mozak je napisao/la: ↑18 mar 2021, 16:10
Schlager je napisao/la: ↑18 mar 2021, 15:44
Čitam temu nakon dva,tri mjeseca i zimske pauze,i ne mogu vjerovati....Neki tamo navijač Veleža,umjesto da bude na devetom nebu jer je došao na 6 bodova od titule,igra u najboljoj formi od svih ekipa u ligi,razbija.....i moli Boga da Sarajevo pobjedi u Širokom,i pobjegne mu na +9!!!!!
I onako nešto razmišljam,da li je u pitanju nacionalizam,ovi Bošnjaci kao i mi,Široki Hrvati,pa daj da naši pobjede..
Ili je onaj kompleks malog kluba,daj šta daš,možda bi se lakše dokotrljali do neke evropice ako Sarajevo pobjedi...
Ili jednostavno ljudska glupost?
Pojma nemam,dal je nacionalizam,ili kompleksaštvo,ali navijači Veleža s kojima sam se ja družio,nisu bili ni jedno ni drugo....ni nacionalisti ni kompleksaši...ni prema Zvezdi,prvaku Evrope i svijeta,a kamoli prema Sarajevu nekakvom....Otišlo sve u pm
Ti se zakačio za tog nekog i poistovjetio sve ostale navijače Veleža, a zatim sam sebe demantuješ i govoriš kakve ih poznaješ.
Meni je mjera većina, kako se ponaša i kako razmišljaju.
Ja sam bio za pobjedu Sarajeva, želeći ostati visoko pozicioniran. Kiksom Zrinjskog i Želje, sada ni pobjeda Širokog nije toliko loša po nas.
Mi ćemo biti prezadovoljni ako ostanemo na ovoj poziciji.
To neznači da ćemo odustati ako se nešto više otvori.
Ne mozemo takvim razmisljanjima u Evropu,haha

...ja sam i zimus na -13 razmisljao kako preteci ovo **** Sarajevo...sad na minus osam pogotovo,radujem se svakom njihovom kiksu,da im se priblizavamo...hebe mi se i sto tri najbolja igraca nemam u svim linijama,ni golmana Pavlovica,ni stopera Jovanovica,ni napadaca Lukica....ni sto nam je igra q..i sto je vjerovatno realnije da cu biti sedmi,nego prvi...ali boj se ovna,boj se ****,kad ces zivjeti....drugu vrstu razmisljanja ne priznajem...nije sportski,i nesto se u meni svadja sa klanjanjanjem Sarajevu