RK Bosna
Re: RK Bosna
Nakon teže ozljede golmana Perišića izgleda da je Bosna svoju koloniju iz Hrvatske pojačala dosadašnjim golmanom Varteksa-Božićem 

hahahahh...samo napred bosno...hrvatska u malombrzi je napisao/la:Nakon teže ozljede golmana Perišića izgleda da je Bosna svoju koloniju iz Hrvatske pojačala dosadašnjim golmanom Varteksa-Božićem

A Sabanovic bi ih obojicu pojeo za dorucak
Postaje frustrirajuće to, jel moguće da nismo mogli uzeti nekog golmana iz naše lige, koji bi možda dospio i do reprezentacije, ili bi barem NAŠEG igrača bolje prodali kasnije?!
Čuj Varteks!
Gdje je patriotizam, LOGIKA?
Čuj Varteks!
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden
ehhh ma kaka logika..ko što pjeva edo majka :pare,pare....hahahahah..ako irfan pravi mladju selekciju hrvatske u bih...kako to da ,slovencu cvijiću nisu dali da pravi mladju slovenačku selekcijutanzla je napisao/la:Postaje frustrirajuće to, jel moguće da nismo mogli uzeti nekog golmana iz naše lige, koji bi možda dospio i do reprezentacije, ili bi barem NAŠEG igrača bolje prodali kasnije?!
Čuj Varteks!

moj smajlagicu ima li ijedan iz bih samo hrvatske otpadke dovodis
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4
Pozdrav svima i još jednom - sve najbolje u Novoj godini.
Već duže vrijeme se često spominju „domaći“, mladi, rukometaši u kontekstu da se na njihov 'račun' forsiraju 'polovnjaci i sl.' Iz komšijskih/susjednih država!
Zanemariću egzaktne pokazatelje 'vrijednosti' naših mladih igrača (igre i rezultati u mladjim bh.selekcijama, itd) i hajde da ovu godinu započnemo s nekom vrstom 'igre', dok je pauza u takmičenju.
PITANJE.
Koje igrače iz BiH, iz bh.liga, bi vi doveli u RK Bosna sa ciljem što boljeg rezultata u europskim takmičenjima?
Hajde da zanemarimo i realnost – da li se u ovom trenutku može ili ne dovesti neki bh. igrač; pretpostavimo da može.
Zašto ovo pišem?
Pa svi samo kukaju na ovo ili ono – pa hajde da se 'igramo' menadžera, trenera.... i ispunimo želje za afirmacijom mladih i 'domaćih' igrača i sastavimo tu 'idealnu' domaću ekipu RK Bosna i da objektivno 'vidimo' dokle bi 'dogurala'
Vodite računa o objektivnosti – orijentir: npr. zadnja katastrofa reprezentacije od Srbije, pa i 'domet' banjalučkog Borca u Europi (koji ima skoro sve 'domaće', i ne baš tako mlade) rukometaše.
PS.
O 'patriotizmu' i vremenu današnjeg profesionalizma mogu samo napisati:
Skrivanje iza patriotizma je posljednje utočište hulje (bez uvrede, parafraziran citat).
Već duže vrijeme se često spominju „domaći“, mladi, rukometaši u kontekstu da se na njihov 'račun' forsiraju 'polovnjaci i sl.' Iz komšijskih/susjednih država!
Zanemariću egzaktne pokazatelje 'vrijednosti' naših mladih igrača (igre i rezultati u mladjim bh.selekcijama, itd) i hajde da ovu godinu započnemo s nekom vrstom 'igre', dok je pauza u takmičenju.
PITANJE.
Koje igrače iz BiH, iz bh.liga, bi vi doveli u RK Bosna sa ciljem što boljeg rezultata u europskim takmičenjima?
Hajde da zanemarimo i realnost – da li se u ovom trenutku može ili ne dovesti neki bh. igrač; pretpostavimo da može.
Zašto ovo pišem?
Pa svi samo kukaju na ovo ili ono – pa hajde da se 'igramo' menadžera, trenera.... i ispunimo želje za afirmacijom mladih i 'domaćih' igrača i sastavimo tu 'idealnu' domaću ekipu RK Bosna i da objektivno 'vidimo' dokle bi 'dogurala'
Vodite računa o objektivnosti – orijentir: npr. zadnja katastrofa reprezentacije od Srbije, pa i 'domet' banjalučkog Borca u Europi (koji ima skoro sve 'domaće', i ne baš tako mlade) rukometaše.
PS.
Skrivanje iza patriotizma je posljednje utočište hulje (bez uvrede, parafraziran citat).
Bosno moja poharana....
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Ako bismo realno u BiH postoji par talenata od kojih bi Bosna u budućnosti mogla imati koristi, ali realno u ovom trenutku nijedan ne bi podigao kvalitet Bosne ( možda mali Panić ).Ne znam zašto ljudi toliko kukaju što Bosna dovodi igrače iz susjedne nam Hrvatske kad se dobro zna šta ta zemlja predstavlja u omladinskim selekcijama.U skoro svim uzrastima su bili ili su aktuelni prvaci svijeta i Evrope.Naše "nade" su se uspjele jednom kvalifikovati i to je to za vijeke vijekova. Neki se busaju patriotizmom iako za njega nema realne osnove.Niko ne kaže da u BiH nema talenata, ali treba priznati da igrača za RK Bosnu baš i nema.Ne treba zaboraviti da naši klubovi doživljavaju brodolome od jaki švedskih i turskih timova, a da je tamo neka 4.-5. ekipa iz mađarske lige koja realno ima 2 kvalitetna tima nepremostiva prepreka za tim koji već deceniju najavljuje kako će skinuti Bosnu sa trona.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Vidim da ovde pise da je Vranjes dogovorio saradnju sa RK Bosna, to nije tacno Vranjes ce ostati u Borcu do kraja sezone, bilo je nekih kontakata al to je bilo daleko od dogovora.
čuo sam i ja da vranješ ne ide u bosnuPapalukas je napisao/la:Vidim da ovde pise da je Vranjes dogovorio saradnju sa RK Bosna, to nije tacno Vranjes ce ostati u Borcu do kraja sezone, bilo je nekih kontakata al to je bilo daleko od dogovora.

