FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

ElCartel11
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la ElCartel11 » 16 mar 2021, 23:13

Naša sreca je sto je konkurencija buranija. Nakon ovih naših kikseva i samo 1 boda osvojenog od 9 mogucih, u ozbiljnim ligama bi se to istopilo na +1 za nas.
I dosta forumasa je ovdje bilo mišljenja sta ce nam ko imamo +9 mogu juniori do kraja zadržati prednost.

Tek sad se vidi ono sto smo spominjali neki. Dolazak Cmiljanica i Mesanovica u paketu je meni glup potez. Em sto su iste pozicije a trebali samo jednog napadaca, em sto ni jedan od njih nije klasicno krilo, vec ono kao moze ti nekad posluziti na toj poziciji.

Guramo na poziciju AM Susica, Velkoskog, Mesanovica. Ni jednom od njih to nije prirodna pozicija. A na klupi imaš mlade momke kojima je to prirodna pozicija Salcin, Varesanovic i lažni Zinedin.

Fakticki igramo bez krila ovu polusezonu. Jedino pravo krilo je Fanimo ali je i on van forme i totalno pogubljen trenutno.

Dosta toga imamo za ispraviti. Hadzic bi lijevo krilo trebao dovesti koliko sutra, ali to sigurno nece. Kao sto ljetos nije napadaca doveo pa nas je to kostalo mozda veceg iskoraka u Evropi i nekoliko bitnih bodova u ligi.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 16 mar 2021, 23:19

@Cartel AMF je Tini bila primarna pozicija uvijek kroz karijeru (Hajduk, Genk, reprezentacija), sve do zadnjih povreda i dolaska nama. A i Velkoskom je to primarna pozicija, iako je on sad loš na bilo kojoj poziciji jer su ga godine stigle.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Ahbab
Kontakt:

Post Postao/la Ahbab » 16 mar 2021, 23:25

Ljudi slusajte me kao profesora sporta. Jela je igrace na pripremama spremio fizicki da mogu docekati kraj sezone spremni, identicno kao kondicioni trener Zelje Nedim Covic. Najveci problem kod tih na pocetku baznih tipova treninga je slaba uigranost. Iz utakmice u utakmicu Sarajevo i Zeljo ce biti sve jaci i u boljoj formi u odnosu na protivnike za razliku od ostalih ekipa. Zapamtite ovo, selam

PeakyBlinders
Kontakt:

Post Postao/la PeakyBlinders » 16 mar 2021, 23:32

Ko nas kune ne gubi vrijeme. Nemamo bekova, Pidro je katastrofa u zadnje vrijeme. Znači igraj bez bekova, šta je problem?
..........Mešanović.......Cmiljanić.........
Fanimo....Sušić....Pejović.......Oremuš
....................Đokanović........................
....Dupovac.... Miličević..... Adukor......
......................Kovačević.......................

Probat pa vidjet, mislim da bi izdominirali.
ORIGINAL 1987

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 16 mar 2021, 23:34

U modernom fudbalu gdje se igra zasniva na bekovima kao i mozda najvaznijim igracima mi ostajemo na igracima koji su trenutno na tim pozicijama maximalno mrtvi prosjek.

Bit ce ovo **** 11 utakmica do kraja
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Ahbab
Kontakt:

Post Postao/la Ahbab » 16 mar 2021, 23:40

Iz utakmice u utakmicu ce biti sve bolje, sjecate se pocetka sezone i prve tri utakmice tada. Polahko i Pidro ce proigrati i opet biti medju najboljim, ali Hodzic i Velkoski vise nikad nece, pa da su i u top formi.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 16 mar 2021, 23:41

skoroalen je napisao/la:
16 mar 2021, 23:19
@Cartel AMF je Tini bila primarna pozicija uvijek kroz karijeru (Hajduk, Genk, reprezentacija), sve do zadnjih povreda i dolaska nama. A i Velkoskom je to primarna pozicija, iako je on sad loš na bilo kojoj poziciji jer su ga godine stigle.
Jeste Tino to igrao i ja sam mislio, da ce moci kod nas igrati ali se nije snasao. Krletu to nije prirodna pozicija kao ni krilna. Prije dolaska kod nas Krle je igrao centarfora ili drugog napadaca.
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,

BOSANSKA KRAJINA!

