FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

ado-hz
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la ado-hz » 06 mar 2021, 21:26

Zip je napisao/la:
06 mar 2021, 21:10
Ali nama su otisli Tatar i Rahmanovic.... kuknjava
Ajmo klub ugasiti, jer bez njih izgleda ne mozemo ni Famos dobiti.
Vidis koliko si ti glup decko i ne vidis dalje od nosa. Ozbiljna ekipa kao sto je Dinamo ili Zvezda isto tako prodaju 1-2 svoja najbolja igraca ali dovedu adekvatne zamjene za njih. Mi mozemo bez Tatara i Rahmanovica ali evo kako mozemo vidjelo se veceras, a patnja ce se nastaviti kroz citavu sezonu...zivi bili pa vidjeli. Samo se nadam da Zrinjski nece uvezati 7-8 pobjeda i napraviti dar mar na tabeli. A ovu ekipu koja misli i zeli ponovo postati prvak i fol nesto pokusati u Evropi moze se samo prosuti ko riza trenutno...a to zahvali Emiru Hadzicu. Ako i osvojimo titulu ove godine to ce biti na puku srecu i zivu patnju jer ovoj ekipi treba potpuni remont. To sto si ti sentimentalno vezan za svakog igraca i ne vidis da Pidru treba ponovo vratiti u Visocku Bosnu da se dohaviza, Pejovica ma klupu jer je decko los odavno, Krstu u penziju poslati to su ti 3 igraca od kojih trenutno nemas koristi. Kad tome dodas Milanovica, Hodzica, Hebibovica, Handzica, Mustedanagica, Cruza, Jukic i jos sigurno 3-4 igraca koje placamo a nemamo od njih nikakve koristi. Kad dodas da si doveo nekog Smiljanica i nekog golmana koji nikad nece braniti moras da shvatis da je to sve jako lose. Tebi ne igra Ahmetovic, Tatar, Rahmanovic, Fanimo to je 30% ekipe a igraju te rezerve. Dusan dobi crveni karton hladan ko špricer, kurcubolja na vrhuncu.
Ozbiljna ekipa nikad nece sebi dozvoliti da ovoliko oslabi kao sto smo mi odlaskom 2 bitna igraca.

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 06 mar 2021, 21:26

Pricajte vi sta hocete, ali bar budite realni. Uvijek govorim da je teren mjerilo. Vi koji branite vise nemate osnova za to.

Svi osim Djokanovica i Dupovca su podbacili kao i protiv Zelje, KATASTROFA.

Kovacevic kofol neki dobar golman, a nesiguran. Razlog najmanje primljenih golova je bila odbrana ispred golmana, a ne on. Haj majstore primi u Slobodi najmanje golova. Tipicni linijski golman, boji se izaci s gola, ili krene pa stane. Apsolutni krivac za prvi gol. Svaki moguci centarsut lopta prodefiluje kroz peterac.

Adukor se vidi nije prosao pripreme. Oremus i Pidro katastrofa. Salcin pokazao da od njega nikad nece biti igraca, fizicki slab za defanzive, nema suta i centarsuta. Jedino ima jedan te isti dribling koji stalno ponavlja.

Hodzic je stoput komentarisan i jos jednom je pokazao kakav je levat. Pejovic katastrofa usporen, nesiguran, neodlucan, neinteligentan.

Tino previse netacnih pasova i previse pegla loptu. Jukic i MRTVI VELKOSKI katastrofa. Krste ko da je Vinku sin rodjeni koliko ga forsira.

Mesanovic ima kvaliteta sigurno i treba mu vremena da dodje do izrazaja, a u ovakvoh igri ce to bit jako tesko. Handzic nije ni imao prilika da nesto uradi.

I na kraju Vinko. Rezultate mu niko ne osporava, ali je opet pasivan s izmjenama. I one koje je izvrsio bile su nelogicne. Salcin umjesto Pidre? Valjda umjesto Velkoskog. Salcin na beku nema sta trazit. Kad se Jukic povrijedio valjda je logicno bilo da udje Milanovic ili Zinedin pa da predjemo u romb? Takodjer slabo trcimo.

