San Antonio Spurs

NEZALAGANJE
Kontakt:

Re: San Antonio Spurs

Post Postao/la NEZALAGANJE » 03 mar 2021, 17:43

DDR igra odlicno, ali ne treba zaboraviti i da je godina ugovora.Vidicemo sta ce biti sa njim?!Mislim da su sve opcije otvorene.I trejd i da ode na kraju sezone i da dobije produzenje.

@Kugla Pojavice se on, ne brini. :D

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 03 mar 2021, 18:00

NEZALAGANJE je napisao/la:
03 mar 2021, 17:43
DDR igra odlicno, ali ne treba zaboraviti i da je godina ugovora.Vidicemo sta ce biti sa njim?!Mislim da su sve opcije otvorene.I trejd i da ode na kraju sezone i da dobije produzenje.

@Kugla Pojavice se on, ne brini. :D
Sto se tice Demara nadam se da ostaje a mislim da ce na moju radost 99% biti tako. Pokazao je ove godine da je klasa od igraca i dobar je fit sa nasim mladim momcima.
Siguran sam da bi on mogao imati bar 6,7 poena vise u prosjeku ali je podredjen ekipi, statistika ga ne zamara uopce, pravi je lider na terenu i jako dobro razigrava igrace. Jednu noc uvali 30 sa pola snage a onda drugu 10 ali je tu uvijek da razigra da pronadje visak bez obzira na broj poena. Sinoc 10p ali isto tako 10a. Znaci nece forsirati ako nema potrebe za tim. Svejedno mu je zavrsio utakmicu sa 10p ili 35p ako mi pobjedujemo i to je najbitnije od svega. A kakav je profesionalac o tome ne treba rijeci ni trositi previse.
Being second is to be the first of the ones who lose.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 04 mar 2021, 00:13

DDR jeste sve to sto si napisao. Covjek je izuzetan u svakom pogledu i to treba respektovati.Od 1.dana se uklopio kao da smo ga mi draftovali i mnogo je uradio za sve ove mladice.

Zbog svega navedenog, ne bi imao nista protiv ni da ga se produzi na ljeto, sto zbog cinjenice da ce trziste biti veoma siromasno, sto zbog cinjenice da moze biti asset u buducnosti.O tome smo vec i pisali.

Medjutim, taj eventualni ugovor NIKAKO ne bi smio biti max., niti duzi od 3 godine.Cak mi je i ovo 3 god puno i na nekoj granici zbog vise razloga.

Prvo, taj ugovor ne smije dovesti do toga da nekog naseg mladog igraca ne mozemo produziti.
I drugo, igrac poput Vassella SIGURNO nece biti igrac za klupe vise od 2 sezone.

Na to sve, DDR ce ove godine napuniti 32 godine.Koliko god dobar sad bio, dugorocno nam ne treba sa ovim momcima.

I kad se sve ovo ovako iznese, onda je sasvim jasno sto mu nasi, do sada, nisu ni dali produzenje.Takodje, zasto bi i on uzimao manje novca i kraci ugovor, kad ce nakon ovakve sezone, 100% od neke fransize na ljeto moci uzeti max. i dobiti vise garantovanih godina!?

P.S.Keldon izabran na Rising stars roster.Zasluzeno. :clap:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 05 mar 2021, 05:13

E strasno.Kostace nas ovo na kraju sezone...

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 05 mar 2021, 06:15

Oklahoma 2 puta, Memphis isto, Minnesota jednom, mislim ovakvi porazi covjeku zivce pocupaju da bi u istom trenutku sve ostavio i ne pogledao utakmice vise. Valjda poslje pauze bude bolje.

YaSSaL
Kontakt:

Post Postao/la YaSSaL » 05 mar 2021, 10:00

Cim se neki hype zada, uslijedi samar.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 06 mar 2021, 20:17

Kugla3 je napisao/la:
05 mar 2021, 06:15
Oklahoma 2 puta, Memphis isto, Minnesota jednom, mislim ovakvi porazi covjeku zivce pocupaju da bi u istom trenutku sve ostavio i ne pogledao utakmice vise. Valjda poslje pauze bude bolje.
pa kako? ex navijač sas siamo noi tvrdi da je nedopustiv kiks poraz memphisa od san antonija,a ti da je poraz spursa (bez obzira i da nije nako uvjerljiv) od memphisa bezvezno izgubljen ko favorit.

ma dobro,jbg, taman se kompletirate i onda ponovno hrpa izostanaka iz raznih razloga,a fala k i najslabiji suparnici imaju talent koji te može nadvladati ako ti niej večer.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 07 mar 2021, 08:54

Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 07 mar 2021, 12:35

Hvala, druze.Lijep clanak.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 10 mar 2021, 13:40

Veceras tekma protiv DAL i odmah jako znacajna u smislu poretka. Ukoliko pobijedimo, koliko-toliko cemo se odvojiti od 8.,9. i 10.pozicije plus cemo zadrzati prikljucak sa POR i DEN za 5. odnosno 6.mjesto.

Nece biti nimalo lako, jer je DAL, prije pauze, usao u odlicnu formu.Kompletirali su se, Porzingis je poceo bolje igrati, Luka je Luka plus mi inace imamo problema sa njihovim igracima tipa Hardawaya, Brunsona, Richardsona...

