FK Mladost DK
Re: FK Mladost DK
Hoce li biti kakav izvještaj od raje s pruge?
Jako bitna tri boda malo možemo disati. Vidjet ćemo kako će konkurenti proći.
Jako bitna tri boda malo možemo disati. Vidjet ćemo kako će konkurenti proći.
Odavno nismo gledali više šansi i bolju igru od strane Mladosti, jedino se Hadžiću ima šta prigovoriti, previše neiskorištenih šansi za jednog napadača, naročito ona u drugom poluvremenu.
Ako nastave sa ovakvom igrom, opstanak neće biti upitan.
Ako nastave sa ovakvom igrom, opstanak neće biti upitan.
- L' Imperator
- Kontakt:
Što se Kaknja tiče, Premijer liga će se i dalje gledati samo u Doboju! Ovi moji nehljebi Radnika ne mogi dobiti. 
Kakav je mali Jusić bio? Drago mi je da je bio u prvoj postavi.
Nije mi jasno samo kako Dejanović za kojeg nikad nisam čuo dok nije u Mladost došao može igrati, a Ćerimagić koji je imao zavidnu karijeru sjedi na klupi.
Šabanović?
Nije mi jasno samo kako Dejanović za kojeg nikad nisam čuo dok nije u Mladost došao može igrati, a Ćerimagić koji je imao zavidnu karijeru sjedi na klupi.
Šabanović?
#samoRudar #zauvijek
Ma Hadzic gotovo svaku utakmicu ima zicer i usere. Ako ga Musija unovci svaka mu čast.
- FKMLADOSTDK
- Kontakt:
Jusuć, pun pogodak, borben i zna s loptom, jedan od boljih danas.L' Imperator je napisao/la: ↑13 mar 2021, 17:58Što se Kaknja tiče, Premijer liga će se i dalje gledati samo u Doboju! Ovi moji nehljebi Radnika ne mogi dobiti.
Šabanović?
Šabanović isto dobar i nadam se da će ovako nastaviti. Al' Dedić je danas bio vrhunski.
Mladost prezire posljedice, i u tome je njezina snaga.
Hajmo-Hajde-Svi-u-Napad.
Hajmo-Hajde-Svi-u-Napad.
- L' Imperator
- Kontakt:
Ma Jusa je igračina, Rudar bez njega skroz druga ekipa.
Ajde nek' je i Dedić napokon pokazao da zna igrati.
Ajde nek' je i Dedić napokon pokazao da zna igrati.
#samoRudar #zauvijek
Sloboda gubi od Veleza.
Krupa je vec prezaljena. Radnik, Sloboda, Olimpik i mi mrtva trka.
Mada kad pogledam poslje ovog kola moglo bi biti 6+ u odnosu na Olimpik i 3+ Radnik. Izgleda da ce međusobne utakmice presuditi jer smo svi podjednako loši.
Krupa je vec prezaljena. Radnik, Sloboda, Olimpik i mi mrtva trka.
Mada kad pogledam poslje ovog kola moglo bi biti 6+ u odnosu na Olimpik i 3+ Radnik. Izgleda da ce međusobne utakmice presuditi jer smo svi podjednako loši.
Naše najbolje drugo poluvrijeme...Jusić dobar..Cerimagic povrijeđen već duže vrijeme..Hadžić se isfulavao..uglavnom vrlo važna pobjeda i sada imamo bolji međusobni i sa Krupnom i Olimpicom..L' Imperator je napisao/la: ↑13 mar 2021, 17:58Što se Kaknja tiče, Premijer liga će se i dalje gledati samo u Doboju! Ovi moji nehljebi Radnika ne mogi dobiti.
Šabanović?
- FKMLADOSTDK
- Kontakt:
Vidjela se želja, borbenost, trka, i odmah je rezultat tu. Mogli smo i ubjedljivije pobijediti da je Hadžić iole prisebniji, jači u duelima i manje sebičniji, kao i Hiroš. Odbrana sa Rijadom i Azurom je dobro funkcionisala. Nastaveli igrati ovako, borbeno i napadački, neće biti problema u nastavku.
