrac, radi presing, pomaze defanzivno i pokriva moguca dodavanja, a u fazi napada konstantno se krece i ubacuje iza odbrane sto pravi pomutnju i pravi ogromnu prednost za Barcu, rekao bi da je ovo pozicija koja se treba vise istraziti za Dembelea, pogotovo kad Messi ne igra, neka free uloga da se moze izvlaciti i na krilo i trcati iza stopera, u svakom slucaju drago mi je da je Dembele takticki napokon pokazao znakove napretka u igri, jos uvijek donosenje odluka i duel igra (gdje treba koristiti snagu) mu nije jaci aspekt, al dobro, jos da je zavrsnicu dotjerati i prakticki imas njega i Fatija koji mogu istu ulogu imati u ekipi.

3-5-2 je odlicna formacija jer si sakrio sve individualne mane igraca, defanzivno najvise, u fazi napada da je Dembele malo bolji finisher to bi bilo brutalno, al zato se Fati ceka.

Ova formacija u odnosu na 4-3-3 ima dosta rupa, ali srecom te rupe su pokrivene sa vrhunskim wingback igracima i FDJ koji stigne sve pokriti, jos sad zamislite da imas Arauja u zadnja 3 koji je toliko brz i jak da se ne trebas brinuti ni za te kontre (kao sto je jucer bio slucaj kad je Dembele morao spasavati Piquea koji je bio mrvicu naprijed).

Sve u svemu, ova formacija je definitivno najbolja opcija za trenutno stanje ekipe, znaci kombinacija igraca i trenera, bolje opcije nema, a iduce sezone bi mogla biti kad dodje Eric Garcia i neki napadac.

Naime, i Emerson i Balde koji bi iduce sezone trebali igrati uz prvu ekipu, su takodjer brutalno prilagodjeni za te pozicije, Balde je vrhunski u 1v1 igri, dok je Emerson neka reinkarnacija Maicona, stabilan u svim aspektima, tako da po meni, ova formacija moze biti opcija i za duze staze.

Protiv Osasune bi se moglo odmoriti malo igraca, ne zato sto mislim da imamo sanse protiv PSG-a, nego sto treba misliti na ostatak prvenstva, a i svi znamo da ce najjacih 11 izaci protiv PSG-a, tako da bi bilo dobro da gledamo malo rotacija.

Individualno sam jako zadovoljan sa svim igracima sto su jucer igrali, nazalost mislim da se utakmica mogla i trebala rijesiti puno prije, imali smo nesretan penal (Mingueza u onom trenutku nije nista mogao, nije se ni zaletio ni glupo reagirao, da je Ocampos iskontrolirao loptu, Mingueza bi je hladno pokupio i sve bi ok bilo, medjutim onaj seprtljavko je imao los dodir, otisla Minguezi kroz noge i on nije mogao ni da se skloni jer je Ocampos vec poceo padati).

Individualno
MATS - perfektan, em skinuo penal em je razbijao visoki presing za direktnim i preciznim dugim dodavanjima
Lenglet - osim nesretnog odbijka od prsa u ruku, nije duela izgubio, pokrio je par kontri i odigrao jednu jako dobru utakmicu
Pique - koliko god da je spor, on je lider ekipe i puno znaci, jucer je bio siguran u posjedu, duelima, steta ozljede
Mingueza - po meni je bez greske odigrao, penal ne mogu na njega staviti, presjekao je puno lopti, bio bitan u razbijanju presinga, odlican je bio
Dest - bio je solidan, donosi dobre odluke, dobar u posjedu i duplim dodavanjima, jako bitan u presingu i u drzanju sirine, 1v1 ga je Acuna pojeo
Alba - nemam sta reci, ponajbolji nas igrac kako sinoc tako i u sezoni, brutalne brojeve, krucijalan u fazi napada, defanzivno sve pokrio
Busi - bez greske odigrao
FDJ - Smijesno koliko snage ima, koliko je siguran u posjedu, svaki milimetar terena pokrije, defanzivno, ofanzivno, medju najboljim CM danas
Pedri - jos malo fizicki treba da se razvije, da mu reakcije postanu mrvicu brze i zesce, inace mislim da je kao atleta jako prosjecan, al je borac, maratonac, lavlje srce a umjetnicka dusa, on je Bernardo Silva ove Barce, smatram da ce mu svaki predah dobro doci, jucer je bio opet vise nego dobar, al pred kraj se vidjelo da su mu noge teske i da nema one zestrine, najmladji na terenu, a jako zrelo igra
Messi - tipicna njegova tekma, bio je standardno jako dobar, smatram da je u par prilika mogao bolje reagirati, imali smo 3-4 napada gdje sam smatrao da je mogao bolju odluku donijeti i rijesiti utakmicu, pogotovo u produzetku
Dembele - nema sta, malo poraditi na zavrsnici, al zabio je fantastican gol za naceti Sevillu, Kounde koji je brutalan stoper je jedva izlazio na kraj s njim, bez lopte, s loptom i sama borba koju je pokazao, ovo je samo mali dio njegovog potencijala i talenta, iznenadjujuce dobar
Ilaix - sto vise igra i vise se oslobadja, to se vise vidi zapravo koliko je talentiran, smatram da ce biti jako bitan kotacic do kraja sezone, a i iducih 10god
Firpo - cak mi je i on solidan bio, ubacivao se, borio, nije nesto puno grijesio ni napravio ofanzivno, al je odigrao solidno kad nije mogao grijesiti
Griezmann - ne znam zasto, al imam osjecaj da ga sporije razmisljanje u odnosu na Messija i Pedrija jucer spasilo, u par situacija su igraci Seville ispadali ko budale jer su mislili da ce on na prvu nesto odigrati, fantasticna asistencija, solidno odigrao, ali mislim da ga svi u ekipi vole i da se vidi u njegovom odnosu s igracima

