JoeBleck je napisao/la: ↑12 mar 2021, 23:30
Prati li neko B tim da neki feedback baci o pojedincima i izdvoji par koji kucaju na vrata prvog tima te da odskacu kvalitetom.
Evo ti od reda
dva golmana jako perspektivna, Inaki Pena i Arnau Tenas (Carevic je meh), oba su u stilu V.Valdesa, Ter Stegena, ovaj Arnau Tenas po meni perspektivniji i ima bolju buducnost, al prije ce Pena dobiti mjesto umjesto Neta iduce sezone.
Od stopera tu se istice Arnau Comas kao jako solidan stoper, nije nego sjajan na lopti, al dobro cita igra, bori se, odlican u duelima, uvijek bio bolji od Mingueze i po meni i po svima koji prate Barcine mladje kategorije. Vjerovatno je vec trebao igrati.
Ramos Mingo je pokazivao dobre znakove, al ozljede i problemi s papirima pa se nije naigrao.
Mika Marmol je igrao duzi period kao lijevi stoper otkako je Balde postao lijevi bek B ekipe i jako je dobar, zabio par golova, jak u zraku, poprilicno brz i dobar na lopti, al defanziva nije neka jaca strana.
Balde je fizicki freak, prejak u 1v1 duelima, zreo defanzivno, konstantnost, iskustvo fale, vidi se da je onaj nebruseni dijamant sto se kaze, buduci lijevi bek prve ekipe bez dileme.
Alvaro Sanz je igrao kao desni bek jako dugo iako je veznjak i bio je medju boljim igracima B ekipe, atleta, pomalo i jak, tehnicki odlican, brz, pluca, sve ima, ako se nastavi ovako razvijati mogao bi biti igrac spreman za ekipu u la ligi, al sumnjam da ce ikad biti za top 5-6 ekipu la lige.
Sad dolazi teska kategorija
Jandro - diktator, Busquetsova prirodna zamjena, profinjeni zadnji vezni, odgovoran, strasno inteligentan i tehnicki odlican, borben je i vodja je ekipe, al nije neka luda atleta, al je fenomenalan, po meni i svima sto prate Barcu trebao je vec biti uz prvu ekipu i cesto igrati, naime i on i jos par drugih imena su duzi period bolje igrali od Ilaxa.
Nico Gonzalez - moj najdrazi veznjak iz La Masie, pravi moderni vezni igrac, jak, poprilicno visok, brz, okretan, tehnicki fenomenalan, do prije ove sezone je vise bio ofanzivan nego diktator il zadnji vezni, al ove sezone uz ozljedu Jandra je imao defanzivniju ulogu i apsolutno je odusevio, bio je uz Collada daleko najbolji igrac Barce B, nije cudo sto ga Koeman prati i sto se spominje da bi mogao dobiti sansu uskoro.
Igrac koji ima nos za gol, asistenciju, brzinu i tehniku da bude box-to-box igrac, a defanzivno i takticki toliko solidan da moze sad odmah igrati uz FDJ i da izgleda kao vrhunski igrac, nadam se da ce uskoro zaigrati jer i on i Jandro itekako imaju kvalitetu za prvu ekipu Barce.
Lucas de Vega je solidan, al nista uzbudljivo il vrijedno hvale, bas kao i Matheus, sumnjam da ce ikad ista biti od njih u boljim ekipama, al Girone, Granade i tako te ekipice bi mogle biti njihov domet.
Alex Collado - sta reci, izgledom baca na Trincao-a, stilom igre baca na njega, osim sto je brzi, okretniji, bolji suter, puno bolji playmaker, vodja ekipe, bolji tehnicki, zreliji i naime sve sto Messi radi za prvu ekipu u smislu vracanja nazad po loptu, duplih pasova i sve sto ide kroz Messija, tako sve ide kroz Collada, lik je toliko dobar u svim aspektima povezanih za tu ulogu ofanzivnog veznjaka/krila da je to strasno. Moze igrati i lijevo i desno, a i u sredini iza napadaca, moze biti iskljucivo krilo, a moze biti playmaker u stilu Messija. Fantastican igrac, ogromnog talenta i potencijala, najbolji igrac u Barci B vec drugu godinu, prosle sezone je bio bolji i od Riquija, a ove sezone je za klasu bolji od bilo kojeg drugog igraca u ligi.
