Kad je Zeljo prodao Dzeku za 50 000 (PEDESET HILJADA)...jasno je u startu, da su "strucni" ljudi u klubu prepoznali talenat i dobre pare uzeli..
U to vrijeme, lopovi su prodavali Modrica i ekipu za milione..

da nije bilo ovih lopova, vjerovatno bi otisli za 200-300k...
Sta je bilo sa parama...pa pokradene, samo nisu milioni u pitanju, pokralo se sto se moglo..ono, kad se ukrade "sica", i nije problem..
Razlika izmedju Zelje i Dinama i nije toliko velika, neprimjetna...oba kluba plave dresove, raspali stadion, samo...Dinamo konstantno igra u CL/EL, Zeljo konstantno to gleda na TV..
Lopovi i repku napravise, imamo i mi repku, iz dijaspore sastavljenu...
Meni se cini, nas najveci poslijeratni "talenat" Alen Skoro, predobru karijeru napravi...

da se razumijemo, Dzeko nikakav talenat nije bio, njega su zvali kloc..
Dinamo vrijedi kao cijela BH liga i jos vise...samo, mi smo zadovoljni..kod nas se ne krade...
Hajduk je bio sila prije rata..sada su jos bolji..
Nasi "posteni" otjerase onu dvojicu, jednog iz Sarajeva, jednog iz Slobode...nisu im bili podobni...trenutno jedan vodi Olimpic, jedan Tuzla City.."posteni" ce i njih unistiti..
Unistili su Celik, koji je imao najveci prosjek gledalaca na utakmici..4 liga bratko..
Unistili su KK Bosna, KK Sloboda, RK Borac...ali sve je ok..mi malo pogledamo hrvatsku i tjesimo se...hrvati su unistili OK Mladost, RK Zagreb, KK Cibonu, VK Mladost, KK Jugoplastika...

evo, sada ce i Dinamo...

U ovim klubovima Mamici nisu haracili..
Vrijednost Dinamovih igraca oko 113m, ostali ne mogu prebaciti ni preko 30m...Zvezda vrijedi oko 58m..kod nas jos bolje..Sarajevo vrijedi 9m...
Mamici su sigurno krali, ali su barem nesto i napravili...vrijeme ce pokazati..
Sada kada Mamic pocne pricati...bice tu svega...yeben je to igrac...