AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Ruicosta
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Ruicosta » 15 mar 2021, 10:20

muha milanez je napisao/la:
15 mar 2021, 09:37
Kad se vraćaju Ibra, Bennaser, Kjear? Četvrtak Man Utd pa onda Viole u gostima. :crazy:

Kakav je promašaj dovođenje Mandžukića, čovjek nije odigrao 20 minuta otkako je u klubu, a Ibra stalno povrijeđen. Bolja opcija je bio Giroud definitivno.

Leao povreda, Rebić suspenzija, Theo potencijalna suspenzija.
:bow:
Ja sam ovde bio jedan od rijetkih koji je govorio da je neozbiljno dovodit covjeka koji haman 2 godine ne igra. Jedno 80 posto foruma je bilo odusevljeno Mandzukicem. A vidim ima jos forumasa koji su poceli Rebica zvati Konj. Znaci Rebic nije igrac nego Konj!! I dabogda ga kaznili do kraja sezone. Ja bih volio da nista nisam u pravu, ali izgleda da jesam dosta toga. I ovaj januarski rok nas je *ebo, otkako se "pojacasmo" krenusmo u p.m.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 15 mar 2021, 10:44

Ruicosta je napisao/la:
15 mar 2021, 10:20
muha milanez je napisao/la:
15 mar 2021, 09:37
Kad se vraćaju Ibra, Bennaser, Kjear? Četvrtak Man Utd pa onda Viole u gostima. :crazy:

Kakav je promašaj dovođenje Mandžukića, čovjek nije odigrao 20 minuta otkako je u klubu, a Ibra stalno povrijeđen. Bolja opcija je bio Giroud definitivno.

Leao povreda, Rebić suspenzija, Theo potencijalna suspenzija.
:bow:
Ja sam ovde bio jedan od rijetkih koji je govorio da je neozbiljno dovodit covjeka koji haman 2 godine ne igra. Jedno 80 posto foruma je bilo odusevljeno Mandzukicem. A vidim ima jos forumasa koji su poceli Rebica zvati Konj. Znaci Rebic nije igrac nego Konj!! I dabogda ga kaznili do kraja sezone. Ja bih volio da nista nisam u pravu, ali izgleda da jesam dosta toga. I ovaj januarski rok nas je *ebo, otkako se "pojacasmo" krenusmo u p.m.
Jel ti srce na mjestu?
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 15 mar 2021, 10:47

Ja ne smatram ovo u povrede.
Igrači su postali toliko soft da bi svakome ko se požali na bolove u misiću skidao od plate.
Pi_ka vam materina jedan Michael Jordan je propustio 6 utakmica u 6 šampionskih sezona, (provjerite ako ne vjerujete), a ovi mali pizduni 10+ kroz sezonu.
Leao svakako hoda terenom, njemu i eventualna povreda ne znači ništa, dakle i dalje može igrati.

Rui Costa malo si dosadan kralju, ima li iko da ti valja ?
Kako ćeš sa limitiranim budžetom praviti ekipu.
Pa ovo što su Pioli i Maldini do sada uradili sa ovom ekipom i budžetom je naučna fantastika!
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 15 mar 2021, 11:01

OldFashioned je napisao/la:
15 mar 2021, 10:47
Igrači su postali toliko soft da bi svakome ko se požali na bolove u misiću skidao od plate.
Pi_ka vam materina jedan Michael Jordan je propustio 6 utakmica u 6 šampionskih sezona, (provjerite ako ne vjerujete), a ovi mali pizduni 10+ kroz sezonu.
Ne mozes brate porediti fudbal i basket gdje je tekma mnogo kraca, gdje imas bruku pauza, gdje nemas uklizavanja i ostalih sranja i gdje imas zamjene kad hoces.Igra se ozbiljnim tempom od pocetka sezone + mladi igraci + lose pripreme itd...

Prema dostupnim informacijama rekord za igraca koji je najvise pretrcao na kosarkaskoj utakmici je 4.3 km (2012 godina) u prosjeku kosarkasi pretrce 3.5-4 km.

12 utakmica se odigralo u sklopu EL
2 utakmice u kupu
27 u prvenstvu

Svaka 4 dana utakmica.

