UFC

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Tko je prema vašem mišljenju GOAT:

Khabib
105
64%
Jon Jones
43
26%
GSP
13
8%
neko drugi (navest tko)
4
2%

Ukupno glasova: 165

Donnie Darko
Kontakt:

Re: UFC

Post Postao/la Donnie Darko » 09 mar 2021, 14:45

Mislim Glover je pobijedio ista dva lika kao i Rakić, samo je to uradio 5 puta impresivnije u 10 puta zanimljivijim borbama. Plus prije toga tri pobjede u nizu protiv dobrih protivnika. Glover je sljedeći i to je daleko od svih ostalih osim ako se Jones vrati.

Meni Rakić Reyes ima najviše smisla sljedeće šta god da se desi u borbi Jiri/Reyes. Reyes ako pobijedi trebat će još pobjedu da se vrati u borbu za pojas, tako da bi Rakić/Reyes imalo smisla za prvog kontedera. Ako Jiri pobijedi to će sigurno biti knockout i bit će sljedeci poslije Glovera, u tom slučaju Rakić ne može dobit bolju borbu od Reyesa.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 09 mar 2021, 15:09

Rakic kad je pricao s Arielom je bukvalno sam rekao da borbu za pojas može dobiti jedino nekim spektakularnim finišom..

Zar je stvarno rekao danas ili jucer da zaslužuje borbu za pojas odma?

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 09 mar 2021, 15:19

90minut je napisao/la:
09 mar 2021, 15:09
Rakic kad je pricao s Arielom je bukvalno sam rekao da borbu za pojas može dobiti jedino nekim spektakularnim finišom..

Zar je stvarno rekao danas ili jucer da zaslužuje borbu za pojas odma?
Nije rekao baš tim riječima, ali pred kraj se dalo naslutiti da hoće title shot odmah.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 09 mar 2021, 15:35

Da odma nakon borbe dok je još vreo ne cudi me vec danas je on svjestan da ce mu trebati još jedna pobjeda do te borbe.

Za sve ostalo pogledaj s Arielom intervju tu je realan da ce je Glover dobiti.

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 09 mar 2021, 16:16

Sviđa mi se ako Aljo prihvati ulogu negativca. :mrgreen:

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 09 mar 2021, 16:25

Finn je napisao/la:
09 mar 2021, 16:16
Sviđa mi se ako Aljo prihvati ulogu negativca. :mrgreen:

jel ovo voice over ili je stvarno on

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 09 mar 2021, 16:29

Stvarno on, doduše izvučeno iz konteksta, nije priznao varanje. :mrgreen:

Evo full:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 09 mar 2021, 16:34

Finn je napisao/la:
09 mar 2021, 16:29
I da je fejkao sve, Yan je jedini koji je varao tu :mrgreen:

Meni je pošteno i da je glumio. Sve što je tu rekao je razumno. Ovako će biti revanš, dobit će drugu šansu i dobit će automatski veće pare jer je šampion pa makar i samo na papiru (na kraju krajeva pare su bitnije od titule). Da je nastavio, Yan bi prošao nekažnjeno za najgluplji potez godine. Da je bio no contest to bi samo napravilo veće sranje jer bi svi šampioni u budućnosti imali lagan izlaz iz borbe koju gube, samo uradit isto kao Yan i no contest, pojas tvoj.

Ispalo je glupo, ali Yan je jedini krivac za to, ne Sterling. Ko ga J**+ kad je **** debil. Ako je namjerno = debil, ako ne zna pravila = debil, ako kao UFC borac ne zna osnovne izraze na engleskom koji se odnose na borbu = debil. Kako god okreneš debilčina iako je mnogo bolji borac od Sterlinga.

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 09 mar 2021, 16:40

Sam čin Aljovog ponašanja u ringu meni nije sporan. Sve okej, i ja bih isto uradio. Smiješan mi je aftermath, fol odbacuje pojas u ringu, a par sati kasnije paradira ponosno sa pojasom, kruže slike slavlja po Twitteru, onda još i ono sa Cejudom.

