Gradio je i Zeljo, pa to pocelo da smeta velikoj masi koja nije zeljela gradjevski fudbalski klub. Hoce futbol, football..
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
Re: FK Željezničar
@igrajlopte 🐦
Idi prati butmir d.o.o ako ti se prate gradjevinske kompanije. Zeljo je fudbalski klub, fudbalski. Evo ti zivis u Svedskoj. Ne dolazis na stadion Malmea jer su "otkrili" sredstvo za ciscenje stolica nego dolazis vjerovatno zbog fudbala.
Lijepo je graditi infrastrukturu. To je preduslov za dalje napredovanje ali ako cemo to raditi na nacin kao sto se u blizoj proslosti radilo, da sa jedne strane gradimo a sa druge strane bacamo milione KM na retardirane igrace i trenere i te gluposti opravdavamo i krijemo se iza gradnje infrastrukture onda nismo na pravom putu. Klub treba u svim segmentima dobro da funkcionise..
.
- MocMahale444
Pozdrav za Misketovce i Amarovce, maksuz Selam za navijace Želje.
Kako je dosao ovaj dodikov potrcko kriminalac Vico ima da nazadujemo jos vise.
Kako je dosao ovaj dodikov potrcko kriminalac Vico ima da nazadujemo jos vise.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
Pa ovo je i kod vas bilo za vrijeme Misimovica. Ima ona jedna skupština il šta već gdje govori da vrši nevjerovatni mobing (pritisak) na članove uo da donesu novac u klub preko sponzora ili da idu iz želje. Ako si već tu onda ima da radiš ili idi, svakako su te funkcije volonterske.lijevapolutka je napisao/la: ↑18 mar 2021, 13:41po meni trenutno velež najbolje radi po tom pitanju. kako mi reče jedan prijatelj, njihov predsjednik je posudio xy novca da se saniraju dugovi i taj novac neće tražiti dok velež nestane na zelenu granu. a svi članovi uprave su kod notara potpisali ugovor u kojem se obavezuju da će svaki mjesec namaći xy novca, da li od svog novca ili će naći nekog novog sponzora (nije u pitanju posudba već su ta sredstva veležova). a i Feđa je u onom podcastu nesto tako govorio
i u njihovoj upravi ne sjede studenti i nezaposleni
nema potpisa
- Meraak1921
- Kontakt:
U Nedelju odlucujemo jel mi idemo da se gombamo s njima gore ili Husref
- MocMahale444
Brisi postove o temama drugih klubova, koga boli briga za velez yebo vas on.
Ovo je tema FK Zeljeznicar (malo i miske-amar).
Koga boli briga ko sta gradi ako nije naše.
Ovo je tema FK Zeljeznicar (malo i miske-amar).
Koga boli briga ko sta gradi ako nije naše.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
Rijeci su jedno, djela (papir) drugo. Tako je Misimovic Ziraat banku predstavio kao generalnog sponzora, a ustvari to je bio kredit koji su digli u toj banci pa ga vracali do prosle godine cini mi se. Samo Statut i transparentno crno na bijelo sa potpisom i sigurni smo. I ovi znaju nesto ispricati, a Bog zna sta je u papirima napisano.Admir_Sa je napisao/la: ↑18 mar 2021, 17:36Pa ovo je i kod vas bilo za vrijeme Misimovica. Ima ona jedna skupština il šta već gdje govori da vrši nevjerovatni mobing (pritisak) na članove uo da donesu novac u klub preko sponzora ili da idu iz želje. Ako si već tu onda ima da radiš ili idi, svakako su te funkcije volonterske.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Meni je ova informacija da je neko kod notara pristao na obavezu davanja novca stvarno nepoznata, a lično mislim i da su mali izgledi da je istinita. Suština kod nas u zadnjih 4--5 godina je da se zna i ko pije i ko plaća, i koliko pije i koliko plaća. Najprije se krenulo sa mjesečnim izvještajima dugova i isplate dugova, kako bi se dobilo povjerenje javnosti i navijača, a onda se toliko zakotrljalo jedno po jedno da mi je nevjerovatno kako je dobro ispalo.LjoZee je napisao/la: ↑18 mar 2021, 13:44Volio bih ako procita ovo forumas @Baader koji navija za Velez da nam to malo detaljnije napise. Meni se taj model cini dobar. I ja sam ga shvatio tako u onom podcastu.lijevapolutka je napisao/la: ↑18 mar 2021, 13:41po meni trenutno velež najbolje radi po tom pitanju. kako mi reče jedan prijatelj, njihov predsjednik je posudio xy novca da se saniraju dugovi i taj novac neće tražiti dok velež nestane na zelenu granu. a svi članovi uprave su kod notara potpisali ugovor u kojem se obavezuju da će svaki mjesec namaći xy novca, da li od svog novca ili će naći nekog novog sponzora (nije u pitanju posudba već su ta sredstva veležova). a i Feđa je u onom podcastu nesto tako govorio
