FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

emir79
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la emir79 » 07 mar 2021, 18:49

benko1946 je napisao/la:
07 mar 2021, 18:18
Vrti mi se kroz glavu onaj gol od sinoc, pa majko moja lopta prosla kroz peterac... Sta li je nas GK mislio?!
Imao je ispred sebe prvo Dupovca, pa Adukora koji qrcem mrdnuli nisu da izbiju loptu, samo su je mirno gledali. Kovacevic je apsolutno briljirao u ove prve dvije utakmice. Kad grijesi prvi sam ja kriticar, ali ovdje mu se nema sta prigovoriti. U nastavku sezone jedini svijetla tacka uz Đokanovića, ostali svi odron i nespremni.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 07 mar 2021, 18:50

FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 07 mar 2021, 18:51

Samozdravlje je napisao/la:
07 mar 2021, 18:40
feniksptica je napisao/la:
07 mar 2021, 17:48
Amar se na gotov svakim pripremama pobije s nekim iz kluba. _Uvijek nervozan na granici da ostavi ekipu na cjedilu, da zajebe. Znaci nikakava atomsfera za ekipu moze se rec, al covjek vuce igra bori se. A ovaj ko fol dobar za ekipu zna viceve i mora igrat..

Yebo li vas Hadzija i nejgove ''sposobnosti''

Kad ga ostavise 6-rici Titogradjana da ga tuku, stipaju. Jedan je RAHMAN, najbolji poslijeratni igrac FKS. Vidjelo se sinoc, trebat ce vremena da se poslozimo. Okolo-naokolo , ali bit ce BORDO TITULA.
U pravu si, tesko je ovakvog igraca nadoknadit.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 07 mar 2021, 18:54

Džaba crtate te formacije 3-5-2 i slično, formacija se nije mijenjala u zadnjih 10 godina, osim nekih Ješićevih eksperimenata koje ne treba ni komentarisat.
Igra sad je preslikana s početka prošle sezone, samo tad nismo imali dovoljno kvalitetnog protivnika da nas dočeka nespremne. Mislite da će u sezonu isto ući ekipa koja je odigrala 8 pripremnih i 4 pripremne? Ni blizu. Jasno mi je da ne vjerujete Vinku, al što ne vjerujete Jeleškoviću? Čovjek sam ima trofeja u ligi k'o Osim i Musemić zajedno. Gledali ste valjda Bordo sedmicu, čovjek fino rekao da su opet odlučili da tempiraju formu za dalji dio sezone a ne za početak. U konama imate dobar primjer kako izgleda ekipa koja se potroši ispočetka a padne u formi na kraju. Dvije titule su prosuli u zadnjih 4-5 kola, dvije sezone uzastopno, i to ne tako davno. A na ljeto smo bili očajni i ubili nas Tuzla i Velež i sa hvaljenim Rahmanovićem i Tatarom. Zato kad se mašina zagrijala, znamo šta je bilo.

Jedina stvar koja me strašno nervirala sinoć je Tino Sušić. Počnimo stvari nazivat pravim imenima - on je alibi igrač kojeg mi sami uzdižemo nekim postovima tipa "aaaj brate kad je zaključa, niko mu je ne može otet", ili "strašan je protok lopte s njim, al nema s kim igrat". Sve je to lijepo, al takav igrač treba da vrijedi 12-15 hiljada mjesečno, a ne 30. Zadnji vezni može imat platu 30 milja kad budemo imali krilo od 50 hiljada, napadača od 70 itd. Najskuplji igrači Želje, Zrinje, Borca itd doprinose golovima i asistencijama, naš najskuplji igrač zna zaključat loptu i ne smije izvest nijedan prekid. Ako je povrijeđen, ko je dao toliku platu povrijeđenom liku? Ako je zdrav, što je pizzda? Od igrača koji prima toliku platu mjesečno očekuješ da nosi ekipu kao Said 2012. ili Benko onda, pa i Merso, Rahmanović, Tatar... trebalo bi ekipu ponudit skupim ubicama na tim pozicijama, a vala ovo što Tino igra sad je igrao i Crepulja za puno, puno manju platu.

