UFC

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Tko je prema vašem mišljenju GOAT:

Khabib
105
64%
Jon Jones
43
26%
GSP
13
8%
neko drugi (navest tko)
4
2%

Ukupno glasova: 165

Donnie Darko
Kontakt:

Re: UFC

Post Postao/la Donnie Darko » 07 mar 2021, 23:30

Mislim da bi u velteru generalno dobro prošao, pogotovo u današnem velteru gdje su osim Usmana svi na vrhu ili relativno "mali" (prešli iz lake) ili nisu hrvači. Burns bi eventualno bio problematičan zbog world class bjj, ali nema ni 20% cardia potrebnog da se može suprotstaviti adekvatno Khabibu.

Khabib nije mlakonja samo je Usman veći, i vjerovatno jači. Hoda i Usman na 200+. Osvrnuo se i sam Khabib na to.

https://khabibmcgregor.com/khabib-nurma ... -division/

Pričao je zapravo mnogo puta kako ne želi u velter jer je laka kategorija njegova prirodna kategorija i da bi razlika u težini protiv ovih sa vrha veltera bila prevelika. Uzeo bi veliku većinu likova iz veltera, ali protiv sadašnjeg Usmana ili prime GSP-a teško.

Covington bi bio isto teška i zanimljiva borba ali tu je razlika u težini minimalna jer Covington ne skida praktično ništa, ali mislim da bi Khabib to recimo uzeo.

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 07 mar 2021, 23:33

Ma dobro diskutujemo hipoteticki naravno ne mozemo znati ne tvrdim ja da bi dobio Usmana ali kazem po meni mislim da bi imao bolje sanse nego sto Izzy ima u LHW cisto zbog stila i zbog tezine na kojoj je van borbe.
Izzy nije uopste sada bio toliko los protiv Jana. Mislim otisao je na odluku sa prvakom koji je na dan borbe bas bas tezi od njega ali opet nije bilo dovoljno vidjela se ogromna razlika u snazi udaraca.
Sa druge strane Usman nije poznat kao finisher na nogama ima solidan direkt ali stojka mu nije elitna ni blizu.
A sto se tice Hrvanja licno mislim da bi ga Khabib pojeo.

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 07 mar 2021, 23:44

Inace neki dan sam gledao Masvidal Usman borbu.
Covjek ga tagirao vise puta na 6 day notice fakticki 6 dana skidao kile bez kampa icega. Otisao 5 rundi sa njim vidno umoran nakon 2. runde.
Jedva cekam tu borbu volio bih vise nego ista da ga zakaci Jorge iako su male sanse.
Usmana licno ne mogu smisliti sto zbog stila sto zbog licnosti.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 07 mar 2021, 23:46

Mislim da Adesanya i dalje ima dobre šanse u LHW, samo mu je potrebna adaptacija, što fizička što taktička. Bio je ok sinoć, nije se osramotio, samo je Jan bio bolji. Uvijek će Adesanya imati loše matchupe, poput Rakića recimo zbog hrvanja, ali mislim da ima super šanse protiv manje više svih ostalih.

Adesanyi je najveći problem bio sinoć što se borio kao protiv Romera, da uzme na bodove, previše je ležeran bio. A sa druge strane Jan je došao spreman i savršeno odradio svoj plan. Podsjetio me Jan sinoć na Volkanovskog protiv Hollowaya (prva borba), vidiš i znaš da je Holloway bolji i raznovrsniji striker, al džaba kad se Volkanovski savršeno pripremio i neutralizirao skoro sve što Max ima za ponudit.

A Khabib Usman, ako pričamo samo o hrvanju, mislim da je Khabib bolji hrvač a da je Usman fizički jači, tako da bih rekao 50/50. Ali svejedno, kad bi se borili u mma borbi, sumnjam da bi bilo mnogo hrvanja u toj borbi, ako uopšte.

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 08 mar 2021, 02:13

wadethegreat je napisao/la:
07 mar 2021, 23:44
Inace neki dan sam gledao Masvidal Usman borbu.
Covjek ga tagirao vise puta na 6 day notice fakticki 6 dana skidao kile bez kampa icega. Otisao 5 rundi sa njim vidno umoran nakon 2. runde.
Jedva cekam tu borbu volio bih vise nego ista da ga zakaci Jorge iako su male sanse.
Usmana licno ne mogu smisliti sto zbog stila sto zbog licnosti.

Usmana niko ne gotivi,ali ga niko ne moze dobiti,Masvidal narocito. Ragdolao bi ga i Colby,zato ga i izbjegava.
Masvidal je dobio davno gotove Natea i Bena dok je ovaj zavrsio Burnsa i Colbya u prajmu.
10 od 10 borbi Usmana i Masvidala bi bile iste- klinč,i manhandle klasicni. Antipatican je,ali Usman je drugi lvl za svoju kategoriju dok Masvidal bi opet izgubio od Wonderboy-a kamoli od Burnsa ili Colby-a.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 08 mar 2021, 02:32

Dobio davno gotovog Ben-a?

