Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Virtu4l
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Virtu4l » 19 mar 2021, 12:53

Sviuodbranu je napisao/la:
19 mar 2021, 10:33
Sarajevo koje ko fol vazi za finansijski najjace, mora ulagati samo u prvi tim 3 mil eura god ako misli barem pokusati u narednih 5 godina. (A nema od tog nista).
Pa iskreno, očekivao sam takav razvoj događaja kod Sarajeva, ali ovi odlasci Rahmanovića i Tatara ne idu u prilog tome. Oni su koliko-toliko držali kontinuitet sa ulaganjima. Da su nastavili tako, sigurno su mogli do grupa EL uz dobar žrijeb kao prošle godine.

Na kraju, to je sudbina naših klubova gdje najbolje igrače ne možeš zadržati, pa čak i da im podebljaš ugovore 50 ili 100%, ispodprosječni klubovi vani to sa lakoćom nadmaše.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Covid19
Kontakt:

Post Postao/la Covid19 » 19 mar 2021, 12:57

Dovoljno je pogledati ko nam je SD i jasno je kakve su ambicije i ko vodi FKS

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 19 mar 2021, 12:58

Steelman je napisao/la:
19 mar 2021, 12:52
Postoje li uopste administratori ovdje? Svako malo neko izvali neko nacionalisticko preseravanje i uvredu. Ovo je sportski forum, a ne za izljev necijih frustracija. Svako ima pravo na svoj stav i boli me qrac za to, ali kad dodjes ovdje da se uputis u sportska desavanja i pobjegnes malo od nakaradne svakodnevnice onda jos i ovdje treba citati debilizme.
Jel treba trpiti i ne reagovati na pisanje ustaske mladezi ovdje.... :puke:...sramota sta djeca pisu
🔴⚫️

extazy
Kontakt:

Post Postao/la extazy » 19 mar 2021, 13:00

Skver je napisao/la:
19 mar 2021, 12:58
Steelman je napisao/la:
Postoje li uopste administratori ovdje? Svako malo neko izvali neko nacionalisticko preseravanje i uvredu. Ovo je sportski forum, a ne za izljev necijih frustracija. Svako ima pravo na svoj stav i boli me qrac za to, ali kad dodjes ovdje da se uputis u sportska desavanja i pobjegnes malo od nakaradne svakodnevnice onda jos i ovdje treba citati debilizme.
Jel treba trpiti i ne reagavati na pisanje ustaske mladezi ovdje.... :puke:
Takvima je cilj izazvati reakciju, takve je najbolje ignorisati, to ih najvise boli

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 19 mar 2021, 13:05

Skver je napisao/la:
Steelman je napisao/la:
A gdje vidis da to pravdam? Bilo da je asocijacija ili direktno, bilo da je akcija ili reakcija treba biti sankcionisano. Administratori trebaju i njega i tebe i svakog drugog ko prosipa to da banuje pa da se svako nauci nekim normalnim pravilima ponasanja za jedan sportski forum ako se zeli ovdje pisati. Zato sto se svasta dopusta i jest forum za qrac. Hajde da ste na prepucavanjima pa i nekako, ali zar treba ovdje o tom...
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 19 mar 2021, 13:09

Steelman je napisao/la:
19 mar 2021, 13:05
Skver je napisao/la:
Steelman je napisao/la:
A gdje vidis da to pravdam? Bilo da je asocijacija ili direktno, bilo da je akcija ili reakcija treba biti sankcionisano. Administratori trebaju i njega i tebe i svakog drugog ko prosipa to da banuje pa da se svako nauci nekim normalnim pravilima ponasanja za jedan sportski forum ako se zeli ovdje pisati. Zato sto se svasta dopusta i jest forum za qrac. Hajde da ste na prepucavanjima pa i nekako, ali zar treba ovdje o tom...
A ti se nasao uvredjen i iznenadjen ko Sojic....nije problem, nek me banuju i odstrane iz ove akademske zajednice...
🔴⚫️

