Hvala, buraz.vedinjo98 je napisao/la: ↑08 mar 2021, 02:14Bravo majstore! Vrhunska analiza koje bi se i "strucnjaci" s TV-a trebali posramiti...VenamaHrabrih je napisao/la: ↑07 mar 2021, 18:24Imena nisu bitna, bitno je ubrzati igru. Prvo i osnovno pravilo fudbala jest; Fudbal igra onaj bez lopte, a ne onaj s loptom. Dakle - kretanje, kretanje, kretanje... Ko ne može odgovoriti tom zadatku, pa bio on Velkoski, Sušić, moj pokojni babo... nema šta tražiti u nogometu. Ako je, a jest, Đokanović trenutno jedini koji u potpunosti odgovara tom standardu, onda ekipu treba graditi oko njega. Da bi tim ostvario puni potencijal, onda se svi trebaju kretati kao Đokanović i pratiti njega. Neophodno je proširiti dijapazon kretanja istom. To će učiniti tako što će se eliminisati višak igrač, a to je u ovom slučaju - Pejović. Dakle, logična postavka je Sušić - Đokanović. Andrej je radilica, a Tino mozak. Obojica, uz dovoljno prostora, mogu raditi ono što najbolje znaju. Najiskrenije se izvinjavam radi poređenja i činim ga sa najboljim mogućim konotacijama, ali imati najplemenitijeg afganistanskog hrta, ili vrhunskog arabera, a ograničiti ga na deset kvadrata jest smrtni grijeh. Oni moraju trčati, ili će umrijeti. Zašto igraču ne priuštiti ono u čemu je najbolji?! Da li treba pola utakmice paziti da se ne sudara sa igračem koji se mota po terenu iz ko zna kojih razloga?!
Ko u timu još može pratiti Pecija? Mogu Hebibović, Oremuš, Fanimo, a vele da može i Cmiljanić. Dakle, ako Oremuš ne igra beka, može mijenjati Andreja. S tim u vezi, logična sredina, pod uslovom da Fanima prebacimo lijevo, za šta, realno, nema prepreke, izgleda ovako:
Hebibović-Sušić-Đokanović-Fanimo. Osim Sušića, koji je mozak, svi su brzi, tako i da Sušić ne mogne se vratiti, u svakom momentu, imamo sedam igrača u defanzivi. Ostaje zadnja linija. Oremuš na beku odgovara standardima. Pidro, iako se nije baš iskazao, odgovara isto. Dakle;
Oremuš-Miličević-Dupovac-Pidro. Ovo je snažna i iskusna zadnja linija sa izdržljivim, mada do sada, razočaravajućim Pidrom.
Ostaje još napad. Ako pretpostavimo da je Cmiljanić napadač, onda bi trebao igrati u paru sa Mešanovićem, mada taj segment nije obavezujući. Ako pretpostavimo, a do sada se uvijek pokazalo tako, da Hebib nije za beka, nego isključivo za krilo, onda Cmiljanić može mijenjati Hebiba i obratno, s tim da mogu igrati obojica sa Cmiljanićem u napadu.
Ostaju, dakle, 3(4) naprijed - Mešanović, Handžić, Dervišagić. Handže je najbolji kad se otarabi. Spor, ali dostižan. Kao tenk ispred pješadije. Kombinovati Handže -Mešanović, Cmiljanić-Dervišagić. Mana jest što nikad nisu igrali zajedno, ali valjda treninzi postoje zbog toga. Summa sumarum; Ovo je najbrže moguće što imamo. Zinedin mijenja Sušića, Salčin Pidru (NAŽALOST), Oremuš Andreja i obratno (Hodžić samo u slučaju prijeke potrebe. Adukor samo kao zadnji vezni, Hebibović-Cmiljanić, Fanimo-Jukić, Miličević/Dupovac-akademac.
