FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Dokle će ekipa dogurati u Ligi prvaka ove sezone?

Anketa je završila: 27 feb 2026, 23:24.

Osmina finala
6
21%
Četvrtfinale
10
36%
Polufinale
2
7%
Finale
1
4%
Osvajaju Ligu prvaka
9
32%

Ukupno glasova: 28

NisamInSajder
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la NisamInSajder » 07 mar 2021, 22:30

Prvi igrac kojeg dovodi Laporta je Alab. Pogba i Haaland su naredni.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 07 mar 2021, 22:32

Joan Laporta, novi predsjednik sa 57% glasova članova. Čestitke. Za bolju, jaču i šampionsku Barcelonu!
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

GracanicaAA
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la GracanicaAA » 07 mar 2021, 22:32

Cestitam Laporta :tokralju:
A Laporta ce igrati na sigurnu kartu da ostane Leo Messi.

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 07 mar 2021, 22:34

NisamInSajder je napisao/la:
07 mar 2021, 22:30
Ono što je sigurno- Garcia, Gaya i Haaland (ovo pokriva Nike).

Mnogo je posla ispred njega i njegovog tima.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

GracanicaAA
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la GracanicaAA » 07 mar 2021, 22:35

jasonstatham je napisao/la:
07 mar 2021, 22:34

Imam povjerenja u Laportu za nova pojacanja koje si i napisao. :kafa:
Naprijed Laporta... :salut: :salut: :njanjanja:

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 07 mar 2021, 22:45

Bolje imati ikakvog, nego nikakvog predsjednika. Nadati se najboljem.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 07 mar 2021, 22:49

jasonstatham je napisao/la:
07 mar 2021, 22:34
Prvi igrac kojeg dovodi Laporta je Alaba. Pogba i Haaland su naredni.

Jedino je sigurno da ce Alaba biti novi igrac, Garcia sad mozda i izvisi, jer ce se stvoriti guzva na stoperskoj, ali ukoliko Koeman ostane trener dolazi i Garcia. Haaland je igrac Borrussie Dortmund, jos 3 godine, a do ljeta 2022, nema klauzule nikakve (tada nastupa klauzula na 75 miliona €). Borrusia ce traziti najmanje 120 miliona za Haalanda,ako ne i vise. A to ovo ljeto ne mozes isplatiti. No u svakom slucaju u tom transferu ce Raiola odraditi svoje, pa ce ga Laporta lijepo i nagraditi. A kako Pogba odlazi iz Uniteda ovo ljeto, imam neki osjecaj da ce Raiola dovesti i Pogbu u Barcu.

Sto se tice Gaye, on bi bio prilicno jeftin za njegove kvalitete, ali pitanje je koliko ce on zeljeti u Barcu da dodje pored Albe i ukoliko bi Alaba eventualno potpisao. Gaya se nije uopste ozbiljno nametao kao potencijalo pojacanje kroz medije.

Uglavnom odgovori ce doci u narednih nekoliko dana, kada Laporta jasno postavi ko su mu Sportski dirktor, Tehnicki direktor i ostale pozicije.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 07 mar 2021, 22:52

Pa nek nam je sa srećom sa novim to jest starim Presidenteom :mrgreen: :thumbup: :D bio sam za Fonta ali bolje i razvratnik Joan, nego onaj šljam Freixa.
Bogami bice mu mnogo posla da vrati Barcu iz dubioze.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 07 mar 2021, 22:52

Alaba gdje ode, a nadam se da to neće biti Barcelona, igrat će ulogu Pogbe jer mu je to glavni uslov za potpisivanje ugovora, da igra centralnog veznog. Alaba ne igra beka već neko vrijeme ne znam zašto ga računaš kao beka. I Real ga je planirao kao Ramosovu alternativu, ali lik želi da igra veznog.

Barci ne trebaju ni Alaba ni Pogba, vezni red je krcat i pun talenta i tu ništa ne treba dirat. Samo na štopere bekove i napadača se treba fokusirat.

Zonked
Kontakt:

Post Postao/la Zonked » 07 mar 2021, 22:55

Saurman je napisao/la:
07 mar 2021, 22:26
Laporta igra na kartu ostanaka Messija i daje izjave u tom smislu kako on generiše velike prihode u klub ali očito "zaboravlja" da generiše i ogromne rashode za klub.Kako misli sanirati dug od 1.4 milijarde jer plaće su već skratili koliko su mogli bar većini jer to na Messija nije puno uticalo.Još uvijek nekoliko klubova čeka isplatu od Barcelone za pojedine igrače a Laporti jedino na umu kako namiriti Messija.

Realno ne vidim da će neke značajne promjene uraditi jer njega više interesuju kurave nego vođenje kluba.
Mogla bi Barca da se ponovo vrati na pobjednicki put ako Laporta ostvari sve ono sto je rekao

--------------Haaland
Fati----------Messi--------Dembele
---------Pogba--------De Jong
Gaya---Alaba---Garcia---Dest
--------------Ter Stegen

Klupa: Aguero, Pique, Coutinho, Grizi, Pjanic itd :crazy:

Trener: Klopp/Pep

Ovo ce biti ludilo od ekipe

Laporta :tokralju:

Mene strah
“You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favorite football team.” - Eric Cantona

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 07 mar 2021, 22:59

Bas bi bili mocni sa Pogbom, Alabom, Destom i Garciom :rol:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 07 mar 2021, 23:06

Ja ću sačekati da vidim da li će se Freixa uguratu u Laportin tim, kao što je uradio sa Bartomeuom kad je izgubio na izborima 2015.

