NBA 2020/2021
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: NBA 2020/2021
Ne znam ali ja sam najvise uzivao Iversona gledati,svi na jednu on na drugu stranu 
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
Murray
ne pratim toliko kosarku. samo velika takmicenja. nba po malo procitam ali ne gledam tekme. nego cini mi se nestvarnim da je, bar po ovom sajtu ali i, po pisanju medija, jokara trenutno glavni favorit za MVPa. po ovome uvjerljivo. preko 45% sansi a prvi do njega tek na oko 15%. znaci vise od 3x veci favorit od drugog favorita. sada imam par pitanja. kako biraju tog MVPa? cini mi se nemogucim da 1 srbin to bude. kada je izbor? i kakve su mu zaista sanse? ja koliko vidim po ovoj statistici 10 glavnih kandidata je stvarno trenutno ne nadjebiv.
https://www.basketball-reference.com/friv/mvp.html
- BosniaBoston
- Kontakt:
On, Lillard i Lebron ce bit finalisti 99% ako ne bude povreda. Sad ne znam koga ce mediji favorizirat, slika se mijenja iz dana u dan,lucky13 je napisao/la: ↑20 mar 2021, 13:39ne pratim toliko kosarku. samo velika takmicenja. nba po malo procitam ali ne gledam tekme. nego cini mi se nestvarnim da je, bar po ovom sajtu ali i, po pisanju medija, jokara trenutno glavni favorit za MVPa. po ovome uvjerljivo. preko 45% sansi a prvi do njega tek na oko 15%. znaci vise od 3x veci favorit od drugog favorita. sada imam par pitanja. kako biraju tog MVPa? cini mi se nemogucim da 1 srbin to bude. kada je izbor? i kakve su mu zaista sanse? ja koliko vidim po ovoj statistici 10 glavnih kandidata je stvarno trenutno ne nadjebiv.
Nekih 30% sansi ima minimalno
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Bolji Wiggins.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
po onom sajtu su ta 2 tek 5. i 6. favoriti sa ca 4% sanse. jokara znaci vise od 11x veci favorit trenutno od obojice. zato i pitam, kakav je proces, procedura biranja. da li racunar izbaci neku statistiku i preracuna neki odredjeni dio glasova, ili su u pitanju samo glasovi igraca i trenera ili opet glasovi navijaca. recimo da se u tenisu bira po navijacima fed bi bio igrac godine pa sve i da i ne igra, kao prosle godine npr. sa tenisom je lakse. individualni sport. ima tur i poeni, ko vise skupi i to je. ovako dosta zavisi od nacina izbora.
Pa sto ne bi mogao biti,kad je mogao "Grk",Njemac sto ne bi i Srbin jel.Mislim da je za njega najbitnije da bar Denver bude top 3 na zapadu,statistika mu je svakako MVP,izuzimajuci Westbrooka koji je na racun TDa dobio MVP mislim da u zadnjih 20 godina(za ranije nisam siguran) svi MVPevi su dolazili iz ekipa koje su bile top 3,4 u citavoj ligi.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
@Lucky13-novinari glasaju
Kako će neka ekipa sa Dončićem kao glavnim igračem biti favorit za nešto. Pa nije ovo Euroliga jebote.ReX je napisao/la: ↑20 mar 2021, 05:49Kakve dvije kardinalne greske front offica Mavericksa da daju KPu max, koji je tako soft postao da nije u stanju biti ni beta na nekom ozbiljnom contenderu. Sta 150+m haha, koja ludost u pm.I naravno ljetos onaj fantasticni swap Curry-JRich.
![]()
Malo je reci da im je hajp nakon drafta Luke dosao glave. A nije da se ne sjecamo silni videa kako su najveca prijetnja Lakersima itd itd..![]()
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
hvala. znaci odmah dosta manje sanse. ako povucem paralelu sa tenisom, jedan od najprestiznijih evropskih sportskih casopisa, francuski lekip, nikada nije izabrao noleta za sportistu godine dok su u posljednjih 15ak godina rafa i roger to bili 4 puta a serena 3. u isto vrijeme je nole 4 puta dobio to priznanje u najprestiznijem glasanju takve vrste - laureus, gdje bivsi sportski velikani biraju sportistu godine. ako sezona 2015, koja je objektivno najbolja sezona jednog tenisera u istoriji te igre, nije bila dovoljna da bude sportista godine za lekip onda nista sta bi ucinio nikada nece biti dovoljno. mislim da se novinari pocesto rukovode nekim drugim interesima i kriterijima. drugo su crni grk i svabo. ali, lijepo bi bilo da me dematuju.
kada se bira?
Na kraju sezone valjda.
sredinom maja?
-
GeriOldman
- Kontakt:
Nikola Jokic’s last 9 games:
34 PTS - 15 REB - 9 AST(W)
12 PTS - 10 REB - 10 AST(W)
32 PTS - 14 REB - 5 AST(W)
26 PTS - 9 REB - 11 AST(L)
28 PTS - 15 REB - 7 AST(W)
20 PTS - 12 REB - 8 AST(W)
37 PTS - 10 REB - 11 AST(W)
39 PTS - 14 REB - 9 AST(W)
19 PTS - 11 REB - 13 AST(W)
34 PTS - 15 REB - 9 AST(W)
12 PTS - 10 REB - 10 AST(W)
32 PTS - 14 REB - 5 AST(W)
26 PTS - 9 REB - 11 AST(L)
28 PTS - 15 REB - 7 AST(W)
20 PTS - 12 REB - 8 AST(W)
37 PTS - 10 REB - 11 AST(W)
39 PTS - 14 REB - 9 AST(W)
19 PTS - 11 REB - 13 AST(W)
Lagano LBJ uzima,jedini od konkurencije koji je top defanzivac.Da je Embid ostao na nogama vec bi se zabrinuo.
23
-
BIHpatriota
- Kontakt:
Jokic na kladionicama glavni favorit. Kaldionice rijetko griješe.
Vratio se samo da ubaci tricu, da se ne prekine niz utakmica sa dvocifrenim brojem poena.
Neka odmori par utakmica, nadam se da nije ništa ozbiljnije.
Neka odmori par utakmica, nadam se da nije ništa ozbiljnije.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.