FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- NisamInSajder
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Dinamo i cjelokupna Hrvatska ima sistem, koji je prisutan vec 20-25 godina. Njihovi bivsi igraci, gotovo svi prodju trenersku skolu, i to veoma kvalitetnu trenersku skolu u koju se ulozile destine miliona. Pa onda ti treneri dobijaju priliku kako u domacim takmicenjima, tako i u Europi. Bilic, Kovac, Juric itd. grade karijere, dok se Barbarez ljuti sto nije preuzeo reprezentaciju bez jednog jedinog obavljenog treninga u 10 godina posjedovanja trenerske licence.
U Hrvatskoj su se ulozile desetine miliona u klubove, sto u infrastrukturu, sto u osoblje i sve ostalo sto trazi jedan normalan klub. Hrvatska ima zakon o sportu, prema kojem svako moze doci i ulagati u klub, a u Bosni ni govora o tome. I jos milioni stvari koje je Hrvatska uradila da dodje do ovog nivoa.
Dinamu do ovog uspjeha je trebalo godina i godina, milioni i milioni ulaganja, i nekoliko neuspjeha sto u ligi, a posebno u Europskim takmicenjima.
A treba moliti samo da Mamic ne odluci uci u neki, bilo koji klub u BiH, jer bi tek onda vidjeli sta je kriminal. Pa i ove sezone sudije grcevito cupaju Dinamo da ostane na prvoj poziciji.
U Hrvatskoj su se ulozile desetine miliona u klubove, sto u infrastrukturu, sto u osoblje i sve ostalo sto trazi jedan normalan klub. Hrvatska ima zakon o sportu, prema kojem svako moze doci i ulagati u klub, a u Bosni ni govora o tome. I jos milioni stvari koje je Hrvatska uradila da dodje do ovog nivoa.
Dinamu do ovog uspjeha je trebalo godina i godina, milioni i milioni ulaganja, i nekoliko neuspjeha sto u ligi, a posebno u Europskim takmicenjima.
A treba moliti samo da Mamic ne odluci uci u neki, bilo koji klub u BiH, jer bi tek onda vidjeli sta je kriminal. Pa i ove sezone sudije grcevito cupaju Dinamo da ostane na prvoj poziciji.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
- SarajevoJeBordo
- Kontakt:
Ja sam dao odgovor na pitanje zašto ne možemo zadržati najboljeg igrača. U Evropi ne postoji više od 5 klubova koji mogu zadržati najbolje i za to je glavni razlog novac.Sanchez1987 je napisao/la: ↑18 mar 2021, 22:20Ne zadrzava ni Dinamo toliko igrace,ako ih trazi neki evropski velikan,jednostavno ne moze,al zato Dinamo nadje zamjenu na vrijeme,ili afirmise nekog iz svoje Akademije ili dovede nekog talenta od 18 god direktno za prvi tim,pa opet napravi igraca od 10-20 miliona itd,dok mi placamo obestecenja za neke Zidane koji se vucaraju po posudbama.
Za proizvodnju mladih igrača i sve to što si ti nabrojao nije glavni razlog novac nego pravi ljudi na pravim mjestima.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Hrvatska postaje fenomen, s njima se ne mogu poredit dosta bogatije i bolje lige/države a kamoli mi.
Brzina kojom oni napreduju i šta postižu, kako klubovi i reprezentacija tako i njihovi igrači u najjačim ligama je nešto nevjerovatno.
Gledat, učit i prepisivat.
Brzina kojom oni napreduju i šta postižu, kako klubovi i reprezentacija tako i njihovi igrači u najjačim ligama je nešto nevjerovatno.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Sta bi ja dao da Mamić udje u klub, pa odlezao bi ono zatvora sto je dobio da znam da ce uci u klub.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
MojaTv nas prenosi u nedjelju
-
- Kontakt:
Mamic kupi 10 najbolji igraca iz Hrvatske lige potroši 15 miliona na njih i tako svake godine . Kad nas gazda bude spreman da kupi Lukica, Danilovica, sad Ikica iz sirokog i slicne najbolje mlade igrace tad cemo i mi nesto napraviti.BordoSarajevo je napisao/la: ↑18 mar 2021, 22:39Hrvatska postaje fenomen, s njima se ne mogu poredit dosta bogatije i bolje lige/države a kamoli mi.
Evo ti i ja popila da odlezimoGospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑18 mar 2021, 22:42Sta bi ja dao da Mamić udje u klub, pa odlezao bi ono zatvora sto je dobio da znam da ce uci u klub.

- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
FoSte95 je napisao/la: ↑18 mar 2021, 22:54Evo ti i ja popila da odlezimoGospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑18 mar 2021, 22:42Sta bi ja dao da Mamić udje u klub, pa odlezao bi ono zatvora sto je dobio da znam da ce uci u klub.![]()

Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
-
- Kontakt:
Veceras momci sto su igrali uopšte nisu neke zvijezde ili sto bi mi rekli kapitalci. Oršić negdje iz Australije došao prije 2 godine, ivanušec, kastrati, livakovic lokomotiva,
Gavranovic, Leovac Rijeka.
Dinamo je digao cijelu ligu 3 nivoa iznad. Svi klubovi za njima idu naprijed osim možda Hajduka koji ne želi/ne može sarađivati radi tradicije šta li, zato i jesu ovo što jesu. Ostali prave igrače za Dinamo koji otkupljuje sve što valja za višemilionske cifre.
Najnoviji primjeri su Nevistić, golman Rijeke kojeg su platili 3.000.000 eura i ostavili ga do ljeta na posudbi jer očigledno ide Livaković, te Bulat iz Šibenika slična stvar, plaćen 2.200.000 eura i ostavljen kod njih. I na ovaj način svi ostali klubovi funkcionišu, rade zdravo, proizvode i prodaju Dinamu, a za uzvrat imaju velike finansijske injekcije i stabilnu ekonomiju.
Nerealno nešto, što neko reče kad mi budemo na sličan način mogli kupovati sve igrače iz lige i okupljati ih kod nas, tad ćemo se moći nadati nekom evropskom uspjehu. Pored toga, Dinamo ima i fantastičan skauting. Izroviše Oršića koji je čista klasa, na ljeto će otić za 20+ miliona ko iz šale.
Najnoviji primjeri su Nevistić, golman Rijeke kojeg su platili 3.000.000 eura i ostavili ga do ljeta na posudbi jer očigledno ide Livaković, te Bulat iz Šibenika slična stvar, plaćen 2.200.000 eura i ostavljen kod njih. I na ovaj način svi ostali klubovi funkcionišu, rade zdravo, proizvode i prodaju Dinamu, a za uzvrat imaju velike finansijske injekcije i stabilnu ekonomiju.
Nerealno nešto, što neko reče kad mi budemo na sličan način mogli kupovati sve igrače iz lige i okupljati ih kod nas, tad ćemo se moći nadati nekom evropskom uspjehu. Pored toga, Dinamo ima i fantastičan skauting. Izroviše Oršića koji je čista klasa, na ljeto će otić za 20+ miliona ko iz šale.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
-
- Kontakt:
To je jednostavno monopol, ja od nas to ocekujem odnosno naseg gazde da poklopimo najbolje mlade igrace u BIH to treba da bude put. Al ne moze za kikiriki mora se uložiti novac.bodi123 je napisao/la: ↑18 mar 2021, 23:01Dinamo je digao cijelu ligu 3 nivoa iznad. Svi klubovi za njima idu naprijed osim možda Hajduka koji ne želi/ne može sarađivati radi tradicije šta li, zato i jesu ovo što jesu. Ostali prave igrače za Dinamo koji otkupljuje sve što valja za višemilionske cifre.
Nerealno nešto, što neko reče kad mi budemo na sličan način mogli kupovati sve igrače iz lige i okupljati ih kod nas, tad ćemo se moći nadati nekom evropskom uspjehu.