Ako se uključi Freixa na bilo koji način nabijem i Laportu na ****.

Nadam se da će raditi sa Fontom, a da Freixa neće prismrdit pozicijama u upravi.
Blejzer10 je napisao/la:
07 mar 2021, 22:10
Donnie đe janje
Polahko. Nema optimizma to je za luzere :kafa:

Ne vjerujem ni Laporti pretjerano, samo mi je drago što je napokon predsjednik neko drugi a ne Bartomeu.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 07 mar 2021, 23:09

Na kraju fer i sportski :salut:

slika
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 07 mar 2021, 23:13

07 mar 2021, 22:49

Jedino je sigurno da ce Alaba biti novi igrac, Garcia sad mozda i izvisi, jer ce se stvoriti guzva na stoperskoj, ali ukoliko Koeman ostane trener dolazi i Garcia. Haaland je igrac Borrussie Dortmund, jos 3 godine, a do ljeta 2022, nema klauzule nikakve (tada nastupa klauzula na 75 miliona €). Borrusia ce traziti najmanje 120 miliona za Haalanda,ako ne i vise. A to ovo ljeto ne mozes isplatiti. No u svakom slucaju u tom transferu ce Raiola odraditi svoje, pa ce ga Laporta lijepo i nagraditi. A kako Pogba odlazi iz Uniteda ovo ljeto, imam neki osjecaj da ce Raiola dovesti i Pogbu u Barcu.

Sto se tice Gaye, on bi bio prilicno jeftin za njegove kvalitete, ali pitanje je koliko ce on zeljeti u Barcu da dodje pored Albe i ukoliko bi Alaba eventualno potpisao. Gaya se nije uopste ozbiljno nametao kao potencijalo pojacanje kroz medije.

Uglavnom odgovori ce doci u narednih nekoliko dana, kada Laporta jasno postavi ko su mu Sportski dirktor, Tehnicki direktor i ostale pozicije.
Ne vjerujem da ce Garcia izvisiti.
DONE DEAL: Eric García has agreed to join FC Barcelona as a free agent this summer ✍️

🗣️ Fabrizio Romano
Znam da nikome ne treba vjerovati 100%, ali Romano je jedan od najpouzdanijih novinara. Navodno je Eric sve dogovorio sa Barcom, ugovor na 5 godina, do 2026. Mislim, besplatan je transfer i zato vjerujem da ce doci.
Jest i Alabin transfer besplatan na ljeto, ali mislim da ce on kod Pereza u Real. Ne vjerujem da ce u Barcu.
Jordi Cruyff, Laporta's sporting director, will arrive in Barcelona on Wednesday. [rac1
Izgleda Jordi za sport. direktora :hmmmmm:

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 07 mar 2021, 23:19

laporta postane predsjednik, pokren se proces o nepovjerenju, kandiduje se za predsjednika i popusi, ponovo se kandiduje i pobjedi

sta reci :mrgreen:

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 07 mar 2021, 23:19

Donnie Darko je napisao/la:
07 mar 2021, 22:52
Barci ne trebaju ni Alaba ni Pogba, vezni red je krcat i pun talenta i tu ništa ne treba dirat. Samo na štopere bekove i napadača se treba fokusirat.
Tačno. Pogba je danas pokazao da je totalno nevažan igrač.

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 07 mar 2021, 23:22

Pogba već 5 godina pokazuje da je potpuno nevažan igrač. Najprecijenjeniji fudbaler vjerovatno svih vremena.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 07 mar 2021, 23:27

Pogba je fantastičan. Kadgod igra za vrhunsku momčad, on je ponajbolji,dominantna figura. Al manje-više igrački i karakterno nepotreban i riskantan za barcu. Grimaldo je bolja opcija od Gaye.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 07 mar 2021, 23:30

@let3 da te ne citiram bzvze..

Rekao sam mozda, zbog guzve na stoperskoj (Pique, Mingueza, Araujo, Umtiti, Lenglet, i evenutalno Alaba),ali nadam se da ce Garcia potpisat i da ce se rijesiti Umtitija i Lengleta. Mislim da je Alaba cekao da Laporta pobjedi izbore i onda da Zahavi rijesi transfer, a to je vrlo lako i moguce zbog njihovih odnosa plus Alabi je zelja zaigrati u Barceloni. A kako je polivalentan dobro ce doci Barceloni (stoper, lijevi bek, vezni red). Mislim da ti njegovi zahtjevi su napumpani, pa i sam zna da nece dobiti sve sto bude zelio. U Realu pogotvo ne bi igrao veznog, jer ga Perez potpisiva kao zamjenu za Ramosa.

Jordi Cruyff, ne znam sta bih rekao za to. Alemany se u posljednjih par dana provlaci kao sportski direktor, a Ramon Planes kao tehnicki direktor. A negdje sam procitao da ce Cruyff biti u upravi kluba. Zaista se nista ne zna oko tih mjesta ko ce sta biti, jer Laporta nije izasao sa jasnim planom, veliki dio se poklapa njemu i Font. Fontu je bila centrala La Masija i Xavi, a Laportu Messi i prijasnji uspjesi. Razlika im je i u projektu oko rekonstrukcije Camp Nou, ali to je zaista duboka tema.

Vec sam rekao da ce doci sportski uspjeh kod Laporte, ali financijsko stanje zabrinjava. Volio bih da se Font pridruzi Laporti, sad koliko je to moguce veliko je pitanje i da li i jedan i drugi o tome uopste razmisljaju.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 07 mar 2021, 23:37

Čestitke Laporti. Nadat se da će biti još uspješniji nego u prvom mandatu. :salut:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.