Cini mi se i Sloboda neki princip ulaganja samo kod njih Skupstina ima obavezu financijsku i imaju pravo da nesto odlucuju vise. Uglavnom ulaze vise ljudi svoj novac, taj neki dogovoreni iznos.
Vrlo važna stvar je to da su navijači 99.9% ujedinjeni, guraju nemilice između sebe i projekte i klub sa direktnom pomoći i to onda daje i dodatni elan upravi. Podmetanja ima, spletkaroša sa strane ima, ali džaba ti je sve to kad su svi ko jedno, udar na Velež je udar na svakog navijača i to se onda luđački brani.
Što se tiče infrastrukture, nije nam odnemoglo to što su dvije jake građevinske firme u upravi, od čega i jedna od najjačih u Hercegovini
Da, vrlo važna stvar: ne balahamo novcem. Nenormalna je kontrola troškova i kontrola primanja igrača. Neki nam transferi zbog toga propadnu, ali zato imamo potpuno čistu i zdravu sliku primanja igrača.
Eh, hvala ti puno na odgovoru.Baader je napisao/la: ↑18 mar 2021, 18:00Meni je ova informacija da je neko kod notara pristao na obavezu davanja novca stvarno nepoznata, a lično mislim i da su mali izgledi da je istinita. Suština kod nas u zadnjih 4--5 godina je da se zna i ko pije i ko plaća, i koliko pije i koliko plaća. Najprije se krenulo sa mjesečnim izvještajima dugova i isplate dugova, kako bi se dobilo povjerenje javnosti i navijača, a onda se toliko zakotrljalo jedno po jedno da mi je nevjerovatno kako je dobro ispalo.
Vrlo važna stvar je to da su navijači 99.9% ujedinjeni, guraju nemilice između sebe i projekte i klub sa direktnom pomoći i to onda daje i dodatni elan upravi. Podmetanja ima, spletkaroša sa strane ima, ali džaba ti je sve to kad su svi ko jedno, udar na Velež je udar na svakog navijača i to se onda luđački brani.
Što se tiče infrastrukture, nije nam odnemoglo to što su dvije jake građevinske firme u upravi, od čega i jedna od najjačih u Hercegovini![]()
Da, vrlo važna stvar: ne balahamo novcem. Nenormalna je kontrola troškova i kontrola primanja igrača. Neki nam transferi zbog toga propadnu, ali zato imamo potpuno čistu i zdravu sliku primanja igrača.
To je sistem u pravom smislu rijeci, mi to nismo nikad imali ni prije ni sad pogotovo. Sto kaze kod nas posudi novac pa cim ti se ide povuci i klub pred stecajem.
Ovi naši vode klub ko privatnu firmu, a ko god radi kod privatnika zna šta to znači
Troškovi minimalni, primanja po učinku ili prosječna i to je to. Zeznut princip za moderni fudbal i prenapuhane cijene igrača i plata, ko s drugog planeta.
Troškovi minimalni, primanja po učinku ili prosječna i to je to. Zeznut princip za moderni fudbal i prenapuhane cijene igrača i plata, ko s drugog planeta.
Velez pametno radi, administracija svoje a Dudic svoje.
Nema tu da Sose naredi Dudicu da Brandao ili Radovac ne smije igrati.
Kod nas je puklo kada se Senad poceo igrati trenera.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
- MocMahale444
Evo malo dobre stare statistike od mene. Nadam se da neko ko ovo pročita je dovoljno dobar s ljudima u klubu da se ovo zalijepi u svlačionicu igračima čisto da vide ovu bruku.
Igrači suspendovani za meč sa Tuzlom zbog žutih:
-------Juričić-----Lendrić-----
---------------Štilić------------
------Mustafa-----Meša--------
-------------Hajdar-------------
Šehić----Ikić-----Aco-----Siniša
--------------Erić-----------------
Osma domaćinska ekipa lige.

