FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

Madafaka
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Madafaka » 20 mar 2021, 15:34

Pidro u reprezentaciji :mrgreen:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 20 mar 2021, 15:39

Covid19 je napisao/la:
20 mar 2021, 03:50
Samozdravlje je napisao/la:
20 mar 2021, 03:17
MortemHz je napisao/la:
19 mar 2021, 09:10

Hebibović jeste bolji od Hodžića ali je opet bliže njemu nego Oremušu. Znači striktno gledamo šta rade i šta je njihov posao na terenu. Oremuš je zabio gol protiv Seltika pa opet ne možemo to računati i gledati ga kroz to, moje mišljenje naravno.

Oremus je dao gol kao zadnji vezni. To sto je kao stranac bolji od Hodzica i Hebiba(ofanzivno NE) ne opravdava povjerenje i zalaganje E.Hadzica da u FKS provede 4 god. To da kao bek ne treba imati ulogu u napadu je prica iz 60-tih god proslog vijeka. Pripazio ga je SD pozivom u FKS.
Neka mu SD daje pola plate iz svog dzepa. To da ne bi igrao u NHL bez razlike za koji klub je nonsens, ali u FKS ima €€€€ vise .
Ahbabu, de ti nama izracunaj koliko jos pobjeda i nerijesenih da osiguramo izlazak u Evropu? :mrgreen:
Izvini, ali ne mogu, razocaran sam. DK-ne u BiH su slaba fajda, ako zavrsimo sa 8-10 milKM u minusu, a imamo igrace kakve imamo pod ugovorom. Nije problem minus od 30 milKM, kada imas u igrackom kadru vrijednost od 100 milKM.
3 remija i 8 pobjeda i sigurno je Titula :urnebes:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 20 mar 2021, 15:40

Pidro pozvan u A repku :cool: :mrgreen:
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

Testo
Kontakt:

Post Postao/la Testo » 20 mar 2021, 15:45

Pitar6785 je napisao/la:
20 mar 2021, 13:35
U 6 zadnji gidina 4 titule prvaka ( racunam abd i ovu godinu) 3 kupa bosne i hercegovine(racunam i ove gidine). Za nase uslove fino smo igrali i u evropi i imao sam osjecaj da smo mogli batea izbacit i brest. Al bez obzira i na to dovoljno.

E sad iskorak. Ovo gore je iskorak i treba nastavit ovim tempom, jer realno ako gledamo mi imamo dobre rezultate a investitor ulaze realno malo svoih licnih para sto treba svesti da on sto manje ulaze a da klub sto vise zaradjuje, al realno 100 k € mjesecno ulaganje NAMA je recimo super investicija ako se uzme u obzir da nam je budzet 4.5 m € ili 9 m km..posebno ako se uzme u obzir da klub pravi odlicne rezultate plus sto nismo uspjeli prodat nekog mladig igraca u zadnje 2.5-3 godine za vece pare.. tipa mujakica kad smo prodali, sto znaci da smo uspjeli prodat kovu ili djokanovica za bar 700 k € dosli bi da investitor nebi morao dopunjavat nikako budzet..

Sta hocu da kazem mi mora konstantno osvajat titulu pl bh i kup po mogucnosti, stecat iskustvo sto vise mozemo u evropi i takodje bildat koeficijent broj broj uefa bodova..

E sad nam ide na ruku i ovaj inter-tito kup, takodje ako Vico i mandic ispune obecanje, ovaj uvede VAR I 12 novi travnjaka a mandic da nam da stadion i klub tacnije NAM uradi sta je jos potrebno da stadion ispuni 4 cat..

To je napredak boli glava.