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 19 mar 2021, 13:14

vlakanje je napisao/la:
19 mar 2021, 10:45
Osttribine je napisao/la:
18 mar 2021, 23:13
vlakanje je napisao/la:
18 mar 2021, 20:25

znaci, dok je bio egal na terenu, 11 na 11, Borac je na kosevu vodio 0-2 :clap:
Jest al u k.urcu, pogledaj snimak opet pa vidi kao se rezultat kretao, na poluvrijeme se otislo vodstvom Sarajeva od 2:1.
Pa strucnjace pogledaj sta si napisao!
Kazes da je Borac sa igracem manje primio 4komada! Bolje bi tebi bilo da pogedas kako su se odvijale stvari na terenu... ono, golovi, kartoni, po redu kako je sve islo...
Nemoj da ti ja moram tumaciti sta si sam napisao.
Nemas ti meni sta tumačiti sta sam napisao, činjenica da ste na Koševu nakon isključenja igrali sa igracem manje i izgubili 4:2, na poluvremenu bilo 2:1 za Sarajevo, sta ti nije jasno, niste niti jednom vodili u toj utakmici. I kad vec citiras citiraj cijeli post, tamo sam naveo da je razlika izmedju sampiona i "tamo nekog" Borca ta sto sampion i sa igračem manje napravi nesto u BL tj izjednači, dok vi sa igracem manje takodje na Koševu dozivite potop.

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 19 mar 2021, 13:19

@ Skver

Boli me qrac ko kakve ima stavove dok se pise normalno o sportskim temama. Ipak za nacionalisticka sranja ne smije biti tolerancija. Sve je ionako otrovano tim sranjem i jos ovdje treba to gledati. Ko hoce to, trebalo bi se jasno znati da je na ovom forumu fulao temu i da nema mjesta za takve. Bez obzira ko je. Medjutim, tolerisanjem toga, da li su takvi fulali forum?!

Sojic je veliki gospodin, njega ne uvlaci u to sranje.
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 19 mar 2021, 13:23

Virtu4l je napisao/la:
19 mar 2021, 12:53
Sviuodbranu je napisao/la:
19 mar 2021, 10:33
Sarajevo koje ko fol vazi za finansijski najjace, mora ulagati samo u prvi tim 3 mil eura god ako misli barem pokusati u narednih 5 godina. (A nema od tog nista).
Pa iskreno, očekivao sam takav razvoj događaja kod Sarajeva, ali ovi odlasci Rahmanovića i Tatara ne idu u prilog tome. Oni su koliko-toliko držali kontinuitet sa ulaganjima. Da su nastavili tako, sigurno su mogli do grupa EL uz dobar žrijeb kao prošle godine.

Na kraju, to je sudbina naših klubova gdje najbolje igrače ne možeš zadržati, pa čak i da im podebljaš ugovore 50 ili 100%, ispodprosječni klubovi vani to sa lakoćom nadmaše.
Ima to i do mentaliteta,kvalitete lige svega pomalo.
Moze on u Sarajevu imati 15 000 maraka mjesecno ali opet ce otici u Cesku 1 ili drugu ligu igrati za 6 ili 7 000 eura.
Razumijem kada ispadne renomiran klub recimo Sloboda je prodavala u Nant, Salzburg, Werder..
Drugo nema lige niti kluba da ne duguje neke pare igracima ali u BiH se od toga pravi drama.
Imamo mogucnosti ili proglasiti ligu amaterskom, ili urediti kako bog zapovjeda ali dok je ovakvog saveza tesko....Njima odgovara da nema zakona o sportu, ovaj javasluk da mogu manipulisat pa neko izgubi licencu, nekog izbacis iz lige a neko nesmetano igra iako svi u milionskim dugovima.
Ja sam za to da drzava svima oprosti dugove (ko u hr)ali i da poostri zakone pa klub u kantonalnu a uprava iza resetaka.
Ne moze biti da nema odgovornosti pred zakonom za ono sto radis.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 19 mar 2021, 13:29

Steelman napusti temu
Unosis nemir
Kad se vratite u PL onda dođi i komentarisi i rezonuj koliko hoces

Hvala

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 19 mar 2021, 13:34

Steelman je napisao/la:
19 mar 2021, 13:19
@ Skver

Boli me qrac ko kakve ima stavove dok se pise normalno o sportskim temama. Ipak za nacionalisticka sranja ne smije biti tolerancija. Sve je ionako otrovano tim sranjem i jos ovdje treba to gledati. Ko hoce to, trebalo bi se jasno znati da je na ovom forumu fulao temu i da nema mjesta za takve. Bez obzira ko je. Medjutim, tolerisanjem toga, da li su takvi fulali forum?!