Ništa ja nisam decidno tvrdio niti imenovao - moje mišljenje je odavno napisano na temu naših mladih rukometnih resura.....Aikon je napisao/la:....čuo sam i ja da vranješ ne ide u bosnu..ali trigger i ostali nemojte mi reči da nema djece u svima bih ekipa,jedan dobar bek,jedan dobar pivot,....?????
..hajde da je pipe doveo 2 hrvata ok...sve stoji a ne 10
..jedini što šta valjaju od tih hrvata je pažin i mali karačič (ali i on zadnja vremena glumi neku zvjezdu)...,i uvodič..ovo ostalo smješno..tu su neki drugi interesi...
![]()
Samo sam ponudio da se "igramo" i hajde - konkretno sastavite RK Bosna (14 igrača) prema tim "kriterijima : 'domaći', mladi, kvalitetni....
Ništa više od tog. Pa da vidimo...

Bosno moja poharana....
Trigger, resprekt spram tvom rukometnom znanju i stručnim komentarima. Ipak danas prvi žuti kartonTrigger je napisao/la:Pozdrav svima i još jednom - sve najbolje u Novoj godini.
PITANJE.
Zašto ovo pišem?
PS.

Golman Burić je puno perspektivniji i bolji od Bosninih golmana. Možda samo Uvodić zasada ima više iskustva. Njegov brat je bolji pivot od Mesarića, jer igra solidno u oba pravca. Velić bi bio idealan tandem s Vražalićem, a skaut Matić je Lacković za Bosnine šutere dešnjake. Panić je već sada bolji od Bosninog tandema ljevaka. A dublja analiza bi izbacila na površinu i Halilbegovića, Ilića, itd-
"Janje" hvala na zutom kartonu, al' da se nisi zabuni malko!?
Ja sam samo postavio 'podtemu' - sasatavite najbolji tim RK Bosna po navedenim 'kriterijima.
Nisam nigdje ništa tvrdio - pogotovo ne to što mi ti inputiraš - to je tvoje mišljenje i OK.
Sastavi 14 igrača, domaćih i napravi evropsku Bosnu. Samo to sam napisao.
Sve ostalo su Vaše opservacije i traženje "dlake u jajetu" kad sam ja u pitanju....
Ja sam samo postavio 'podtemu' - sasatavite najbolji tim RK Bosna po navedenim 'kriterijima.
Nisam nigdje ništa tvrdio - pogotovo ne to što mi ti inputiraš - to je tvoje mišljenje i OK.
Sve ostalo su Vaše opservacije i traženje "dlake u jajetu" kad sam ja u pitanju....

Bosno moja poharana....
A uredu bi bilo da oni dovode neke dobre, provjerene mlade hrvate. Al evo pogledaj jedino je karacic u maldjim selekcijama hrvatske nesto pokazao i bas on je jedan od boljih igraca u Rk bosni. Pazin, mesaric, pa onaj na desnom krilu, za sada nisu nista pokazali. po cemu je pazin bolji od memica????? i sigurno jos ima primjera kao sto je memic
dobro Janje je napisao par njih koji bi bili za bosnu...ali trigger ovo mi što gledamo nije još evropska bosna,možda bude kroz 2 godine(jel igrači su više manje podpisali ugovor na 3 godine)...a te bih momke da je pipe treniro godinu dana pokazo bi se napredak....tako da mi još nemamo evropske bosneTrigger je napisao/la:"Janje" hvala na zutom kartonu, al' da se nisi zabuni malko!?