A iskorak u uefa ligi da izborimo grupnu fazu u ovom trenutku ne isplativo za NAMA jer bi morao ubrizgavat oko 500 k € mjesecno i normalno da ce samo investirat onoliko da budemo prvaci da pravimo mlade igrace i kad se potrefi da imamo dobru generaciju mladih igraca sa dugim ugovorim onda cemo se pocet dizad i idlijepit totalno od mali klubova ko zrinjski zelju velez a i igracemo dobro u evropi pridacemo par igraca za 2-3 m € i onda cemo pocet napadat grupe, dotad ako upadnemo u grupu to ce bit bingo

Al sve u svemu sad bi pospisao 10 godina da osvajamo DK i da svake godine igramo play off le. Znam da vise se nadi klubovi nece takmicit u le al na tom neko nivou da igramo
:rol: :rol: :rol:
kakav kralj
„Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako treba da igram.
Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme.
Rekao sam im da ja mogu da igram samo za Sarajevo.“

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 20 mar 2021, 15:45

Ideee Pidroooni.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 20 mar 2021, 15:46

Susic i Milicevic mogu igrati u repki. Pidro bgm, kao i ovaj Obren i Corluka, pravi odraz nekvaliteta domaćih igrača.
Al eto stas, naši su, mi to pratimo više nego EPL :mrgreen:

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 20 mar 2021, 15:48

BordoSarajevo je napisao/la:
20 mar 2021, 15:40
Pidro pozvan u A repku :cool: :mrgreen:
Po igrama trenutnim apsolutno nezasluzeno,ali s obzirom da se otvorila pozicija LB za Kostariku jel Kolasinac nece moci vjerovatno ici u drzavu onda se morao pozvati LB ali eto takva nam je liga da i od trenutno loseg Pidre nemas boljeg u ligi sa papirima nasim

Od sve trojice za sad iz PL najlogicniji mi je poziv Cvijanovica (i on je silom prilika jel su otpali Duljevic i Demirovic koliko sam shvatio)
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 20 mar 2021, 15:49

OsmanhodzicBuco je napisao/la:
20 mar 2021, 15:46
Susic i Milicevic mogu igrati u repki. Pidro bgm, kao i ovaj Obren i Corluka, pravi odraz nekvaliteta domaćih igrača.
Susic nemoze ni u Sarajevu za prvih 11 da se izbori kako ce onda poziv dobiti? Milicevic mora mjenjati sportsko drzavljanstvo prije poziva.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 20 mar 2021, 15:50

Arnelv52 je napisao/la:
20 mar 2021, 13:03
Ne treba gledati crno. Nama niko neće reći kako se pravi dobar igrač, ekipa ili klub. Mi svog tog znanja unutar kluba uglavnom nemamo. I sve te greške koje pravimo su što se kaže učenje kroz "pokušaj i grešku" ili što bi Englezi rekli "trial and error". Ja to tako gledam: mi sakupljamo ta iskustva da bi u nekom narednom periodu znali na osnovu toga šta može i kako ne može. Imamo taj komfor da ta iskustva sakupljamo sa prvog mjesta.

Nećemo rješiti problem ako namjesto Hadžića dodje neki uslovno kvalitetniji Hadžić ili namjesto Vinka neki uslovno kvalitetniji Vinko. Prvi način smrzavanja mesa u gradovima je podrazumijevao to da je neko išao u planinu sjekao led i donosio ga svojim mušterijama da su oni mogli staviti namirnice u taj led. Neko ko je hodao po planini ne zna ništa o radu frižidera. A proizvođači frižidera su potisnuli rezače ledenih kocki. Nisu bolji rezači.

Ima noviji primjer Uber i Lyft taksista koji na istom principu objašnjava fenomen nestanka taksi službi.

Naveo sam dva primjera, a postoje pedeset i dva, da objasnim kako mi trenutno sječemo led. Vrhunski klubovi proizvode frižidere i neće nam biti dovoljno da zaposlimo bržeg ili jačeg čovjeka nego ćemo se morati prilagoditi. A to prilagodjavanje košta. Ne možemo ništa raditi dok ne dovršimo akademiju, ne osposobimo stadion i ne počnemo praviti igrače za prvi tim.

