Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

babino
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la babino » 06 mar 2021, 08:33

klasicni ero, ja napadam a on mene nazva medjedom haha.
mozda sam medjed, ali nisam gofno ko ti.
koja hinja, simunovic mozda pobjegao od amaterizma haha
vrapcici brlog, pecara old traford..toliko fin a ismijava nesto sto ga ne interesuje. pusti baliju da se kupa u svom brlogu, sve ok.

Pitagora
Kontakt:

Post Postao/la Pitagora » 06 mar 2021, 08:39

babino je napisao/la:
06 mar 2021, 08:33
klasicni ero, ja napadam a on mene nazva medjedom haha.
mozda sam medjed, ali nisam gofno ko ti.
koja hinja, simunovic mozda pobjegao od amaterizma haha
vrapcici brlog, pecara old traford..toliko fin a ismijava nesto sto ga ne interesuje. pusti baliju da se kupa u svom brlogu, sve ok.
A ne, pobjegao je od obrezanih, a jadnik mislio kad je dolazio da ce ga docekati Kinezi.
Umij se, mozda se rijesis i te mrznje koja te izjeda.

Je li Lulic hinja? Begovic?

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 06 mar 2021, 08:50

ne, lulic i begovic su medjedi kojima je trebalo 10 godina da skontaju nesto sto je simunovic skontao za 5 min:-)
bosnji treba decenija da skonta u kakav amaterizam dolazi igrati dok to hrvat provali u sekundi.

Pitagora
Kontakt:

Post Postao/la Pitagora » 06 mar 2021, 08:59

babino je napisao/la:
06 mar 2021, 08:50
ne, lulic i begovic su medjedi kojima je trebalo 10 godina da skontaju nesto sto je simunovic skontao za 5 min:-)
bosnji treba decenija da skonta u kakav amaterizam dolazi igrati dok to hrvat provali u sekundi.
Ajde sad procitaj sto sam napisao, citanje si valjda savladao. Lulic je igrao u najboljoj eri bh reprezentacije u generaciji koju BiH nije iskoristila da izgradi ozbiljnu reprezentaciju koja ce u kontinuitetu igrati na visokom nivou. Normalno da se covjek zasitio kad je proslo to vrijeme i kad je sav amaterizam isplivao na povrsinu. Simunovic bi dao lijevu nogu da je mogao igrati uz Spahica, Mujdzu i ostale. Mozda ni tad nije sve prstalo od profesionalizma, ali je bilo dovoljno kvalitete da se prelazilo preko toga.

Stvarno nije lijepo da Lulica smatras hinjom. Bio je dosta kritiziran dok je igrao u reprezentaciji, ali ipak je dosta dao istoj i ne zasluzuje takve rijeci.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 06 mar 2021, 09:33

ko lulica smatra hinjom? ti meni dajes lekcije iz citanja? nadji gdje sam to napisao ili vodio prema tom zakljucku?

kazem samo da su ocito, on i bega, bili malo medjedasti ovako kao ja, dugo im trebalo da skontaju nesto sto simunovic provali prvog dana okupljanja.

sva sustina je u tome da svakog bosanskog katolika, kao sto si i sam, libo neobrezani za BiH i doci ce igrati za 'svoju' drzavu samo ukoliko nije dovoljno dobar za voljenu hrvatsku. ne znam sta tu nije jasno, evo 25 godina nam svjedoci tome i meni je to sasvim ok.
ono sto mi nije ok, kada taj 'xy' skonta da ne moze za voljenu, pa radi vlastitog interesa prihvati BiH, da bosnjo ima malo obraza, ne bi mu dao ni tada, pa sve da igramo derbie sa san marinom za predzadnje mjesto.
sa te strane mi je simunovic ok, dosao, vidio ne osjeca se dobro, pati za hrvatskom i pobjegao, posteno.