Nema potrebe za panikom i teškim riječima, te neosnovanim optužbama. Ali, reagovati treba. U brzini i disciplini je uvijek ključ. Ovdje fali samo malo odvažnosti. Igrači su dovoljno hrabri i jaki da mogu to podnijeti.
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
U narednom kolu Krupa ide Mladosti kojoj takođe gori pod nogama, tako da vjerovatno tu zijane, u najgorem slučaju X. Olimpic će vjerovatno fasovat na Grbavici (a možda Slavkec i bod uzme), tako da bi današnjom pobjedom protiv Slobode Olimpic 95% bio jedanaesti.Historicar je napisao/la: ↑08 mar 2021, 08:18Hvala Skoro, reko da znam za koga da navijam danasskoroalen je napisao/la: ↑08 mar 2021, 07:43Odgovara nam pobjeda Olimpica, odnosno da Olimpic završi na jedanaestoj poziciji. Onda bismo im "gostovali" u trećem krugu.Historicar je napisao/la: ↑08 mar 2021, 00:29Koji ishod ono nama odgovara na ovoj današnjoj utakmici Olimpik - Sloboda, da bi kasnije imali eventualno lakši raspored u trecem krugu. Neko je to spominjao ovdje neki dan.
Ako oni završe 11. a Željo treći, u trećem krugu 8/11 utakmica igramo u Sarajevu.![]()
Što se vrha tabele tiče, ako mi izborimo pobjedu ili bod u Lištici, Zrinja dobije Tuzlu a Željo Olimpica, Zrinja i Lištica bi nam dolazili na Koševo, išli bismo na Grbavicu, i to je po meni idealan rasplet. Mi ako zijanimo na Pecari, Široki ostaje drugi, Zrinjski treći a Željo četvrti (ako i oni dobiju) i to je najgora situacija za nas, jer bismo gostovali Zrinjskom a ne Želji. Eh sad je pitanje koliko Slavko i Husref mogu pomrsit račune Želji i Zrinjskom, a tu je i Velež koji čeka kiks kona da uskoči na njihovo mjesto (ako oni dobiju u Tuzli). Biće naredno kolo prezanimljivo za praćenje.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
Osim što se dokazao kao trener, Ibraković je veliki uspjeh zabilježio i radeći kao sportski direktor u Sarajevu.
- Mi treneri u BiH smo obični kukali i plakali zbog loših uslova, zbog toga što fali čunjeva, markera, što su tereni užasni. Doći u Sarajevo 2013. godine bila je hrabrost jer je klub tada ispao od albanskog Kukešija, u minusu je, a pored svega toga imali ste i navijače koji su ogorčeni i koji skidaju igračima dresove. Srećom, imao sam jako dobre, sposobne i stručne ljude koji su imali isti cilj kao i ja – da Sarajevu vrate ugled. Nekada je bilo toliko posla da smo radili po cijeli dan. Šta smo napravili? Osvojili smo titulu, pa Kup, igrali doigravanje za grupnu fazu Evropske lige. Napravili smo strašan imidž. U reprezentaciji trenutno imamo igrače koji su proizašli iz naše akademije koju smo također napravili. Na kraju sam otišao ponosan. A otišao sam onog trenutka kada više ni finansijski ni moralno nisam bio zadovoljan. Dotad me je vodila ljubav prema klubu i želja da pokažem ljudima koji vode klubove da se može.
Na kraju se, svejedno, stvorila slika u javnosti da je kriv za sve i zaslužan za ništa.
- Pokušavali su mnogo toga da mi ospore, naročito konkurentni klubovi, ali bio sam tvrdoglav kao konj u namjeri da ostvarim sve što sam zacrtao. Zbog toga sam otišao ponosan. Komentara će uvijek biti. Meni je najžalije kada moj sin pročita to, pa se pita kakav mu je babo, je li stvarno ružan i prevarant kako pišu pojedinci (smijeh). Tada shvatiš da je vrijeme da ideš iz države.