I dalje smo najbolja gostujuća ekipa lige uz pitare

Forma posljednjih 5 kola

Forma posljednjih 10 kola

Šta možemo zaključiti iz statistike iz cijelokupne statistike?
Igrači suspendovani za meč sa Tuzlom zbog žutih:
- Eldar Šehić
- Luka Miletić
- Mladen Veselinović
- Mustafa Mujezinović
- Aleksandar Kosorić
- Sedad Subašić
- Mehmed Alispahić
- Ante Blažević
- Štilić 6 golova (posljednji go protiv Mladosti u gostima 0:4)
- Lendrić 6 golova (posljednji go protiv Širokog 2:3)
- Mujezinović 5 golova (posljedni go protiv Širokog u septembru 0:1, od tada nije čak ni asistenciju upisao)
- Juričić 4 gola (posljednji go protiv Krupe 2:1)
- Zec 3 gola (posljednjih go protiv Mladosti 0:4)
- Bekrić 2 gola (posljednji go protiv Zrinjskog 1:2)
- Alispahić 2 gola (posljednji go protiv pitara 1:1)
- Po 1 go Bojo, Stevanović, Ikić, Veselinović, Miletić, Miličević
- Štilić 5 asistencija (posljednja asistencija protiv Mladosti 0:4)
- Lendrić 4 asistencije (posljednja protiv Širokog 2-3)
- Bekrić 3 asistencije (posljednja protiv Širokog 2-3)
- Alispahić 3 asistencije (posljednja protiv Krupe 2-1)
- Ikić 2 asistencije (posljednja protiv Olimpika 0:3)
- Bojo 2 asistencije (posljednja protiv Slobode 2:2)
- Po 1 asistenciju Veselinović, Kosorić, Subašić, Juričić, Gasal, Sadiković)
- Kosorić 1716
- Ikić 1530
- Alispahić 1497
- Stevanović 1382
- Štilić 1360
- Erić 1350
- Hajdarević 1310
- Mujezinović 1277
- Šehić 1159
- Lendrić 1145
-------Juričić-----Lendrić-----
---------------Štilić------------
------Mustafa-----Meša--------
-------------Hajdar-------------
Šehić----Ikić-----Aco-----Siniša
--------------Erić-----------------
Osma domaćinska ekipa lige.