samo, kako ces to ti skontati koji hvali pecaru u ismijavanju vrapcica, brloga za koji se zna kako i zasto je nastao dok na toj pecari bosnjak ne moze igrati u dresu sirokog...ja ne znam ko ovdje sije nacionalizam i ko je nepismeni medjed:-)
moj celik trenutno ustaje iz mrtvih, Boze zdravlja, evo pozivam te da mi budes gost na BP kada dodjemo barem do 1. lige, da vidis kako ovakav zatucan navijam i podrzavam sve nacionalnosti koje prezentuju moj grad i klub. medjutim, strah me je da je za tebe zenica, iran:-)

Pitagora
Kontakt:

Post Postao/la Pitagora » 06 mar 2021, 09:38

babino je napisao/la:
06 mar 2021, 09:33
da bosnjo ima malo obraza, ne bi mu dao ni tada,
Ostalo smo prezvakali, ali me ovo zagolicalo, otkad to "bosnjo" ima sto dozvoljavati ili nedozvoljavati? Tko si to ti npr. da meni nesto branis u BiH? Evo da ti pomognem, nitko i nista.

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 06 mar 2021, 10:08

Tristan10 je napisao/la:
04 mar 2021, 19:22

Samo sto relativno gledajuci su kosarka i rukomet manje interesantni sportovi, i tako je konkurencija manja. Fudbal je broj 1 u skoro svakoj drzavi, tako da se ulaze vise. U kosarci imas regionalnu ligu koja je jaka i to je po mom misljenju kljucna prednost naspram stanje u fudbalu. Isto treba dodati fizicke predispozicije, mislim da nasa regija ima najvisocije ljude na svijetu, ja barem nikad nisam vidio onoliki broj jablana kao kod nas, i to bi trebala da bude jedna karakteristika koja ti automatski daje prednost naspram ostalim drzavama.
Fudbal jeste broj jedan ali mislim da u odnosu na košarku pogotovo razlike nisu tako drastične. Što se tiče regionalne lige u košarci tu ću se složiti da pomaže.

Što se tiče fizičkih predispozicija se ne mogu do kraja složiti. Istina jeste da smo mi medju najvisočijim ljudima u svijetu mislim da zajedno sa Sudancima i Holandjanima (znam da su i oni visoki, kako ide lista nemam pojma) pa opet Sudanaca i Holandjana nema nigdje u košarci. Visina u košarci jeste važan preduslov ali mislim da je takodje bitno i to šta ti radiš od tih karakteristika.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 06 mar 2021, 10:12

Arnelv52 je napisao/la:
06 mar 2021, 10:08
Tristan10 je napisao/la:

Samo sto relativno gledajuci su kosarka i rukomet manje interesantni sportovi, i tako je konkurencija manja. Fudbal je broj 1 u skoro svakoj drzavi, tako da se ulaze vise. U kosarci imas regionalnu ligu koja je jaka i to je po mom misljenju kljucna prednost naspram stanje u fudbalu. Isto treba dodati fizicke predispozicije, mislim da nasa regija ima najvisocije ljude na svijetu, ja barem nikad nisam vidio onoliki broj jablana kao kod nas, i to bi trebala da bude jedna karakteristika koja ti automatski daje prednost naspram ostalim drzavama.
Fudbal jeste broj jedan ali mislim da u odnosu na košarku pogotovo razlike nisu tako drastične. Što se tiče regionalne lige u košarci tu ću se složiti da pomaže.

Što se tiče fizičkih predispozicija se ne mogu do kraja složiti. Istina jeste da smo mi medju najvisočijim ljudima u svijetu mislim da zajedno sa Sudancima i Holandjanima (znam da su i oni visoki, kako ide lista nemam pojma) pa opet Sudanaca i Holandjana nema nigdje u košarci. Visina u košarci jeste važan preduslov ali mislim da je takodje bitno i to šta ti radiš od tih karakteristika.
Mi jesmo visoki, ali malo nas ima.
Nas 3 miliona sigurno nemamo momaka od 205-210 kao recimo šta ja znam Rusi kojih ima preko 100 miliona.