Mladost prezire posljedice, i u tome je njezina snaga.
Hajmo-Hajde-Svi-u-Napad.
Hajmo-Hajde-Svi-u-Napad.
Sad pregledao šanse sa utakmice. Komedija sta je sve Hadzic fulao.
Krupa je najlosija ekipa lige i ne treba se previše dizati u nebesa. Radnik nam je očitao lekciju mora se puno ozbiljnije igrati.
Krupa je najlosija ekipa lige i ne treba se previše dizati u nebesa. Radnik nam je očitao lekciju mora se puno ozbiljnije igrati.
- L' Imperator
- Kontakt:
Mislio sam da bi Rudar mogao nešto više napraviti ove sezone, zbog stogodišnjice kluba, ali danas su pokazali da će i narednih sto godina biti sve po starom.
Znači, u kantonu nema ozbiljnog kluba osim Mladosti. Što to malo bolje ne iskoristite? Možete ba pokupiti svu najtalentovaniju djecu iz kantona, samo da se malo više trznete i da imate neku viziju, ali ništa, zasitili ste se izgleda, pogotovo Mensur kojeg nikako više nema u medijima.
Pa i kad ne bi mogli zadržati to svako dijete imali bi bar pravo na naknadu za treniranje što nisu male pare s obzirom da ste prodavali neke igrače za 30.000 KM. (a toliko možeš dobiti ukoliko ti neko talentovano dijete potpiše profesionalni ugovor s nekim klubom)
Infrastrukturu da i ne spominjem. O tome se dosad bar pričalo, najavljivalo svake godine, a sad ni to!
Znači, u kantonu nema ozbiljnog kluba osim Mladosti. Što to malo bolje ne iskoristite? Možete ba pokupiti svu najtalentovaniju djecu iz kantona, samo da se malo više trznete i da imate neku viziju, ali ništa, zasitili ste se izgleda, pogotovo Mensur kojeg nikako više nema u medijima.
Pa i kad ne bi mogli zadržati to svako dijete imali bi bar pravo na naknadu za treniranje što nisu male pare s obzirom da ste prodavali neke igrače za 30.000 KM. (a toliko možeš dobiti ukoliko ti neko talentovano dijete potpiše profesionalni ugovor s nekim klubom)
Infrastrukturu da i ne spominjem. O tome se dosad bar pričalo, najavljivalo svake godine, a sad ni to!
#samoRudar #zauvijek
Drug ti kao da nisi iz Kaknja pa ne znas kako stvari stoje. Boldirano treba preformulisati Sto on to malo bolje ne iskoristi?!L' Imperator je napisao/la: ↑13 mar 2021, 23:25Mislio sam da bi Rudar mogao nešto više napraviti ove sezone, zbog stogodišnjice kluba, ali danas su pokazali da će i narednih sto godina biti sve po starom.
Mi (navijaci) se ne pitamo nista. Klub iako je mali po mnogim standardima ima potencijal koji nije ni 10% iskoristen. Zasto je tako?
Jedini si premijerligas u ZDK kantonu a mislim da vise benefita ima Celik i dalje. Donekle razumljivo zbog tradicije i nekih drugih stvari.
Dalje generalni sponzor kluba je jedna od najzdravijih kompanija u citavoj BiH. Pricamo o firmi koji je dio ogromne grupacije Heilderberg Cement koja je treca u svijetu po proizvodnji cementa. Kompanija koja je u 2020 imala rekordnu dobit od 25 miliona. Bruto plate prosjecne 3800 km. Mozes komotno reci Njemacka u po Kakanja. MDK dobije mislim nesto manje od 100k godisnje neka me neko ispravi u ovome nisam nasao zvanicni podatak
jer je normalno tesko naci bilo kakav podatak kada je MDK u pitanju. Truju nas vec bog zna koliko godina, generiraju ogromnu dobiti tu bi puno vise korsiti trebali vidjeti svi od kluba, lokalne zajendnice pa do grada. Mislim puno vece nego sto sada ima.
