FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

skoroalen
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la skoroalen » 07 mar 2021, 21:28

Čeka se Boriša k'o Van Nistelrooy, a yebavali mu sve i prije nego što je opremu zadužio. :mrgreen:
Od narednog vikenda aBd u potpis ide "Niko te nikad voljeti neće k'o što te volim ja, Cmiljara, Cmiljara, ubico Ubica!" :opaopa:
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 07 mar 2021, 21:31

Kakva su nam krila bila na utakmici, kad je Milanovic uso bio bolji od svih..
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Cora1946
Kontakt:

Post Postao/la Cora1946 » 07 mar 2021, 21:46

feniksptica je napisao/la:
07 mar 2021, 21:31
Kakva su nam krila bila na utakmici, kad je Milanovic uso bio bolji od svih..
Ma dobro realno ne mozemo donositi zakljucke kad je usao par minuta prije kraja, logicno kad udje svjez igrac da se osjeti pozitivna razlika.
Kada dobije priliku od pocetka ili jedno cijelo poluvrijeme onda cemo znati na cemu smo sto se njega tice.
90!

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 07 mar 2021, 21:49

Ma samo se treba nadati najboljem. Nije lahko zamjeniti najkorisnije igrace do sada a u ovoj utakmici nam ih je falilo 5.
Lahko je kad imas odron ekipu pa zamjenis 5 igraca pa dovede istih 5 ili boljih, a mi smo u ovoj utakmici imali 5 losijih i bez kontinuiteta igranja s bili su nam vrh.
Samo strpljenja za titulu nam matematicki treba 28 bodova uz to da ce svaki od konkurenata prosuti minimum minimuma 6-7 bodova znaci da nam ostaje da osvojimo 21-22 boda.
To je 7 pobjeda i 1 nerjesen,
To je 6 pobjeda i 4 nerjesena
A mozda i manje od ovoga.

haman svima gori pod nogama
Jbt 6 ekipa se bori za evropu odnosno za tri mjesta.
Pa do kraja prvenstva ce svi oni preorat terene za svaki bod ce se morati znoja proliti.

Samo se za slobodu moze reci da je koliko toliko u komotno situaciji jer tesko da moze ispasti a gore ne moze napredovati.

Da ne bude zabune i dalje mislim da nam je prelazni rok nigdje veze. Mesanovic 2000 hiljade vise od Merse ima a ne vodi se na terenu. Al sad je kasno pricati o tome osim mozda da se kaze da ovo treba da bude zadnji prelazni rok za Hadzica. Puno se rasipo sa obestecenjima a qrac igrace dovodio.
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 07 mar 2021, 21:56

"Mešan ima 2 hiljade više od Merse, a ne vidi se na terenu".. Hejteri će reći da momak ima samo dvije utakmice odigrane, te prethodno četiri treninga s ekipom.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 07 mar 2021, 22:01

skoroalen je napisao/la:
07 mar 2021, 20:45
@Samozdravlje on jednostavno ne daje doprinos srazmjeran plati i hajpu koji se veže oko njega. Ne plaćam ga ja, yebe mi se za pare, al ne postoji na svijetu nijedna ekipa kojoj je zadnji vezni najplaćeniji igrač. To je pozicija koja radi najviše "nevidljivog" posla, al zvijezde ekipe moraju bit oni vidljivi, oni koji donose bodove non stop.
Realno, svi mi smo zamišljali Tinu koji se igra sa ligom kao Štilić prošle sezone. Da trpa iz slobodnjaka, razigrava igrače, daje asistencije, puca sa distance, lobuje... Dobili smo 20% boljeg Crepulju. Moje mišljenje naravno, ne mora se niko složit. Ja bih više volio da nam je DMF neko jeftin i "prosječan" a prvo ime ekipe krilo, špic ili AMF koji iz kola u kolo vuče ekipu naprijed.

