FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

Stroj1946
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Stroj1946 » 18 mar 2021, 07:24

I ja bi volio više da se daje šansa akademcima, jer ne vidim razliku između Hodžića, Hebibovića, Jukića ili Velkoskog sa akademcima. Ovi nikakvu razliku ne prave svakako, pa bolje momke ubaciti, možda i bude nekog hajra od njih, a imali smo dokaze.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 18 mar 2021, 07:26

hordasDoboj je napisao/la:
18 mar 2021, 07:19
Pustite tu pricu nema kvaliteta, isto bi se pricalo za generaciju Vladana, Mujakica i Pidre da nismo imali povrede pa su igrom slucaja dobili priliku. Od Vinka sam u tom segmentu vise ocekivao, a samim tim i od Uprave koja ce nametnuti pracenja filozofije kluba.
Nije šuplja, u klubu su jako nezadovoljni sa radom akademije i zato je doveden Cioffi. Počelo je dobro ali..
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 18 mar 2021, 07:29

Pustite tu pricu nema kvaliteta, isto bi se pricalo za generaciju Vladana, Mujakica i Pidre da nismo imali povrede pa su igrom slucaja dobili priliku. Od Vinka sam u tom segmentu vise ocekivao, a samim tim i od Uprave koja ce nametnuti pracenja filozofije kluba.
Bravo sad sam to krenuo napisati. Identicna priča. Identična! Za sve se nalazi opravdanje a realno, nema ga. Smijesna priča. I tada je Mujakic bio "nikakav, ne moze se dokazati nije neki kvalitet", kovacwvic bio los golman branio "onako" na posudbama" i odmah se trazila zamjenaa "neko iskusniji". Pidro biio "onaj iz visokog", pa cekao da se 3 beka izmjene i stradaju da bi dobio sansu.

I ta prica neko pljuje djecu, je bas smijesno. Jel moguce da to navodite kao neki razlog i vakat kad hebib igra lijevo krilo a dušman lijevog beka?
Mustafica na derbiju su pljuvale NEZNALICE koje nisu pismene fudbalski da vide da je dtrucnjak sa 442 i 4 igraca koja ne igraju defanzivu zavalio i mistafica i sabanovica (igrali na desnoj strani terena).

U sezoni odnosno polusezoni sa najvise akademava vecinnom prinudno, imali smo najvise bodova i najvise golova ako me sjećanje dobro sluzi. I danas u ekipi dva najbolja igrca su kovacevic i djokanovic, ne, nisu to preplaveme zvijezde nwgo dva akademca.
Ja garanrujem da na lijevom krilu koga god od akademacs da stavis ili onog iz Kaknja ili dala... Daj sta das al prica da nema kvalitet je smijesna. Eto hebib hodza i ekipa imaju kvalitet sunce ti ljubim
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 18 mar 2021, 07:30

MortemHz je napisao/la:
18 mar 2021, 07:26
Nije šuplja, u klubu su jako nezadovoljni sa radom akademije i zato je doveden Cioffi. Počelo je dobro ali..
Ko je zaslužan za to stanje u akademiji tj ko će odgovarati za haos koji je napravljen?

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 18 mar 2021, 07:31

MortemHz je napisao/la:
Evo gore je Stroj napisao, ono sto igra Hebibovic, Hodzic i Velkoski trenutno mozes nac na terminu nekom. Zar se nije jednu tekmu mogao ubaciti Dervisagic na l. krilo, nije morao od pocetka. Ili Dal na 10. Od Vinka sam vise ocekivao, opet moram reci.

Al hajd, daj da mi uzmemo titulu za nadat se da ce Cioffi to dotegnuti (rekao je tek za godinu-dvije da bi se mogli vidjeti rezultati).
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 18 mar 2021, 07:33

Teško je biti gori od Hodžića, tu bi mi uvijek dijete od 16-17 godina igralo osim ako je baš nesposoban. Sve i da ne odigra dobro opet je mlad i možeš očekivati nešto za razliku od onog mamlaza a nije jedini, nažalost.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 18 mar 2021, 07:38

OsmaDolazi je napisao/la:
18 mar 2021, 07:30
MortemHz je napisao/la:
Ko je zaslužan za to stanje u akademiji tj ko će odgovarati za haos koji je napravljen?
Niko ne očekuje da mi izbacujemo po 10 Đokanovića za godinu ali sada se rupa napravila tu i to nas košta. Znači evo uvijek sam ja govorio da me ne zanima koji će juniori biti na tabeli ali da "isplivaju" 2-3 momka sa određenim kvalitetom. Lijepo je biti prvi i svi smo ponosni na to ali u tom uzrastu je manje važno. Ne vjerujem da će iko odgovarati ali došlo je do smjene pa ćemo vidjeti.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 18 mar 2021, 07:41

18 mar 2021, 07:31
MortemHz je napisao/la:
Evo gore je Stroj napisao, ono sto igra Hebibovic, Hodzic i Velkoski trenutno mozes nac na terminu nekom. Zar se nije jednu tekmu mogao ubaciti Dervisagic na l. krilo, nije morao od pocetka. Ili Dal na 10. Od Vinka sam vise ocekivao, opet moram reci.