Da si cement bar dobio pa izgradio stadion koji ce biti prezentacija i Cementari kao njihov hajmo reci izlozbeni primjerak (slicno su uradili sa njihovom novom upravnom zgradom) mi smo sklepali dvije tribine koje su samo salovane betonske stepenice. Poredali 4 vrste stolica u 4 nijanse boja.
Dalje vlasnik kluba o kojem se vec dovoljna zna ko je i sta radi. Vjerujem da izdvaja iz svog dzepa za klub ali jarane imas veze, imas pare a napravio si sta?!
200 metara od stadiona, mozda koji metar gore dole imas MojSan. Firma koja isto fino posluje, pozitivna prica zasto i njih ne ukljuciti u sve to. Napraviti neka kreativna rjesenja, jednu varijantu dresova u njihovoj boji i ne znam sta vec...
Da ne nabrajam ostale neke stvari ovo je nekako najblize klubu.
Sada da se vratim na stadion. Jedino vrijedno pomena jeste trevanjak. Koji izgleda uvijek vise nego solidno. Jucer se moglo vidjeti kako ocajno izgledaju tribine. Ako ikada i dodje taj krov vec vidim da ce biti neka skalamerija kao i sve do sada. Generalno smo nacija koja ima najgori osjecaj za estetiku dovoljno je da nase kuce pogledas.
Odnos kluba i navijaca (simpatizera) je ocajan. O klubu mozes procitati nesto samo kako ss objavi ili eventualno u avazu. Klupski mediji ne postoje. **** fb objave i kosova ima redovno mi nemamo ni to.
Uglavnom ako rezimiramo sve krenuli smo kao fina prica. Pa smo se izrasli u pozitivnu pricu. Sada smo sivilo pl kao i ostali.
Ove godine ce se mozda i ostati ali ako ovo se nastavi iz sezone u sezonu ne vidim smisao onda.
- L' Imperator
- Kontakt:
Druže, nisam ni mislio na vas navijače, već na Upravu kluba. Prate forum i znam da će vidjeti, a nema se gdje drugo ni iskazati mišljenje, uputiti neki prijedlog, sugestiju, kritiku, pohvalu jer klub nema ništa svoje osim ove teme na forumu. (žalosno)
Žao mi je samo što i vi lagano postajete ono što je Rudar već desetljećima, KLUB BEZ AMBICIJA! To je nešto najgore!
Vjerujem da niko od navijača više ne očekuje da se Mladost bori za evropu jer zato je potrebna puno veća podrška Općine, sponzora ili još jedan investitor, ali daj bar budite malo ozbiljniji u tome zašto ste se opredijelili.
Ostvarili ste nekih finih transfera i pokazali da to bolje radite od puno većih klubova, zašto ne nastavite tim putem?
Imali ste ambicije i sve je odmah puno lakše išlo, bili ste zanimljivi javnosti, igračima, menadžerima, svima, ali sad to nije ni blizu tako, jer se ništa nije ni najmanje pomaklo u funkcionisanju kluba od ulaska u Premijer ligu.
Završite više tu infrastrukturu, pokažite da ste ozbiljan klub. Sigurno ćete biti privlačniji, ako nikom više, onda bar kakanjskoj djeci. A ni to nije mala stvar!
Žao mi je samo što i vi lagano postajete ono što je Rudar već desetljećima, KLUB BEZ AMBICIJA! To je nešto najgore!
Vjerujem da niko od navijača više ne očekuje da se Mladost bori za evropu jer zato je potrebna puno veća podrška Općine, sponzora ili još jedan investitor, ali daj bar budite malo ozbiljniji u tome zašto ste se opredijelili.