U Ibrakovićevoj eri mnogo renomiranih fudbalera je obuklo dres Sarajeva. Mato Jajalo, Matej Delač, Leon Benko…
- Kada imaš konekcije, onda nije teško raditi. To je osnova za funkcionisanje u fudbalu. Ja sam, hvala Bogu, gradio to povjerenjem i znanjem. Ako dovedete jednog Jajala za stan i hranu ili Delača, onda to govori da ljudi imaju povjerenje u vas. Na kraju je to shvatio i Vincent Tan koji nam je omogućio da dovedemo i Leona Benku koji je prije toga imao jake ugovore. Ostao je upamćen kao jedan od najboljih poslijeratnih fudbalera Sarajeva i vrata kluba će mu uvijek biti otvorena. Postojala je i mogućnost da dovedemo Vanju Milinković-Savića koji je u to vrijeme bio u Manchester Unitedu. On je brat od Sergeja. Njihov uslov bio je da brani, ali tako mladom golmanu nisam to mogao da garantujem, pogotovo jer smo u to vrijeme imali Bandovića, Plakala… Ne bi bilo sportski da oni tu onda samo treniraju. Kada sam već spomenuo Jajala, otkrit ću i to da je prije toga on već bio na putu za Split, trebao je da potpiše za Hajduk, da bi se onda predomislio i priključio nama u Antaliji.
Vodio je pregovore sa još mnogim fudbalerima.
- Poznata je priča da sam pokušavao i Zvjezdana Misimovića da dovedem na Koševo. Razgovarali smo, tražio je vrijeme da razmisli, ali je ustvari čekao šansu da ide u Kinu. Mi kao Sarajevo nismo imali šanse onda. Ma, bilo je toga. Cardiff nam je nudio Etiena Velikonju za kojeg smo procijenili da bi se teško snašao u našoj ligi i okolnostima u njoj. Denis Popović je isto bio blizu, međutim tada smo u veznom redu imali Cimirota i Radovca na kojima smo gradili budućnost. Da je Radovac nastavio onako, da nije imao sukobe, daleko bi dogurao.
- Mi treneri u BiH smo obični kukali i plakali zbog loših uslova, zbog toga što fali čunjeva, markera, što su tereni užasni. Doći u Sarajevo 2013. godine bila je hrabrost jer je klub tada ispao od albanskog Kukešija, u minusu je, a pored svega toga imali ste i navijače koji su ogorčeni i koji skidaju igračima dresove. Srećom, imao sam jako dobre, sposobne i stručne ljude koji su imali isti cilj kao i ja – da Sarajevu vrate ugled. Nekada je bilo toliko posla da smo radili po cijeli dan. Šta smo napravili? Osvojili smo titulu, pa Kup, igrali doigravanje za grupnu fazu Evropske lige. Napravili smo strašan imidž. U reprezentaciji trenutno imamo igrače koji su proizašli iz naše akademije koju smo također napravili. Na kraju sam otišao ponosan. A otišao sam onog trenutka kada više ni finansijski ni moralno nisam bio zadovoljan. Dotad me je vodila ljubav prema klubu i želja da pokažem ljudima koji vode klubove da se može.
Na kraju se, svejedno, stvorila slika u javnosti da je kriv za sve i zaslužan za ništa.
- Pokušavali su mnogo toga da mi ospore, naročito konkurentni klubovi, ali bio sam tvrdoglav kao konj u namjeri da ostvarim sve što sam zacrtao. Zbog toga sam otišao ponosan. Komentara će uvijek biti. Meni je najžalije kada moj sin pročita to, pa se pita kakav mu je babo, je li stvarno ružan i prevarant kako pišu pojedinci (smijeh). Tada shvatiš da je vrijeme da ideš iz države.