Dajem svoj visegodisnji mandat clana ovog foruma na raspolaganje Adminu....vec si mu ukazao i pozvao ga kao dugogodisnji forumas da sankcionise moj postupak, nadam se da ces biti zadovoljen....športski pozz iz Tuzle.
🔴⚫️

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 19 mar 2021, 13:36

Skver je napisao/la:
19 mar 2021, 13:09
A ti se nasao uvredjen i iznenadjen ko Sojic....nije problem, nek me banuju i odstrane iz ove akademske zajednice...
Stipu Rigija. Prikriveni fašista. Odavno je ovaj forum dozvolio sve zarad klikova, ne sekiraj se i na paljbu uvijek uzvrati paljbom. :salut:
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.

vlakanje
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la vlakanje » 19 mar 2021, 13:40

19 mar 2021, 13:14
vlakanje je napisao/la:
19 mar 2021, 10:45
18 mar 2021, 23:13

Jest al u k.urcu, pogledaj snimak opet pa vidi kao se rezultat kretao, na poluvrijeme se otislo vodstvom Sarajeva od 2:1.
Pa strucnjace pogledaj sta si napisao!
Kazes da je Borac sa igracem manje primio 4komada! Bolje bi tebi bilo da pogedas kako su se odvijale stvari na terenu... ono, golovi, kartoni, po redu kako je sve islo...
Nemoj da ti ja moram tumaciti sta si sam napisao.
Nemas ti meni sta tumačiti sta sam napisao, činjenica da ste na Koševu nakon isključenja igrali sa igracem manje i izgubili 4:2, na poluvremenu bilo 2:1 za Sarajevo, sta ti nije jasno, niste niti jednom vodili u toj utakmici. I kad vec citiras citiraj cijeli post, tamo sam naveo da je razlika izmedju sampiona i "tamo nekog" Borca ta sto sampion i sa igračem manje napravi nesto u BL tj izjednači, dok vi sa igracem manje takodje na Koševu dozivite potop.
Znaci ipak nismo primi 4 komada sa igracem manje?!

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 19 mar 2021, 13:46

Skver je napisao/la:
19 mar 2021, 13:34
Steelman je napisao/la:
19 mar 2021, 13:19
@ Skver

Dajem svoj visegodisnji mandat clana ovog foruma na raspolaganje Adminu....vec si mu ukazao i pozvao ga kao dugogodisnji forumas da sankcionise moj postupak, nadam se da ces biti zadovoljen....športski pozz iz Tuzle.
Pa nemoj molim te
Ipak si ti zastitni znak ovog foruma
Ne znam sta si ti tu kriv

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 19 mar 2021, 13:58

Vanja8 je napisao/la:
19 mar 2021, 11:39
Ma sve cestitke Dinamu, ali nikad oni nece imati igraca osvajača ball' door...
A iz nase lige stize uskoro...
Do 2030 g.
:urnebes: :urnebes:

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 19 mar 2021, 14:02

Virtu4l je napisao/la:
19 mar 2021, 08:17
rishovski je napisao/la:
19 mar 2021, 03:32
Razlika izmedju Dinamovih igraca i igraca klubova premijer lige je u tome sto igraci premijer lige BiH ne mogu odigrat ni do 60 minute malo jaci tempo... A o nekih 90 minuta ne treba pricat a 90 + produzeci,to je vec naucna fantastika... A sto je to tako prvo nek se zapitaju sami igraci nargilhana i nesportskog zivota pa onda i nestrucni treneri...
Na stranu tempo, to je najlakše popraviti i napucati ih fizički, to je nekako najprirodnije. Igrači naše lige se pate sa osnovama fudbala, prijem lopte i dodavanje, to ako ne naučiš do kadeta ili juniora - nikad nećeš naučiti. Mi nemamo tri igrača u ligi koji znaju uputiti školski centaršut, ili se namješta po pet sekundi, ili centrira iz trka i lopta uglavnom završi u autu, na tribinama, u bloku, ali nikad tamo gdje treba - u 16ercu.

