Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

ASD
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la ASD » 09 mar 2021, 20:49

TopRemove je napisao/la:
09 mar 2021, 20:23
emir79 je napisao/la:
09 mar 2021, 20:09
Vucevich je napisao/la:
08 mar 2021, 10:23

Zna čovjek :kafa:
Zna on moj qrac.
Prva liga Austrije nikad nije bila u gorem stanju, a da ne pominjem 2. ligu. Da prica o austrijskoj drugoj ligi iz perioda sredine devedesetih pa hajde (mada on pojma nema ni kako je tad bilo).
Ne postoji ekipa iz 2. Bundeslige koja bi se mogla nositi sa Sarajevom, Zeljeznicarom, Zrinjskim i Sirokim .

Pola prve Bundeslige u ovom trenutku im cine selendre 4-5 hiljada stanovnika.

Nekad je bolje presutiti, nego se glup napraviti. Klasicni Bosnjo koji sebi zeli dici cijenu ovakvim intervjuima.
Druže jesi li ti svjestan da je po UEFA-inom koeficijentu naša liga ispod luksemburške, lihtenštajnske i azerbejdžanske? To recimo ne kaže jedan naš trener nego UEFA. Stoga ja ne vidim problem s tim da je druga austrijska liga jača od naše prve.
Lihtenštajn nema liga.
Predstavnik Luksemburga je skoro igrao sa našim predstavnikom, koji je naspram Luksemburškog predstavnika izgledao kao Bayern.
Azerbejdžanska liga je nešto jača od naše. Sama činjenica da su i Šehić i Begović branili tamo, dovoljno govori.

Shogun
Kontakt:

Post Postao/la Shogun » 09 mar 2021, 20:49

emir79 je napisao/la:
09 mar 2021, 20:09
Vucevich je napisao/la:
08 mar 2021, 10:23
Abdulah Ibraković: Po meni je kvalitet fudbala u 2. ligi Austrije veći nego u našoj Premijer ligi.
Zna čovjek :kafa:
Zna on moj qrac.
Prva liga Austrije nikad nije bila u gorem stanju, a da ne pominjem 2. ligu. Da prica o austrijskoj drugoj ligi iz perioda sredine devedesetih pa hajde (mada on pojma nema ni kako je tad bilo).
Ne postoji ekipa iz 2. Bundeslige koja bi se mogla nositi sa Sarajevom, Zeljeznicarom, Zrinjskim i Sirokim .

Pola prve Bundeslige u ovom trenutku im cine selendre 4-5 hiljada stanovnika.

Nekad je bolje presutiti, nego se glup napraviti. Klasicni Bosnjo koji sebi zeli dici cijenu ovakvim intervjuima.
Stoji to da je opao kvalitet Austrijske Bundeslige, ali pogledaj prosli vjeciti derbi pa pogledaj derbi Rapid-Austria. Onda mi opet reci da je to u pet deka ili puno gore od naseg derbija. To sto ti volis svim srcem Sarajevo a ja Zeljeznicar ne mijenja cinjenice.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 09 mar 2021, 20:53

Pa sama činjenica da je Ibraković tamo trener dovoljno govori o toj ligi. :D

Šalu na stranu. Mislim da je naša liga jača od 2. lige Austrije, koja je poluprofesionalna.
Nisam nešto fan ni njihove prve lige.
Imaju tih 4-5 ekipa koje se ističu budžetima, ostalo je to u pet deka s ovim našim boljim ekipama. Iako vjerovatno imaju mogućnosti i one da kupuju skuplje igrače, igrače u boljoj formi.

TopRemove
Kontakt:

Post Postao/la TopRemove » 09 mar 2021, 21:00

ASD je napisao/la:
09 mar 2021, 20:49
Lihtenštajn nema liga.
Predstavnik Luksemburga je skoro igrao sa našim predstavnikom, koji je naspram Luksemburškog predstavnika izgledao kao Bayern.
Azerbejdžanska liga je nešto jača od naše. Sama činjenica da su i Šehić i Begović branili tamo, dovoljno govori.
Luksemburški Dudelange je već dvaput igrao grupnu fazu Evropske lige. O jačini azerbejdžanske lige ne govori što su Šehić i Begović branili tamo jer su branili u Qarabaqu koji je već sedam puta igrao grupnu fazu evropskih takmičenja, liga k'o liga je srednja žalost... a opet dosta bolja od naše.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 09 mar 2021, 21:00

Maestro je napisao/la:
09 mar 2021, 20:38
Jel to fakat Anelka igra u drugoj ligi Austrije. :urnebes:
Anel Hadzic evo tek vidio, 2. liga Austrije. A vjerujem da bi covjek mogao da bira za koji ce klub da igra u nasoj ligi.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 09 mar 2021, 21:01