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 16 mar 2021, 23:48

ElCartel11 je napisao/la:
16 mar 2021, 23:41
skoroalen je napisao/la:
Jeste Tino to igrao i ja sam mislio, da ce moci kod nas igrati ali se nije snasao. Krletu to nije prirodna pozicija kao ni krilna. Prije dolaska kod nas Krle je igrao centarfora ili drugog napadaca.
AM ili SS, isti qrac haman. :mrgreen:
Gledam City noćas, Guardioli De Bruyne zaigra u špicu i izdominira. Kod nas ako napadač nije filtiriran prema 6-7 karakteristika, nije to to. Fkt su naši igrači jednodimenzionalni i neškolovani. Šta sutra kad se proda i trener mu promijeni ulogu zbog taktike, šta onda? Reći će "ma ja znam samo jednu poziciju igrat, na drugim se ne snalazim". Stvarno smo daleko od Evrope...

Ne poredim nas sa Cityjem, samo konstatujem da 95% igrača iz naše lige i ne može igrat ni u jednoj ozbiljnijoj ligi jer su ograničeni k'o peterac.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

PeakyBlinders
Kontakt:

Post Postao/la PeakyBlinders » 16 mar 2021, 23:54

slika

Meša i Cmilja mislim da mogu izdominirat u napadu.
Fanimo i Oremuš bi se vračali da pokrijeu bekove i igrali bi krila istovremeno, tako da bi se branili sa šest Igrača, a napadali sa četiri plus dva (Peja i Tino) koji bi bili na šutu konstantno. Tu je Đoka da pokrije vezu ako ovi šuteri pogriješe i da pomogne u odbrani ovoj trojici kada ne stignu Fani i Mirko. Znači uvijek bi bila bar četvorica nazad. Po meni je ovo ona klasična talijanska formacija, ala Juventus prije par godina. Mislim da je ovo formacija koju treba forsirati pogotovo sada kada nemaš bekova.
Zadnja izmjena: PeakyBlinders, dana/u 17 mar 2021, 00:11, ukupno mijenjano 1 put.
ORIGINAL 1987

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 17 mar 2021, 00:00

skoroalen je napisao/la:
16 mar 2021, 23:48
skoroalen je napisao/la:
Gledam City noćas, Guardioli De Bruyne zaigra u špicu i izdominira. Kod nas ako napadač nije filtiriran prema 6-7 karakteristika, nije to to. Fkt su naši igrači jednodimenzionalni i neškolovani. Šta sutra kad se proda i trener mu promijeni ulogu zbog taktike, šta onda? Reći će "ma ja znam samo jednu poziciju igrat, na drugim se ne snalazim". Stvarno smo daleko od Evrope...

Ne poredim nas sa Cityjem, samo konstatujem da 95% igrača iz naše lige i ne može igrat ni u jednoj ozbiljnijoj ligi jer su ograničeni k'o peterac.
Gdje ce Hodzic biti visedimenzionalan. Njemu je čudno, da bek mora imati dobar ubacaj a kamoli sta drugo :mrgreen:
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,

BOSANSKA KRAJINA!