Prvi sam koji kritikuje dovodjenje nespremnih igraca. Tako je bilo i u ovom slucaju. Medjutim demantovao me je u 3-4 utakmice i evo igra po 90 min., ako do isteka ugovora bude igrao po 90 min. kao protiv Borca bit ce dobitak, uvjeren sam u to. Sa Tinom ce i Djokanovic napredovati sigurno, nesto kao Jajalo-Cimirot. Sinoc je Andrej odigrao najbolju utakmicu u karijeri(po meni). CM je njegova pozicija u ovim godinama i sa nekim AM(ma ko bio od 3-4 moguca). Nisam bas pristalica"markentiskih igraca", ali vjerujem da ce dati velik doprinos. Ako se pokaze da ti budes u pravu, onda krivac nije TSS nego SD i SS. Na fonu tog neopravdano ulozenog novca vece mi je iznenadjenje Zinedin.
Mislim da bi Titula dosla u pitanje bez TSS, koliko god to prejako zvucalo. Trio Djokanovic,Pejovic,Krste(Zinedin,Salcin,Dal) ne bi bili konkurentni veznom redu konkurenata. Ne dao Bog kakve povrede, bilo bi problema. Ne zato sto je Tino aman-zaman, nego sto ostali nisu uigrani. Sva odgovornost je na SD i SS. U ovom rosteru i bez prednosti +8 tesko bi do Titule, a pogotovo bez Susica.
Oni koji imaju info. o platama trebaju da pricaju o tome,mislim na navijace. Svi igraci i uposlenici zive od FKS, a navijaci zive za FKS(svak onoliko koliko hoce), nije to floskula. Akademija stagnira, neko je kriv, a to nisu Akademci. Pozz, mozda sam promasio temu :)
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 07 mar 2021, 22:15

VenamaHrabrih je napisao/la:
07 mar 2021, 20:35
Zoran28 je napisao/la:
07 mar 2021, 18:27
VenamaHrabrih je napisao/la:
07 mar 2021, 18:24
Imena nisu bitna, bitno je ubrzati igru. Prvo i osnovno pravilo fudbala jest; Fudbal igra onaj bez lopte, a ne onaj s loptom. Dakle - kretanje, kretanje, kretanje... Ko ne može odgovoriti tom zadatku, pa bio on Velkoski, Sušić, moj pokojni babo... nema šta tražiti u nogometu. Ako je, a jest, Đokanović trenutno jedini koji u potpunosti odgovara tom standardu, onda ekipu treba graditi oko njega. Da bi tim ostvario puni potencijal, onda se svi trebaju kretati kao Đokanović i pratiti njega. Neophodno je proširiti dijapazon kretanja istom. To će učiniti tako što će se eliminisati višak igrač, a to je u ovom slučaju - Pejović. Dakle, logična postavka je Sušić - Đokanović. Andrej je radilica, a Tino mozak. Obojica, uz dovoljno prostora, mogu raditi ono što najbolje znaju. Najiskrenije se izvinjavam radi poređenja i činim ga sa najboljim mogućim konotacijama, ali imati najplemenitijeg afganistanskog hrta, ili vrhunskog arabera, a ograničiti ga na deset kvadrata jest smrtni grijeh. Oni moraju trčati, ili će umrijeti. Zašto igraču ne priuštiti ono u čemu je najbolji?! Da li treba pola utakmice paziti da se ne sudara sa igračem koji se mota po terenu iz ko zna kojih razloga?!
Ko u timu još može pratiti Pecija? Mogu Hebibović, Oremuš, Fanimo, a vele da može i Cmiljanić. Dakle, ako Oremuš ne igra beka, može mijenjati Andreja. S tim u vezi, logična sredina, pod uslovom da Fanima prebacimo lijevo, za šta, realno, nema prepreke, izgleda ovako:
Hebibović-Sušić-Đokanović-Fanimo. Osim Sušića, koji je mozak, svi su brzi, tako i da Sušić ne mogne se vratiti, u svakom momentu, imamo sedam igrača u defanzivi. Ostaje zadnja linija. Oremuš na beku odgovara standardima. Pidro, iako se nije baš iskazao, odgovara isto. Dakle;
Oremuš-Miličević-Dupovac-Pidro. Ovo je snažna i iskusna zadnja linija sa izdržljivim, mada do sada, razočaravajućim Pidrom.
Ostaje još napad. Ako pretpostavimo da je Cmiljanić napadač, onda bi trebao igrati u paru sa Mešanovićem, mada taj segment nije obavezujući. Ako pretpostavimo, a do sada se uvijek pokazalo tako, da Hebib nije za beka, nego isključivo za krilo, onda Cmiljanić može mijenjati Hebiba i obratno, s tim da mogu igrati obojica sa Cmiljanićem u napadu.
Ostaju, dakle, 3(4) naprijed - Mešanović, Handžić, Dervišagić. Handže je najbolji kad se otarabi. Spor, ali dostižan. Kao tenk ispred pješadije. Kombinovati Handže -Mešanović, Cmiljanić-Dervišagić. Mana jest što nikad nisu igrali zajedno, ali valjda treninzi postoje zbog toga. Summa sumarum; Ovo je najbrže moguće što imamo. Zinedin mijenja Sušića, Salčin Pidru (NAŽALOST), Oremuš Andreja i obratno (Hodžić samo u slučaju prijeke potrebe. Adukor samo kao zadnji vezni, Hebibović-Cmiljanić, Fanimo-Jukić, Miličević/Dupovac-akademac.
Nema potrebe za panikom i teškim riječima, te neosnovanim optužbama. Ali, reagovati treba. U brzini i disciplini je uvijek ključ. Ovdje fali samo malo odvažnosti. Igrači su dovoljno hrabri i jaki da mogu to podnijeti.