Ja vjerujem u trenera i ekipu, siguran sam da ćemo za cca 2 kola bit u fullu. Treba shvatit i da se mijenja sistem, mi zadnjih 5 sezona igramo sa sidrašem u špicu, valja se sad navikavat' na život bez Ahmetovića i na špica kojem treba lopti u prostor a ne na glavu. Titulu ćemo osvojit sa dvocifrenom prednošću na tabeli.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 07 mar 2021, 18:57

emir79 je napisao/la:
07 mar 2021, 18:49
benko1946 je napisao/la:
Vrti mi se kroz glavu onaj gol od sinoc, pa majko moja lopta prosla kroz peterac... Sta li je nas GK mislio?!
Imao je ispred sebe prvo Dupovca, pa Adukora koji qrcem mrdnuli nisu da izbiju loptu, samo su je mirno gledali. Kovacevic je apsolutno briljirao u ove prve dvije utakmice. Kad grijesi prvi sam ja kriticar, ali ovdje mu se nema sta prigovoriti. U nastavku sezone jedini svijetla tacka uz Đokanovića, ostali svi odron i nespremni.
:clap: :clap:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 07 mar 2021, 18:57

Rekonstrukcija terena na Tusnju kostat ce 900 000 KM,a uraditi ce se sve kao na Grbavici, drenaza, teren, grijanje. A na Grbavici sve to kostalo 2 miliona...
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 07 mar 2021, 19:05

emir79 je napisao/la:
07 mar 2021, 18:49
benko1946 je napisao/la:
Svako je pomalo kriv, ali Kovacevic sigurno najvise za gol. Normalno je da ce stoper pomislit da ce onakvu loptu pokupit golman. Hebes tog golmana kojem kod svakog centarsuta lopta pet puta odskoci u petercu, a on ostane zakovan za liniju.

Cesto zna uraditi i ono sto golman nikako ne bi smio, a to je da krene pa stane. I ova neodlucnost je prisutna vise utakmica pa se moralo nekad desiti da primimo gol.
FK SARAJEVO

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 07 mar 2021, 19:07

Falio je sinoc Mili za tu sigurnost u odbrani. Za onu loptu sto se odbija po petercu su krivi svi a najvise stoperi i golman.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 07 mar 2021, 19:25

@skoroalen, nudim ti opkladu. Mišljenja si da na kraju uzimamo titulu sa dvocifrenom prednošću. Evo ja mislim da do kraja nećemo imati dvocifrenu prednost u odnosu na drugog ni u jednom trenutku (sa izjednačenim brojem utakmica), znači u bilo kom trenutku, kakav god ishod na kraju bio.
Ako za 4 kola budemo drugom bježali 10 ili više bodova dobio si opkladu, primjer.

I navijam naravno da uzmeš upkladu :opaopa:
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 07 mar 2021, 19:26

Ma ljudi, Zrinjski opomena svakako... Al pobjedom u SB mi opet dolazimo na ovu temu gdje ce biti po samo 5-6 stranica dnevno, a ne kao sada po 10+ stranica...

Ajmoo momci, jakoo do pobjedaa i titule aBd... Titula je cilj, ma kakva god zelja bila onog avijaticara...

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 07 mar 2021, 19:27

Zip je napisao/la:
07 mar 2021, 19:26
Ma ljudi, Zrinjski opomena svakako... Al pobjedom u SB mi opet dolazimo na ovu temu gdje ce biti po samo 5-6 stranica dnevno, a ne kao sada po 10+ stranica...

Ajmoo momci, jakoo do pobjedaa i titule aBd... Titula je cilj, ma kakva god zelja bila onog avijaticara...
hahahahahaha apsolutno
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 07 mar 2021, 19:31

BordoSarajevo je napisao/la:
07 mar 2021, 19:25
@skoroalen, nudim ti opkladu. Mišljenja si da na kraju uzimamo titulu sa dvocifrenom prednošću. Evo ja mislim da do kraja nećemo imati dvocifrenu prednost u odnosu na drugog ni u jednom trenutku (sa izjednačenim brojem utakmica), znači u bilo kom trenutku, kakav god ishod na kraju bio.
Ako za 4 kola budemo drugom bježali 10 ili više bodova dobio si opkladu, primjer.