- AlfredNobel
- Kontakt:
Sve rečeno. Njihovi treneri rade na svim kontinentima i najboljim ligama svijeta, kod nas potencijali ebeni Dudić i Starčević.NisamInSajder je napisao/la: ↑18 mar 2021, 22:28Dinamo i cjelokupna Hrvatska ima sistem, koji je prisutan vec 20-25 godina. Njihovi bivsi igraci, gotovo svi prodju trenersku skolu, i to veoma kvalitetnu trenersku skolu u koju se ulozile destine miliona. Pa onda ti treneri dobijaju priliku kako u domacim takmicenjima, tako i u Europi. Bilic, Kovac, Juric itd. grade karijere, dok se Barbarez ljuti sto nije preuzeo reprezentaciju bez jednog jedinog obavljenog treninga u 10 godina posjedovanja trenerske licence.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka
- NisamInSajder
- Kontakt:
Upravo to. Pored jacanja akademije nase, klub bi trebao uzimati igrace kao sto su Lukic,Milojevic,Beganovic, pa onda i igraci kao sto su Cvijanovic ove sezone, Bradonjic i Brandao iz prosle, itd. Vidjet cemo da li klub zeli ici u tome smjeru u narednom vremenu.bordobijeli je napisao/la: ↑18 mar 2021, 23:06To je jednostavno monopol, ja od nas to ocekujem odnosno naseg gazde da poklopimo najbolje mlade igrace u BIH to treba da bude put. Al ne moze za kikiriki mora se uložiti novac.bodi123 je napisao/la: ↑18 mar 2021, 23:01Dinamo je digao cijelu ligu 3 nivoa iznad. Svi klubovi za njima idu naprijed osim možda Hajduka koji ne želi/ne može sarađivati radi tradicije šta li, zato i jesu ovo što jesu. Ostali prave igrače za Dinamo koji otkupljuje sve što valja za višemilionske cifre.
Nerealno nešto, što neko reče kad mi budemo na sličan način mogli kupovati sve igrače iz lige i okupljati ih kod nas, tad ćemo se moći nadati nekom evropskom uspjehu.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
-
- Kontakt:
Ne trebamo se mi poredit s Dinamom i to je nerealno. Al njihov sistem treba prihvatiti, ja trenutno kod nas ne vidim neki sistem ili neku viziju.
- NisamInSajder
- Kontakt:
I sto je jos bolnije, Dudic i Starcevic su eto kao neka prva generacija trenera. Naravno, moguce je da sad budu izlazili bolji od njih treneri, ali stvarno ne vidim ko ce izaci kad su predavaci Vlado Jagodic i company.AlfredNobel je napisao/la: ↑18 mar 2021, 23:08Sve rečeno. Njihovi treneri rade na svim kontinentima i najboljim ligama svijeta, kod nas potencijali ebeni Dudić i Starčević.NisamInSajder je napisao/la: ↑18 mar 2021, 22:28Dinamo i cjelokupna Hrvatska ima sistem, koji je prisutan vec 20-25 godina. Njihovi bivsi igraci, gotovo svi prodju trenersku skolu, i to veoma kvalitetnu trenersku skolu u koju se ulozile destine miliona. Pa onda ti treneri dobijaju priliku kako u domacim takmicenjima, tako i u Europi. Bilic, Kovac, Juric itd. grade karijere, dok se Barbarez ljuti sto nije preuzeo reprezentaciju bez jednog jedinog obavljenog treninga u 10 godina posjedovanja trenerske licence.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
- SarajevoJeBordo
- Kontakt:
1. Kapitalacbordobijeli je napisao/la: ↑18 mar 2021, 22:58Veceras momci sto su igrali uopšte nisu neke zvijezde ili sto bi mi rekli kapitalci. Oršić negdje iz Australije došao prije 2 godine, ivanušec, kastrati, livakovic lokomotiva,
2. Iskorak
3. Hebibović često ulazi u šanse
Ovo je top 3 najdebilnija izraza za koje na ovoj temi treba dijeliti trajni ban.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!
- ElCartel11
- Kontakt:
Nama moze biti prepreka sto je naša liga kari.na i vidimo po transfer roku, da dovodimo eto samo da smo doveli. Hadzija uvjeren u titulu, pa ga zabole sto imamo samo jedno pravo krilo, a i to nam je van forme.
Trpimo neke igrace koji ne bi smjeli biti u klubu nikako.
Da se u ligi ulaze u barem jos jedan klub to bi natjeralo nas, da pametnije i bolje radimo sa igrackim kadrom.
Trpimo neke igrace koji ne bi smjeli biti u klubu nikako.
Da se u ligi ulaze u barem jos jedan klub to bi natjeralo nas, da pametnije i bolje radimo sa igrackim kadrom.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
A Krste ili ti ga Ismet Horo?SarajevoJeBordo je napisao/la: ↑18 mar 2021, 23:401. Kapitalacbordobijeli je napisao/la: ↑18 mar 2021, 22:58Veceras momci sto su igrali uopšte nisu neke zvijezde ili sto bi mi rekli kapitalci. Oršić negdje iz Australije došao prije 2 godine, ivanušec, kastrati, livakovic lokomotiva,
2. Iskorak
3. Hebibović često ulazi u šanse
Ovo je top 3 najdebilnija izraza za koje na ovoj temi treba dijeliti trajni ban.
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.