Firpa izbaciti sa tog spiska, a pridodati Dembelea i Lengleta.Donnie Darko je napisao/la: ↑13 mar 2021, 12:25Coutinho, Griezmann, Braithwaite, Umtiti, Pjanic, Neto, Junior and Matheus are on their way out.
— Sport
FC Barcelona
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
- Donnie Darko
- Kontakt:
Naravno da su želje, ali eto pokazuje koji su planovi uprave ako ništa. Naravno da neće uspjeti sve prodati.Evander je napisao/la: ↑13 mar 2021, 12:33Samo puste zelje. Ne postoje levati koji ce kupiti ove propalitete, a imaju prevelike plate da bi ih se sami odrekli.Donnie Darko je napisao/la: ↑13 mar 2021, 12:25Coutinho, Griezmann, Braithwaite, Umtiti, Pjanic, Neto, Junior and Matheus are on their way out.
— Sport
Ko ce Umtitiu dati 12 miliona godisnje?
Ko Kutunja da kupi?
Ko ce Pjanicu dati platu, kakvu ima u Barceloni?
Jedino Grizmana ne bi bio problem prodati. United recimo, bez problema bi za njega dao 80 miliona i njemu dobru platu.
Svi ostali pobrojani, realno su skart, sa ogromnim primanjima.
Nema Pjanić pretjerano veliku platu. Mislim da će njega bit najmanji problem prodat, pogotovo jer on sigurno želi ići.
Grizmana će poslije Umtitija bit najteže prodat, jer ima nenormalno veliku platu. Grizman i Umtiti su uz Balea dva najteža ugovora za prodati u svijetu fudbala danas. Grizman da daje 40 golova i da ima 20 asista po sezoni bilo bi teško naći nekoga ko će izjednačiti platu koju ima.
- NisamInSajder
- Kontakt:
cim vidim Albu odmah nije dobro
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
- NisamInSajder
- Kontakt:
Najlakse ce biti prodati Firpa i Pjanica. Za Firpa je bilo vec zainteresovanih West Ham, Milan, Napoli, tako da nekih 20tak miliona za njega se moze ocekivati.Donnie Darko je napisao/la: ↑13 mar 2021, 12:25Coutinho, Griezmann, Braithwaite, Umtiti, Pjanic, Neto, Junior and Matheus are on their way out.
— Sport
Pjanic, mislim da se on nece toliko gurati sa prodajom, a ako bude isao ili ce ici u neki od engleskih premijerligasa ili PSG, ne vidim neku drugu opciju sa kojom bi bili + svi zadovoljni (Barcelona i on), takodjer ne mozes ni reci kolika je cijena po kojoj ce otici, do 30tak miliona nesto vjerovatno, ali kad vidis koliko drugi igraci imaju cijenu, mogao bi i Pjanic iskociti za par miliona vise. Izaslo je u medijima da ce Laporta ganjat Thiaga, eto jos jedne mogucnosti Pjanic - Thiago suhi trejd.
Braithwaite, on ce otici za neku mizeriju, ne treba ocekivat nesto puno oko 5 miliona, ali vjerujem da bi i on lako mogao biti prodan.
Neto, takodjer bilo je ponuda i na zimskom roku da ide, Arsenal ukoliko se dobro sjecam. Oko 10 miliona € se moze ocekivati za njega.
Matheus, za njega sigurno neces dobiti ulozeno, iako je i cijena uloga bila mizerija.. Mozda cak bude i neka posudba prvo, pa kasniji otkup, on je definitvno Keirrison II.
Eh, sad dolazimo do onih teskasa. Coutinho, imas raznih opcija, a mislim da ce biti najlakse utrpati ga Arsenalu, njima treba i oni traze igraca kao sto je Coutinho, trenutno su tu poziciju zakrpili sa Odegaardom, a on zavrsava posudbu na ljeto i male su mogucnosti da ostane u Arsenalu. Sto se tice cijene, zaista ne znas sta se moze dobiti, mozes dobiti 10 miliona, a mozes i 50tak izvuci.
Griezmann, uh... On ce otici sigurno za neke pare, nekih 50 miliona €, ispod sigurno nece. Klub koji bi ga mogao dovesti, za sad United dolazi kao neki prvi pik, ali kako se sad krenulo sa pricom povratka Ronalda u United (cijena transfera oko 29 miliona €), dosta toga ce zavisiti i od Ronalda, da li ce izabrati PSG ili United ili Ameriku. Uglavnom, Ronaldovim odlaskom otvara se mogucnost i Juventusa, ali ovdje bi bila problem njegova plata.
I na kraju Umtiti, on je mogao otici jos ove zime, ali na posudbu, sto mislim da ce biti i recept na ljeto, posudba negdje, zaista nikakve pare ne ocekujem od njega. Sam njegov odlazak je dobar transfer, da je Bartomeu kao predsjednik, sad bih potpisao da bi Umtitija nekome poklonio kao i Suareza, ali mozda Laporta i uspije izvuci koji eura.