DC i Ariel su to fino objasnili, kad te već zakačila ovakva situacija, povuci se malo nakon borbe, stay quiet, odradi intervju-dva i to je to. Ako već misliš da si dostojan šampion, odmah naglasi revanš.

Ali kažem, sviđa mi se uloga negativca, ako to svjesno bude radio.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 09 mar 2021, 16:41

Ma Sterling je cringe uvijek bio, samo je prolazio ispod radara.

Ovo je moglo bit bolje samo da se desio Weidman-Moussasi scenario, da je Sterling glumio da ne može nastavit, i onda na replayu vide da je bilo legalno koljeno, da Sterlingova koljena nisu dirala zemlju kad ga je ovaj udario, pa da gledamo meltdown Sterlinga dok onda uvjerava sudiju da može nastavit :mrgreen:

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 09 mar 2021, 17:49

Donnie Darko je napisao/la:
09 mar 2021, 16:34
Finn je napisao/la:
09 mar 2021, 16:29
I da je fejkao sve, Yan je jedini koji je varao tu :mrgreen:

Meni je pošteno i da je glumio. Sve što je tu rekao je razumno. Ovako će biti revanš, dobit će drugu šansu i dobit će automatski veće pare jer je šampion pa makar i samo na papiru (na kraju krajeva pare su bitnije od titule). Da je nastavio, Yan bi prošao nekažnjeno za najgluplji potez godine. Da je bio no contest to bi samo napravilo veće sranje jer bi svi šampioni u budućnosti imali lagan izlaz iz borbe koju gube, samo uradit isto kao Yan i no contest, pojas tvoj.

Ispalo je glupo, ali Yan je jedini krivac za to, ne Sterling. Ko ga **** kad je **** debil. Ako je namjerno = debil, ako ne zna pravila = debil, ako kao UFC borac ne zna osnovne izraze na engleskom koji se odnose na borbu = debil. Kako god okreneš debilčina iako je mnogo bolji borac od Sterlinga.
Brate na njegovom mjestu da se našao bilo koji covjek na planeti nema šta da bi nastavio jer zna da ce dobiti revanš, ja vjerujem da u svom tom metežu lik nije bio svjestan da je šampion. :)

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 10 mar 2021, 22:27

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 11 mar 2021, 19:30

Goran Pećanac(Punchlines podcast) uvijek ponavlja da su Charles Oliveira i Leon Edwards najpodcjenjeniji borci u UFC i da lošiji borci od njih dobijaju priliku da se bore za pojas :think:

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 11 mar 2021, 20:28

Ne dobijaju sansu jer su dosadni i neprofitabilni. Proslo je vrijeme kad se na osnovu iskljucivo onoga unutar oktagona dobijala sansa za pojas.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 11 mar 2021, 21:47

Oliveira ne dobija sansu jer je tek u decembru postao legitiman kontender a ima boljih i zasluznijih od njega (Poirier).

Nije kao sa je Oliveira novi neki lik, lik je tu 10 godina i imao je 100 borbi u UFCu i izgubio je svaku bitnu borbu do prosle godine. Zato ne dobija sansu, morao je dokazati da je napredovao i zasluzio, sad ceka sta ce biti sa Poirierom i kad ce skinuti Khabiba sluzbeno.

Edwards ne dobija sansu jer je uvijek bio neko ko je zasluzio vise od njega, i sad se nije borio 2 godine skoro i ne moze tek tako sad dobit borbu za pojas.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 11 mar 2021, 22:02

Upravo tako, a Leon isto je pitanje da li je zaslužio tek nakon Belala zaslužuje jer je u istoj diviziji jedan Colby koji ce isto biti preskocen zbog Masvidala haha.

