FK Mladost DK

Wolffire
Kontakt:

Re: FK Mladost DK

Post Postao/la Wolffire » 28 feb 2021, 19:16

:clap: Pregledao prvo poluvrijeme. Od muke zaklopio laptop i otišao. Gotovo tri mjeseca čekaš utakmicu i onds te dočeka ovo. Nema je...nog smislenog pasa.
Bukvic strucnjak da napravi šansu protivničkim ekipama. Par očajnih ispucavanja u prvom poluvremenu.
Odbjegli van Dijk očajan. Samo mi prodje situacija kroz glavu ide visoka lopta čuješ kako igrači govore sam, a on glavom pravo u noge napadaču Širokog. Kao da se odbrana nije mi u putu srela.
Halid ili kako se vec zove. Vjerovao sam da niko ne može pružiti goru partiju na beku od Delica ali ovaj me je momak razuvjerio. Ako nije bilo 7 pogrešnih dodavanja i od toga bar dvije kontre evo glave. Najjače od svega vodi lopti došao do našeg igrača više nema gdje i onda kad pomisliš da će u dva metra odigrati pas on samo gurnu loptu igračima širokog.
Hadzic je isto morao puno bolje kod one poklon lopte.
Sve u svemu ekipa kao da si je tek sastavio i objasnio sta je fudbal.
Dedica neću više ni da komentarišem.
Jedino pozitivno je dobar teren.

Civa
Kontakt:

Post Postao/la Civa » 28 feb 2021, 19:29

brig je napisao/la:
28 feb 2021, 19:02
Civa je napisao/la:
28 feb 2021, 17:07
Brig prika. Ono kad se tako kaže realno trebalo bit 0:3 to i jest maksimalni rezultat, jer ste i vi imali samo te dvije prilike koje ste propustili. Sad da ste nešto previše odigrali, toliko izdominirali, vala i nije u toliko značajnoj mjeri bilo.

A što se tiče suđenja, previše sjeckanja igre, igrači padaju kao balerine. I igrač i kad napravi takva dva prekršaja, nakon trećeg ide žuti. Penal je sigurno bio, ne možeš u 93oć minuti sa leđa igrača sa obje ruke uhvatiti, koji ti je već pobjegao, tj imao bolju poziciju od tebe. Logično da će svako takvu priliku dočekat i iskoristit. Sada da li bi bilo svirano Mladosti u Širokom teško vala, ali penal je bio.
Nismo imali 2 nego 4 zicera i jedan onaj sut koji je Bukvić nekako obranio. A odigrali smo puno bolje. Drzali kontrolu totalnu. Pa mislim da Mladost nema udarac u okvir gola uopce.

1. Zicer kad je Bukvić glavom pogrijesio ali nas napadac prebacio prazan gol
2. Volej Vukoje od blok Bukvić nekako spašava
4. Jurilj 1 na 1
5. Ikić 1 na 1
6. Majić isto u ekstra prilici al oklijeva i ne uspjeva šutnut a i onaj stoper ga odguruje rukom

Sva statistika na ruku Širokog išla
Hahaha, jak si braco svaka ti čast. Pa ta prva situacija je rezultat amaterske greške golmana, to što je vaš napadač mašio nije plod neke uigrane akcije, presinga ili ne znam ti čega. Hajd 2 3 4 su prilike okej. Ali i ovo šesto igrač padne nakon poklonjene lopte, vaš igrač padne, i tebi to prilika. :rol: :rol: :rol:

Bolji ste bili, ali nemoj pretjerivati. Po tvom ispade igrao Monako protiv Mladosti i imo 23 šuta u okvir gola, a golman sve branio. :rol: :tokralju:
Tako blizu, a tako daleko.

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 28 feb 2021, 21:56

Sve uslove imate, pripreme po Hercegovini pa onda "mjesec" u Turskoj. U Doboj također, vrhunski uslovi. Sasvim solidan pomoćni s prirodnom travom i glavni u TOP 5 u državi.

