Najveće svjetske misterije

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

HeraklitMracni
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la HeraklitMracni » 18 okt 2020, 23:36

Gdje nadje ova imena :D

FoxMulder
Kontakt:

Post Postao/la FoxMulder » 21 okt 2020, 14:55

Meni je dalje misterija zašto osobe žute boje kose, nazivamo plavim?
Ko ne voli Želju, jadna mu majka.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 26 okt 2020, 11:59

.
Zadnja izmjena: Drape, dana/u 26 okt 2020, 18:21, ukupno mijenjano 1 put.

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 26 okt 2020, 12:17

FoxMulder je napisao/la:
21 okt 2020, 14:55
Po meni vezano je za krvnu liniju "plava krv" sjevernjaci su pretezno svijetle kose a svi znamo da se nemace njihova navodna "superiornost" i mislm da otud dolazi to "plav"!
Nekako mi je to najlogicnije!
Moje mišljenje!
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

wolfie
Kontakt:

Post Postao/la wolfie » 26 okt 2020, 12:32

Husika je napisao/la:
26 okt 2020, 12:17
FoxMulder je napisao/la:
Po meni vezano je za krvnu liniju "plava krv" sjevernjaci su pretezno svijetle kose a svi znamo da se nemace njihova navodna "superiornost" i mislm da otud dolazi to "plav"!
Moje mišljenje!
Nisam upucen i mozda cu lupiti ogromnu glupost, ali mescini kad se nanosi ta farba da je ona na glavi prave plave boje i da kasnije postane zuta.
Život je pun uspona i Padova je grad u Italiji.

jelle
Kontakt:

Post Postao/la jelle » 26 okt 2020, 12:51

wolfie je napisao/la:
26 okt 2020, 12:32
Husika je napisao/la:
FoxMulder je napisao/la:
Moje mišljenje!
Nisam upucen i mozda cu lupiti ogromnu glupost, ali mescini kad se nanosi ta farba da je ona na glavi prave plave boje i da kasnije postane zuta.
:crazy:

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 26 okt 2020, 13:19

Sad tek gledam ovo za Bađuna :rol: kakav lik yebote, ja ga pratio često, kontam znam da preuveličava malo al ono relax uz njegove videe, ono brat sve izmislio :crazy:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 26 okt 2020, 13:38

Ma ja ga provalio prije YT karijere!
Zamisli kakav si kad te poznanik ovako javno opere :puke:
Bruka:
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 30 okt 2020, 07:18

Husika je napisao/la:
FoxMulder je napisao/la:
Moje mišljenje!
Zbog negativnog rh faktora u krvnim grupama, koje su najčešće i 0 uz negativni RH faktor. Za takvu kombinaciju je povišen nivo bakra u krvi i daje u venama izrazitiju plavu boju nego što je ona uobičajeno. Otuda termin - plava krv. Čitao sam o tome prije, međutim, morao je internet malo da me podsjeti.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 30 okt 2020, 07:40

RacioEmocionalan je napisao/la:
30 okt 2020, 07:18
Husika je napisao/la:
FoxMulder je napisao/la:
Moje mišljenje!
Zbog negativnog rh faktora u krvnim grupama, koje su najčešće i 0 uz negativni RH faktor. Za takvu kombinaciju je povišen nivo bakra u krvi i daje u venama izrazitiju plavu boju nego što je ona uobičajeno. Otuda termin - plava krv. Čitao sam o tome prije, međutim, morao je internet malo da me podsjeti.
Termin plava krv se koristio ranije za clanove plemickih obitelji i aristokratije. Odnosno time se htjelo reci da se oni razlikuju od obicnih nizih slojeva. Razlog je taj sto se plemici pogotovo zene nisu izlagali suncu i bili su dosta blijedi, pa su na kozi do izrazaja dolazile vene koje su se cinile plave.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

deno_TM87
Kontakt:

Post Postao/la deno_TM87 » 30 okt 2020, 11:51

Sve vam je objasnjeno u ovom videu :kafa:

Željezničar über alles!

Slava Ukraïni!

Leeds United Football Club!

deno_TM87
Kontakt:

Post Postao/la deno_TM87 » 07 dec 2020, 22:50

:kafa:

Željezničar über alles!

Slava Ukraïni!

deno_TM87
Kontakt:

Post Postao/la deno_TM87 » 21 feb 2021, 22:24

Zanimljivo :kafa:

Željezničar über alles!

Slava Ukraïni!