Ostvarili ste nekih finih transfera i pokazali da to bolje radite od puno većih klubova, zašto ne nastavite tim putem?
Imali ste ambicije i sve je odmah puno lakše išlo, bili ste zanimljivi javnosti, igračima, menadžerima, svima, ali sad to nije ni blizu tako, jer se ništa nije ni najmanje pomaklo u funkcionisanju kluba od ulaska u Premijer ligu.
Završite više tu infrastrukturu, pokažite da ste ozbiljan klub. Sigurno ćete biti privlačniji, ako nikom više, onda bar kakanjskoj djeci. A ni to nije mala stvar!
#samoRudar #zauvijek
Nisam bio jučer na utakmici, ne mogu, iznervirao sam se prošla dva kola za sezonu. Ali pratio sam na ss.ba i pregledao šanse, uvjerljiva pobjeda i realno moglo je i trebalo biti više razlike za nas. Brine me forma Hadžića, ne znam kad je zadnji gol dao I ono što smo jučer vidjeli je stvarno loše, ne možeš 3 mrtve šanse fulati, posebno kad za Mladost igraš. Mi smo jučer napravili 5-6 odličnih prilika ali znamo da ih obično imamo 2-3 maksimalno, nekad jednu samo, ako to ne zabijemo onda smo donji.
Raduje igra Dedića, drugi igrač, sjajan, brz, tačan, uvijek na mjestu, odličan jučer. Valjda se ponovi ovakav a ne onaj kojeg smo uglavnom navikli gledati.
Hiroš odličan, majstor je nema šta, od njega smo navikli da rješava utakmice potezom, posebno ovakve ekipe.
Posebno mi je drago zbog Amara. Mi smo jednostavno bolji s njim u sredini, Hiroš I Dedić su rasterećeniji, on pazi to nazad i mi nemamo drugog takvog igrača. Mora igrati, pretrči više od svih i koliko god ga nema s loptom on ostavi dovoljno slobode onoj gore dvojici da oni naprave taj potez koji će nam nešto donijeti.
Odbrani ne vjerujem odavno, neću ni komentarisati to što jednoj Krupi nisu dozvolili po običaju 5 šansi, da se još to samo desilo onda bi mogao i ja sa 100 kila igrati štopera. Valjda je normalno protiv zadnje ekipe odigrati korektno. Mene brine što nemamo krila, ništa preko krila nismo napravili cijelu sezonu, ni šanse ni gola. Sve se svede na potez Hiroša I loptu njega ili Dedića Hadžiću, koji je u strašno lošoj formi a Dedića uglavnom nema više nego ima, onda se opet sve svede na Hiru, a dobra sredina kad ga zatvori onda mi nemamo nikakvo rješenje prema gore, to je bila utakmica protiv Širokog.
Helem, da se sad ne zamjera i na pobjedi, dobro je, važno je bilo ovu dobiti, sad ide ona Bergerova tablica i ne znam tačno s kim smo kući a s kim na strani od ovih zadnjih 4 ekipe s nama na dnu. S kim god bili, protiv Slobode, Radnika, Olimpika i Krupe ne smijemo gubiti, kako god, ne treba umirati u ljepoti, samo ne izgubi i to je to. Teško je očekivati da napravimo nešto protiv ekipa gore ali realno neće ni ovi oko nas ništa uraditi u tim utakmicama. Šta god se tu uzme dobro je.
Treba pripremiti živce a već ih nemam, samo molim Boga da sve završi pa nek ostanemo na gol razliku ako treba, ali daleko je od gotovog ovo. Još jedna sezona za zaborav, iz sezone u sezonu smo slabiji, o infrastrukturi je suvišno pričati, o ostalim stvarima u klubu još suvišnije. Ne znam gdje I kako dalje, za više nam treba više prije svega novca, ali mora se kako ste gore rekli iskoristiti bolje potencijal kluba, s ovim što se ima se može puno bolje.