Da vidite u kakvim se uslovima pripremaju "zeleno-crni". Mini teren s umjetnom travom koja je u očajnom stanju. Pa bolje je na betonu trenirati već ondje. S autima putuju na pripremne utakmice, plate jadne, ali opet se vidi nekakva volja, želja, pogotovo na domaćim utakmicama. To danas nisam vidio kod igrača Mladosti.

Mislim da bi trebali malo više ulagati u vlastiti Omladinski pogon, kvalitetne stručnjake dovesti da rade s djecom. To je jedini put koji daje garanciju dugoročnog uspjeha.

Za ovih šest godina koliko ste u Premijer ligi, niste stvorili nijednog ozbiljnog igrača. Znači, nešto ne valja!

Begića i Hrustanovića ne računam, oni su dobar dio i Rudarove škole prošli.
#samoRudar #zauvijek

FKMLADOSTDK
Kontakt:

Post Postao/la FKMLADOSTDK » 28 feb 2021, 22:27

Ma ovo danas što su prikazali je, najblaže rečeno, razočaravajuće. Bilo koji trener Kantonalne lige bi naučio ekipu da izvedu makar jedan udarac na protivnički go u 90 min. Šta li ih ovaj uči i šta li uigravaju, stvarno je nejasno. I još govori da će tražiti bodove protiv Radnika i Olimpika. Radnik i Olimpik za razliku od tvoje ekipe, trude se, trče, stvaraju šanse, šutaju, igraju fudbal Miljanoviću.
Mladost prezire posljedice, i u tome je njezina snaga.
Hajmo-Hajde-Svi-u-Napad.

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 02 mar 2021, 12:26

Jel vam se vraca Alic ovo kolo?
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

Civa
Kontakt:

Post Postao/la Civa » 02 mar 2021, 14:10

hordasDoboj je napisao/la:
02 mar 2021, 12:26
Jel vam se vraca Alic ovo kolo?
Da, prošlu je pauzirao zbog kartona.

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 02 mar 2021, 17:05

slika

Evo, najbolje rješenje i za MGM Farm Arenu!

Šta ima za reflektore? :nedam:
#samoRudar #zauvijek

Civa
Kontakt:

Post Postao/la Civa » 07 mar 2021, 15:30

Danas jako bitna utakmica. Potreban je bolji pristup utakmici i ganjati bod. Kako bi se sigurnije dočekala Krupa u narednom meču. :salut:

FKMLADOSTDK
Kontakt:

Post Postao/la FKMLADOSTDK » 07 mar 2021, 19:02

Igra FUJ.
Mladost prezire posljedice, i u tome je njezina snaga.
Hajmo-Hajde-Svi-u-Napad.

Civa
Kontakt:

Post Postao/la Civa » 07 mar 2021, 19:36

Ono kad ti je babo trener kluba, pa te ubaci da igraš, a ustvari si nivo kantonalne lige :clap: .

Opet igra ****, realno mrsko mi je pisati individualno lično viđenje svakog od igrača, ali treba biti sad pametan, da li još večeras ovog poslat u Skandivaniju, ili mu dati šansu protiv Krupe, mada ako kiksaju protiv Krupe, tada bi bila jako nezgodna situacija za sve ljubitelje FK Mladosti.

Elvedin Beganović zadovoljno trlja ruka :njanjanja:

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 07 mar 2021, 21:14

Čuo sam da je Radović preuzeo juniore kluba. Vjerovatno zbog toga što se nada da će Miljanović brzo dobiti nogu pa da on uleti umjesto njega.
#samoRudar #zauvijek

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 07 mar 2021, 22:12

Prvo poluvrijeme sam gledao, što se ekipe tiče, Vazda najgori na terenu (isto Žulj protiv Širokog), Sadiku poslije njega, onaj mali Miljanović se trudio, onako eto, nije bio najgori, zamjerka mu je jedino igra glavom.