Oj hljeb ti 'ebem ko ovdje piše.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 08 mar 2021, 02:33

Dobro, Wonderboy je jednako loš matchup za Masvidala kao i Usman. Za borbu sa Usmanom bar možeš reći da je sigurno bolji u stojci i da ima taj neki kratki period na početku da ga nokautira (što je Burnsu zamalo uspjelo), sa Wonderboyem se ne može tako igrat, ovaj je drugi nivo kik boksa i rutinirao bi ga i plesao oko njega kao u prvoj borbi.

Impresivno je koliko je zapravo Thompson neutralizirao Masvidala. Ono, nije ga ubio osramotio šta ja znam, ali je u potpunosti ugasio Masvidalov napad, baš kao i sa Nealom. Masvidal ga je uspio pogoditi u glavu 9 puta u čitavoj borbi, iz 79 pokušaja, 9/79 :wtf: u tijelo 4 puta. Pogađao je leg kickove i tjt, ništa drugo apsolutno nije mogao. Gledao sam tu borbu par puta ali nisam stekao dojam da je baš tako malo pogodio Masvidal. Više je uspjeha imao u prvoj minuti sa Usmanom nego u čitavoj borbi sa Thompsonom.

Umjetnost

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 08 mar 2021, 10:13

Styles make fights ****.
Ma to je i jedina sansa Masvidala pocetak svake runde dok ga ovaj ne obori ili dok ga ne uhvati u klinc uz kavez.
Ranjiv je Usman protiv dobrih strikera to je ocito ali naravno on forsira svoj gameplan.
Samo Masvidal na punom kampu ima odlican cardio.
Naravno to se sve crpi kada mrcina se grinda na tebe citavu borbu ali opet Masvidal obicno sa tim nema problema.
Meni je to interesantna borba Masvidal ce uvijek imati punchers chance.

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 08 mar 2021, 10:43

slika

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 08 mar 2021, 14:19

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 08 mar 2021, 18:18

90minut je napisao/la:
08 mar 2021, 02:32
Dobio davno gotovog Ben-a?

Oj hljeb ti 'ebem ko ovdje piše.

Neko ko mma prati dovoljno dugo da zna je Askren u momentu kada je usao u oktagon sa Masvidalom bio vec povredama nacet,iz penzije izasao,i daleko od prajma.
A ispostavilo se i skillsetom daleko od nivoa kog UFC ima.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 08 mar 2021, 18:24

Bolan jedini scenario Masvidalove pobjede je bio upravo ovaj nije on skocio jer je mangup i želi šou da priredi skocio je jer je znao ako ga ščepa bice udavljen..Lik neporažen bio.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 08 mar 2021, 18:27

Mislim Ben je bio daleko od prajma, kompromitovan i usporen povredama i lošim kukom, ali sa obzirom da je borba trajala 3 sekunde ništa od toga nije razlog poraza. Ne bi ništa drugačije bilo da je bio u top top formi, uradio je šta uvijek radi i popio koljeno u glavu.

Mislim ta pobjeda je ponajbolji knockout i highlight u historiji UFC-a, a pozadina i trashtalk je još dodatno uzdiglo taj momenat, ali realno ništa nismo naučili iz te borbe osim da je Ben jednodimenzionalan (što je uvijek i bio) i da je Masvidalu prošlo nešto što će borcima proći jednom u 500 borbi, što se samog skilla i kvalitete Masvidala tiče mnogo je relevantniji knockout Tilla par mjeseci ranije. Pogotovo kad se uzme u obzir kako dobro je Till izgledao u borbama u srednjoj poslije te.
90minut je napisao/la:
08 mar 2021, 18:24
Bolan jedini scenario Masvidalove pobjede je bio upravo ovaj nije on skocio jer je mangup i želi šou da priredi skocio je jer je znao ako ga ščepa bice udavljen..Lik neporažen bio.
Sa obzirom na to kako je Askren izgledao protiv Maie, da je Masvidal odlučio normalno krenuti i ne lansirati flying knee, šanse su da bi ga nokautirao par minuta kasnije. Askren kakav je bio kad je došao u UFC, nikada nije imao šanse da uspije protiv bilo kojeg od kontendera. Tad se moglo samo špekulisati, jer je bio dugi, dugi niz godina udaljen od svoje zadnje ozbilje borbe, ali pokazalo se da fizički nije bio na nivou UFC-a.

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 08 mar 2021, 18:38

Pa iskreno ja sam veliki fan Masvidala ali Ben Askren prije svega kvalitetom nije ni blizu UFCa.
Gledao sam ga i ostalim organizacijama i nista to nije bilo specijalno vecinom je pobjedjivao tomato cans na isti nacin hrvanjem.
U UFCu je 2 puta zamalo izgubio zivot protiv Lawlera i Masvidala i onda ga je Maia dovrsio.
Ja garantujem da bih ga ja u stojci mogao savladati koliko je lik los u tom aspektu a u UFCu moras makar dobru odbranu gore imati ako nista ne mozes biti jednodimenzionalan.
I khabib i Usman iako nemaju recimo neki fenomenala stand up daleko su bolji u istom od Askrena nebo i zemlja.
Askren izgleda kao beba kad tek pocne hodati u stojci. Nikakve atletike kretnje nicega tehnike kao da nikada nije trenirao stand up samo hrvanje sto je vjerovatno i istina.
Mene strah da ce ga onaj debil Jake Paul nokautirati. Ili mu je brat ne znam kako god onaj debil sa youtuba.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 08 mar 2021, 18:40