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 15 mar 2021, 11:34

BuffonGigi je napisao/la:
15 mar 2021, 09:52
Al i kod vas variraju postovi u periodu od mjesec dana, to je cudo jedno. Kako su onda svi bili talentovani, svaki potez bio pravi, ekipa imala potencijala i elana, tako sad odjednom niko ne valja i sve je crno. Polako ljudi, ko je ocekivao da ce se onaj nivo odrzati s ovom ekipom, defintivno je preveliki entuzijasta bio. Pad je bio itekako ocekivan, cak i da su vam svi zdravi, a pogotovo kako ste i vi konstantno iskasapljeni povredama. Ja se iskreno nadam da idete u LP za narednu sezonu, i onda da se mercato odradi kako treba. Ima ovdje potencijala, ali ima i igraca s kojim se godinama zavaravate.
Zanimljiv post, Gigi, vidimo isto, dosta bipolarna tema Milana, sa vecim oscilacijama od nastupa mladog Milana. Mislim da je prosjek ovdje na forumu nekih 20 godina, a ako to uzmes u obzir, onda nije ni cudo.

Pioli je odradio ogroman posao sa Milanom, squadra svako malo desetkovana povredama/covidom/susp. (Idalje) je dobar mercato odradjen u januaru, iako je Mandzo promasaj igrao svega 20ak minuta, nije igrao 10mj. prije dolaska i bio je rizik. Uprkos tome, odlican posao Maldinija uz baksis potrosen, istina imamo "placenike" u Diazu, Dalotu pa i u januaru Meiteu i Tomoriju, donekle i Tonaliju (nesto kompleksnija formula). Milan je jos uvijek drugi na tabeli, sto je VRH i daleko iznad realnih ocekivanja ove squadre i trenera. Najmladja ekipa u ligama petice, uz dosta ogranicene fudbalere (Sale, Kunic, Rebic su daleko od jedinih) ukupno cine respektabilnu ekipu koju je lako zavoljeti.
FORZA MILAN!

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 15 mar 2021, 12:09

meepo je napisao/la:
15 mar 2021, 11:01
Ne mozes brate porediti fudbal i basket gdje je tekma mnogo kraca, gdje imas bruku pauza, gdje nemas uklizavanja i ostalih sranja i gdje imas zamjene kad hoces.Igra se ozbiljnim tempom od pocetka sezone + mladi igraci + lose pripreme itd...

Prema dostupnim informacijama rekord za igraca koji je najvise pretrcao na kosarkaskoj utakmici je 4.3 km (2012 godina) u prosjeku kosarkasi pretrce 3.5-4 km.

2 utakmice u kupu
27 u prvenstvu

Svaka 4 dana utakmica.
Meepo moj dobri, jesil ti kad odigrao pravu kosarkasku utakmicu, ali iskreno? Ne racunam basket i ta muljanja.
Pa brate u kosarci je brutalan tempo, nemas prostora za izvlacenje i odmaranje, osim zamjene, a vrhunski kosarkasi i ne odmaraju pretjerano. O duelima je posebna prica, postoje posebne vjezbe za snagu i duel treninzi, guranje, udaranje...Sad sam skontaj zasto je kosarkaska utakmica toliko kraca i dozvoljene su pauze (timeout).

075 ❤

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 15 mar 2021, 12:38

Evo preduhitrio me Beduin da ti repliciram druže samo drugim rječnikom.
Znači, da opet ponovim. Igrači su postali SOFT !
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 15 mar 2021, 13:56

Ma neka je brutalan tempo, ali i dalje stoji činjenica da prosječan fudbaler pretrči bar troduplo više nego košarkaš i da je više izložen riskantnim startovima. Samim tim se logično i povećava broj mišićnih povreda i kontuzija.

Ali ono o čemu možemo diskutovati je to zašto su fudbaleri Milana "soft", a drugi nisu. Iako ima par primjera poput Liverpula gdje se igrači raspadaju od povreda, ali mislim da je Milan u najgoroj situaciji što se tiče top 5 liga (bar računajući klubove u vrhu) jer ulazimo u četvrti mjesec zaredom gdje ti u postavi fali minimum 2-3 bitna prvotimca, a nerijetko je falilo čak pola njih. Čudo božje kako su i dalje drugi na tabeli.