Nedim Hadžić, druže ne živi se od stare slave! Neprepoznatljiv je ove dvije utakmice. Protiv Krupe bi ga ostavio na klupi, Vladića u prvu! Dejanović je isto loš bio.

Dedić za nijansu bolji nego protiv Širokog.
#samoRudar #zauvijek

amar009
Kontakt:

Post Postao/la amar009 » 08 mar 2021, 09:28

Jucer igra katastrofa...drugo poluvrijeme malo bolje ali kada gubis 2-0 tesko se vratiti...Ja bih ovom treneru vec danas dao otkaz jer Krupa se mora dobiti a on sa svojom postavkom i igracima koji moraju igrati tesko moze sta uraditi. U subotu mozda najbitnija utakmica i sa pobjedom lakse bi usli u treci dio prvenstva.Vazda,Sadku,ovaj mali trenerov,nemaju mjesta u prvoj ekipi...Neznam zasto ne igra Bega ali mislim da bi on svojom trkom i borbenoscu mnogo pomogao veznoj liniji koja nam je bolji dio tima..uglavnom alarme treba upaliti i pobijediti Krupu..

amar009
Kontakt:

Post Postao/la amar009 » 09 mar 2021, 14:32

Sve ekipe nakon slabih rezultata traze neki izlaz samo nase boli k.... I nakon ova 4 poraza i vrlo bitne utakmice u subotu u klubu nikad gora situacija..mislim da smo glavni kandidati za ispadanje. Volio bih sada da kada vec mi trebamo ispasti da hoce Rudar uci ali izgleda i gore nije bas najbolja situacija..A saznao sam zasto ne igra Bega. nije htio produziti ugovor.. Neka nam je bog na pomoci u subotu...

Civa
Kontakt:

Post Postao/la Civa » 09 mar 2021, 23:21

Situacija na tabeli je jako loša, ako za vikend se ne dobije Krupa, ovog Šveđana poslat čarter letom za Jonkoping. :salut:

Addict
Kontakt:

Post Postao/la Addict » 10 mar 2021, 10:06

Ja ne mogu da vjerujem koliko loše izgledamo.
Prije utakmice protiv Širokog sam govorio da su ovo prve pripreme koje je trener odradio s ekipom, ostali su nam svi bitni igrači, došlo je nekih pojačanja ali nabitnije da smo ostali svi na broju oni koji su bitni. Pripreme odradili u Turskoj, uslovi nisu mogli biti bolji, plate im idu dobro, kasni se ali kasni se svuda, ali kod nas je bolje nego kod mnogih. Mislio sam da ćemo izgledati bolje nego u prvom dijelu, na početak i ne mislim tada je bilo šta je bilo, ali sad sam mislio da ćemo biti dosta bolji.

I onda ove dvije utakmice... Ne mogu da vjerujem, raspala četa, pa rekreacija ima uigranijih. Šta su radili mjesec i po? Znali su protiv koga igraju prve 3 utakmice, sve su mogli pripremiti samo za te tri. Mogli smo sve riješiti s 5 bodova ovdje, da ne govorim 7 ili više.
Hajde, mislio sam Široki možda i nije mjerilo, ali ovo protiv Radnika... Pa ljudi za nas izgledaju kao svemirski brod. Katastrofa, užas, raspad, nikad gori. Bez smisla, igre, jedne akcije, grešaka milion, igrača koji su zalutali u ovu ligu imamo pola ekipe. Trebalo mi je 7 dana da se dozovem nakon one gluposti Halida protiv Širokog, pa sam napisao nešto ovdje i obrisao koliko sam mu se ispsovao. I danas mislim isto.

Odbrana nam je najgori dio, nemamo je. Mali Mahmić ako misli išta u karijeri neka razmisli ponovo. Ovo nije ni za ove lige a kamo li za šta dalje. Alić... Ako misli da njegova igra može biti to da čeka korner ili slobodnjak nek odmah prestane da igra.