More, al u neki avatar, potpis, pušenje qrca Safetu Sušiću il tako nešta. U finansijske opklade ne ulazim više, ojadiše me Joker i Pantelija za stoju radi Cmiljanića, dosta mi je za ovu sezonu. :mrgreen:
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 07 mar 2021, 19:32

Zrinjski se je sinoc istrosio dosta. Nama se vracaju Mili i Fanimo (nadam se). 2 igrača koja su medju najbitnijima. Jos ako njima Jakovljevic propusti kup trebali bi ih pobjediti.
Ali opet sa onakvim pristupom i taktikom "bitno je ne izgubiti" necemo ni pionire njihove dobiti.
Zrinjski je sinoc od prve minute znao sta hoce i po sta su dosli. Mi smo djelovali od prve minute u fazonu samo, da prodje tekma i da ne izgubimo.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 07 mar 2021, 19:35

skoroalen je napisao/la:
07 mar 2021, 19:31
BordoSarajevo je napisao/la:
07 mar 2021, 19:25

More, al u neki avatar, potpis, pušenje qrca Safetu Sušiću il tako nešta. U finansijske opklade ne ulazim više, ojadiše me Joker i Pantelija za stoju radi Cmiljanića, dosta mi je za ovu sezonu. :mrgreen:
Eto koliko vjeruješ u dvocifrenu prednost :urnebes:
Hajde važi, i potpis i avatar na mjesec :mrgreen:
FK Sarajevo

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 07 mar 2021, 19:38

NisamInSajder je napisao/la:
07 mar 2021, 18:57
Rekonstrukcija terena na Tusnju kostat ce 900 000 KM,a uraditi ce se sve kao na Grbavici, drenaza, teren, grijanje. A na Grbavici sve to kostalo 2 miliona...
Što znači jedno - da će na Tušnju i dalje kita od terena bit, samo manja nego sada :mrgreen:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 07 mar 2021, 19:39

ElCartel11 je napisao/la:
07 mar 2021, 19:32
Zrinjski se je sinoc istrosio dosta. Nama se vracaju Mili i Fanimo (nadam se). 2 igrača koja su medju najbitnijima. Jos ako njima Jakovljevic propusti kup trebali bi ih pobjediti.
Ali opet sa onakvim pristupom i taktikom "bitno je ne izgubiti" necemo ni pionire njihove dobiti.
Zrinjski je sinoc od prve minute znao sta hoce i po sta su dosli. Mi smo djelovali od prve minute u fazonu samo, da prodje tekma i da ne izgubimo.
Zrinjski jeste bio bolji pd nas, al nikako nije bolje izgledao nego sto mi izgledamo kad igramo dole u Mostaru...

Kiks je, lose bilo, los rezultat, svi ste upravu kad to kazete... Ali nama treba samo jedna pobjeda da se vratimo tamo gdje treba da budemo...
Ova ekipa jeste kvalitetna, dovoljno kvalitetna da uzme titulu. Trebamo mi krenuti ovde od sebe da se saberemo sa uvredama prema nasim igracima, koliko god losi bili u subotu, to nisu zasluzili.
Jedna utakmica nikad nece, niti smije da bude vaznija od ostalih 20... Pika se ono sta je nakon 33 kola.

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 07 mar 2021, 19:46

Ma podrška svima, prolaz u kupu pa i na penale i naguzove pobjeda u lištici i opet sve držimo pod kontrolom i svi bi bili bez nervoze i zabrinutosti.
Samo problem je što nismo baš previše optimistični za ove dvije tekme, s razlogom, većina nije al valjda na dobro izađe.
FK Sarajevo

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 07 mar 2021, 19:47

@Zukanovic imal sta za Borisa
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 07 mar 2021, 19:48

Zip je napisao/la:
07 mar 2021, 19:39
Ali nama treba samo jedna pobjeda da se vratimo tamo gdje treba da budemo...
Zašto si siguran u ovo?

Ne znam baš, svi bi mi sretni bili da je ovo samo loša forma i da će "kliknuti" ubrzo, te da ćemo proigrati kao jesenas.

Dvije utakmice prođoše nismo šutnuli na go. Brine me to što smo izgubili na kreaciji i u skorerskom smislu na širini. Više nemamo toliko igrača(ako ih uopšte ima?) koji će jednim potezom otključati mrežu kad se protivnik zatvori. Spori smo, mrljavi što bi Osim reko. Potrebno je mijenjati sistem, napraviti automatizme koji će sami od sebe stvarati šanse jer se više ne možemo osloniti na individualni kvalitet... daj bože da ima kuveta u Marinoviću za takvo nešto.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 07 mar 2021, 19:50

Aduka87 je napisao/la:
07 mar 2021, 19:47
@Zukanovic imal sta za Borisa
Ronalda bi prije registrovali
FK SARAJEVO

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Beli98, bhfanatic14, BungaBum, Grbavac, insimadop, juka55, Serha, ubipara i 58 gostiju.