Fuerza
Kontakt:

Post Postao/la Fuerza » 11 mar 2021, 22:03

Upravo tako, glupo je sad pričati da je neko imao šansu za titulu a nije to zaslužio prije njih. UFC uglavnom dobro odrađuje posao po pitanju toga ko će dobiti priliku za napad na pojas. Sve do sad Edwards i Oliveira nisu mogli biti u nekim kombinacijama za napad na titulu.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 11 mar 2021, 23:24

Fuerza je napisao/la:
11 mar 2021, 22:03
Upravo tako, glupo je sad pričati da je neko imao šansu za titulu a nije to zaslužio prije njih. UFC uglavnom dobro odrađuje posao po pitanju toga ko će dobiti priliku za napad na pojas. Sve do sad Edwards i Oliveira nisu mogli biti u nekim kombinacijama za napad na titulu.
Ma nema šanse, a može se reci da Masvidal zaslužuje isto priliku za pojas prije svih jer je prošlu borbu prihvatio cim su zvali pa da ga ispoštuju nece imati problem s tim da se bori opet.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 11 mar 2021, 23:40

Mislim, situacija sa Edwardsom mi je prilično bizarna, iz mnogo razloga. Prvi, kad je pobijedio Dos Anjosa, što mu je bila zadnja borba prije godinu i 9 mjeseci, nije bio prvi kontender i nije uopšte bio u tim diskusijama i to u periodu kad nije bilo uopšte jasnih #1 contendera. Dvije godine kasnije kad imaš pun q jakih contendera on se gura na #1. Colby koji je osvojio interim pojas godinu prije, i kojem su uzeli taj pojas jer se nije mogao boriti zbog povrede da bi mogli ugurati Tilla u borbu za pojas, se morao boriti još jednom da potvrdi taj status prvog kontendera. Imao si Masvidala koji je par sedmica prije toga usmrtio Askrena i tri mjeseca ranije Tilla. Dakle, imaš situaciju u kojoj svježe nakon dominantne pobjede protiv RDA nije bio u diskusijama za pojas, a skoro dvije godine kasnije poslije nula borbi iz nekog razloga on misli da se treba boriti sa Usmanom, i mnogo ljudi to isto misli.

U tom periodu, Colby je uspio izgubiti manje više izjednačenu borbu sa Usmanom, i poslije toga izdominirati Woodleya bolje nego Usman i Burns. Imaš Burnsa koji je u tom periodu pobijedio Nelsona (koji je Edwardsova druga najbolja pobjeda u UFC-u), uspavati Maiu, prekucati Woodleya, i izgubiti od Usmana u borbi u kojoj ga je zamalo nokautirao. Imaš Masvidala koji je ubio brašno u Diazu i poslije toga izgubio short notice borbu od Usmana gdje nikada nije ni imao šanse jer 7 dana prije toga nije znao da će se boriti sa njim. Imaš Thompsona koji je izdominirao Luquea i Neala. Toliko toga se desilo i et sad Edwards dođe nakon 2 godine i treba se borit za pojas, al ne daju mu jer je potcjenjen. Plus na to sve ta pobjeda protiv RDA je prilično loše ostarila jer ga je poslije toga Chiesa lagano pobijedio i otjerao nazad u laku kategoriju.

Mislim nije on kriv što se nije borio toliko dugo, ali desilo se i sad je tako kako jeste. Mada djelimično je i on kriv jer je odbio neke borbe. Nema mi nikakve logike situacija da imaš dogovorenu borbu sa Woodleyem koja propadne zbog lockdowna, pa dogovorenu borbu sa Chimaevom koja propadne zbog covida nekoliko puta, i da sa dvije otkazane borbe dobiješ borbu za pojas.

Dobit će je kad tad, ali trenutno realno nije zaslužio.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 12 mar 2021, 00:53

Brate ti su se ljudi pojavili jer jedino što znaju je 8 fight win streak ne razmišljaju oni logicno onako kako si ti napisao.

Njemu Dana nije htio dati borbu za pojas odma jer ga dugo nije bilo to prvo, a drugo nakon njihove svađe i propadanja borbi s Chimaevom garant mu je rekao ako pobjediš boriš se za pojas.

A ko zna možda i nije hahaha i dalje je tu Colby pa kad riješi Belala to je borba za napraviti.

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.