Jasni klubovi koji zele dovesti ove igrace, znat ce se tek na kraju sezone, tako da sad su sve neke prognoze. Iz ovih 8 igraca mogao bi izvuci nekih 90tak ili 100 miliona € + usteda na njihovim platama, koji iznose cca 90 miliona € na godisnjem nivou.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
- Donnie Darko
- Kontakt:
Griezmann je dosta više plaćen i od Ronalda. Ne vidim ko će uzeti njegovih 40+ miliona godišnje ili koliko već prima.
Ja stvarno ne zelim da budem hejter i nemam nikakve lose namjere prema nikome ovdje, ali ne mogu da vjerujem u kakvom svijetu mozes zivjeti da u 2021 godini gdje Barcelona pa zamalo pred bankrotom nakon sto su za par godina spiskali pola milijarde eura + ogromne plate, da uopste razmisljas o Haalandu a kamoli da se stavlja u neke formacije i slicno. Ljudi dragi pa uozbiljite se pobogu.. Gdje su pare?!
Manite se Sporta, EMD i slicni novina sa bombasticnim naslovima.. Njihov posao je da prodaju novinu i da osiguraju sto vise klikova. Ne znam, sam sam radio na jednom velikom listu i pisao te iste naslove i zato mi pomalo smeta kada vidim da ljudi stvarno pocinju da vjeruju u ove price.. U ostalom jel vi mislite da ce i Alaba doci da igra za platu levela Pedrija. Opet kazem gdje su pare?
Oh btw, jel zaboravljate Messija. Sta ako ostane. Novi ugovor, novi XXXXX miliona.. Valja njega namiriti.
Ovog ljeta ocekujem, sto se moze i predpostaviti, samo realne free agente. Eric Garcia je maltene novi igrac, samo se ceka vrijeme. Onda sigurno ce jedan od Augera ili Depaya doci, mozda obadvojica (ali u tom slucaju moraju danac i griez biti bivsi). Ako ostane ubleha holandska na klupi, realno je ocekivati i Wijnalduma iskreno. Tako da u sustini to ce biti to..
Manite se Sporta, EMD i slicni novina sa bombasticnim naslovima.. Njihov posao je da prodaju novinu i da osiguraju sto vise klikova. Ne znam, sam sam radio na jednom velikom listu i pisao te iste naslove i zato mi pomalo smeta kada vidim da ljudi stvarno pocinju da vjeruju u ove price.. U ostalom jel vi mislite da ce i Alaba doci da igra za platu levela Pedrija. Opet kazem gdje su pare?
Oh btw, jel zaboravljate Messija. Sta ako ostane. Novi ugovor, novi XXXXX miliona.. Valja njega namiriti.
Ovog ljeta ocekujem, sto se moze i predpostaviti, samo realne free agente. Eric Garcia je maltene novi igrac, samo se ceka vrijeme. Onda sigurno ce jedan od Augera ili Depaya doci, mozda obadvojica (ali u tom slucaju moraju danac i griez biti bivsi). Ako ostane ubleha holandska na klupi, realno je ocekivati i Wijnalduma iskreno. Tako da u sustini to ce biti to..
@igrajlopte 🐦
'Da li bi se moglo potrefiti da Getafe il Elče iznenade, abd, oba...
:samonaglasrazmišljam
:samonaglasrazmišljam
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
Sta se vi toliko brinete o parama FC Barcelone? Pa ovaj klub kao i Real M. su godinama i godinama u dugovima bili, a na sportskom planu imali uspijehe kao i najskuplje igrace, ne znam kakvo je sad stanje u drugim klubovima a ni u Barci(jedino sta ovdje procitam), ali to ce se opet prolongirat sa nekim novim kreditima i slicno, tako da taj veliki dug sto se spominje sigurno ce utjecati na poslovanje, ali isto tako vijerujem da ce Barca i dalje funkcionisati i uzimati skupe igrace. Spanija nije Njemacka, zakon dopusta takva poslovanja, tako da..
⚽FK Garaže⚽
- Donnie Darko
- Kontakt:
Naravno da će utjecat na poslovanje. Ni Desta još nisu platili, ne znam ni jel Setien još isplaćen.FCB1986 je napisao/la: ↑13 mar 2021, 14:33Sta se vi toliko brinete o parama FC Barcelone? Pa ovaj klub kao i Real M. su godinama i godinama u dugovima bili, a na sportskom planu imali uspijehe kao i najskuplje igrace, ne znam kakvo je sad stanje u drugim klubovima a ni u Barci(jedino sta ovdje procitam), ali to ce se opet prolongirat sa nekim novim kreditima i slicno, tako da taj veliki dug sto se spominje sigurno ce utjecati na poslovanje, ali isto tako vijerujem da ce Barca i dalje funkcionisati i uzimati skupe igrace. Spanija nije Njemacka, zakon dopusta takva poslovanja, tako da..