U dosta utakmica su nas vile pronosale i jednostavno nekad ti je sreca morala okrenuti ledja. Kada je vec prijelazni rok odradjen ovako, pokusajte sada dovesti nekog slobodnog igraca, jer s ovom igrom mi nijednu ozbiljnu ekipu necemo moci dobiti i s ovim slabijim cemo se muciti.
Zadnja izmjena: vedinjo98, dana/u 06 mar 2021, 21:28, ukupno mijenjano 2 puta.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 06 mar 2021, 21:26

Od Vinka stvarno nisam ocekivao, da ce zapostavljati mlade igrace. Od njega sam cak ocekivao, da ce ih forsirati.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Dobrinja12345
Kontakt:

Post Postao/la Dobrinja12345 » 06 mar 2021, 21:26

Đokanović je mašina i trenutno mozda nas najbolji i najzahvalniji igrač.
Uopšte nije poraz bitan moralo se desiti kad tad i svi smo bili svjesni ali naša igra ,zelja i ostalo to je već zabrinjavajuće . Mi djelujemo baš bezidejno i pod hitno mora mijenjati formaciju jer ovako ne ide definitvno .

tm01hzne
Kontakt:

Post Postao/la tm01hzne » 06 mar 2021, 21:27

Zeko87 je napisao/la:
06 mar 2021, 21:21
Zijanimo li u Lištici eto ti Širokog i Zrinke na + 5 i Želje na +6.
A Zrinjski će dobiti Tuzlu?

samoSA
Kontakt:

Post Postao/la samoSA » 06 mar 2021, 21:27

Svaku cemo se patit i bice jos kikseva ma koliko se neki kezili ovdje dobro cemo mi osjetiti odlazak Rahmana i Tatara daj boze samo da nas ne kosta titule njihov odlazak jer ovo pola tima nije za federalne lige a ne za tim koji treba da uzme duplu titulu

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 06 mar 2021, 21:27

Nadam se da je opet neko tempiranje forme. Dosta smo spori prema naprijed Velkoski, Sušic, Pejovic carine loptu a to ne prolazi, Djokanovic top. I treba malo vise borbenosti, emocija, agresivnosti, mlaki smo nekako, treba puno brze i žešće. Al kao sto reko nadam se da je hvatanje forme i da cemo biti bolji. Hodzic izrazito glup momak.

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 06 mar 2021, 21:27

Jel moguće da Varešanović ili zinedin nisu odigrali ni minut jedini u ovoe dvije utakmice
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 06 mar 2021, 21:29

Hajde što 180 minuta nismo gola dali, nego nismo ni šanse kako treba stvorili. To je ono što nas brine.
Salcin mora igrati umjesto Pidre. Pejovica i Krstu klupirati, Tinu vratiti nazad na poziciju, i opet imaš problem što nemaš adekvatne zamjene za Rahmu i Tatara. Zašto Vinko Zinedinu ne daje priliku, ali i Dalu nije mi jasno.

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 06 mar 2021, 21:30

Ma samo debil može reči da se neće osjetiti odlazak Rahma i Tatara, koji su kreirali 70% naših golova ili bili učesnici istih.
Ako uprava smatra da ćemo završiti titulu sa ovom ekipom i sa onih +9 prednosti, onda je to neozbiljnost i naivnost
Poraz ko poraz, to je fudbal, al igra i pristup trenera je katastrofalan u zadnje dvije tekme.