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 06 mar 2021, 09:32

deno_TM87 je napisao/la:
21 feb 2021, 22:24
Zanimljivo :kafa:

Meni se vise svidjao dok je radio direktno slucajeve i dogadjanja nego stonje krenuo u teoretski pokusaj objasnjavanjaa fenomena.

Jer same fenomene mozes objasniti na 1000 nacina a za svaki mozes navesti neki dogadjaj. Mene interesuje samo sta cw americka vlada objaviti u narednim mjesecima, sve vise mi ima logike video o novom izvoru energije koju posjeduju i koji je obnovljiv...
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 15 mar 2021, 00:52

slika

Neki dan lik uslikao brod kao da stoji u zraku. Inače opticka iluzija kao i većina "letecih tanjira" :kafa:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Celtic
Kontakt:

Post Postao/la Celtic » 15 mar 2021, 01:04

slika

D. B. Cooper je nadimak koji se u medijima i popularnoj kulturi navodi za neidentificiranog muškarca koji je 24. novembra 1971. godine izveo otmicu američkog putničkog aviona Boeing 727 na letu od Portlanda i Seattlea i, nakon što je uspio iznuditi otkupninu od 200.000 US$ iskočio iz aviona s padobranom. Usprkos intenzivne potrage odnosno FBI-jeve istrage, počinitelj otmice nikada nije identificiran niti lociran. Slučaj D. B. Coopera je tako ostao jedini neriješeni slučaj zračne otmice u historiji SAD.

Osumnjičeni je svoju avio-kartu kupio koristeći lažno ime Dan Cooper, ali su ga tadašnji mediji pogrešno naveli, pa je u američkoj popularnoj kulturi postao poznat kao "D. B. Cooper". Tokom sljedećih godina su se pronalazile brojne indicije o Cooperovom pravom identitetu ili lokaciji, a također su se iznosile razne teorije. Godine 1980. je pronađena mala količina novčanica vezana uz otkupninu, ali najveći dio još nije pronađen.

Iako većina FBI-jevih istražitelja drži da Cooper najvjerojatnije nije preživio skok padobranom, FBI još uvijek vodi istragu tokom koje je prikupio oko 60 tomova različitih dokaza i dokumenata.

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 15 mar 2021, 09:51

Celtic je napisao/la:
15 mar 2021, 01:04
slika

D. B. Cooper je nadimak koji se u medijima i popularnoj kulturi navodi za neidentificiranog muškarca koji je 24. novembra 1971. godine izveo otmicu američkog putničkog aviona Boeing 727 na letu od Portlanda i Seattlea i, nakon što je uspio iznuditi otkupninu od 200.000 US$ iskočio iz aviona s padobranom. Usprkos intenzivne potrage odnosno FBI-jeve istrage, počinitelj otmice nikada nije identificiran niti lociran. Slučaj D. B. Coopera je tako ostao jedini neriješeni slučaj zračne otmice u historiji SAD.

Osumnjičeni je svoju avio-kartu kupio koristeći lažno ime Dan Cooper, ali su ga tadašnji mediji pogrešno naveli, pa je u američkoj popularnoj kulturi postao poznat kao "D. B. Cooper". Tokom sljedećih godina su se pronalazile brojne indicije o Cooperovom pravom identitetu ili lokaciji, a također su se iznosile razne teorije. Godine 1980. je pronađena mala količina novčanica vezana uz otkupninu, ali najveći dio još nije pronađen.

Iako većina FBI-jevih istražitelja drži da Cooper najvjerojatnije nije preživio skok padobranom, FBI još uvijek vodi istragu tokom koje je prikupio oko 60 tomova različitih dokaza i dokumenata.
Pa u onom filmu "Bez vesla" ona trojica kao traže to zlato koje je D.B. Cooper zakopao :mrgreen:

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 15 mar 2021, 14:39

Celtic je napisao/la:
15 mar 2021, 01:04
slika

Youtube Lemmino je snimio dokumentarac o tome na njemu svojstven nacin.
Sve lijepo objasnjeno.

Ja sam licno za DBja cuo kroz seriju Prison Break 🤣
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

truts
Kontakt:

Post Postao/la truts » 16 mar 2021, 21:56

Lijep sadržaj za one koji vole stvari tipa meditacije, hipnoze, self-healing, Hemi-Sync, OBE... objašnjenja o dosta stvari s naučne strane.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 24 jun 2021, 22:28

Nije Medelin poznat samo po Pablu Escobaru.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.