Do kraja sezone ako se ispusi prvenstvo, trebao bi zaigrati, iduce da bude redovni clan prve ekipe pocevsi od predsezone kao sto je najavljeno.
Ono sto je Fekir u Betisu, to je Colladu u Barci B, siguran sam da bi se i izdvajao u prvoj ekipu kao fantastican igrac.
Konrad - ja sam vjerovatno manji ljubitelj Konrada nego vecina drugih navijaca, momak je brz, cvrst, prodoran, oba krila moze igrati, al cesto se pitam gdje zaluta u utakmica, zasto nije efikasniji kao dribler il finisher, po meni je prosjecan, mislim da je Deulofeu koji se ovdje pljuvao bolji za klasu od njega, pa eto procjenite sta mislim o njemu.
Ostali nisu bitni toliko u Barci B.
U Juvenil A ekipi valja istaci par imena:
Diego Almeida desni stoper, 17god, vec sada vrhunski defanzivac, vrhunski na lopti, dobar u zraku, atleta i vodja, vjerovatno bi ga iduce sezone mogli gledati u Barci B, ogroman potencijal i po talentu bi rekao dorastao prvoj ekipi Barce.
Txus Alba, ofanzivni veznjak, odlican atleta, tehnick odlican, velemajstor prekida, duga dodavanja, sutevi, ubacaji, korneri, slobodnjaci, apsolutno sve to ima, rekao bi Wesley Sneijder usporedba, ogroman talenat i potencijal.
Gavi - po mnogima najtalentiraniji veznjak u La Masiji u svim kategorijama, jedan od onih koji prije samog primanja zna sta uraditi, pri primanju izbaci igrace, napada slobodan prostor, tehnicki apsolutno fenomenalan, elegantan, odgovoran, treba reci da mu je samo 16 i da igra sa starijim igracima i da je medju najboljim u ekipi.
Angel Alarcon - doveden prosle godine iz Espanyola, lijevo krilo, prvi strijelac i najbolji igrac ove ekipe, Koeman ga je vec pikirao i navodno ide na predsezonu s prvom ekipom. Kako ga opisati, BRZ, jak, ne prestaje trcati, direktniji ne moze biti, uvijek ide u driblinge, prodore, odlican suter, super razigrava, lucidan, nepredvidljiv, stvano fantasticno lijevo krilo koje ima OGROMAN potencijal i izgleda da bi mogao napraviti skok kao i Ansu, u potpunosti preskociti B ekipu.
Jarome Jardi je desno krilo, takodjer jako dobar igrac, 2. strijelac i asistent ekipe, prodoran, brz, tehnicki i takticki dobar, nije na nivou Angela, al sa 18god bi mogao iduce sezone preuzeti Colladovu poziciju u B ekipi.
Igrac koji ima najvise hypea je ujedno i igrac koji je razocarao ove sezone, Illias Akhomach, Kluivert i mnogi drgi su ga prozvali novim Messijem, lijeva noga, desno krilo, nekako nizak, jak, brz, kreativan, tehnicki odlican. Ja ne bi rekao da je novi Messi, rekao bi da je po stilu igre blizi Dybali nego njemu jer ne ide na te duge slalome kao Leo il Angel, al potencijal je tu, samo jos nije pokazao ni 50% toga sto bljesne tu i tamo, sto je pokazivao u mladjim kategorijama i sto se ocekuje od njega.
Ukratko, znaci po meni, Pena, Collado, Nico, Jandro i Angel Alarcon bi iduce sezone mogli biti u prvoj ekipi, osim Angela mislim da su ovi ostali spremni, za njega je tesko reci jer mu je tek 16, bas kao i Balde koji jos nije mogao puno igrati u B ekipi, al vjerujem da ce se racunati na njega.
La Masia stvarno ima prejak omladinski pogon i kroz sve kategorije se vidi brutalnih potencijala, Collado i Nico su vjerovatno prva 2 sto ce dobiti prilike, ostali ce usljediti, al u ove 2 kategorije nemamo klasicnog napadaca, ostale pozicije su solidno pokrivene ako se racuna da je Diego Almeida za 2god spreman za prvu ekipu ako ovim tempom nastavi da se razvija i igra, al s mladim igracima se nikad ne zna.