Ma da ne idem redom, ne valja niko. Ne brinu mene ta dva poraza koliko nikakva igra, bezidejna naprijed, bezglava nazad. Možda Krupu I dobijemo, možda, ali ako se ne promijeni nešto i to jako ozbiljno mi smo donji.
Sloboda nakon dva poraza mijenja trenera, Radnik izgleda bolje od nas za klasu, Olimpik za dvije.

I na kraju, kola se slome na Bukviću. Zašto? Ima li kikseva, ima. Ali, po meni on je bolji dio tima. Pa protiv Širokog je bio jedini razlog što nije bilo 0:3, da smo uzeli taj bod, tj da nam onaj akademac nije bio retardiran samo njemu bismo zahvalili. I onda dođe Vela. Bukva ni na klupu. Bio je kod nas kad niko nije htio, trpio što nema plate po 3-4 mjeseca, šutio, branio kako je najbolje znao. Da je griješio jeste, ali opet ljudi izvadio nas je više puta. Ovaj se vrati i njega šutnu odmah na tribinu. Svi njega krive a kakvu odbranu ima ispred sebe? Kakve štopere, kakve bekove, kakvu sredinu da pomogne? Pa svi protiv nas imaju 6-7 šuteva u gol a on eto kriv za svaki. Mahmić nam je kriv za trećinu golova u sezoni, bekova nemamo ni naprijed ni nazad. Ne branim ja Bukvu, da je griješio jeste, ali najmanje je kriv a sve se na njemu slomilo. Krajnje ružno, nepošteno prema čovjeku. Vela nije branio pola godine, nije na go stao u Grčkoj.

Daj Bože da nam se nepravda ne vrati, bilo je slučajeva kao Bukva, sjetite se. A vrati se uvijek sve.

amar009
Kontakt:

Post Postao/la amar009 » 10 mar 2021, 10:30

Slazem se potpuno sa tobom. Ali najgore kada dodzes na stadion pa sjedes sa Bistrijem i Musijom samo kazu nema brige a svi vide da smo trenutno najlosija ekipa..Mislim da su trebali reagovati prije ove utakmice sa promjenom trenera...A Hiros Mahmic Hadzic Alic mislim damogu igrati samo kod nas jer niko nebi trpio ovakve igre. Neka nam je bog na pomoci u subotu..

Wolffire
Kontakt:

Post Postao/la Wolffire » 10 mar 2021, 16:19

amar009 je napisao/la:
09 mar 2021, 14:32
Sve ekipe nakon slabih rezultata traze neki izlaz samo nase boli k.... I nakon ova 4 poraza i vrlo bitne utakmice u subotu u klubu nikad gora situacija..mislim da smo glavni kandidati za ispadanje. Volio bih sada da kada vec mi trebamo ispasti da hoce Rudar uci ali izgleda i gore nije bas najbolja situacija..A saznao sam zasto ne igra Bega. nije htio produziti ugovor.. Neka nam je bog na pomoci u subotu...
Ma vala i on se stopio s ovim botovima. Ako ima ponude sretno mu bilo.
Ubili su mi želju za fudbalom svakako. Klub je postao pijaca. Ma nije ovo vidjelo kluba ni na slikama. Organizacijski liči na neku sekciju iz osnovne škole koju vodi sin lokalnog biznismena.

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 12 mar 2021, 11:02

Sretno sutra! Morate pobijediti!
#samoRudar #zauvijek

Wolffire
Kontakt:

Post Postao/la Wolffire » 13 mar 2021, 15:44

Hadžić ne može riješiti 1 na 1 ni u snu. Odavno nisam vidio napadača koji je cesece izašao 1 na 1 i promašio. Ove sezone sjećam se bar 3 takve situacije.

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.