PAULUS1234
Kontakt:

Post Postao/la PAULUS1234 » 06 mar 2021, 21:30

Ako Vinko nes drasticno ne promjeni nema titue pobogu dvije tekme nista. pa daj Salcina od starta daj tog Mustedanagica ne moze losije od Susica na toj poziciji daj Dala, Mresanovic je djaba doveden sa ovom sredinom , covjek igra na loptu u prostor od tog nema nis Susic 20 lopti na dva metra posalje negdje. Znao sam da cemo bit slabiji al ovo je uzas. Sta su radili nije mi jasno. Samo kad se sjetim sa Gorazdem 1 1 jebote to je trebo bit alarm i nes su srali ne treba nam Hiros, trebali su mu dat sta je trazio i jos dva taka igraca dovest. zrinski doveo 2 igracda jebote i to sve po Jakirovicevom nalogu sve Hrvatske lige. Kolko sam razocaran. Celo sta ti radis nije mi jasno , odu ti dva glavna igraca u sredini ti ne dovedes nikog za te pozicije
Zadnja izmjena: PAULUS1234, dana/u 06 mar 2021, 21:31, ukupno mijenjano 1 put.

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 06 mar 2021, 21:31

samoSA je napisao/la:
06 mar 2021, 21:27
Svaku cemo se patit i bice jos kikseva ma koliko se neki kezili ovdje dobro cemo mi osjetiti odlazak Rahmana i Tatara daj boze samo da nas ne kosta titule njihov odlazak jer ovo pola tima nije za federalne lige a ne za tim koji treba da uzme duplu titulu
Daj Bože da je tempiranje forme u pitanju. Previše smo bodova osvojili na individualni kvalitet , prvenstveno Tatara i Rahamana.

Prosuli smo neke bodove gdje smo bili bolji kao u Mostaru, ali i provukli se na 3-4 tekme.

Ja bih volio da nas demantuju već u subotu i iz Lištice barem bod izvući . Pa se sabrati malo na reprezentativnoj pauzi . Treba nam hitno pobjeda za mir u kući
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 06 mar 2021, 21:32

Evo kratka analiza.

Kovacevic:masina, izrastao u vrhunskog golmana, na ljeto je vrijeme da ide i sretno mu, zelim mu neku (austrijsku, belgijsku, holandsku ili portugalsku ligu)
Pidro: totalno van forme u ove dvije utakmice, i gotovo je sigurno da ga povreda znatno usporila, na hladjenje nekoliko utakmica
Dupovac: ne mozes reci bez greske, ali siguran,
Adukor: u defanzivi imao nekoliko nelogicnih odluka, u pojedinim momentima izgleda kao da je sletio sa Marsa, prema naprijed nemas sta reci
Oremus: los, psihicki nije bio prisutan prvo poluvrijeme, drugo se povratio, ali nista dobro nije uradio
Pejovic: los, ne znam zasto i kako on i dalje igra, ne radi ono sto bi trebao i za sta je vjerovatno zaduzen (prenos lopte), mlak u svakom segmentu igre
Djokanovic: igracina, ima ga svugdje zaista, iznenadio me veceras kada je u nekoliko navrata uzeo loptu i prenio je u fazu napada, sto svojim prodorima, sto kombinacijama
Susic: ne igra na svojoj poziciji, uz Djokanovica najbolji igrac u polju, jedini koji prenosi loptu i koji kreira
Krste: kapitenski lose, najmanje ga je bilo na krilu, u odbrani komplicira i zeli nemoguce, a u napadu bez driblinga zeli proci igraca, mljacka loptu kada je ima u svom posjedu
Jukic: malo je bio u igri, probio je jednom po desnoj strani, i to je to u sustini, kasnije se povrijedio
Mesanovic: izvlaci se, pokusava nesto, ali nije to to, veceras nije bila utakmica za njega na poziciji spica
Salcin: standardno, ofanzivno pokusava uvijek nesto, agilan, visoko izlazi,ali centarsutevi ocaj
Hodzic: pola poluvremena sam kao duh i to niti je on korstio, niti ekipa, nema osjecaja za prodor, za centarsut neki, ponovo u 30tak minuta uspije skupit 2 zuta
Handzic: morao je ranije uci, utakmica u kojoj je njegova skok igra bila najpotrebnija
Milanovic: kasno uveden