Evo sad i austrijska liga ne valja :lolno:

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 09 mar 2021, 21:08

Tristan10 je napisao/la:
09 mar 2021, 20:45
Ne bih da komentarisem 2. ligu Austrije, jer stvarno se ne razumijem. Ali meni je totalno nebitno jesu li klubovi iz malih mjesta, ili velikih gradova, nego se samo treba da mjeri po organizaciji klubova, igracima, igri, i rezultatima. Ja samo mogu da dam paralelu na Dansku, posto zivim u Danskoj, i smatram da bi se vodeci klubovi iz nase lige jedva borili za opstanak u Danskoj Superligi. Evo npr Ac Horsens, zadnja ekipa na tabeli u Danskoj, a kod njih brani Matej Delac koji je za BiH standarde dobar golman, tj branio za sampiona drzave. Kerim Memija koji je po mom misljenju za BiH standarde solidan bek na kraju zavrsio na klupi u Ac Horsens. Dino Hasanovic koji je bitnija karika u Velezu nije mogao da prodje probu u Vejlu, a tad bili u 2. Danskoj ligi. I na kraju krajeva Tino Susic nije imao sta da trazi u 1. ligi Austrije, i to sve nesto govori. Ima tu isto do druge kulture pa se tesko navici ili zadrzati formu u kontinuitetu, ali isto do samog kvaliteta igraca. Kako se ovi tamnoputi mogu navici a nasi ne mogu.
Onaj Faris Zubanović što je bio na tribini u drugoj diviziji Danske, zatim na tribini u drugoj diviziji Turske, je novo "pojačanje" Veleža. :zviz:

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 09 mar 2021, 21:14

Pojacanje, koji je tu zbog idiotskog pravila o u21 koji mora sjediti na klupi. Kao neko ko je bio najbolji strijelac nase juniorske lige, a ispunjava to pravilo, doveden je.

Znaci, sami sebi nazadujemo ligu idiotskim pravilima o broju stranaca i u21 pravilu po kojem recimo svake godine moras "refreshovati" roster jer ti talentovan igrac od 22 godine ne spada u to pravilo, pa moras ili dovoditi igrace kao Zuban mladji ili klupirati neko dijete iz lose generacije juniora i imati igraca manje na klupi na raspolaganju.

Da nije tog pravila, o u21 domacem igracu, ne bi se vjerovatno dovodio Zubanovic.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 09 mar 2021, 21:15

Vucevich je napisao/la:
09 mar 2021, 21:08
Tristan10 je napisao/la:
09 mar 2021, 20:45
Ne bih da komentarisem 2. ligu Austrije, jer stvarno se ne razumijem. Ali meni je totalno nebitno jesu li klubovi iz malih mjesta, ili velikih gradova, nego se samo treba da mjeri po organizaciji klubova, igracima, igri, i rezultatima. Ja samo mogu da dam paralelu na Dansku, posto zivim u Danskoj, i smatram da bi se vodeci klubovi iz nase lige jedva borili za opstanak u Danskoj Superligi. Evo npr Ac Horsens, zadnja ekipa na tabeli u Danskoj, a kod njih brani Matej Delac koji je za BiH standarde dobar golman, tj branio za sampiona drzave. Kerim Memija koji je po mom misljenju za BiH standarde solidan bek na kraju zavrsio na klupi u Ac Horsens. Dino Hasanovic koji je bitnija karika u Velezu nije mogao da prodje probu u Vejlu, a tad bili u 2. Danskoj ligi. I na kraju krajeva Tino Susic nije imao sta da trazi u 1. ligi Austrije, i to sve nesto govori. Ima tu isto do druge kulture pa se tesko navici ili zadrzati formu u kontinuitetu, ali isto do samog kvaliteta igraca. Kako se ovi tamnoputi mogu navici a nasi ne mogu.
Onaj Faris Zubanović što je bio na tribini u drugoj diviziji Danske, zatim na tribini u drugoj diviziji Turske, je novo "pojačanje" Veleža. :zviz:
Faris Zubanovic je bio u Fremad Amager i nije mogao da izbori mjesto (2. Danska liga). Dobio priliku u vise navrata, nije pokazao kvalitet i jedva cekali da ga se rijese. Bas sam pratio, nego nisam htio da ga spomenem, jer nije etabliran igrac. Ovi gore iznad su ipak etablirani igraci i govori nesto o nivou.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 09 mar 2021, 22:46

Tristan10 je napisao/la:
09 mar 2021, 21:00
Maestro je napisao/la:
Anel Hadzic evo tek vidio, 2. liga Austrije. A vjerujem da bi covjek mogao da bira za koji ce klub da igra u nasoj ligi.
Pa ne možeš tako rezonovati stvari. Eto Anel je zavrsio u 2. Bundesligi koji nikad nije bio u PL, a Srđan Grahovac igra standardno u Beckom Rapidu koji nosi i kapitensku traku.