Nokaut i ispred koljena u Askrenovu glavu.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 08 mar 2021, 18:43

Lagano je sad pricati, u realnosti da ga je prihvatio Ben uzeo bi 9 od 10 borbi na taj nacin jedinu koju nije je ona gdje je ovaj iz očaja uradio najjacu stvar možda u MMA historiji i to sve samo zbog cinjenice da ga se plašio i da je vjerovao da mu je flying knee jedina opcija da pobjedi...

Samo rijetko ko to vidi ne kažem da ti ne vidiš jer je ocito da vidiš, al' raja inace nakon takvog završetka misli da bi ovaj radio svaku borbu protiv Bena iste stvari a ne kontaju da je to iz očaja bilo..

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 08 mar 2021, 18:49

Nije nego gledat komplet Karijeru bena i frajer nije ni blizu kvalitete za UFC.
Jednostavno nije i Lawlera je pobijedio a lik nije bio out i tu bi vjerovatno izgubio i to nakon sto ga je Lawler zamalo poslao u shadow relm.
To mu je jedina pobjeda u UFCu a kontroverzna.
Masvidal bi ga uzeo 9 od 10 jedino tako moze da se napise :).
I nije iz ocaja imas snimak gdje trenirao to prije jer je znao da je ovaj toliko predvidljiv da ce odmah krenuti dole.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 08 mar 2021, 19:07

08 mar 2021, 18:38

Mene strah da ce ga onaj debil Jake Paul nokautirati. Ili mu je brat ne znam kako god onaj debil sa youtuba.
Ja mislim da će Jake Paul brzo shvatiti da se uvalio u ****, i da je borba protiv pravog borca, koji zna kakav je osjećaj primiti udarac mnogo drugačija od borbi protiv youtubera i bivših košarkaša.

Jake Paul je vjerovatno već sad dvije klase iznad Askrena u boksu, ali Askren ima decenije iskustva u borilačkim sportovima, ima iskustvo borbe od 5 rundi odnosno 25 minuta, i na kraju krajeva ima bradu prve klase. Prognoziram kako se Jake zaleće rano, ne uspjeva ga završiti, i već nakon dvije, tri runde jedva stoji na nogama, teško diše, ne može podići ruke. Mada vjerovatno će uzeti Askrena na bodove, jer je vjerovatno bolji bokser.

Askren je preživio Lawlerove bombe, sumnajm da ga Jake Paul može nokautirati.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 09 mar 2021, 12:05

Donnie Darko je napisao/la:
08 mar 2021, 19:07
08 mar 2021, 18:38

Ja mislim da će Jake Paul brzo shvatiti da se uvalio u ****, i da je borba protiv pravog borca, koji zna kakav je osjećaj primiti udarac mnogo drugačija od borbi protiv youtubera i bivših košarkaša.

Jake Paul je vjerovatno već sad dvije klase iznad Askrena u boksu, ali Askren ima decenije iskustva u borilačkim sportovima, ima iskustvo borbe od 5 rundi odnosno 25 minuta, i na kraju krajeva ima bradu prve klase. Prognoziram kako se Jake zaleće rano, ne uspjeva ga završiti, i već nakon dvije, tri runde jedva stoji na nogama, teško diše, ne može podići ruke. Mada vjerovatno će uzeti Askrena na bodove, jer je vjerovatno bolji bokser.

Askren je preživio Lawlerove bombe, sumnajm da ga Jake Paul može nokautirati.
Jutuber koji je strašan talenat i veliki radnik u dvorani gdje trenira i koji boksuje vec 3 godine baš sam gledao borbu prije 3 godine protiv drugog jutubera i razlika između tog i onog danas koji sparinguje i nokautira ljude lijevo i desno i tog lika je nebo i zemlja,

Eh sad da li može napraviti Ben borbu prljavom i tako se spasiti prve 3, 4 runde to cemo da vidimo ono što je sigurno je da je u stojci Jake Paul bolji mnoogo i zaboravljaš kljucne stvari da prezivio je nekako njegove bombe samo što je tad imao ono što je uvijek imao u karijeri kad ga panika uhvati..

Sta ce raditi i kako ce izgledati kad ovaj krene na njega, a obaranja nema..

Ostaje mu da ga grli i da se nada da ce mu brada izdržati. :D

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 09 mar 2021, 14:42

Smiješno mi je kako Rakić konta da on mora biti sljedeći u borbi za titulu, posebno nakon ovakve pobjede. Realno, Glover je next, Rakić ima dvije opcije: Ili čekati godinu dana i ne raditi ništa, a ni tada mu nije sigurna borba za titulu, ili na Reyesa/Prochazku pa ako uzme onda je sigurno sljedeći nakon Glovera.

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.