Tad će se morati u jednom ili dva prelazna roka dovesti pet ili deset vrhunskih igrača, sahraniti stari način rada i otpočeti novi. Vidite i sami da što god smo vrhunskih igrača doveli da je uglavnom propalo. Opet ako se moram slikovito izjasniti: dovodili smo proizvodjače frižidera da sa nama režu led. I njihov voljni momenat je nakon par sedmica pao. Grupa igrača kao grupa nije bila na njegovom nivou. I na kraju smo dobili skupog proizvodjača frižidera koji više nema volje da reže led.
Dobra si opisao nas sistem kao "trial and error". Fudbal je ozbiljan biznis. Da li bi ti bio sretan da ti daju pilota borbenih aviona ili kardio hirurga da te operise, koji se vodi takvim principima ? Neki dan momak ode u akademiju pilota i kaze od njih 14,000 prijavljenih izabrali njih 20 za akademiju. A ko zna koliko ce od njih 20 stvarno na kraju zavrsiti. Dakle samo najbolji a ne "hajde da pokusamo pa sta bude".

Odlicno si primjetio, nasi upravo to rade - skupljaju iskustvo. Vrijeme tece a ono se ne moze vratiti i dragocjeno je. Trenutno imamo situaciju da smo u ekonomskoj prednosti ali je pitanje do kada. Kada u bisnisu ili vrhunskom sportu imas nekakav edge (za koji si se kao vuk borio da ga ostvaris) onda ga maksimalno koristis i to sto prije. Imamo komfor prve pozicije ali sta ako za 5 kola i to prospemo ?

To za led ti ima smisla. Mi smo rezaci leda a zelimo ici u proizvodnju frizera. Problem je sto nama treba "paradigm shift" u pristupu. Vec 3-4 godine se kasni sa strancima trenerima u akademiji. Nase podneblje ima sportskog talenta ali fudbal koji se igra u Evropi/Juznoj Americi je jako drugaciji od onog sto nasi smatraju. Recimo nasi misle da kopiraju Barcu ako drze loptu u nogama 70% vremena i vracaju loptu golmanu. Kazu imamo posjed. A to sto nismo sanse napravili nema veze i to pogotovo protiv onih slabijih. Nemamo vertikalne prodornosti nego kruzimo oko 16, jer nam igraci presporo razmisljaju u datim situacijama. Spora rjesenja i nedovoljna tehnika kod vecine. Recimo probaj jacim evropskim ekipama izaci visoko. Kad imaju igrace koji su tehnicki potkovani, fizicki izuzetno spremni i razmisljaju na moderan nacin, oni ti uvale tricu za poluvrijeme. Nece se prepasti i zbuniti nego koristiti prostor koji im ostavljas i sa 2-3 poteza praviti sprinteve do tvog gola. Za PLBiH je to mislena imenica. Zato igrace koje sada pravimo ne mogu ostati duze u solidnoj Evropskoj ekipi. Treba nam par stranih trenera da nas edukuju. Trebaju nam stranci u upravi koji imaju slicna iskustva u vodjenju klubova i zanju moderne tokove biznisa. Umjesto 7 ljudi u marketingu platis tim od 3 osobe za pracenje mladih potencijala iz Afrike i Juzne Amerike a platis outsourcing za marketinsku kampanju svakih 6 mjeseci (po potrebi). A ne da ocekujes od dobrog simpaticnog Hadzije (koji nije SD vec koordinator) da ti nalazi rjesenja koja on ne moze.

Nam kao i Tan puno vjeruje nasima, a kiksevi se stalno dogadjaju. Za nas odlazak Rahmana prije ljeta moze biti koban. Nadati se najboljem ali za sada djeluje da smo ozbiljnu gresku u koracima napravili. Sada raja vec prelazi u domen nadanja da ce i ostali prosipati bodove.

Daleko smo mi od Evrope i "iskoraka" bar 4-5 godina.

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 20 mar 2021, 15:55

Cestitke Selmiru, ali Andrej je najvise zasluzio poziv
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 20 mar 2021, 15:56

NisamInSajder je napisao/la:
20 mar 2021, 15:45
Ideee Pidroooni.