Ovdje pisu ljudi koji ne poznaju austrijsku ligu. Ljudi koji ne znaju kakva je bila sredinom devedesetih, misle da je ova danasnja kao dobra.

Danasnja austrijska liga je odron, da ne spominjem 2. ligu. Nekada su u Austrijskoj ligi igrali njemacki reprezentativci kao Lehman, Jancker... danas je to nemoguca mislija.
Austria Salzburg (danas RedBull) pokojnog Otto Barica bi rasula na proste faktore danasnju generaciju Mateschitzovog RedBulla, da ne govorim o Osimovom Sturmu, ili tadasnjim Rapidom sa Konselom, Stögerom, Janckerom...
Ili Austriom Memphis, GAK...

Van svake pameti je porediti njihovu 2. ligu sa nasom PL. Niđe veze. Ibrak trazi paznju, nista vise.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 09 mar 2021, 23:02

Ima puno toga i do drugog stila igre.
Tino recimo ne bi mogao proći u Austriji jer nedovoljno radi. Vjerovatno bi završio na klupi u svakoj ekipi. Ali isto tako bi u skoro i svakoj ekipi bio sigurno individualno najjači igrač na lopti. U 10 od 12 siguran sam.
Čak i za naše lige je nedovoljno spreman, ali eto kod nas to majstorstvo može proći, tamo ne bi prošlo.
Što se tiče Hadžića. On je u Austriji bliže kući i moguće da ima bolju platu tamo. To je razlog zašto igra tamo. Vjerovatno da se vodi sportskim ambicijama bi sigurno izabrao Sarajevo ili neku ekipu iz vrha tabele naše lige prije Wackera.

Znam igrače koji mogu igrati u ligama petice ali su birali da igraju u drugoj kineskoj ligi prije par sezona.
Onaj Cleo što je bio u Partizanu je igrao 2. kinesku ligu. To je zato što je para bolja.
U Partizanu je morao više raditi za manju paru.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 09 mar 2021, 23:05, ukupno mijenjano 3 puta.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 09 mar 2021, 23:02

emir79 je napisao/la:
09 mar 2021, 22:46
Tristan10 je napisao/la:
09 mar 2021, 21:00
Maestro je napisao/la:
Pa ne možeš tako rezonovati stvari. Eto Anel je zavrsio u 2. Bundesligi koji nikad nije bio u PL, a Srđan Grahovac igra standardno u Beckom Rapidu koji nosi i kapitensku traku.

Ovdje pisu ljudi koji ne poznaju austrijsku ligu. Ljudi koji ne znaju kakva je bila sredinom devedesetih, misle da je ova danasnja kao dobra.

Danasnja austrijska liga je odron, da ne spominjem 2. ligu. Nekada su u Austrijskoj ligi igrali njemacki reprezentativci kao Lehman, Jancker... danas je to nemoguca mislija.
Austria Salzburg (danas RedBull) pokojnog Otto Barica bi rasula na proste faktore danasnju generaciju Mateschitzovog RedBulla, da ne govorim o Osimovom Sturmu, ili tadasnjim Rapidom sa Konselom, Stögerom, Janckerom...
Ili Austriom Memphis, GAK...

Van svake pameti je porediti njihovu 2. ligu sa nasom PL. Niđe veze. Ibrak trazi paznju, nista vise.
Ako citas dobro, jedino sto sam napisao jeste da bi Anel Hadzic mogao da bira za koji ce klub da igra u BiHPL. Pa samo je Sarajevo htjelo njega da dovede. Isto je cinjenica da se Tino Susic nije pokazao u Austriji.

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 09 mar 2021, 23:09

Lovrica bismo ipak mogli klepiti, nakon danasnjih izjava sam optimističan. Sa njim i gigovicem bi ekipa već počela da liči na nešto

gazi-anel-dennis-seo
krunic-pjanic-gigovic/gojak
visca-dzeko/demirovic-lovric

:bih:

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 09 mar 2021, 23:22

ASD je napisao/la:
09 mar 2021, 23:02
Tino recimo ne bi mogao proći u Austriji jer nedovoljno radi. Vjerovatno bi završio na klupi u svakoj ekipi. Ali isto tako bi u skoro i svakoj ekipi bio sigurno individualno najjači igrač na lopti. U 10 od 12 siguran sam.
Čak i za naše lige je nedovoljno spreman, ali eto kod nas to majstorstvo može proći, tamo ne bi prošlo.
Što se tiče Hadžića. On je u Austriji bliže kući i moguće da ima bolju platu tamo. To je razlog zašto igra tamo. Vjerovatno da se vodi sportskim ambicijama bi sigurno izabrao Sarajevo ili neku ekipu iz vrha tabele naše lige prije Wackera.