Postoji razlog zašto su svi igrači sa kojima se povezuju igrači kojima ističe ugovor na ljeto (Depay, Alaba, Aguero, Wijnaldum, Garcia). Jedini koji se spominje za kupovinu je Haaland a to je moguće samo ako prodaju Griezmanna, Coutinha i još pun q sitnijih ovih igrača.
Sumnjam da je dug koji Barcelona sad ima ikad zapamćen u historiji fudbala, jer govorimo o ciframa većim od milijarde. Platna lista sigurno nikad veća nije postojala i sumnjam da će ikad i postojat više.
Barcelona ima problem sa prevelikim platama igracima i bezveze bacenih 500 miliona za bezveze igrace. Prihodi su i dalje rekordni. Ako se sad oslobode veceg dijela plata i Messiu bar prepolove primanja, za 3 godine vise niko nece ni pominjati krizu. Barcelona generira godisnje haman milijardu eura!!! Nema banke koja bi ih i sad odbila za bilo kakvu pozajmicu.
- NisamInSajder
- Kontakt:
Eh evo ga, kao sto sam danas napisao, Griezmann je na radaru Barcelona.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
bitno da cigan nyom dobije crveni karton protiv atl. madrida, a protiv barce je cinio sta je htio i nije dobio crveni karton
kakav sivonja, umalo da covjeku otkine nogu
kakav sivonja, umalo da covjeku otkine nogu
- FCBLAUGRANA1987
- Kontakt:
Samo se nadam da neće sad biti raspad sistema kako dolazimo u situaciju da titula nije nemoguća i kako pritisak bude rastao.
Zamisli situacije da Ronald na kraju zavrsi sezonu sa duplom krunom 
Mislim da bi si @let3 pucao u nogu
Da ne bude da sam sad pametan, i ja sam ga do prije 15 dana tijerao u tri pm
Mislim da bi si @let3 pucao u nogu
Da ne bude da sam sad pametan, i ja sam ga do prije 15 dana tijerao u tri pm
⚽FK Garaže⚽
- FCBLAUGRANA1987
- Kontakt:
Sada je veci pritisak nas Atleticom a Barceloni samopuzdanje treba da je jako,
Atletico je bjezao 12 bodova u jednom trenutku a sada moze biti samo 4 jos igrat cemo kod kuce protiv Atletica,
PSG smo nadigrali prije 2 dana...
Definitivno pritisak rase ali nad Atleticom
Atletiko je luzerska ekipa koja je uz veliku dozu sreće prva
Brko iz druge galaksije!
- jasonstatham
- Kontakt:
Zaboravljaš da je riječ o jednom od najvećih svjetskih nogometnih klubova, ako ne i najvećem. Koji ima najvećeg igrača u istoriji sporta. Znaš li koji je to magnet? Znaš li koje se tu cifre vrte?ReX je napisao/la: ↑13 mar 2021, 14:22Ja stvarno ne zelim da budem hejter i nemam nikakve lose namjere prema nikome ovdje, ali ne mogu da vjerujem u kakvom svijetu mozes zivjeti da u 2021 godini gdje Barcelona pa zamalo pred bankrotom nakon sto su za par godina spiskali pola milijarde eura + ogromne plate, da uopste razmisljas o Haalandu a kamoli da se stavlja u neke formacije i slicno. Ljudi dragi pa uozbiljite se pobogu.. Gdje su pare?!
Haaland? Njega će Laporta dovesti, a račun plaća Nike. 75 mil. Dečko igra u Puma dresu, a svoje kopačke maskira trakom kako se logo ne bi vidio. Vjerojatno postoji razlog. A ovog ljeta kad se kockice poklope...
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Haaland ovog ljeta ne ide ispod 120-130 miliona.jasonstatham je napisao/la: ↑13 mar 2021, 23:59Zaboravljaš da je riječ o jednom od najvećih svjetskih nogometnih klubova, ako ne i najvećem. Koji ima najvećeg igrača u istoriji sporta. Znaš li koji je to magnet? Znaš li koje se tu cifre vrte?ReX je napisao/la: ↑13 mar 2021, 14:22Ja stvarno ne zelim da budem hejter i nemam nikakve lose namjere prema nikome ovdje, ali ne mogu da vjerujem u kakvom svijetu mozes zivjeti da u 2021 godini gdje Barcelona pa zamalo pred bankrotom nakon sto su za par godina spiskali pola milijarde eura + ogromne plate, da uopste razmisljas o Haalandu a kamoli da se stavlja u neke formacije i slicno. Ljudi dragi pa uozbiljite se pobogu.. Gdje su pare?!
Haaland? Njega će Laporta dovesti, a račun plaća Nike. 75 mil. Dečko igra u Puma dresu, a svoje kopačke maskira trakom kako se logo ne bi vidio. Vjerojatno postoji razlog. A ovog ljeta kad se kockice poklope...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.