Sport kojim se mi najviše bavimo nije fudbal, nego je to futsal.
Opet više od pola naših ljudi nikada u životu nije igrala fudbal, čak i oni koji vrte loptu majstorski i imaju talenat.
Dok ćeš teško naći nekoga koji nikada nije igrao futsal u životu.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 06 mar 2021, 10:28

Arnelv52 je napisao/la:
06 mar 2021, 10:08
Tristan10 je napisao/la:

Kombinacija da imamo odredjene predispozicije sto daju prednost, i to sto je kosarka popularan sport u dijelu evrope gdje se BiH nalazi. Imamo tu tradiciju. Evo ja zivim u vrhu Evrope, i ljude apsolutno ne zanima kosarka. Isto kao sto ne zanima Holandjane kosarka. To je njima strano ko nama hokej ili badminton. Dok fudbal svako prati, konkurencija je veca. Cak mislim da bi trebali da budemo bolji u kosarci nego kakve rezultate biljezimo. Mislim da sa tom predispozicijom, tradicijom i da se normalno ulaze, mi bi trebali redovno da prolazimo grupu na Evropskom prvenstvu, a cini mi se da to dugo nismo uspjeli. Treba se sve relativno gledati. Ali slozio bih se sa tobom, da je normalno da BiH moze da izrodi vrhunskog sportistu koji igra na svjetskom nivou, isto kao sto si ti spomenuo. I ne svidja mi se misao da nista iz BiH ne valja. Samo mislim da mi koristimo mozda 50%-60% naseg potencijala, a to pokazuje slucaj Nurkic gdje nekako zaluta do Slovenije da bi tek tamo postao igrac. Vjerujem da je bilo jos nekoliko Nurkica samo se oprostili od sporta.

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 06 mar 2021, 10:50

ASD je napisao/la:
06 mar 2021, 10:12

Mi jesmo visoki, ali malo nas ima.
Nas 3 miliona sigurno nemamo momaka od 205-210 kao recimo šta ja znam Rusi kojih ima preko 100 miliona.

Sport kojim se mi najviše bavimo nije fudbal, nego je to futsal.
Opet više od pola naših ljudi nikada u životu nije igrala fudbal, čak i oni koji vrte loptu majstorski i imaju talenat.
Dok ćeš teško naći nekoga koji nikada nije igrao futsal u životu.
:thumbup:

To u vezi Rusa sam i ja još htio dodati ali nisam htio da se razvlači. Radije sam se fokusir'o na jedan argument - da ima visokih nacija koje ne igraju dobro košarku. Ima drugi primjer, sem Rusa: Kinezi koliko god da su malehni i mali dali su najvisočijeg igrača u NBA (ja mislim?) - Jao Minga upravo jer ih ima milijarda.

Slažem se sa tobom u vezi poredjenja fudbala i futsala. Zato meni smeta kad ljudi u pojačanju vide futsal igrača i misle da će to da bude dobro. Ta dva sporta su naizgled slična ali su zapravo različita u tome da je fudbalski stadion dizajniran tako da 11 igrača ne može efektivno pokriti cijeli stadion.

I da je fudbal upravo igra i propitivanje kako 11 igrača u napadu sa pomjeranjem i pasovima može čim efikasnije iskoristiti tu nesposobnost da se efektivno pokrije cijeli teren i doći u situaciju da ugrozi protivnički gol.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 06 mar 2021, 10:55

Pitagora je napisao/la:
06 mar 2021, 09:38
babino je napisao/la:
Ostalo smo prezvakali, ali me ovo zagolicalo, otkad to "bosnjo" ima sto dozvoljavati ili nedozvoljavati? Tko si to ti npr. da meni nesto branis u BiH? Evo da ti pomognem, nitko i nista.
toliko pametan a ne zna kako se odlucuje, znaci ako bosnjo nije za nesto, nece ni biti. isto vazi i za ostala 2 naroda.
prosla su vremena kad se bosnjo nista nije pitao, prihvati, bice ti lakse.
samo,nazalost, ima nas dosta na prodaju ali ne brini, dok je ovakvih medjeda, bice i bosne, kako god je ti, nebitan lik, dozivljavao.
bice i brloga poput onog u vrapcicima, tebi za ljubav iako te ne interesuje a ubi se pisajuci o njemu.

da, ako i bude kakav odgovor, ne brini, necu odgovarati da slucajno ne pomislis da si me ostavio bez teksta:-)
odoh nahraniti medvjedice:-)