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 17 mar 2021, 00:17

PeakyBlinders je napisao/la:
16 mar 2021, 23:54
slika

Fanimo i Oremuš bi se vračali da pokrijeu bekove i igrali bi krila istovremeno, tako da bi se branili sa šest Igrača, a napadali sa četiri plus dva (Peja i Tino) koji bi bili na šutu konstantno. Tu je Đoka da pokrije vezu ako ovi šuteri pogriješe i da pomogne u odbrani ovoj trojici kada ne stignu Fani i Mirko. Znači uvijek bi bila bar četvorica nazad. Po meni je ovo ona klasična talijanska formacija, ala Juventus prije par godina. Mislim da je ovo formacija koju treba forsirati pogotovo sada kada nemaš bekova.
Moja formacija sa FM-a. Cmiljara i Mešanović pressing forwards! :mrgreen:
Bahati, bahati Željkan!
1946

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 17 mar 2021, 00:50

skoroalen je napisao/la:
16 mar 2021, 23:48
skoroalen je napisao/la:

Kakvoj ozbiljnoj ligi moj Škoro, ne možeš na prste jedne ruke nabrojati školovane igrače iz komplet lige.

Dovoljne su ti ove dvije tekme s Zrinjskim i Širokim, pogotovo ona u nedjelju, da vidiš sav jad i čemer koji se nikad neće iskorijeniti iz ove lige. Igrači k'o krepane mačke, ušao Sušić u drugom, okreće se dvije minute k'o ebeni Crouch. Greške u osnovnim aspektima, ne mogu pet pasova da svežu, Hodžiću je lopta amaterski pobjegla pa barem pet puta u prvom dijelu itd.

Neki dan se potegla malo priča o onim kilometrima i Catapultu.. Što Jelešković reče jednom prilikom, ništa igrači iz TOP 5 liga ne pretrče više, samo što se kod njih trči 'ciljano'. Odnosno, nema bezveze lijetanja po terenu, bezveznog trošenja i glupiranja, već se tačno zna gdje, ko i kad stoji, kad se linije pomjeraju, kad se obara ritam, kad pojačava. Može igrač pretrčati bruku, ali ako nema nikakvih plodova, piišaj ga.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 17 mar 2021, 00:59

joker90 je napisao/la:
17 mar 2021, 00:17
PeakyBlinders je napisao/la:
16 mar 2021, 23:54
slika

Moja formacija sa FM-a. Cmiljara i Mešanović pressing forwards! :mrgreen:
Toi gegenpressing i tornja pozadi na duge lopte, svakako nema niko dobre box to box igrace
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 17 mar 2021, 08:01

Klis/Borac/Tuzla City
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 17 mar 2021, 08:09

MortemHz je napisao/la:
17 mar 2021, 08:01
Klis/Borac/Tuzla City
U kolko je žrijeb? A Borac izvlačimo poznajući našu sreću u žrijebu.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 17 mar 2021, 08:15

U pola 5
ISTINA ZA VEDRANA!

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 17 mar 2021, 08:21

Sarajevo-Tuzla, prva na Kosevu
Klis-Borac

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 17 mar 2021, 08:35

Na stranu zajebanciju, a jel fkt mislite da mogu namjestiti i da namjestaju zrijeb ? :D

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 17 mar 2021, 08:45

Zipe, ako nije sarkazam, a nadam se da jest, onda fakat se treba zabrinut za tebe :think:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 17 mar 2021, 08:45

SarajevoJeBordo je napisao/la:
17 mar 2021, 08:09
MortemHz je napisao/la:
17 mar 2021, 08:01
Klis/Borac/Tuzla City
U kolko je žrijeb? A Borac izvlačimo poznajući našu sreću u žrijebu.
13h a bit će live na njihovom YT kanalu.
Ne znam šta bi ti rekao za tu sreću, realno nema neke razlike između Borca i Tuzle, čak bi se usudio reći da je Tuzla nezgodnija u ovom trenutku.
Klis je trećeligaš i tu nema neke polemike ali između ova dva kluba bi se baš zapitao koga bi izvukao. Možda je Borac sekundu jači na papiru ali Tuzla je u boljoj formi i imaju boljeg trenera, jako je teško reći. Navijači nemaju nikakvu ulogu i sa te strane bi Borac bio u prednosti u odnosu na njih.
Ne znam, ako ne može Klis onda mi je svejedno.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Morpheus, Proximic i 18 gostiju.