U Ibrakovićevoj eri mnogo renomiranih fudbalera je obuklo dres Sarajeva. Mato Jajalo, Matej Delač, Leon Benko…
- Kada imaš konekcije, onda nije teško raditi. To je osnova za funkcionisanje u fudbalu. Ja sam, hvala Bogu, gradio to povjerenjem i znanjem. Ako dovedete jednog Jajala za stan i hranu ili Delača, onda to govori da ljudi imaju povjerenje u vas. Na kraju je to shvatio i Vincent Tan koji nam je omogućio da dovedemo i Leona Benku koji je prije toga imao jake ugovore. Ostao je upamćen kao jedan od najboljih poslijeratnih fudbalera Sarajeva i vrata kluba će mu uvijek biti otvorena. Postojala je i mogućnost da dovedemo Vanju Milinković-Savića koji je u to vrijeme bio u Manchester Unitedu. On je brat od Sergeja. Njihov uslov bio je da brani, ali tako mladom golmanu nisam to mogao da garantujem, pogotovo jer smo u to vrijeme imali Bandovića, Plakala… Ne bi bilo sportski da oni tu onda samo treniraju. Kada sam već spomenuo Jajala, otkrit ću i to da je prije toga on već bio na putu za Split, trebao je da potpiše za Hajduk, da bi se onda predomislio i priključio nama u Antaliji.
Vodio je pregovore sa još mnogim fudbalerima.
- Poznata je priča da sam pokušavao i Zvjezdana Misimovića da dovedem na Koševo. Razgovarali smo, tražio je vrijeme da razmisli, ali je ustvari čekao šansu da ide u Kinu. Mi kao Sarajevo nismo imali šanse onda. Ma, bilo je toga. Cardiff nam je nudio Etiena Velikonju za kojeg smo procijenili da bi se teško snašao u našoj ligi i okolnostima u njoj. Denis Popović je isto bio blizu, međutim tada smo u veznom redu imali Cimirota i Radovca na kojima smo gradili budućnost. Da je Radovac nastavio onako, da nije imao sukobe, daleko bi dogurao.
-
- Kontakt:
Realno, za kakanjsku ublehu, Ibraković je Jorge Mendes.
-
- Kontakt:
Puno, PUUUNO vise love je imao na raspolaganju Ibraković.Historicar je napisao/la: ↑08 mar 2021, 09:50Realno, za kakanjskog gada i ublehu, Ibraković je Jorge Mendes.
Još ako se ispostavi što se priča, dobro je Kakanjac (i meni se ne svidja njegov posao u svakom smislu) išta doveo ove zime.
-
- Kontakt:
Evo kaze da je za djaba Jajalo dosao , a Radi invalida Bandovica nije dosao talenat ...OsmaDolazi je napisao/la: ↑08 mar 2021, 09:55Puno, PUUUNO vise love je imao na raspolaganju Ibraković.Historicar je napisao/la: ↑08 mar 2021, 09:50Realno, za kakanjskog gada i ublehu, Ibraković je Jorge Mendes.
Još ako se ispostavi što se priča, dobro je Kakanjac (i meni se ne svidja njegov posao u svakom smislu) išta doveo ove zime.