Sad samo da kazem, Koeman nije neki genijalac, ali ima odlican odnos sa svim igracima, napravio je od 20 individualaca jednu ekipu i igraci mu vjeruju, spremni su na sve za njega, smatram da je i dalje pomalo limitiran kao trener i da je jako tvrdoglav, ali ga treba pohvaliti jer je opet nekako uspio iscupati nesto od ove sezone, koliko-toliko smo u borbi u prvenstvu, finale kupa, nazalost u LP nema sanse nesto izvuci, al jbg.

Najbitnije od svega, covjek udara temelje ovoj ekipi, 5-6 mladih igraca su njegova zasluga, vjerovao je Arauju, Minguezi, Destu, Pedriju, Trincao-u, Ilaixu. Albu je vratio na najbolji moguci nivo, Dembele i FDJ igraju najbolju sezonu u Barci, Messi nije odavno bio tako sretan, izvlaci cak i iz Griezmanna vise nego sto su uspjeli prethodni treneri, smtram da ce i Fati kad se vrati biti iskoristen maksimalno i da ce ga Koeman dobro koristiti, definitivno nisam ocekivao da ce uspjeti promjeniti mentalitet ove ekipe, a jasno je ko dan da je to uspio napraviti.

Pobjeda protiv Osasune u subotu, Laporta u nedjelju, postavljeni temelji za buducnost Barce, napokon neka pozitiva nakon kriminalnih rezultata, vijesti oko kluba

Ja sam zadovoljan (naravno, to se moze promjeniti ako se kiksa protiv Osasune i u prvenstvu, prime jos 3-4 komada od PSG-a i izgube finale kupa)

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 04 mar 2021, 15:53

let3 je napisao/la:
04 mar 2021, 14:12
Pa sa novim i boljim trenerom se vraca sveta 4-3-3 :mrgreen: trenutno sa žutim na klupi, 3-5-2 je najbolja opcija.
4-3-3 s Busquetsom se vise nikada ne bi smjela igrati. Pa jucer De Jong krpio sve zivo, nema sta nije igrao.

Pedri, Puig, neki jos veznjak da se uzme pa da se onda proba. 4-3-3 sa sporim igracima i bez krila je smijesno igrati, a mi trenutno imamo samo jedno i to dokle, tj Dembelea. Isto vrijedi i s bekovima.
27.10.2020

salkan
Kontakt:

Post Postao/la salkan » 04 mar 2021, 17:13

Trenutno stanje je takvo da je
LP nemoguce osvojiti,
Imamo 15-20% sanse za titulu i
Favorizirani smo u finalu Kupa s kim god da se odigra.
Vrijeme je da se ozbiljno progovori o mogucim promjenama u rosteru, iako ce to izgleda najvise zavisiti od toga ko ce preuzeti mjesto predsjednika i ko ce biti zaduzen u Upravi za transfere.
Na kojim pozicijama su nuzne popravke
Koje pozicije treba pojacati
Koju nazovi zvijezdu je moguce prodati
Koju zvijezdu dovesti
Izvolite, kolegijum artistikum
Džeri Drejk