Uzmi za primjer Inter, skoro čitavu sezonu igraju sa najjačim timom, pa yebo majku onih 5-6 igrača koji im čine okosnicu tima maltene igraju bez prestanka kao konji i opet zdravi kao drijen. I to je ta razlika i prevaga koja će im donijeti skudeto.
Milan bi bio siguran putnik u LŠ da smo na raspolaganju imali bar 90% bitnih igrača na raspolaganju, ali okolnosti su dovele do toga da će se grčevito za taj top 4 do kraja.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 15 mar 2021, 13:59

Beduin je napisao/la:
15 mar 2021, 12:09
meepo je napisao/la:
15 mar 2021, 11:01

2 utakmice u kupu
27 u prvenstvu

Svaka 4 dana utakmica.
Meepo moj dobri, jesil ti kad odigrao pravu kosarkasku utakmicu, ali iskreno? Ne racunam basket i ta muljanja.
Pa brate u kosarci je brutalan tempo, nemas prostora za izvlacenje i odmaranje, osim zamjene, a vrhunski kosarkasi i ne odmaraju pretjerano. O duelima je posebna prica, postoje posebne vjezbe za snagu i duel treninzi, guranje, udaranje...Sad sam skontaj zasto je kosarkaska utakmica toliko kraca i dozvoljene su pauze (timeout).
Opet ostaje cinjenica da ne pretrce igraci vise od 4 km po utakmici , manji teren, onda tih 10 minuta se razvuce zbog pauza faulova i svega. Fudbalska utakmica 10 km u prosjeku, mnogo duela,uklizavanja itd gdje se igraci lagano mogu povrijediti a da ne pricam igrati tako svaka 4 dana gdje misici nakon duzeg vremena nisu u stanju da se oporave i dolazi do povreda.

Ovdje ja potenciram samo trcanje bez ikakvih duela.

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 15 mar 2021, 14:03

Kod fudbalera u mjerenje kilometraze ulaze sve kretnje, a tu ako cemo iskreno ima poprilicno i hodanja a najvise trckaranja. Kod kosarkasa je trcanje 90% kretnje, a od toga 50% sprint. Ne treba uopste ulaziti u to koji je sport tezi i zahtjevniji, to su babe i zabe i to ne treba mijesati. Ali cinjenica je da su fudbaleri mnogo izlozeniji povredama, i da su kretnje u fudbalu mnogo neprirodnije i nezdravije, a i udarci u ekstremitete su frekventniji.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 15 mar 2021, 14:06

rope11 je napisao/la:
15 mar 2021, 13:56
Ma neka je brutalan tempo, ali i dalje stoji činjenica da prosječan fudbaler pretrči bar troduplo više nego košarkaš i da je više izložen riskantnim startovima. Samim tim se logično i povećava broj mišićnih povreda i kontuzija.

Ali ono o čemu možemo diskutovati je to zašto su fudbaleri Milana "soft", a drugi nisu. Iako ima par primjera poput Liverpula gdje se igrači raspadaju od povreda, ali mislim da je Milan u najgoroj situaciji što se tiče top 5 liga (bar računajući klubove u vrhu) jer ulazimo u četvrti mjesec zaredom gdje ti u postavi fali minimum 2-3 bitna prvotimca, a nerijetko je falilo čak pola njih. Čudo božje kako su i dalje drugi na tabeli.

Uzmi za primjer Inter, skoro čitavu sezonu igraju sa najjačim timom, pa yebo majku onih 5-6 igrača koji im čine okosnicu tima maltene igraju bez prestanka kao konji i opet zdravi kao drijen. I to je ta razlika i prevaga koja će im donijeti skudeto.
Milan bi bio siguran putnik u LŠ da smo na raspolaganju imali bar 90% bitnih igrača na raspolaganju, ali okolnosti su dovele do toga da će se grčevito za taj top 4 do kraja.
Inter je brate ispao iz LP, ispao iz kupa. Odigrali su barem 6-7 utakmica manje nego Milan ove sezone.Treba uzeti u obzir da recimo treba otici do Manchestera.Ja sam do Porta putovao recimo 5-6 sati avionom i smorio se ziv, a Engleska je jos dalje. Pa jos uzeti u obzir da se treba vratiti nazad.