Sta se prica? Price sluze samo kao izgovor za ocajan transfer rok. Para sigurno ima dovoljno da se dovedu kvalitetniji igraci. Ako izuzmemo Mesanovica, mi nismo doveli nikoga. Cmiljanic je bukvalno macak u vreci, a kako rjesavamo papirologiju j ostat ce samo macak u vreci.OsmaDolazi je napisao/la: ↑08 mar 2021, 09:55Puno, PUUUNO vise love je imao na raspolaganju Ibraković.Historicar je napisao/la: ↑08 mar 2021, 09:50Realno, za kakanjskog gada i ublehu, Ibraković je Jorge Mendes.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Moramo vidjeti šta ćemo sa onim silnim igračima kojima ugovor ističe sad na ljeto. Pretpostavljam da nećemo potpisati nastavak saradnje sa više od pola igrača.Napapijri je napisao/la: ↑08 mar 2021, 10:03Sta se prica? Price sluze samo kao izgovor za ocajan transfer rok. Para sigurno ima dovoljno da se dovedu kvalitetniji igraci. Ako izuzmemo Mesanovica, mi nismo doveli nikoga. Cmiljanic je bukvalno macak u vreci, a kako rjesavamo papirologiju j ostat ce samo macak u vreci.OsmaDolazi je napisao/la: ↑08 mar 2021, 09:55Puno, PUUUNO vise love je imao na raspolaganju Ibraković.Historicar je napisao/la: ↑08 mar 2021, 09:50Realno, za kakanjskog gada i ublehu, Ibraković je Jorge Mendes.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Ma realno, Ibraković ima bolje konekcije i "bolje" igrače je dovodio. U to nema sumnje. Problem je što je bio taldžija, kriminalac, što je sa tadašnjom garniturom ljudi ojadio klub. Jbg, kad biraš među Bosancima, uzimaš ili sposobnog kriminalca ili nesposobnog poštenjačinu. Možda se i Hadžija tali s Mušijom, pojma nemam, al ima manje "aferima" nego Ibrak.
Doduše sve je to u pet deka. Svi pamte Benku i Jajala, Delača... A šta je sa Protićem, Mitrevskim, Kostićem, Oštrakovićem, Alispahićem, Kouadiom... Neću spominjat Rustemovića jer je on bio tadašnji Milanović, najbolji igrač loše premijerligaške ekipe.
Kad se sve sabere i oduzme, svi SDovi su u pet deka bili.
Ibraković - najveća imena
Ihtijarević - igrači dali najveći doprinos
Hadžić - najbolji s produženjem ugovora akademcima
Samo je Ješić totalno podbacio, al znamo šta se tu dešavalo.
Doduše sve je to u pet deka. Svi pamte Benku i Jajala, Delača... A šta je sa Protićem, Mitrevskim, Kostićem, Oštrakovićem, Alispahićem, Kouadiom... Neću spominjat Rustemovića jer je on bio tadašnji Milanović, najbolji igrač loše premijerligaške ekipe.
Kad se sve sabere i oduzme, svi SDovi su u pet deka bili.
Ibraković - najveća imena
Ihtijarević - igrači dali najveći doprinos
Hadžić - najbolji s produženjem ugovora akademcima
Samo je Ješić totalno podbacio, al znamo šta se tu dešavalo.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
Slazem se, ali to je dugorocni plan. Znalo se da odredjeni igraci odlaze i spram toga smo vec sad mogli dovesti zamjene, a ne talasati previse tokom ljeta, vec spremati ekipu za nastupe u Evropi. Kako god, kasno je za kajanje sada.MortemHz je napisao/la: ↑08 mar 2021, 10:10Moramo vidjeti šta ćemo sa onim silnim igračima kojima ugovor ističe sad na ljeto. Pretpostavljam da nećemo potpisati nastavak saradnje sa više od pola igrača.Napapijri je napisao/la: ↑08 mar 2021, 10:03Sta se prica? Price sluze samo kao izgovor za ocajan transfer rok. Para sigurno ima dovoljno da se dovedu kvalitetniji igraci. Ako izuzmemo Mesanovica, mi nismo doveli nikoga. Cmiljanic je bukvalno macak u vreci, a kako rjesavamo papirologiju j ostat ce samo macak u vreci.OsmaDolazi je napisao/la: ↑08 mar 2021, 09:55
Puno, PUUUNO vise love je imao na raspolaganju Ibraković.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
Jel moguce da se brani Ibrakovoc
Lik koji je najvise odgovoran za propast i neunovcavanje Samira Radovca
Yebes sistem i sve, daj samo na ho ruk...