Evo, nešto na šta obraćam pažnju već godinama je izvođenje auta. Da ne litiricam brojevima, ali eto u 70% situacija kada ekipa izvodi aut - lopta završi kod protivnika. To su neke osnove, a da ne pričam o malo složenijim radnjama tipa dodavanje i trk u prazan prostor.

Nemali broj igrača iz naše lige se okušao u Dinamu kroz mlađe kategorije, a dobar dio njih i kroz seniore, nijedan se nije proslavio, rijetki su napravili kakve takve karijere.
Dodao bih još i najvažniji faktor - brzina. I to brzina u svim mogućim aspektima. Počevši od običnih kretnji bez lopte, korištenja dimenzija terena, sve preko posjeda pa do donošenja odluka. Spori smo u svemu, baš spori. U Evropi za 5 sekundi ljudi istrče 60 metara prostora i zabiju gol dok kod nas za to vrijeme igrač jedva se okrene i namjesti da pošalje dodavanje.

Takodjer još jedna ružna navika ili nekvalitet je to da stojimo predaleko od protivnika. Svaki igrač koji zna lopte djeluje kao Iniesta zbog toga što niko nije sposoban da priđe, pritisne i natjera na brže oslobađanje. Presing je za 90% lige tabu tema... Nemamo intenziteta u kretanju pa igrači poput Vranješa dominiraju ligom a takvi su obično minus igrači kad izađu van okvira BiH.

Infrastruktura je velika kočnica. Na većini terena nije moguće igrati fudbal sve da si Mančester Siti. Lopte odskaču kao skočice, pa se igrači naviknu na meljanje i tušenje. Savez ne radi ništa po tom pitanju. Većini trenera je istekao rok trajanja. Neškolovani su i staromodni pa se uklope u igračko sivilo.

Elem. što se tiče Dinama smiješno je to porediti u bilo kakvom kontekstu s nama. Dinamo je evropski tim, prevazišli su balkanski mentalitet i sve bolesti koje s tim dolaze. Ekipa koja vrijedi preko 100.000.000 eura je neko ko bi u većini liga petice bio u gornjem domu. Dinamo je otprilike nivo Salzburga, Celtica, nije to uopšte daleko od evropske elite. Temelj svega je proizvodnja a Dinamo ima jednu od najboljih akademija na svijetu.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Benkara21
Kontakt:

Post Postao/la Benkara21 » 19 mar 2021, 14:20

Ulazak u Premijer ligu slave na Musali, majko moja mila. I onda kažu šta vam znače trofeji u ovoj ligi. Idi na Musalu papaaaaneeee :urnebes:
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 19 mar 2021, 14:26

Ne mozes ti zadrzat igraca ovde ni boljim platama kad j3 njima cilj inostranstvo. Nisu ludi da ovde trace vrijeme narsvno ko moze. Ko nema izbora ostaje. Zato i cekaju kraj roka za transfer vani pa ako ne uopali daj ovde sta moze

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 19 mar 2021, 14:26

Skver je napisao/la:
19 mar 2021, 12:26
Rigoletto je napisao/la:
19 mar 2021, 12:21
Sutra od 19:00 dekapitacija Slobode pod BB, bujrum!
To ti dida tvoj radio u ustaskim logorima....fino ti to naucio, pa sa koljena na koljeno prenosite u usta te yebem ustaska....
Ovo je bilo vise figurativno tj. upotrijebljeno kao metafora za 1.L FBiH.
RacioEmocionalan je napisao/la:
19 mar 2021, 13:36
Skver je napisao/la:
19 mar 2021, 13:09
Stipu Rigija. Prikriveni fašista. Odavno je ovaj forum dozvolio sve zarad klikova, ne sekiraj se i na paljbu uvijek uzvrati paljbom. :salut:
Prikriveni?
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 19 mar 2021, 14:30

Zato bi iks sjeo ko bokser u zube.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.