Kao sto sam ranije rekao preslikana utakmica sa Zeljom. Lose otvaranje, primamo gol, i onda je ekipa jos vise pala u psihickom dijelu. Drugo poluvrijeme su se koliko-toliko trgli, ali Zrinjski je i sam se povukao malo, poslije crvenog klasicni bunker i to je to. Crveni je vise odmogao, nego pomogao. Najveci problem je prenos lopte kojeg bez Susica nema. Pejovic mora na klupu, a ni tribine nisu daleko. Susic i Djokanovic moraju zajedno igrat, a ispred njih Mustedanagic. Na desno krilo Dal Varesanovic.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 06 mar 2021, 21:32

Usraše se baš u kompletan vikend, **** ih lopta i meljanje, izbi nabi, ništa baš. No dobro, da pokušamo racionalno staviti na papir šta ne štima i zašto ne štima.

1. Kao prvo treba istaći jedine pozitivne stvari danas. To su Kovačević i Djokanović. Dva istinska dragulja koja i u ovim okolnostima pokazuju čistu klasu i odskaču iznad konkurencije te kao takvi se moraju hvatati inostranstva i jače lige čim prije to bolje, a na nama je da izvučemo prihvatljive cifre.

2. Očigledno teške noge s priprema, ne pokazuju ni ono što znaju, daleko ispod nivoa. To će vremenom biti bolje čak i ako ništa ne promijenimo. Međudim to nije Sarajevo kakvo želimo i kakvo smo gledali u prvoj polusezoni. Prisutni su ozbiljni problemi koji nemaju previše dodira sa formom današnjih igrača. Jakirević je odličan trener i sreća za nas pa je zakasnio za ovu sezonu. Tek od sljedeće će ovaj Zrinjski bit opasan. Danas je pojeo Marinovića, ljudi su nam presing udarali konstantno, svaku mini taktičku bitku je dobio.

3. Najveći problem je nedostatak dvojice najboljih igrača perioda koji je iza nas. Bez Rahmanovića i Tatara slabiji smo, puno. Koliko je to, 20, 30 ili 40% nije bitno, ali ono što je bitno je da nismo ni približno brza i efikasna ekipa kao s njima. Dva igrača koja su zaslužna za haman 20 golova se ne mogu tek tako nadomjestiti. Razmazili su nas, navikli na lepršavu igru i lake golove... sad će bit patnje bogami. I prije nije išlo, ali dođe Benjo i zabije golčinu, pa dođe Rahmanović iznudi penal iz ničega... preveliki je to gubitak za nas. Nismo smjeli obojicu pustiti.

4. Pored toga nismo doveli apsolutno nikakve zamjene za navedene reprezentativce. Potpisali smo dva napadača koja smo trebali potpisati i s njima u ekipi, bez desetke i bez krila, a od toga jedan bog zna kad će dozvolu dobiti. Vratili s posudbe Milanovića koji nije pravio razliku u fenjerašu i očekujemo od potrošenog kapitena da krpi krilne pozicije, koje u najboljim godinama nije mogao igrati.

5. Kad već nemamo igrače za istu formaciju i isti način igre kao u prvoj sezoni - onda se treba prilagoditi trenutnim rješenjima. To je ono što me najviše nervira kod Vinka. Ne može se igrač kao što je Tino Sušić trošiti na deset jer ti kao misliš da možeš dobiti novog Rahmanovića. Gubimo najveći kvalitet koji imamo u ekipi, gubimo sve ono što TSS donosi sa sobom. Iznošenje i distribucija lopte, kontrola tempa, ubrzavanje igre... ne može se od znalca kao što je on praviti igrač poteza kao što je bio Rahmanović, miješamo kruške i jabuke.

6. Dalje, imamo toliko mladih igrača u ekipi koji jedva čekaju minute za prvi tim, i mi opet koristimo nedojebane idiote kao što je Hodžić koji za pola sata pokaže svu raskoš ljudske gluposti. Šta taj lik radi u ekipi ni on sam ne zna. Umjesto da se uvede Dal Varešanović, da se proba Zinedin oživiti, pa čak i dati šansa Dervišagiću... uvodi se Milanović, Velkoski se drži cijelu tekmu na krilu... loše baš.