Al hajd, daj da mi uzmemo titulu za nadat se da ce Cioffi to dotegnuti (rekao je tek za godinu-dvije da bi se mogli vidjeti rezultati).
Ma 100% se slažem. Ono što pojedinci pružaju na terenu nije za Olimpika a ne šampiona države. Tužno je kad ozbiljno smatram da bi ja slično odigrao, centriraš dobro dva puta, imaš 4 pasa prvom do sebe i jedno 15 grešaka.. nije neki problem.

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 18 mar 2021, 07:46

Ja na kraju i nisam bio toliko nezadovoljan trasfer rokom (nakon dolaska Mesanovica) misleci da je ideja gurati akademce koliko-toliko jer smo na +9. Ali nakon sto sam vidio da se guraju igraci kojima istice ugovor za 3 mjeseca i koji nisu kvalitet za nas stvarno vise ne vidim opravdanja.

I ybg Jela ako nam za bazne pripreme treba vise vremena, daj onda ranije nek krenu pripreme, da odigramo vise prijateljskih. Sad da smo uzeli 2/3 tekme na pocetku mogli smo lagano pocet slavit titulu, a uz to davati minute mladjim igracima.
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 18 mar 2021, 08:10

18 mar 2021, 07:16
Na danasnji dan 2019 smo remizirali sa Krupom na Kosevu 0:0, i tad je Zrinjski smanjio zaostatak za nama na -9. Husref izjavio da su igraci umorni zbog utakmice sa Zrinjskim i Sirokim :think:
Alal vera kako si se ovog sjetio :tralala:
ZZ

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 18 mar 2021, 08:22

moj uzor-S.G je napisao/la:
18 mar 2021, 08:10
Na danasnji dan 2019 smo remizirali sa Krupom na Kosevu 0:0, i tad je Zrinjski smanjio zaostatak za nama na -9. Husref izjavio da su igraci umorni zbog utakmice sa Zrinjskim i Sirokim :think:
Vezu me uspomene :kafa:

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 18 mar 2021, 08:29

Jedini igrač iz akademije u kome je prepoznat talenat i koji je planski ubačen je Đokanović. I Nedim Hadžić kod Čale u zadnjem kolu sezone 16/17 pri negativnom rezultatu, on je ubačen onako, da odigra. Svi ostali su upali SLUČAJNO. I glupo je pričat o nekoj rupi u akademiji i manjku kvaliteta kad nisi dao priliku nikom. Ja životom garantujem da nijedan bek u Akademiji nije gori od Hodžića. Takođe, kad se čuva rezultat, kad se ubacuje štoper u 80. minuti, što to ne bi bio Bešić a ne Adukor?

Ješić je bio ubleha i daleko mu kuća od Sarajeva, al kad se sjetim onog ubacivanja šesnaestogodišnjaka suze mi krenu. NE prizivam Ješića il nekog sličnog, al volim tu filozofiju gdje se u slabijim ili riješenim tekmama ubacuju omladinci. Ja ne znam u čemu se ogleda tolika razlika između Adukora i Bešića, između Velkoskog i Ramića, Džafića i Dizdarevića... Ja prvi sam pisao da dotični Belmin vjerovatno nema kvalitet i da ga zato seljakaju po posudbama, al kad malo razmislim, seljakali smo i Vladana i Pidru.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 18 mar 2021, 08:41

18 mar 2021, 08:22
moj uzor-S.G je napisao/la:
18 mar 2021, 08:10
Vezu me uspomene :kafa:
Sa Zrinskim smo igrali i izgubili 0:1, 15 dana poslije tih 0:0 sa Krupom :D

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 18 mar 2021, 08:45

vedinjo98 je napisao/la:
18 mar 2021, 02:42
Sto kaze @Historicar , nismo Ajax ili Barcelona pa da tako lako stancamo igrace, ni oni to ne mogu. Nama se potrefilo puno kvalitetnih mladih igraca u jednoj generaciji, sto je prava rijetkost. Kada bi godisnje izasao po jedan iz akademije da ima kvaliteta za prvi tim bilo bi super.