metni ovo u spojler, dobar post, more ga ko ukrast'
Hvala. Drago mi je da se slažemo i po jednom i po drugom.
Dodjoh do Hebibovica i vracanja nazad i ruka sama podera ekran jbg :D
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 07 mar 2021, 22:24

Vladimir Matijašević, bivši sportski direktor Čukaričkog i čovjek koji je itekako zaslužan za razvoj i transfer politiku tog kluba, slobodan je nakon odlaska sa pozicije tim menadžera reprezentacije Srbije.Eh da je njega dovesti umjesto kakanjskog ublehaša.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 07 mar 2021, 22:26

U nedostatku krilnih igraca i u spoznaji, da Cmiljanic nece biti jos registrovan napadacki kvartet bi trebali ciniti:

Hebibovic - Zinedin - Fanimo
----------------Mesanovic

Fanimo je izjavio, da mu vise godi lijevo krilo pa eto mu ga :mrgreen:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Testo
Kontakt:

Post Postao/la Testo » 07 mar 2021, 22:30

Historicar je napisao/la:
07 mar 2021, 22:24
Vladimir Matijašević, bivši sportski direktor Čukaričkog i čovjek koji je itekako zaslužan za razvoj i transfer politiku tog kluba, slobodan je nakon odlaska sa pozicije tim menadžera reprezentacije Srbije.Eh da je njega dovesti umjesto kakanjskog ublehaša.
Kraj živog i zdravog Faruka Hadžibegića, ti bi nekakve četalje dovodio :facepalm:
„Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako treba da igram.
Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme.
Rekao sam im da ja mogu da igram samo za Sarajevo.“

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 07 mar 2021, 22:33

Malo jeftin covjek.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Sanchez1987
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez1987 » 07 mar 2021, 22:41

Taman se Celo uvezao sa Husarom a vi bi da ga tjerate 😁

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 07 mar 2021, 23:01

Ne bih ja gurao ni ovog ni onog. Ima u klubu ko treba da odlucuje o tome samo se nadam da vide da je ova transfer politika poprilična fula i da treba mjenjati nesto.
Jedino sta moze doprinijeti da se ne mjenja jeste da ova najskuplja pojacanja proigraju i opravdaju svoju cijenu na terenu.
Nadam se i da se nece uspjesnost prelaznog roka mjeriti po tome ako se osvoji titula dobar je.
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze

siroliver69
Kontakt:

Post Postao/la siroliver69 » 07 mar 2021, 23:01

Ako ne prođemo Kup u srijedu, yebeno ce nam biti u Lištici. Kad je sad ovakva panika i atmosfera, mogu misliti kakvi bi popišani tamo otišli... Ako prođemo, u Lištici je tri razlike za nas i gazimo do duple!

siroliver69
Kontakt:

Post Postao/la siroliver69 » 07 mar 2021, 23:03

Zaboravih napisati... Ć. U. Out!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 07 mar 2021, 23:28

Ma jedina ispravna i isplativa transfer politika je akademija i najbolji mladi igraci iz cijeli BIH. Umjesto "kapitalaca" na vrijerme skautirat igrace poput Lukica, Djokanovica i slicne mlade, motorične, moderne igrace.