Jesu fudbaleri dobro placeni ali nisu ni oni zivotinje koje ce svaku utakmicu igrati na 100% jer realno umor te stize.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 15 mar 2021, 15:16

Zlatan ce biti dostupan za mec protiv Uniteda kao i Benaser koji je dns odradio citav trening sa ekipom.

Eto nesto pozitivno. Ugl predivdja se da ce obdava poceti mec sa klupe.

Ima price da smo jako zainteresovani za Vlahovica koji je odbio produziti ugovor sa Violama.

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 15 mar 2021, 16:27

Možemo mi naše pulene pravdati koliko hoćemo ali ne znam niti jedan drugi top tim koji se ovoliko raspada od ozljeda.

Kakvi zamori mišića, o čemu mi pričamo ?
Momci najmlađi u ligama petice i to sa Ibrom u sastavu a propuštaju isti broj utakmica skoro kao i 40 godišnjak ?
Slučajnost ?!

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 15 mar 2021, 17:04

Radije nek odmore Ibra i Benacer do reprezentativne pauze, ali ne slati nikoga od rovitih na ta okupljanja, pa rahatnije docekati nastavak prvenstva.
Uceras LE pod ovim okolnostima.

075 ❤

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 15 mar 2021, 17:44

Neka treba proci dalje u EL,nikad ne znas kako se to sve moze zavrsiti,mozda nam to bude spas za LP za iducu sezonu

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 15 mar 2021, 23:27

15 mar 2021, 16:27
Možemo mi naše pulene pravdati koliko hoćemo ali ne znam niti jedan drugi top tim koji se ovoliko raspada od ozljeda.

Kakvi zamori mišića, o čemu mi pričamo ?
Momci najmlađi u ligama petice i to sa Ibrom u sastavu a propuštaju isti broj utakmica skoro kao i 40 godišnjak ?
Slučajnost ?!
Juventus protiv Verone je imao toliko problema s kadrom da su im svi skoro igraci na klupi bili iz Primavere.
United ima problema s povredama.
Liverpool ima problema s povredama.
Napoli je imao isto dosta problema s povredama.
Lazio i jos dosta timova.

https://theathletic.com/news/premier-le ... lJvn9gPLL5

https://www.bbc.com/sport/football/54919878
There have been 78 muscle injuries already for Premier League players this season, a 42 per cent increase from this stage in the previous campaign, reports Ali Humayun.
Druga stvar je sto ti nema veze je li igrac ima 19-20 ili 25-30 godina svi su podlozni povredama samo sto je kod stariji igraca duzi period oporavka.
Također treba uzeti u obzir da Milan nema siroku klupu kao gore navedeni timovi tako da je to jos dodatni razlog sto su neki igraci fasovali i vise povreda tokom sezone jer ne budu dovoljno spremni i onda se bacaju u vatru i tu nastane problem.

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 16 mar 2021, 11:33

Ne znam kako Rebic i Theo mogu biti ovoliko glupi. Svojim postupcima ce unistit sezonu.

Ruicosta
Kontakt:

Post Postao/la Ruicosta » 16 mar 2021, 12:02

Rebic je glup cijelu karijeru. Ali mi ga gledamo kroz to sto je imo srece da u Rusiji zavrsi drugi s nafakaskom Hrvatskom i odma su nam panjevi poput njega igracine jer su e bili drugi na svijetu. I mi odmah doveli onog lijevog beka koji nije minute odigro, ni imena mu se ne mogu sjetit. Ja ne znam kako se nakon onog crvenog protiv Juventusa mozete cudit Rebicevoj gluposti i kako mozete od njega bilo sta ovekivat. Njega je isto ono vece trebalo otjerat.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 16 mar 2021, 12:06

Rebicu prijeti 2-3 tekme suspenzije,a Theo ce se tek vidjeti,prijeti mu sespenzija jer je stavio nesto na Insta protiv sudije pa odmah izbrisao,ali kasno je vec bilo :)

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 16 mar 2021, 12:21

Ante 2 utakmice pauze.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []