Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

JohnKeynes97
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la JohnKeynes97 » 18 mar 2021, 13:59

PappiPapp je napisao/la:
18 mar 2021, 13:57
Je li vas s t R A h?
Ma nema potrebe za strahom i panikom. Samo se mjera pridrzavati, nositi maske, desinfikovat i prati ruke, i eto ne ici na vece skuppve, i sve ce biti ok. Malo koja sedmica dok se ovo smiri sve.
PSPHM

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 18 mar 2021, 14:22

Machak je napisao/la:
18 mar 2021, 11:17
Zamarate se bez veze ovim šemama, a nasi klubovi nisu dorasli ni ovom novom takmicenju sto ce se pokazati.
Tacno presmijesni smo, to vec neke kombinacije, tabele, a ustvari i tu ce nas tamburati kome se digne kita.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

BijeliBordo1946
Kontakt:

Post Postao/la BijeliBordo1946 » 18 mar 2021, 14:22

PappiPapp je napisao/la:
Je li vas s t R A h?
Jest, bili ste 12h na drugom mjestu, svijet drhti od vrapcica :tralala:

Covid19
Kontakt:

Post Postao/la Covid19 » 18 mar 2021, 15:40

JohnKeynes97 je napisao/la:
18 mar 2021, 13:59
PappiPapp je napisao/la:
Je li vas s t R A h?
Ma nema potrebe za strahom i panikom. Samo se mjera pridrzavati, nositi maske, desinfikovat i prati ruke, i eto ne ici na vece skuppve, i sve ce biti ok. Malo koja sedmica dok se ovo smiri sve.
Mi samo trebamo nastaviti drzati distancu od ostalih klubova i ne trebamo se bojati :kafa:

tm01hzne
Kontakt:

Post Postao/la tm01hzne » 18 mar 2021, 15:44

Riziko je napisao/la:
18 mar 2021, 12:21
Moglo bi ovo kolo za vikend biti zadnje ove sezone.
Može i bez njeg, zovi Vicu :mrgreen: :kafa:

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 18 mar 2021, 15:44

Čitam temu nakon dva,tri mjeseca i zimske pauze,i ne mogu vjerovati....Neki tamo navijač Veleža,umjesto da bude na devetom nebu jer je došao na 6 bodova od titule,igra u najboljoj formi od svih ekipa u ligi,razbija.....i moli Boga da Sarajevo pobjedi u Širokom,i pobjegne mu na +9!!!!! :( :(
I onako nešto razmišljam,da li je u pitanju nacionalizam,ovi Bošnjaci kao i mi,Široki Hrvati,pa daj da naši pobjede..
Ili je onaj kompleks malog kluba,daj šta daš,možda bi se lakše dokotrljali do neke evropice ako Sarajevo pobjedi...
Ili jednostavno ljudska glupost?

Pojma nemam,dal je nacionalizam,ili kompleksaštvo,ali navijači Veleža s kojima sam se ja družio,nisu bili ni jedno ni drugo....ni nacionalisti ni kompleksaši...ni prema Zvezdi,prvaku Evrope i svijeta,a kamoli prema Sarajevu nekakvom....Otišlo sve u pm :(

Bliss
Kontakt:

Post Postao/la Bliss » 18 mar 2021, 15:51

Schlager je napisao/la:
18 mar 2021, 15:44
Čitam temu nakon dva,tri mjeseca i zimske pauze,i ne mogu vjerovati....Neki tamo navijač Veleža,umjesto da bude na devetom nebu jer je došao na 6 bodova od titule,igra u najboljoj formi od svih ekipa u ligi,razbija.....i moli Boga da Sarajevo pobjedi u Širokom,i pobjegne mu na +9!!!!! :( :(
I onako nešto razmišljam,da li je u pitanju nacionalizam,ovi Bošnjaci kao i mi,Široki Hrvati,pa daj da naši pobjede..
Ili je onaj kompleks malog kluba,daj šta daš,možda bi se lakše dokotrljali do neke evropice ako Sarajevo pobjedi...

Pojma nemam,dal je nacionalizam,ili kompleksaštvo,ali navijači Veleža s kojima sam se ja družio,nisu bili ni jedno ni drugo....ni nacionalisti ni kompleksaši...ni prema Zvezdi,prvaku Evrope i svijeta,a kamoli prema Sarajevu nekakvom....Otišlo sve u pm :(
Mislim da to vise ima veze s tim da nemamo ekipu za borbu sa Sarajevom nego se jedva drzimo u borbi za Evropu sa ovim kadrom, pa vise vidimo Siroki kao konkurenta, nego Sarajevo.

Nije nacionalizam u pitanju.
ROĐEN U MOSTARU U NAJLJEPŠE DOBA MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA

Fighter1926
Kontakt:

Post Postao/la Fighter1926 » 18 mar 2021, 15:52

amypitar je napisao/la:
18 mar 2021, 13:58
JohnKeynes97 je napisao/la:
18 mar 2021, 12:55
amypitar je napisao/la:
18 mar 2021, 12:53

I pored toga što mute, uložili du pare iskreno bi volio I da izbore Evropu. Pored njih još Tuzla i Velež.
Al mislim da ce se zajebati ako budu digli ruke od prvenstva,i sve snage usmjere na kup. Prošlo Sarajevo ili Tuzla po meni nece biće favoriti za osvajanja kupa.
U finalu će sigurno sva javnost, mediji popratiti finalni meč, biče tv e prenos, I teško će im sudije biti od koristi.
Opet Borcu će ta utakmica biti utakmica sezone, biće pod strašnim pritiskom, a da imaju kvalitet i nemaju.
Ne gledas siru sliku, u ovome momentu, i zrinjski, i velez, i sisa city igraju bolje od borca, i imaju vece sanse da izblre europu kroz ligu.
Ima još 11 kola da se igra.
Sad po tvom ako gledamo formu Sarajevu će I Evropa biti upitna. Kao što rekoh ima 11 kola biće povreda, pa i korone,a I mnoge druge stvari će uticati na konacnu tabelu. Neko moje vidjenje je da ce Sarajevo uzeti duplu titulu.
Imamo i dalje najbolji igračku kadar, pa i klupu.Lijepu bodovnu zalihu, i računam već u 2 kolu da I povecamo bodovnu zalihu. Imamo to neko iskustvo uzimanje pehara, pa očekujem to da rutinski zadržimo, dok se konkurenti kolju.
Za Evropu I dalje vidim kone,koji pored solidnog igračkog
kadra, imaju Amara I iskustvo da se domognu Evrope. Treći je Zrinjski koji ima dobar igrački kadar, redovno igraju u Evropi, i mislim da ce istu izboriti.
I četvrti kandidat mi je Borac, Tuzla, Široki, dok Velezu treba još nešto malo da bi se domogao 4 mjesta.
Ja prednost od ova tri kandidata dajem Borcu.Široki neće moći pratiti tempo, a igrački je najlošija ekipa. Tuzla će biti opasna, al će se istrositi u kupu, i mislim da ce i ove godine izvisiti I da ce biti crtu ispod.
Bilo kako bilo ,biće zanimljivo prvenstvo kao nikad do sad.
Vi bez Rahmanovica niste ni pola ekipe kao sto je bila, jednostavno covjek vas je vukao sam i tacno se vidi njegovim odlaskom koliko je igrao s lakocom i bio iznad ove lige...imate dobru bodovnu zalihu, a ostale ekipe igraju toplo hladno, mislim da niste ugrozeni, ocekujem da ce tuzla najbolje odigrati ovaj treci krug, jos u evropi vidim zrinjski, mi ako nesto napravimo to ce biti preko kupa, preko lige tesko...
U zivotu je vazno biti BORAC!!!

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 18 mar 2021, 16:10

Schlager je napisao/la:
Ili jednostavno ljudska glupost?

Ti se zakačio za tog nekog i poistovjetio sve ostale navijače Veleža, a zatim sam sebe demantuješ i govoriš kakve ih poznaješ.
Meni je mjera većina, kako se ponaša i kako razmišljaju.
Ja sam bio za pobjedu Sarajeva, želeći ostati visoko pozicioniran. Kiksom Zrinjskog i Želje, sada ni pobjeda Širokog nije toliko loša po nas.
Mi ćemo biti prezadovoljni ako ostanemo na ovoj poziciji.
To neznači da ćemo odustati ako se nešto više otvori.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 18 mar 2021, 16:42

Bliss je napisao/la:
18 mar 2021, 15:51
Schlager je napisao/la:

Mislim da to vise ima veze s tim da nemamo ekipu za borbu sa Sarajevom nego se jedva drzimo u borbi za Evropu sa ovim kadrom, pa vise vidimo Siroki kao konkurenta, nego Sarajevo.

Nije nacionalizam u pitanju.

Mi nikad nacionalisti nismo bili niti ćemo biti, a on to dobro zna, a primjera je mnogo.
Pa recimo Sarajevo u zadnjem kolu pobjedi Zelju, i Zrinjskom pomaže za titulu.
Pa Željo koji je u to vrijeme harao ligom izgubi od Lotara i izbaci Slobodu.Ili Sarajevo kojem ne treba ni bod u zadnjem kolu dobije Čelika, i Široki odlazi u Evropu. Primjera je mnogo, ko iole je pratio ovu ligu.

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 18 mar 2021, 16:44

Velež je bolja ekipa od Sarajeva,i bolji fudbal igra...To je pokazao i u obe utakmice jesenas sa njima,dok su tu bili i Tatar i Rahmanović....sad pogotovo......a i u mečevima s mojim klubom sam se uvjerio...Umjesto da se nagazi na titulu,neka snishodljivost...

Uostalom,hebe mi se..Samo mi je to zapalo za oko na čitavoj temi....Ostalo je sve kao i zadnjih 12 godina otkad sam ovdje :lol: :lol:

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 18 mar 2021, 16:49

Schlager je napisao/la:
18 mar 2021, 16:44
Velež je bolja ekipa od Sarajeva,i bolji fudbal igra...To je pokazao i u obe utakmice jesenas sa njima,dok su tu bili i Tatar i Rahmanović....sad pogotovo......a i u mečevima s mojim klubom sam se uvjerio...Umjesto da se nagazi na titulu,neka snishodljivost...

Uostalom,hebe mi se..Samo mi je to zapalo za oko na čitavoj temi....Ostalo je sve kao i zadnjih 12 godina otkad sam ovdje :lol: :lol:
Jesu vala satrali su nas sa igracem vise na vrapcic areni steta sad bi bili na prvom mjestu, smrc
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 18 mar 2021, 17:05

Kolega,ja govorim kako mi sad djeluje...mozda za koje kolo promjenim stav,jer Vinko je prvo bio nas trener...i znam da je njegov Trade Mark,to da mu svaka ekipa "sporo ulazi u prvenstvo",i prvi rezultati su razocaravajuci,ali tempira formu da se dize kako prvenstvo odmice,pa postane masinerija taman kad treba i kad se djele trofeji....zato sam jos malo oprezan

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 18 mar 2021, 17:10

Vidi Schlagera iz BL sto hajca novu prepirku na relaciji Pitari vs Rođeni :D
Po trenutnom stanju u ova tri kola Velež izgleda bolje nema šta, ali isto tako ne treba zanemariti činjenicu ni raspored Sarajeva u ova tri kola, odigrali smo dva najteza gostovanja po nas u ligi plus Zrinjski na Koševu. Ali eto po vama pojedincima trebamo zanemariti trenutno stanje na tabeli i bodovnu zalihu/razliku izmedju Sarajeva i ostalih klubova i dati titulu nekom ko je trenutno u boljoj formi, brzo recimo zaboravljas tekme Sarajeva protiv Borca gdje smo vas natamburali na Koševu, a sa igracem manje napali u BL i izborili nerjeseno.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 18 mar 2021, 17:17

tm01hzne je napisao/la:
Riziko je napisao/la:
18 mar 2021, 12:21
Moglo bi ovo kolo za vikend biti zadnje ove sezone.
Može i bez njeg, zovi Vicu :mrgreen: :kafa:
Pa nije baš moguće prekidati poslje ovog prvog dijela od 22 kola, il sad il nikako do kraja. A pošto se nigdje više i ne spominje mogućnost da se prekine fudbal teško će ga i ovde prekinuti
nema potpisa

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 18 mar 2021, 17:19

Osttribine je napisao/la:
18 mar 2021, 17:10
Po trenutnom stanju u ova tri kola Velež izgleda bolje nema šta, ali isto tako ne treba zanemariti činjenicu ni raspored Sarajeva u ova tri kola, odigrali smo dva najteza gostovanja po nas u ligi plus Zrinjski na Koševu. Ali eto po vama pojedincima trebamo zanemariti trenutno stanje na tabeli i bodovnu zalihu/razliku izmedju Sarajeva i ostalih klubova i dati titulu nekom ko je trenutno u boljoj formi, brzo recimo zaboravljas tekme Sarajeva protiv Borca gdje smo vas natamburali na Koševu, a sa igracem manje napali u BL i izborili nerjeseno.
Tipicni sarajlica,hahaha...kao argument pominje naseg igraca vise u BL,a kao djete na tuti se ucuti sto sam ja na Kosevu igrao sa igracem manje citavo poluvrijeme...ne ... ,vec je "natamburao",kako kaze...zato i kazem,sve mi je to tipicno kao zadnjih 12 god,haha

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 18 mar 2021, 17:24

Schlager je napisao/la:
18 mar 2021, 17:19
Osttribine je napisao/la:
18 mar 2021, 17:10
Tipicni sarajlica,hahaha...kao argument pominje naseg igraca vise u BL,a kao djete na tuti se ucuti sto sam ja na Kosevu igrao sa igracem manje citavo poluvrijeme...ne ... ,vec je "natamburao",kako kaze...zato i kazem,sve mi je to tipicno kao zadnjih 12 god,haha
Pa razlika izmedju šampiona i tamo nekog Borca je ta što šampion sa igracem manje napadne i u BL i odnese bod, dok tamo neki Borac na Koševu sa igracem manje primi 4 komada, jel bolje ovako, tipicno sarajevski :D

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 18 mar 2021, 17:26

Ma to je to!!

Meraak1921
Kontakt:

Post Postao/la Meraak1921 » 18 mar 2021, 17:32

Evo da i ja napisem jedan veci post, i najrealniji

Ostalo je još 11 kola, Željo ima 'laksi' raspored prvih 5 kola, s tim da Željo prvu igra sa Tuzlom kuci i mislim da ce ta utakmica odluciti hocel prema gore Željo il Tuzla.. Idu nikad goroj Slobodi i Radniku, dolaze Mladost i Olimpik. Velež ima prva dva kola nesto 'laksa', ali mislim da oni nece izdrzati, i da ce pasti. Borac ce se svim silama gurati prema gore, ali oni ce ici na kup jer nemaju kvalitet da budu medju 3, Široki nikakav kvalitet nema, iako su pobjedili kuci Sarajeva, ni oni ne znaju kako su uzeli 3 boda realno, fakat los igracki kadar .. Zrinjski igra toplo-hladno ali najbolji raspored imaju , Sloboda kuci, idu u Kakanj, dolazi Radnik , pa idu Olimpiku. Realno je ocekivati da ce uzeti 12 bodova i da ce se pribliziti Sarajevu možda baš blizu. Sarajevo ce sve odluciti (25-28kolo)
Idu u Mostar, dolazi Borac, idu Zrinjskom, tu se titula odlucuje, poslije Zrinjskog dolazi Željo.. Znat ce se ubrzo jel Sar uzima nikad lakše titulu, il ce se gombati za to

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 18 mar 2021, 17:35

slika

Tek sad vidjeh Rođeni
Svaka cast

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.