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 06 mar 2021, 11:15

Tristan10 je napisao/la:
06 mar 2021, 10:28

Kombinacija da imamo odredjene predispozicije sto daju prednost, i to sto je kosarka popularan sport u dijelu evrope gdje se BiH nalazi. Imamo tu tradiciju. Evo ja zivim u vrhu Evrope, i ljude apsolutno ne zanima kosarka. Isto kao sto ne zanima Holandjane kosarka. To je njima strano ko nama hokej ili badminton. Dok fudbal svako prati, konkurencija je veca. Cak mislim da bi trebali da budemo bolji u kosarci nego kakve rezultate biljezimo. Mislim da sa tom predispozicijom, tradicijom i da se normalno ulaze, mi bi trebali redovno da prolazimo grupu na Evropskom prvenstvu, a cini mi se da to dugo nismo uspjeli. Treba se sve relativno gledati. Ali slozio bih se sa tobom, da je normalno da BiH moze da izrodi vrhunskog sportistu koji igra na svjetskom nivou, isto kao sto si ti spomenuo. I ne svidja mi se misao da nista iz BiH ne valja. Samo mislim da mi koristimo mozda 50%-60% naseg potencijala, a to pokazuje slucaj Nurkic gdje nekako zaluta do Slovenije da bi tek tamo postao igrac. Vjerujem da je bilo jos nekoliko Nurkica samo se oprostili od sporta.
Ako si propitivao malo historiju zemlje u kojoj živiš onda si vjerovatno i sam naletio na njen period kad su "jeli slamu" i bili siromašni "isto kao i mi". Ne znam u kojoj od zemalja si ali znam recimo za Finsku da ona nije bila oduvijek bogata zemlja kao što znam za Irsku ali su radom i znanjem napravili što su napravili i svaka im čast na tome.

Kod nas se istovremeno promovira nerad (daće dijaspora), nečitanje (od čitanja se može i poludjeti) i neučenje (nema budale do školovane budale ili naši pežorativi - štreber) a simpatiše i glorifikuju te zemlje od kojih su neke upravo bile kao mi. Kad nekom pričam da Njemačka država objektivno živi pod ucjenom Bavarske baš kao što Bosna živi pod ucjenom gledaju me kao da objašnjavam kvantnu fiziku.
----

Što se tiče košarke mislim da svako ima pravo na svoju definiciju uspjeha. Ja sam zadovoljan time da se ime države i zastava pojavljuje na svakom velikom takmičenju k'o što bih bio zadovoljan da se isto tako dešava u fudbalu. Normalno da bi mi bilo drago da se postigne i više ali za mene je to minimum.
---
Mi u svemu koristimo 50-60% svog potencijala. To je upravo onih 40-50% zbog kojih kažem da sam ponosan Bosanac jer se u Bosni mogu naći odgovori na mnoge današnje velike probleme.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 06 mar 2021, 11:47

Arnelv52 je napisao/la:
06 mar 2021, 11:15
Tristan10 je napisao/la:
06 mar 2021, 10:28

Ako si propitivao malo historiju zemlje u kojoj živiš onda si vjerovatno i sam naletio na njen period kad su "jeli slamu" i bili siromašni "isto kao i mi". Ne znam u kojoj od zemalja si ali znam recimo za Finsku da ona nije bila oduvijek bogata zemlja kao što znam za Irsku ali su radom i znanjem napravili što su napravili i svaka im čast na tome.

Kod nas se istovremeno promovira nerad (daće dijaspora), nečitanje (od čitanja se može i poludjeti) i neučenje (nema budale do školovane budale ili naši pežorativi - štreber) a simpatiše i glorifikuju te zemlje od kojih su neke upravo bile kao mi. Kad nekom pričam da Njemačka država objektivno živi pod ucjenom Bavarske baš kao što Bosna živi pod ucjenom gledaju me kao da objašnjavam kvantnu fiziku.
----