Raduje igra Dedića, drugi igrač, sjajan, brz, tačan, uvijek na mjestu, odličan jučer. Valjda se ponovi ovakav a ne onaj kojeg smo uglavnom navikli gledati.
Hiroš odličan, majstor je nema šta, od njega smo navikli da rješava utakmice potezom, posebno ovakve ekipe.
Posebno mi je drago zbog Amara. Mi smo jednostavno bolji s njim u sredini, Hiroš I Dedić su rasterećeniji, on pazi to nazad i mi nemamo drugog takvog igrača. Mora igrati, pretrči više od svih i koliko god ga nema s loptom on ostavi dovoljno slobode onoj gore dvojici da oni naprave taj potez koji će nam nešto donijeti.
Odbrani ne vjerujem odavno, neću ni komentarisati to što jednoj Krupi nisu dozvolili po običaju 5 šansi, da se još to samo desilo onda bi mogao i ja sa 100 kila igrati štopera. Valjda je normalno protiv zadnje ekipe odigrati korektno. Mene brine što nemamo krila, ništa preko krila nismo napravili cijelu sezonu, ni šanse ni gola. Sve se svede na potez Hiroša I loptu njega ili Dedića Hadžiću, koji je u strašno lošoj formi a Dedića uglavnom nema više nego ima, onda se opet sve svede na Hiru, a dobra sredina kad ga zatvori onda mi nemamo nikakvo rješenje prema gore, to je bila utakmica protiv Širokog.
Helem, da se sad ne zamjera i na pobjedi, dobro je, važno je bilo ovu dobiti, sad ide ona Bergerova tablica i ne znam tačno s kim smo kući a s kim na strani od ovih zadnjih 4 ekipe s nama na dnu. S kim god bili, protiv Slobode, Radnika, Olimpika i Krupe ne smijemo gubiti, kako god, ne treba umirati u ljepoti, samo ne izgubi i to je to. Teško je očekivati da napravimo nešto protiv ekipa gore ali realno neće ni ovi oko nas ništa uraditi u tim utakmicama. Šta god se tu uzme dobro je.
Treba pripremiti živce a već ih nemam, samo molim Boga da sve završi pa nek ostanemo na gol razliku ako treba, ali daleko je od gotovog ovo. Još jedna sezona za zaborav, iz sezone u sezonu smo slabiji, o infrastrukturi je suvišno pričati, o ostalim stvarima u klubu još suvišnije. Ne znam gdje I kako dalje, za više nam treba više prije svega novca, ali mora se kako ste gore rekli iskoristiti bolje potencijal kluba, s ovim što se ima se može puno bolje.
Znači dolazi nam peti sedmi deseti prvi i treći.. a idemo cetvrtom šestom osmom jedanaestom dvanaestom i drugom...mislim da će ovih šest bodova prednosti biti dovoljno za opstanak..
- L' Imperator
- Kontakt:
Nadam se da ovo nije istina.Mladost u velikoj krizi: Igračima se ne isplaćuju plate, a Mensur Mušija traži rezultate
Mladost iz Doboja kod Kaknja nalazi se u velikom organizacionom problemu i pitanje je kako će uspjeti iz njega da se izvuku.
Kako saznajemo iz dobro obavještenih izvora, igrači već nekoliko mjeseci nisu primili plate, zbog čega mnogi od njih već uveliko razmišljaju o odlasku. Igrači su imali obećanu premiju za pobjedu protiv Krupe, međutim ni to nije ispoštovano do kraja, te su dobili manji iznos od onoga što im je obećao predsjednik Mušija. I dok se nekima i ne javlja na telefon, nekima govori da je u karantinu zbog koronavirusa, istovremeno je nezadovoljan izdanjima pojedinih igrača, te je i ljut na njih zbog igara.