7. Ne treba previše ni kritikovati. Šta je tu je, nemamo ni budžeta da izmišljamo i zanivljamo neke evropske rostere, ali da može bolje itekako može, i mora. Malo više muda Vinku, bataliti ovaj ziheraški pristup koji ima, dati šansu mladim igračima i bit će to dobro. Otreznisli smo se, sad slijedi gola bitka za titulu ali smo i dalje prvi i najveći favoriti, te je sve do nas. Već u kupu bih probao zarotirati, izbacit Pejovića na klupu a na njegovo mjesto vratiti TSS-a. Mešanovića pomjeriti na krilo, Handžića na devet, i na deset dati šansu Zinedinu ili Varešanoviću. Ako se Fanimo vrati onda Jukića prebaciti lijevo a Jasmina u napad.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 06 mar 2021, 21:32

U 180 min fudbala 1 ozbiljnjiju sansu so napravili. Problem nije toliko ova izgubljena tekma, veci je problem kako dobiti bilo koju tekmu, sa ovakom igrom danas i protiv zeljezncara, a nije da cekamo neke asove vec nepoznanicu Cmilju
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

Red1946
Kontakt:

Post Postao/la Red1946 » 06 mar 2021, 21:33

Ovaj poraz je malten bezbolan, iz razloga što ćemo imati puno bplji raspored u doigravanju.
mi prvi, zrinja drugi, željo treći, Lištica četvrti, Borac peti, Velež 6, TC sedmi.
Ako pobjedi Olimpik Slobodu, imamo još jednu utakmicu u sarajevu. Domaćini Zrinji, Lištici, Veležu ili Borcu, Slobodi, Radniku i Krupi.
FKS*Champion**2x Yu //84/85 , 66/67//
FKS*Champion; 5xB&H //19/20 , 18/19 , 14/15 , 06/07 , 98/99 //
Cup winner BiH* 8x //24/25, 20/21 , 18/19 , 13/14 , 04/05 , 01/02 , 97/98 , 96/97 //

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 06 mar 2021, 21:33

A sta je s Fanimom pa ne igra, kad se povrijedi?

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 06 mar 2021, 21:33

Nirton je napisao/la:
06 mar 2021, 21:19
SarajevoJeBordo je napisao/la:
06 mar 2021, 21:18
Nirton je napisao/la:
06 mar 2021, 21:17

Koja je najveca vrijednost koju je neki nas igrac imao na TM-u, je li iko ikad bio iznad miliona?
Duljević 1,3M.
Jel imao 1,3 dok je igrao za nas, ili poslije?
Tako je. Mislim da je čak imao i 1,5 dok je bio kod nas. Radovac je također imao 1,1M. Krste je imao 1M, a Cimirot nikad nije išao preko 1M dok je bio kod nas.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 06 mar 2021, 21:35

Ja sam dosta više očekivao od TSS, neću reći da je loš, ali jako je spor i driblinzi ne prolaze, treba brzine i za ovu ligu, ma kakva god bila.

Pejović je lucidnost u igri imao ako me sjećanje dobro služi u maksimalno 8 utakmica otkako je došao.

Pidro - panjina, Velkoski - istrošen igrač, Jukić - muha bez glave (fudbalski neinteligentan igrač), Salčin - igrač za krilnu poziciju ili neku dr. u ofanzivi.

Sreća pa će biti nekih lošijih protivnika na kojima ćemo se učiti igrati fudbal, jer tanki smo skroz.
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 06 mar 2021, 21:35

06 mar 2021, 21:33
Nirton je napisao/la:
06 mar 2021, 21:19
06 mar 2021, 21:18

Duljević 1,3M.
Jel imao 1,3 dok je igrao za nas, ili poslije?
Tako je. Mislim da je čak imao i 1,5 dok je bio kod nas. Radovac je također imao 1,1M. Krste je imao 1M, a Cimirot nikad nije išao preko 1M dok je bio kod nas.
ABd Andrej će ih sve prešišat :mrgreen:
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: guadalupe, plisek, rimljanin90, ristagrad i 62 gosta.