Što se tiče košarke mislim da svako ima pravo na svoju definiciju uspjeha. Ja sam zadovoljan time da se ime države i zastava pojavljuje na svakom velikom takmičenju k'o što bih bio zadovoljan da se isto tako dešava u fudbalu. Normalno da bi mi bilo drago da se postigne i više ali za mene je to minimum.
---
Mi u svemu koristimo 50-60% svog potencijala. To je upravo onih 40-50% zbog kojih kažem da sam ponosan Bosanac jer se u Bosni mogu naći odgovori na mnoge današnje velike probleme.
Iskreno ne znam sto si toliko otisao sa diskusijom. Samo sam htio da kazem da kosarka nije interesantan sport u dosta zemalja, i to je jedan od razloga sto BiH relativno biljezi solidne rezultate. Isto kao sto je biciklizam popularan u Holandiji ili Danskoj, a nije u BiH. Ne bih ulazio u dalju diskusiju, ali si na pocetku poredio da to sto imamo neki "uspjeh" u kosarci, da bi sa domacim igracima slicno napravili u fudbalu. A upravo to nema veze sa realnoscu.

Pitagora
Kontakt:

Post Postao/la Pitagora » 06 mar 2021, 12:54

babino je napisao/la:
06 mar 2021, 10:55
Pitagora je napisao/la:
babino je napisao/la:
toliko pametan a ne zna kako se odlucuje, znaci ako bosnjo nije za nesto, nece ni biti. isto vazi i za ostala 2 naroda.
Upravo tako. Prema tome, ti sam ne odlucujes o nicemu, za BiH ce igrati svi oni koji zele i imaju kvalitetu, kako god se zvali i sto god ti mislio o tome je li neki Ante moze igrati ili ne. Nitko te ni ne pita.

U bh. reprezentaciji ima mjesta za svakog dok god ne unosi nemir i tenzije kao npr. Ognjen Vranjes koji je s pravom odstranjen iz momcadi.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 06 mar 2021, 13:05

Pitagora je napisao/la:
06 mar 2021, 12:54
babino je napisao/la:
Pitagora je napisao/la:

Upravo tako. Prema tome, ti sam ne odlucujes o nicemu, za BiH ce igrati svi oni koji zele i imaju kvalitetu, kako god se zvali i sto god ti mislio o tome je li neki Ante moze igrati ili ne. Nitko te ni ne pita.

U bh. reprezentaciji ima mjesta za svakog dok god ne unosi nemir i tenzije kao npr. Ognjen Vranjes koji je s pravom odstranjen iz momcadi.
E da se samo na to gleda bili bi daleko bolje postavljeni. A nama fali kvaliteta kako u savezu tako i u strucnom stabu. I zato imas ovakve rezultate.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Pitagora
Kontakt:

Post Postao/la Pitagora » 06 mar 2021, 13:29

Maestro je napisao/la:
06 mar 2021, 13:05
Pitagora je napisao/la:
babino je napisao/la:

E da se samo na to gleda bili bi daleko bolje postavljeni. A nama fali kvaliteta kako u savezu tako i u strucnom stabu. I zato imas ovakve rezultate.
Pa o tome ja pisem, a ovaj me napao da sam teski nacionalist. :urnebes:

mrAdislic
Kontakt:

Post Postao/la mrAdislic » 06 mar 2021, 14:15

Pitagora je napisao/la:
Jeli normalno da jedan klub u 21.st a u vrhu je bh fudbala Siroki, neda da mu igraju igraci druge vjere :crazy:
BašČelik!

Pitagora
Kontakt:

Post Postao/la Pitagora » 06 mar 2021, 14:20

mrAdislic je napisao/la:
06 mar 2021, 14:15
Pitagora je napisao/la:
Jeli normalno da jedan klub u 21.st a u vrhu je bh fudbala Siroki, neda da mu igraju igraci druge vjere :crazy:
Naravno da to samo po sebi nije normalno, ali za Siroki su igrali Wagner, Enin, Zakaric, to ovako iz glave, ljudi koji nisu katolici.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 06 mar 2021, 15:50

Gigović (i Hadžikadunić) od početka:

slika

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 06 mar 2021, 16:17

Gazibegović od prve :bih:

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, kakarut, Zglavkar i 31 gost.