Vrlo atipicna reakcija uvijek smirenog i analiticnog Triggera.Trigger je napisao/la:"Janje" hvala na zutom kartonu, al' da se nisi zabuni malko!?
Sabanovic! Buric, Efendic, Kapisoda/Stojanovic, Cakic, Vrazalic, Velic, Buric, Manjic/Pucelj, Karacic/Doborac, Medjic, Matic, halilbegovic, Panic. & ilic. Nije top Evropa, ali uz dobar Pipetov rad i povratak dvije extra zvijezde (Terzic & Obradovic) ili dva prava stranca = lagano u top 16.
ubozenka, radjenovic, brajkovic, bedekovic, arnaudovski, morozov, djurkovic, nadoveza, kajganic, nekic, mesaric, milosavljevic ... izvinjavam se ako sam nekog zaboravio... pola od ovih sigurno ne bih ni u ludilu doveo u bosnu, a druga polovina je toliko dobro igrala da su jedva cekali da im vide ledja...
a sto se tice triggerovog pitanja koga bih doveo u bosnu... ako gledam na to, kao da su ovi polovni hrvati dovedeni u sarajevo na usavrsavanje i da ce vjerovatno postati bolji igraci nego sto su ostali u premijer ligi (s obzirom koliko treniraju , kakve uslove imaju, da igraju s kvalitetnijim protivnicima...)
npr. ovcina i bozoljac nisu imali srece sto se nisu rodili kao hrvati, pa ih je imperator ubrzo prekrizio, za njih dvojicu mislim da su sigurno perspektivniji, a ako ne vec sad i kvalitetniji od trenutnih bosninih igraca na tim pozicijama.
dokic,sijakovic-medzic, karacic
biljaka, sirco, panic- pazin,savic
ovcina, mikic- kapisoda
melic -vrazalic
hallilbegovic,matic, bozoljac - divkovic
blazevic-uvodic
ferhatbegovic-mesaric
ovo mozda nije perspektiva i neke je nemoguce dovesti u sarajevo, ali kvalitetom sigurno ne zaostaju za bosninim igracima...
pucelj je bio perspektiva kad je dosao u bosnu, ali on svoje odradjuje samo u obrani... mozda je on najbolji, ali igraca slicih njemu ima bar jos 4-5 u ligi koji bi na taj nivo dosli za godinu dana, a sigurno bi kostali manje...
a sto se tice triggerovog pitanja koga bih doveo u bosnu... ako gledam na to, kao da su ovi polovni hrvati dovedeni u sarajevo na usavrsavanje i da ce vjerovatno postati bolji igraci nego sto su ostali u premijer ligi (s obzirom koliko treniraju , kakve uslove imaju, da igraju s kvalitetnijim protivnicima...)
npr. ovcina i bozoljac nisu imali srece sto se nisu rodili kao hrvati, pa ih je imperator ubrzo prekrizio, za njih dvojicu mislim da su sigurno perspektivniji, a ako ne vec sad i kvalitetniji od trenutnih bosninih igraca na tim pozicijama.
ovcina, mikic- kapisoda
melic -vrazalic
blazevic-uvodic
ferhatbegovic-mesaric
ovo mozda nije perspektiva i neke je nemoguce dovesti u sarajevo, ali kvalitetom sigurno ne zaostaju za bosninim igracima...
pucelj je bio perspektiva kad je dosao u bosnu, ali on svoje odradjuje samo u obrani... mozda je on najbolji, ali igraca slicih njemu ima bar jos 4-5 u ligi koji bi na taj nivo dosli za godinu dana, a sigurno bi kostali manje...
imperator, prodavac magle
ah de buraz koji su tu igrači koji bi mogli dostić puceljov nivo???..koliko ja znam pucelj je igrao samo u odbrani(NA POČETKU),pa onda godinu dana u oba pravca i to 60 min.po svakoj utakmici (veselinov nije se uklopijo u pipetov rad),a sad pipe dovede onog malog mesarića koji je smješan..i j... pivota kad nezna odbrane igrat...i sad pucelj igra u slo. raprez. u oba smjera...čudo od pivotaimeime je napisao/la:ubozenka, radjenovic, brajkovic, bedekovic, arnaudovski, morozov, djurkovic, nadoveza, kajganic, nekic, mesaric, milosavljevic ... izvinjavam se ako sam nekog zaboravio... pola od ovih sigurno ne bih ni u ludilu doveo u bosnu, a druga polovina je toliko dobro igrala da su jedva cekali da im vide ledja...
ovcina, mikic- kapisoda
melic -vrazalic
blazevic-uvodic
ferhatbegovic-mesaric

Bosna treba da dovede desno krilo iz RK Velez Mostara, Demirovic Ajdin mali je 92 godiste,i prvi strijelac veleza vec drugu sezonu,celik se ozbiljno zainteresovao za njega a i neke ekipe iz hrvatske zele ga u svojoj ekipi...ja neznam sta rade skauti Bosne al trebali bi obratit paznju,mogu se uvjerit kod trenera drugog tima bosne korkarica o kvalitetima ovog igraca...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.