Pa zbog takvog rada, mi smo mogli ostati bez Tana, a znamo sta se desilo poslije, nismo Evropu igrali i taj sad nedostatak koeficijenta nas kosta i strepimo jesmo li nosioci ili nismo...

Lik koji je najvise odgovoran za propast i neunovcavanje Samira Radovca

Yebes sistem i sve, daj samo na ho ruk...
Pa zbog takvog rada, mi smo mogli ostati bez Tana, a znamo sta se desilo poslije, nismo Evropu igrali i taj sad nedostatak koeficijenta nas kosta i strepimo jesmo li nosioci ili nismo...
-
- Kontakt:
Ma moze ga samo budala braniti. Pa za njegovog vakta smo imali proracun kao citava liga skoro. Sto su trazili to su dobili. Ni za marku se nisu morali pravdati i .ebili prokockali povjerenje Tana.
Hebibovicevo kretanje nazad je poput cudovista iz Loch Nessa - svi tvrde da postoji medjutim niko ga nije vidioVenamaHrabrih je napisao/la: ↑08 mar 2021, 09:06Zao mi je ako sam se malo nejasno i/ili nespretno izrazio.Denchi je napisao/la: ↑07 mar 2021, 22:15Dodjoh do Hebibovica i vracanja nazad i ruka sama podera ekran jbgVenamaHrabrih je napisao/la: ↑07 mar 2021, 20:35
Hvala. Drago mi je da se slažemo i po jednom i po drugom.![]()
U toj mojoj nakoj analizi, Cmiljanić bi trebao igrati krilo, a Hebibović ga mijenjati. U slučaju potrebe, Cmiljanić ide u špic, a na njegovo mjesto ulazi Hebibović.
Kretao bi se naprijed-nazed onoliko koliko to njegova pozicija zahtjeva.

Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
To svakako ali bit će ovo dovoljno za ligu a ako opet ne reagujemo na ljeto što se tiče lige prvaka onda znaš na čemu si.Napapijri je napisao/la: ↑08 mar 2021, 10:25Slazem se, ali to je dugorocni plan. Znalo se da odredjeni igraci odlaze i spram toga smo vec sad mogli dovesti zamjene, a ne talasati previse tokom ljeta, vec spremati ekipu za nastupe u Evropi. Kako god, kasno je za kajanje sada.MortemHz je napisao/la: ↑08 mar 2021, 10:10Moramo vidjeti šta ćemo sa onim silnim igračima kojima ugovor ističe sad na ljeto. Pretpostavljam da nećemo potpisati nastavak saradnje sa više od pola igrača.Napapijri je napisao/la: ↑08 mar 2021, 10:03
Sta se prica? Price sluze samo kao izgovor za ocajan transfer rok. Para sigurno ima dovoljno da se dovedu kvalitetniji igraci. Ako izuzmemo Mesanovica, mi nismo doveli nikoga. Cmiljanic je bukvalno macak u vreci, a kako rjesavamo papirologiju j ostat ce samo macak u vreci.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
-
- Kontakt:
Upravu si vala, Ibraković je uništio Radovca.Mali Samir je bio uzoran sportista, skroman, nije se kur.čio džipom sa 18 godina, živio je sportski, kafane je zaobilazio u širokom luku, sa navijačima je imao super odnose.....i onda mu Ibraković uništi siguran transfer u Zenit ili u neku od liga petice.
- Shategabri
- Kontakt:
Otkud sad Ibraković?
Njemu bi trebala biti vrata kluba zatvorena za sva vremena.
Njemu bi trebala biti vrata kluba zatvorena za sva vremena.
Koševo Zapad
Uz duzno postovanje, mozda si iz historije vrhunski poznavalac, al za neke druge stvari nisi kapacitet da shvatis.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Rezultatski Emir bolji, imao je i Ibrak fula s trenerima najvise.Historicar je napisao/la: ↑08 mar 2021, 09:50Realno, za kakanjsku ublehu, Ibraković je Jorge Mendes.