Znam igrače koji mogu igrati u ligama petice ali su birali da igraju u drugoj kineskoj ligi prije par sezona.
Onaj Cleo što je bio u Partizanu je igrao 2. kinesku ligu. To je zato što je para bolja.
Kod nas se igra staromodan fudbal. U ostalim zemljama se igra fudbal baziran na sistemu, i fizickoj spremi. Evo npr Adi Mehremic se u nasoj ligi nije mogao da sastavi sa loptom, a covjek standardan u Ukrajini, Portugalu i Poljskoj. Njega niko ne gura, nego ima neke kvalitete koje se tamo traze, a kod nas ne. Prije 10 dana sam gledao Vejle - Ac Horsens, to ti je kao borba za opstanak u Danskoj ligi. Prije svega sam gledao radi igraca Muamera Brajanca, koji je naseg porijekla a ima 20 god. Kad analiziram dojam te utakmice, onda je meni cijelokupno izgledala kao kvalitetnija utakmica nego top utakmica u nasoj ligi. Mozda neki nasi igraci imaju bolju tehnicki, ali ovi kompenziraju drugim stvarima.
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 09 mar 2021, 23:29, ukupno mijenjano 1 put.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 09 mar 2021, 23:28

Pa poprilično se slažem. Uglavnom se kod nas previše svodi na fudbal u statici. Koliko je ko jak na lopti prije svega. Fali nam boljeg kretanja bez lopte, kontri, igre u tranziciji.
Ali to ne znači da nema igrača koji nisu brzi i fzički spremni u našoj ligi. Isto ne znači da nema igrača koji se znaju ujkopiti u dinamičniji stil igre.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 09 mar 2021, 23:59

Tristan10 je napisao/la:
09 mar 2021, 23:22
ASD je napisao/la:

Kod nas se igra staromodan fudbal. U ostalim zemljama se igra fudbal baziran na sistemu, i fizickoj spremi. Evo npr Adi Mehremic se u nasoj ligi nije mogao da sastavi sa loptom, a covjek standardan u Ukrajini, Portugalu i Poljskoj. Njega niko ne gura, nego ima neke kvalitete koje se tamo traze, a kod nas ne. Prije 10 dana sam gledao Vejle - Ac Horsens, to ti je kao borba za opstanak u Danskoj ligi. Prije svega sam gledao radi igraca Muamera Brajanca, koji je naseg porijekla a ima 20 god. Kad analiziram dojam te utakmice, onda je meni cijelokupno izgledala kao kvalitetnija utakmica nego top utakmica u nasoj ligi. Mozda neki nasi igraci imaju bolju tehnicki, ali ovi kompenziraju drugim stvarima.
Tino je bio standardan u holandskoj ligi, je li i ona staromodna?
Opet ti kazem, rezonujes pogresno.
Tinu su unistile povrede, a to je razlog zasto nije igrao u Austriji. Jednostavno tako mu je kroz cijelu karijeru.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 10 mar 2021, 00:09

emir79 je napisao/la:
09 mar 2021, 23:59
Tristan10 je napisao/la:
09 mar 2021, 23:22
ASD je napisao/la:

Tino je bio standardan u holandskoj ligi, je li i ona staromodna?
Opet ti kazem, rezonujes pogresno.
Tinu su unistile povrede, a to je razlog zasto nije igrao u Austriji. Jednostavno tako mu je kroz cijelu karijeru.
Ok.

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 10 mar 2021, 02:01

baš pratim Nikolu Vasilja i momak stvari dobro brani i u dobroj je formi, u zadnje 7 utakmice primio je samo dva gola.

ako je po novinarima tacna priča Vasilj je dobio poziv.

slika

slika

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 10 mar 2021, 19:00

Jakirović uvijek hvali Lovrića kojeg je on i afirmisao u Gorici: U 30 utakmica zabio je 17 ili 18 golova, ne znam ni ja više. Prečke i stative mu ni ne brojim i uopće me ne čudi što ga toliko klubova prati. Siguran sam da ima kvalitetu za najbolje lige, ali ima još prostora za napredak, osobito u fazi obrane. Obrana je čisto pitanje volje i tu se jako popravio. Kao, ne može se vratiti nazad, ali kad dobije loptu u noge, ide kao navijen. Ubojit je. Puca po sedam, osam puta na utakmici po golu, a ima strašan udarac. Protiv Hajduka je, od šest naših udaraca na gol, u prvom poluvremenu pet bilo njegovih.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.