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 04 mar 2021, 17:19

salkan je napisao/la:
04 mar 2021, 17:13
Trenutno stanje je takvo da je
LP nemoguce osvojiti,
Imamo 15-20% sanse za titulu i
Favorizirani smo u finalu Kupa s kim god da se odigra.
Vrijeme je da se ozbiljno progovori o mogucim promjenama u rosteru, iako ce to izgleda najvise zavisiti od toga ko ce preuzeti mjesto predsjednika i ko ce biti zaduzen u Upravi za transfere.
Na kojim pozicijama su nuzne popravke
Koje pozicije treba pojacati
Koju nazovi zvijezdu je moguce prodati
Koju zvijezdu dovesti
Izvolite, kolegijum artistikum
Sacekat nedjelju i izbore. Nakon toga je moguce dalje govorit. Sad i nemas uprave. Znamo mi ko treba otici. Kicma tima. Ne mora odjednom, ali u 2 prelazna roka sljedeca da se bar to obavi. Bar 3 od 4 da odu. Bez tog nema nista.

Prvo sto oslobadjas plate, rjesavas se igraca sa mnogo predjenih kilometara i dajes sansu mladjim igracima koji tu mogu da uskoce. Ovako imas qurcobolju u 99 %, nemotivisanost i plus zauzimaju mjesto nekim mladjima talentovanim igracima.
27.10.2020

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 04 mar 2021, 17:51

let3 je napisao/la:
04 mar 2021, 14:08
Pique tri sedmice out :( jbg, taman se vratio.
Šteta, valjao bi protiv PSG, ali njegovo je samo da bude spreman za finale Cope.
Yebeš PSG, bilo bi fino da se vrati protiv Sociedada.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 04 mar 2021, 18:37

Trenutak koji je preokrenuo... sezonu?!

Dale Marc!!!!!!!
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

Putalj
Kontakt:

Post Postao/la Putalj » 04 mar 2021, 18:40

Slazete li se da ovu temu treba ukloniti a ostaviti temu Reala?

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 04 mar 2021, 19:38

Pep potvrdio dolazak Erica na ljeto. :ljepota:
@igrajlopte 🐦

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 04 mar 2021, 19:45

Furymaker je napisao/la:
04 mar 2021, 15:41
MATS - perfektan, em skinuo penal em je razbijao visoki presing za direktnim i preciznim dugim dodavanjima
Nevjerovatno kako mu se potrefe loši izvođači penala.
Ocampos, Maxi Gomez, Reus, Ben Yedder, Al-Sahlawi, Moussa Dembele, Aguero i Džeko
to je spisak igrača kojima je odbranio penal, izvođači penala sve lošiji do lošijeg, nije nikad penal odbranio Ronaldu ili bilo kome iz Reala, većinom su to drugorazredni klubovi, možda čak i prvi put u bitnoj utakmici da odbrani penal

Goretzka
Kontakt:

Post Postao/la Goretzka » 04 mar 2021, 19:53

coelho41 je napisao/la:
04 mar 2021, 19:45
Furymaker je napisao/la:
04 mar 2021, 15:41
Nevjerovatno kako mu se potrefe loši izvođači penala.
Ocampos, Maxi Gomez, Reus, Ben Yedder, Al-Sahlawi, Moussa Dembele, Aguero i Džeko
to je spisak igrača kojima je odbranio penal, izvođači penala sve lošiji do lošijeg, nije nikad penal odbranio Ronaldu ili bilo kome iz Reala, većinom su to drugorazredni klubovi, možda čak i prvi put u bitnoj utakmici da odbrani penal
Nevjerovatnije je koliko se raduju ulaskom u finale usranog kupa 😂😂😂

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 04 mar 2021, 20:06

Pa vise vrijedi taj kup nego bayernova zadnja titula lige prvaka, smijesan naslov realno, ne treba se ni racunati kao trofej

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 04 mar 2021, 20:13

Jak kup ko Nescafé 3 u 1, ovakva Barcelona igra u 7 od 8 zadnjih finala :clap:

salkan
Kontakt:

Post Postao/la salkan » 04 mar 2021, 20:47

slika
slika

U nastavku akcije slijedi:
a) Mihajlo (18) izbija loptu glavom izvan okvira gola
b) Lopta pogađa prečku i odbija se u polje. Ostaje 1-1 i igraju se produžeci
c) Crveni pobjeđuju 2-1 i ulaze u istoriju fudbala, a iste noći nakon hejtfaka začeti su juzeri @coelho41 i @Goretzka (aka Loverboy).

Tačan odgovor vodi pobjednika na Oktoberfest full pack sa uključenim treningom za pranje nemačkih ćenifa.
Džeri Drejk

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.