Saznajemo i da je pred odlaskom bio i trener Nemanja Miljanović, međutim on je nekako prelomio prošle sedmice da ipak ostane u klubu, a do kada će to tako biti za sada nije poznato.
Zbog dugovanja, klub je napustio trener golmana Ratko Dujković. Ni on već neko vrijeme nije primio platu, a kako nije uspio da se dogovori sa Mensurom Mušijom oko isplate dugovanja, on više ne odlazi na treninge Mladosti.
Organizacija u ovom klubu nije baš na zavidnom nivou u posljednje vrijeme, a sigurno da će nezadovoljstvo igrača zbog neisplaćenih višemjesečnih dugovanja sve više da bude izražena, što sigurno ne odgovara ekipi pred nastavak borbe za opstanak u premijerligaškom društvu.

#samoRudar #zauvijek
Mi i Zeljo u borbi ko ce manje plata dati. A mi maštamo o nekom krovu...L' Imperator je napisao/la: ↑16 mar 2021, 15:31Nadam se da ovo nije istina.Mladost u velikoj krizi: Igračima se ne isplaćuju plate, a Mensur Mušija traži rezultate
Mladost iz Doboja kod Kaknja nalazi se u velikom organizacionom problemu i pitanje je kako će uspjeti iz njega da se izvuku.
Kako saznajemo iz dobro obavještenih izvora, igrači već nekoliko mjeseci nisu primili plate, zbog čega mnogi od njih već uveliko razmišljaju o odlasku. Igrači su imali obećanu premiju za pobjedu protiv Krupe, međutim ni to nije ispoštovano do kraja, te su dobili manji iznos od onoga što im je obećao predsjednik Mušija. I dok se nekima i ne javlja na telefon, nekima govori da je u karantinu zbog koronavirusa, istovremeno je nezadovoljan izdanjima pojedinih igrača, te je i ljut na njih zbog igara.
Saznajemo i da je pred odlaskom bio i trener Nemanja Miljanović, međutim on je nekako prelomio prošle sedmice da ipak ostane u klubu, a do kada će to tako biti za sada nije poznato.
Zbog dugovanja, klub je napustio trener golmana Ratko Dujković. Ni on već neko vrijeme nije primio platu, a kako nije uspio da se dogovori sa Mensurom Mušijom oko isplate dugovanja, on više ne odlazi na treninge Mladosti.
Organizacija u ovom klubu nije baš na zavidnom nivou u posljednje vrijeme, a sigurno da će nezadovoljstvo igrača zbog neisplaćenih višemjesečnih dugovanja sve više da bude izražena, što sigurno ne odgovara ekipi pred nastavak borbe za opstanak u premijerligaškom društvu.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
- Kontakt:
Ja samo ne znam gdje je u svemu općina? Uplaćuju li oni šta? Sami izbori u Fudbalskom savezu ZDK su pokazali ko i kako upravlja i sta se radi. Imam osjećaj da je nekom cilj srozati Mladost na niske grane pa i "izbaciti" iz lige. Menso je postao svjestan da ne može sve sam, a niko drugi neće da mu se pridruži (ili ne smije) ili možda čak Menso ne želi nikog drugog uz sebe a pomoći od države (općine i kantona nema). Od kantona bi Mladost trebala dobijati najviše sredstava kao jedini predstavnik kantona u PL. Ne znam stvarno sta se više dešava, ali imam osjećaj da Menso nije baš u dobrim odnosima sa kakanjskim političkim moćnicima (čitaj jednim koji se za sve pita) te je zbog toga Mladost tu gdje jeste. Žao mi je zbog svega toga i zbog one početne priče oko Mladosti koja je trebala biti jedna fina priča gdje bi se djeca okupljala, trenirala, sklonila se sa ulice, od poroka a mi vikend koristili za odlazak na Mladost i uživanje u fudbalu. Žalosno je ako je to sve dovedeno u pitanje samo zbog lošeg odnosa dva ili nekoliko ljudi.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.