Bio je i bit ce Pidro ponovo nas ponos aBd. :bih:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

tm01hzne
Kontakt:

Post Postao/la tm01hzne » 20 mar 2021, 15:59

BordoSarajevo je napisao/la:
20 mar 2021, 15:13
tm01hzne je napisao/la:
20 mar 2021, 13:53
Nirton je napisao/la:
20 mar 2021, 13:50

Makar znam da su 100% sigurni za gledanje i bhliga i dzeko11. :kafa:
To ti misliš :mrgreen:
Bilo je na početku simpatično tvoje branjenje i reklamiranje tih za koje radiš ali nema smisla nakon one prevare da je derbi džabalama. Yebo 10KM, platio sam im svakako, ali koji k. lažu, evo i sad prosipaju istu priču i ti ih opet reklamiraš u vezi tog a ušutio se onda kad nisu pustili džaba.
Možda su najbolji i najjeftiniji u vezi gledanja naše lige, ali sve su to go.vna koja ne treba reklamirati na ovoj temi, pogovoto svakodnevno.
:urnebes: :urnebes: :urnebes:
Nije bila laž, portali su to pogrešno prenijeli. Istu informaciju imate i sad, a besplatno je ako imaš webTV ili MojaTV.

Budi pozdravljen :wave: :bih:

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 20 mar 2021, 16:10

Ma kakav Pidro...

Ahmoveliki
Kontakt:

Post Postao/la Ahmoveliki » 20 mar 2021, 16:12

Bravo Pidroneeee :clap:

Testo
Kontakt:

Post Postao/la Testo » 20 mar 2021, 16:22

e čuj pidro dobio poziv za repku. :rol:
jao **** ti državu
„Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako treba da igram.
Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme.
Rekao sam im da ja mogu da igram samo za Sarajevo.“

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 20 mar 2021, 16:26

miky_hz je napisao/la:
20 mar 2021, 15:49
Susic nemoze ni u Sarajevu za prvih 11 da se izbori kako ce onda poziv dobiti? Milicevic mora mjenjati sportsko drzavljanstvo prije poziva.
Susic zna, al nema skim. Plus ga ne znamo iskoristiti na terenu. Al kod njega kad je lopta odskace od drugih, realno nije teško primijetiti. To što je on na klupi, je bio eksperiment, da se proba ubrzati igra. On je prvotimac u predstojećim utakmicama, realno gledajući. Igra, odnosno taktika, se treba prilagoditi najboljim igračima.
A mili ima dvojno državljanstvo, i najskolovaniji stoper godinama unazad kod nas.

Još neko pitanje? :bih:
Zadnja izmjena: OsmanhodzicBuco, dana/u 20 mar 2021, 16:31, ukupno mijenjano 1 put.

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 20 mar 2021, 16:27

Evo ovde stručnjaci ocrniše Pidru.
Jako bi mi bilo žao I krivo ako Vinko ne čita naš pdf, fakat može mnogo toga naučiti, jer ovde ima više stručnjaka nego u Bundes ligi.

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 20 mar 2021, 16:28

Ako je Cvijanović iz Veleža dobio poziv u reprezentaciju, ne bi me čudilo ni da ga Jamak dobije.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 20 mar 2021, 16:34

20 mar 2021, 16:26
miky_hz je napisao/la:
20 mar 2021, 15:49
Susic zna, al nema skim. Plus ga ne znamo iskoristiti na terenu. Al kod njega kad je lopta odskace od drugih, realno nije teško primijetiti. To što je on na klupi, je bio eksperiment, da se proba ubrzati igra. On je prvotimac u predstojećim utakmicama, realno gledajući.
A mili ima dvojno državljanstvo, i najskolovaniji stoper godinama unazad kod nas.

Još neko pitanje? :bih:
Miličević: Želim igrati za BiH, ali prethodno je potrebno promijeniti sportsko državljanstvo

To za Tinu dovoljno si mi rekao sklonili ga da se proba ubrzati igra.Kakva crna reprezentacija ako ga Sarajevo sklanja da bi ubrzalo igru.

Nisam ni ja rekao da ne zna lopte,ali sa ovim radujisom kretanja i guranjem guzova u pritivnika moze jos samo PL igrati.Ali to je vise do nekvaliteta fudbala ovdje s obzirom da kaskamo vijek-dva za onim sto se igra vani.

Foux87
Kontakt:

Post Postao/la Foux87 » 20 mar 2021, 16:37

Kako li će Pidro izgledati na terenu protiv Mbappea ako bude igrao
Koliko volim te zna samo ludo srce moje

Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Dave, Gomis99 i 76 gostiju.