Medjutim, treba biti realan i reci glavni problem. Dok god u BiH nema ozbiljnih strucnjaka, koji ce igrace nauciti nesto, nama nema napretka. I ovi nasi mladi igraci koji su se koliko-toliko afirmisali kroz prvi tim, cesto pokazuju da su nepotkovani. Repka je isto bila dobra dok su vecinski igrali igraci koji su prosli skole po dijaspori. Naravno, za ovo su najmanje krivi igraci. Mogu se oni truditi koliko hoce, ali nema im ozbiljnog napretka sve dok za trenere imaju razne dijabolike...
Krivi su i igrica dijelom, barem pojedini. A to pojedini se pokazalo do sad vecina. Eto Darko Todorovic. Dobio je najbolji put kojim moze ici mladi trener, najbolji klub u koji moze otici mladi igrac i sta je uradio. Dobio kaznu kluba nekoliko puta, i otjerali ga. I u Leipzigu sad i ne razmisljaju da dovedu nekog Bosanca, na osnovu iskustva sa Darkom. I ima ih jos takvih primjer, a vrlo malo igraca koji su uspjeli vani.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 18 mar 2021, 08:53

NisamInSajder je napisao/la:
18 mar 2021, 08:45
vedinjo98 je napisao/la:
18 mar 2021, 02:42
Sto kaze @Historicar , nismo Ajax ili Barcelona pa da tako lako stancamo igrace, ni oni to ne mogu. Nama se potrefilo puno kvalitetnih mladih igraca u jednoj generaciji, sto je prava rijetkost. Kada bi godisnje izasao po jedan iz akademije da ima kvaliteta za prvi tim bilo bi super.

Medjutim, treba biti realan i reci glavni problem. Dok god u BiH nema ozbiljnih strucnjaka, koji ce igrace nauciti nesto, nama nema napretka. I ovi nasi mladi igraci koji su se koliko-toliko afirmisali kroz prvi tim, cesto pokazuju da su nepotkovani. Repka je isto bila dobra dok su vecinski igrali igraci koji su prosli skole po dijaspori. Naravno, za ovo su najmanje krivi igraci. Mogu se oni truditi koliko hoce, ali nema im ozbiljnog napretka sve dok za trenere imaju razne dijabolike...
Krivi su i igrica dijelom, barem pojedini. A to pojedini se pokazalo do sad vecina. Eto Darko Todorovic. Dobio je najbolji put kojim moze ici mladi trener, najbolji klub u koji moze otici mladi igrac i sta je uradio. Dobio kaznu kluba nekoliko puta, i otjerali ga. I u Leipzigu sad i ne razmisljaju da dovedu nekog Bosanca, na osnovu iskustva sa Darkom. I ima ih jos takvih primjer, a vrlo malo igraca koji su uspjeli vani.
Salzburg :D

michplatini
Kontakt:

Post Postao/la michplatini » 18 mar 2021, 10:14

Nažalost,napravljen je veliki problem u radu Akademije sa odlaskom Sanjina Alagića(tvrdim čovjek koji je najzaslužniji za razvoj Akademije,prije svega generacija 1998-2001),i sada dolaze na naplatu računi rada Šarića i co.
Ja lično ne vidim u dogledno vrijeme kvalitet koji je bio u ranijim generacijama i ovdje kad vidim da neki pozivaju određene igrače(ne znam da li su ih ikad gledali bar u kadetima il juniorima) mislim da griješe i da bi ta dijeca bila vrlo brzo '' bačena pod noge '' u trenutnoj situaciji( pritisak osvajanja titule po svaku cijenu).
Mogu zvučati pesimistično ali narednih nekoliko godina ne očekujem pojavu kvaliteta(Kovačević ,Đokanović) iz Akademije.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 18 mar 2021, 10:17

Šta radi onaj Talijan što su ga zaposlili u Akademiju?
Koševo Zapad

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 18 mar 2021, 10:23

Ma uhljebio se braaaaaca
ZZ

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 18 mar 2021, 10:39

Shategabri je napisao/la:
18 mar 2021, 10:17
Klizi po mahali, skrola instagram...
Bahati, bahati Željkan!
1946

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 18 mar 2021, 10:41

joker90 je napisao/la:
18 mar 2021, 10:39
Shategabri je napisao/la:
18 mar 2021, 10:17
Klizi po mahali, skrola instagram...
Pametan :kafa:
Koševo Zapad

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], laznokrilo, mire971 i 26 gostiju.