I dalje smo najbolja gostujuća ekipa lige uz pitare

Forma posljednjih 5 kola

Forma posljednjih 10 kola

Šta možemo zaključiti iz statistike iz cijelokupne statistike?
- Naš najbolji igrač i kapiten, Štilić, posljednji go ili asistenciju je upisao protiv Mladosti kad je ušao s klupe u pobjedi od 0:4. Od tada je prošlo 6 ligaških utakmica i 1 kup utakmica, a on nije imao nikakav učinak.
- Ikić ima više asistencija nego naša startna krila Veselinović i Mujezinović skupa. Mujezinović 0 asistencija, a Veseli 1 asistenciju
- Sveukupno naša krila Mujezinović, Veselinović, Subašić, Gasal i Asim su skupa imali samo 3 asistencije tj. Veseli, Subašić i Gasal. Asistencija Veselog je bila u sudijskoj nadoknadi protiv Radnika za 3:1, asistencija Subašića je bila za treći go protiv Olimpika, a asistencija Gasala za 0:1 protiv Radnika.
- Naše najefikasnije krilo, Mujezinović, je posljednji go postigao polovinom septembra.
- Dobili kući 5 od 11 utakmica.
- Pobjedile te kući sve ekipe koje se bore za opstanak osim Radnika, a i Radnik je poveo na Grbavici ali na toj utakmici smo bili dovoljno sretni da brzo okrenemo jer je Miličeviću ušla ona golčina koja neće više nikad ući inače bi i to popušili. Sloboda ti bod uzme.
- Samo su Radnik (13 golova), Mladost (12 golova) i Krupa (9 golova) zabili manje golova od nas kući.
- Najbolja gostujuća ekipa lige uz pitare iako imamo 3 poraza na posljednjih 5 ligaških gostovanja ( i 1 u kupu) i postigli smo najviše golova u gostima.
- Prosjek godina prvih 11 koji su izašli protiv Olimpika je 30,2 što je i ujedno najstarijih prvih 11 koje je izveo neki klub iz premijer lige ove sezone.
- Iz posljednjih 5 kola smo uzeli samo 1 bod što nas čini najlošijim u ligi ako uzmemo taj uzorak utakmice, a u posljednjih 10 utakmica od 30 mogućih bodova uzeli smo samo 9 što nas čini osmom ekipom na tabeli uzimajući taj uzorak utakmica.
- Sa pet utakmica zaredom bez pobjede, trenutno smo ekipa sa najdužim nizom bez pobjede u ligi, Poslije nas slijedi Sloboda koja nije pobjedila 4 utakmice zaredom.
- Trenutno smo na domaćem terenu bez pobjede posljednje 4 utakmice, što nas čini ekipom sa najdužim nizom bez pobjede kući trenutno. Poslije nas slijedi Sloboda sa 2 utakmice bez pobjede kući.
- Jedina smo ekipa među prvih 6 na tabeli koja je dvocifren broj puta gubila u toku utakmice tj. bila u deficitu. To se desilo čak 12 puta ove sezone, a uspjeli smo osvojiti 9 bodova u tim utakmicama što nas čini ekipom sa najviše osvojenih bodova nakon preokreta ove sezone. Imali smo u tim situacijama 2 pobjede, 3 remija i 7 poraza. Poređenja radi, pitari su bili u deficitu 6 puta, Borac 8 puta, Zrinjski 8 puta, Velež 7 puta.
- 12 puta smo vodili ove sezone i tu smo ostvarili 11 pobjeda i remi. Znači u biti kad povedemo na utakmicu uvijek pobjedimo, ali problem je što već godinama često prvi primamo go.
- Nismo zabili nijedan go šutem iz slobodnog udarca.
- Kosorić i Stevanović se nalaze na čelu liste kompletne lige po broju žutih kartona. Kosorić je prvi u ligi sa 8 žutih kartona, a Siniša skupa sa Radovićem iz Veleža i Brtanom iz Borca zauzima drugo mjesto sa 7 žutih.
- Ono što me negativno iznenadilo je broj golova koji su match winneri. Štilić kao najbolji igrač je zabio NULA match winnera. S druge strane Mujezinović je zabio 3 match winnera, Bekrić i Lendrić po 2 match winnera,
- Najbolji tandem u Želji je vjerovali ili ne Ikić-Lendrić. Odnosno Ikić je 2 puta asistirao za Lendrića. Strašno.
Joj, Braconi. 
I ono malo nade sto sam imao da ce negdje prelomiti, krenuti nas, vratiti se ovo sve i da cemo izboriti Evropu vise je nemam nakon tvog posta. Pa statistiku kad gledamo smo odron. Jos nas Musa syeba da valja. Yebo ti maksimum koji mi lafo izvlacimo.

I ono malo nade sto sam imao da ce negdje prelomiti, krenuti nas, vratiti se ovo sve i da cemo izboriti Evropu vise je nemam nakon tvog posta. Pa statistiku kad gledamo smo odron. Jos nas Musa syeba da valja. Yebo ti maksimum koji mi lafo izvlacimo.
Funkcionise odlicno za sada taj vas nacin sto je najbitnije bar ovako iz nekog neutralnog ugla. Ako ugrabite Evropu bit ce samo bolje sigurno. Svidja mi se sto se puno niko iz vase Uprave ili administracije ne promovise po ovim portalima poznatijim da kupi neke poene i sebe istice. Manje ce ih glava boljeti i dusmana ce manje imati. Hvala ti jos jednom na odgovoru.
-
SudoHusika
- Kontakt:
Treba se potruditi pa biti ovako loš :smajlikojisenaprežedapodrigne:
Život je pun uspona i Padova je grad u Italiji.
@braco hvala zanimljivi podaci. Zapravo je i gora situacija nego smo mislili s krilima.
Cuva Bog Zelju svog!
Što se tiče naših krila, trenutno su ranjeni orao
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
-
SudoHusika
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: AhmedNurudin, ANamelessGhoul, avalPacidoroP, BarbareZeljin, berjan, Google Adsense [Bot], Hazre, izdzezveubrazil, Kajkutenjoyer, knoa, KrajinaTm87, Levin, Lokomotifa, Paromlinac, WeekendOffender i 106 gostiju.