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 07 mar 2021, 23:39

bordobijeli je napisao/la:
07 mar 2021, 23:28
Ma jedina ispravna i isplativa transfer politika je akademija i najbolji mladi igraci iz cijeli BIH. Umjesto "kapitalaca" na vrijerme skautirat igrace poput Lukica, Djokanovica i slicne mlade, motorične, moderne igrace.
I to ali brate treba se uloziti tu i u strucne ljude... psihologe, pedagoge i trenere koji znaju sa djecom.
Sve i da smo navedene skautirali na vrijeme sta imamo od njih ? Kad svaki mladi koji ode vani vraca se brze bolje nazad. Ne znam sta je problem kod mladih igraca i zasto ne mogu vani uspjeti, meni jedini logican razlog jeste nestrucnost nasih trenera koji ih ne pripreme za vece napore u vecim ligama.
Za Mujakica sam mogao zivotom garantovat da ce vani uspjeti, a on zavrsi u raspalom Hajduku. Ok jos nije kasno za njega ali on je vec u Belgiji trebao biti jedan od boljih u klubu i na radaru nekog solidnog kluba iz liga petice a on tesko hvata konstantu i u Hajduku.
I ko je uopste od mladih i uspjeo vani koliko toliko ? Cimi i Mihojevic ? Donekle ali nije to to.

Znaci akademija, strucni ljudi, pedagozi, psiholozi, nutricionisti i svi najbolji talenti iz drzave i tek tad ce bit nesto od akademije. Nije akademija samo dovedi talenta od 14-15 godina i cekaj kad ce ti Sampdoria ponudit 2 ipol miliona eura za njega. Sa talentima trebas radit, edukovat ih, brusit, kalit, da bi jednog dana mogao to sve fino naplatit. A sa kim cemo mi radit... sa Dzenom, Hurticem, Berberovicem, Torlakom itd ? Cast pojedinima i hvala na svemu ali nije to ono sto nama treba.

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 07 mar 2021, 23:43

AlfredNobel je napisao/la:
07 mar 2021, 21:56
"Mešan ima 2 hiljade više od Merse, a ne vidi se na terenu".. Hejteri će reći da momak ima samo dvije utakmice odigrane, te prethodno četiri treninga s ekipom.
Aj ne lazi da je to neko provalio hahahaahhahaha :rol:
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 07 mar 2021, 23:47

Neko je nedavno mislim ovdje postavljao onaj video o Modriću, priča onaj Romeo Jozak ili tako nešto, pa kaže da kad je došao u Dinamo da je otjerao 25 ljudi odmah iz omladinskog pogona, a doveo drugih 30 za par godina. Nemojte me držati za svaku riječ, ali tako nešto čovjek reče, da je očistio sve i doveo ljude koji su znalci i fudbalski fanatici, a prije svega POŠTENI, pa onda i krenuše rezultati i pravi omladinci koje je klub unovčio. I nama treba tako nešto siguran sam i najsretniji bih bio kad bi ovaj talijan tako pošamarao ovo što se nakupilo i trenira djecu, jer eto naš je i daj mu nešto da radi.

I druga stvar, ako se već uloži u akademiju, onda se mora vjerovati toj djeci. Ne može svaka generacija imati 5 Vladana i 5 Mujakića, ali može bar jednog koji je za prvi tim. Kod nas Krste, rahmetli Dušan i slični uzimaju minute ovim mladim. Pa ne može gori od Dušana biti neki malac koji je talentovan (čim je dogurao do FKS), a koji hoće da se dokazuje, da radi na sebi. Jedino ako je u akademiji nekim "vezicama", a tu opet dolazimo do ovog gore, tj. čistke.
Bahati, bahati Željkan!
1946

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 07 mar 2021, 23:48

Aduka87 je napisao/la:
07 mar 2021, 23:43
AlfredNobel je napisao/la:
07 mar 2021, 21:56
Aj ne lazi da je to neko provalio hahahaahhahaha :rol:
aj ne budite bukvalci i ne mnozite izjave svake ojebine koja ima pristup forumima kao neko misljenje par ili par stotina navijaca
eto vas ko vucic gdje skuplja komentare sa twitera i optuzuje opooziciju da mu za sinna kazu da je hologram :urnebes:
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Bing [Bot], Google Adsense [Bot], SamoDaKazeem, Zagor i 45 gostiju.