S druge strane, kod nas nece biti Vassella ( jos uvijek radi na kondiciji), dok su svi ostali tu.Problem je sto Gay i White nisu igrali skoro mjesec dana zbog COVID situacije,a i Keldon se i dalje trazi. Imajuci u vidu da ih Pop sigurno nece forsirati u 1.tekmi, tesko je pogoditi i 1.petorku, a kamo li minute. Za nadati se samo da Samanic nece biti skroz van rotacije.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 11 mar 2021, 01:39

Spurs are working on trade scenarios with LaMarcus Aldridge and have been engaged on several fronts, **** tell ESPN.

There's a level of confidence that a trade partner will be found for Aldridge -- perhaps even in the next week -- and no movement toward a contract buyout, **** tell ESPN.

Pop on LaMarcus Aldridge: “We’ve mutually agreed for him to work on some opportunities elsewhere.” Aldridge will not be back with the Spurs.

I tako zavrsava LMA era.Hvala mu za sve, od odabira nase fransize, do nosenja iste kad je ujakov mali sve minirao.
Bio je profesionalac i steta je sto nije uspio uzeti naslov.
Kad je mozda i bila prilika 2016., on nije bio u najboljoj fizickoj formi....

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 11 mar 2021, 04:52

Steta.Nijew se lose igralo veceras, ali je skok presudio.

Ne mozes ocekivati da dobijes tekmu, a ljudi imali 20+ skokova vise.

YaSSaL
Kontakt:

Post Postao/la YaSSaL » 11 mar 2021, 09:34

Vakat je i ranije bio da ide. Sretno mu...

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 11 mar 2021, 22:40

Sinoc smo pretanki bili na skoku i u reketu da bi pobijedili, nismo lose igrali ali jednostavno nije bilo rijesenja za Porzingisa i ofanzivne skokove, Keldon je jednostavno prenizak da bi ga mogao cuvati. Sto se tice LMA meni osobno najdraži a i realno nas najbolji igrac u zadnjih 5 godina, bice tesko njemu naci zamjenu ali realno godine cine svoje. Puno je kvalitetnih utakmica odigrao kod nas od carrere high pa do neznam ni ja koje vise jer ih je bilo puno. Ali najdraža mi je ona iz 2016, prva utakmica polufinala zapadne konferencije kad je demolirao Oklahomu, a nekako je njih i najvise volio trpati u nasem dresu. Bezbroj ubacenih turnaround fadeawayeva, hvala mu za sve i kad je Kawhi otisao stoje nosio ekipu. Steta sto nije uzeo prsten kod nas jer je dosao s tom namjerom ali se nadam da ce prec u nekog favorita za titulu i da ce uspjet jer je sigurno to zasluzio.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 12 mar 2021, 01:43

@Kugla Upravo tako. Covjek je uradio sve sto smo trazili od njega i bio nas lider zadnjih 5 godina. Hvala mu, jos jednom! :salut: :salut:

DeMar DeRozan is expected to miss the Spurs' game against Orlando tomorrow. He is en route to Los Angeles to attend a private funeral service for his father Frank.

More from White on DeRozan: "He does a lot to help the young guys out, build their confidence up, teach them, and then obviously his play speaks for itself. On the court, off the court, he is a great leader for us."

Vassell se vraca sutra. Falio je defanzivno.

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 13 mar 2021, 03:36

Bez DDRa napad nam je u rangu Cibone, muka za gledat, cigla za ciglom se ispaljiva :angel:

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 13 mar 2021, 04:05

Kakva odbrana u 2 cetvrtini, ovo je bila perverzija. Mills izdominiro :bow:

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 13 mar 2021, 05:15

1 cetvrtina jako loše odigrana, ovo ostalo perfektno pogotovo odbrana, jako bitna pobjeda. Eubanks s klupe odigrao jako dobro,Vassel isto tako. Gay ubacio sve u 3 cetvrtini i tu smo se i odlijepili. Sljedeca protiv Phile nadam se da ce DDR biti tu.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 13 mar 2021, 05:32

Kugla3 je napisao/la:
13 mar 2021, 03:36
Bez DDRa napad nam je u rangu Cibone, muka za gledat, cigla za ciglom se ispaljiva :angel:
Nije se lako privici i igrati bez njega u par utakmica.To je proces, posebno jer i White nije u optimalnoj formi, iako je veceras odigrao dobro.

Generalno, dobra partija nakon sto smo se uozbiljili, ali ovo nije neko mjerilo.ORL je upropasten povredama.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 14 mar 2021, 00:13

Nema DDRa ni sutra, tako da bi pobjeda bila ogroman bonus.

Doduse, PHI ce biti bez Embiida, ali im se vraca Simmons.

Ja se samo nadam da Pop nece opet startati Lylesa kwko bi Luka dobio minute, ali cisto sumnjam. :roll:

Nikako da se kompletiramo ove sezone.Nasa projecirana startna petorka Murray-White-DDR-Keldon-Poeltl ima samo 6 utakmica zajedno. :oops:

Odgovori

Natrag na “San Antonio Spurs”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.