FK Sloboda Tuzla

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Skver
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Skver » 21 mar 2021, 13:26

klasik je napisao/la:
21 mar 2021, 13:24
Skver je napisao/la:
21 mar 2021, 13:23
Zasto je doveden ovaj Vanja Markovic i zasto ne igra.....nije valjda Kurtalic bolji igrac od njega i iskusniji, nije da nemamo igraca, valjda to Zizovic bolje poslozi.
Nespreman
A Kurtalic spreman :), pa valjda moze Vanja igrati 30 minuta....da malo zamijeni spremnog Kurtalica :)

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 21 mar 2021, 13:31

Pezer i Markovic klupa a obojica su bolja od Kurtalica. Vjerovatno je politika uprave da se forsiraju djeca al nemaš ti šta s.rat kad ti gori pod nogama i fali ti svaki bod, daj iskusne igrace sad nemate vise vremena da se zaj.ebavate

antisisoja1919
Kontakt:

Post Postao/la antisisoja1919 » 21 mar 2021, 13:31

Kenin iz utakmice u utakmicu sve vise napreduje, pogotovo fizicki je radio na sebi. Kurta takodjer je fino napredovo i moze to jos bolje. Problem je kad imas 7-8 mladjih igraca i dodje do pada koncetracije kad tad. Meni samo nije jasno sudjenje i dijeljenje kartona nasim igracima ko na traci. Keninu daje zuti za obicno remplovanje, lagano uzeo ga u duelu na snagu i covjek mu daje zuti.
Volim tebe, više od sebe

antisisoja1919
Kontakt:

Post Postao/la antisisoja1919 » 21 mar 2021, 13:33

RollingPaper je napisao/la:
21 mar 2021, 13:31
Pezer i Markovic klupa a obojica su bolja od Kurtalica. Vjerovatno je politika uprave da se forsiraju djeca al nemaš ti šta s.rat kad ti gori pod nogama i fali ti svaki bod, daj iskusne igrace sad nemate vise vremena da se zaj.ebavate
Pezer je imao priliku vise puta i sta je to pokazao vise od Kurtalica??? Kurtalic makar trci i bori se sve dok ima i zadnji atom snage, dok Pezer 70% vremena provede setajuci se terenom. Nadam se da ce Zizovic malo natjerat ove iskusnije da konacno pocnu igrat i borit se
Volim tebe, više od sebe

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 21 mar 2021, 13:37

antisisoja1919 je napisao/la:
21 mar 2021, 13:33
RollingPaper je napisao/la:
21 mar 2021, 13:31
Pezer je imao priliku vise puta i sta je to pokazao vise od Kurtalica??? Kurtalic makar trci i bori se sve dok ima i zadnji atom snage, dok Pezer 70% vremena provede setajuci se terenom. Nadam se da ce Zizovic malo natjerat ove iskusnije da konacno pocnu igrat i borit se
Pa šta je to Pezer odigro pa si doso do zakljucka, nema 90 minuta ukupno odigranih otkako je došao?
Kurtalić je prošle godine bio odličan ja sam ga prvi hvalio ali ove godine je u svakoj utakmici bio igrač manje na terenu.

Trcimo mi druze moj i borimo se pa pet vezanih poraza

hondas
Kontakt:

Post Postao/la hondas » 21 mar 2021, 13:50

Iskoristiti ovu pauzu da ekipa ode na mini pripreme i da Zizovic maksimalno odradi posao i izvuce najboljih i najspremnijh 11.

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 21 mar 2021, 14:06

Mislim da je komentator u uvodu utakmice rekao da Pezer nema pravo nastupa jer je posudjeni igrac Zrinjskog, ali u svakom slucaju debelo svrdla po zivcima.

Markovic je ubleha kao i ubleha koja ga je dovela. Rovit, izranjavan povredama, nespreman i uvalili ga nama da ima klub ovo proljece.

Resic je toliko nahvaljen, a nije se sastao s loptom u 4 utakmice.

Fedor je najalibi igrac svih vremena. Otvori mu se da krene kroz sredinu na 40m od protivnickog gola, a on stane i uvaljuje loptu nazad Avdicu, djetetu koje je orije mjesec napunilo 18 godina.
tuzlanska Sloboda

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 21 mar 2021, 14:19

Dobro po komentarima je jasno da niko nije zadovoljan igracima do te mjere da je onaj TomCat znao napraviti bolji tim, a i cak Kozlic za 10 dana ono sto je doveo igraca bilo je vise hajra od njih.

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 21 mar 2021, 14:24

Skojevska je napisao/la:
21 mar 2021, 13:24
ultrasstyle_tz je napisao/la:
21 mar 2021, 12:53
pa pitanje je mogu li oni vise. Kurtalicu je ovo prakticno prva sezona, zadnji vezni u-21, ne zna on jos uvijek kako se kretati, ne zna rasporediti snagu na 90 minuta, ne zna povuci rucnu, malo odmorit kad se moze. A i nema kad odmorit kad smo konstantno pod pritiskom, kad se branimo i on u svemu tome najvise trci. Normalno da nece moci 90 minuta.
Da mi malo uzmemo posjed pa da se igraci odmore druga bi prica bila. A i normalno je da dijete oscilira u formi, svaki klinac oscilira u prvim sezonama.

Predragovic ocigledno nije nivo da bude glavni igrac veznog reda u premijer ligi. Tu nam je trebao jaci igrac. Isto tako i spic, koji ce malo zadrzati loptu omoguciti igracima da se pridodaju, odlozit Saidu neku okruglu loptu na 25 metara da proba zakuhat sta.

isto tako uc sa stoperima od 19 i 20 godina u utakmicu je poraz samo po sebi. djeca su jucer dobro odigrala, na momente i odlicno, ali ne mogu oni drzati koncentraciju svih 90 min, i onda padnu 5 minuta dobijemo 2 gola. Sto je opet sasvim normalno. Momci se tek navikavaju na seniorski fudbal, a Zrinjski je to dobro skautirao, poslao dva visoka, opteretio Islamovica koji je ko perka i Avdica koji je premlad, sve lopte na prostor izmedju njih 2 i odatle se zakuha. Mali Avdic da je jucer odbranio go, odmah ga vodi u inostranstvo, prerastao je BiH.

kriv je onaj ko je doveo da ti dva stopera i zadnji vezni, 3 najosjetljivije pozicije u timu, u prosjeku imaju 20 god i manje od jedne sezone seniorskog fudbala.
Ne znam kako niko do sada nije primjetio da je i Jusic kiksara teska, ogromnih gresaka je pravio ovu sezonu, nista manje nego ova djeca a duplo je stariji, ja mislim da je nama najveci problem napadac, neko kao Bekic sto je bio zna spustiti, a zna i smiriti loptu kad treba, proslijediti na krila itd.
Da svi u ekipi igraju kao stoperi mi bi uzeli do sada barem 4 boda u nastavku. Nikakve zamjerke nemam za stopere, jer sredina terena kod nas ne postoji i stoperi su nam non stop pod pritiskom. Ne mogu oni sve zatvoriti što prođe pored Kurtalica i Predragovica.
Juče za golove su krivi bekovi ne znam koju ste vi utakmicu gledali. Vratite se pogledajte kako ispada Beganović kod prvog gola, isto kod drugog gola greška beka. Ljudi centriraju kao na treningu sami ostali. Ne mogu najbolji stoperi pokupiti sve lopte koje dođu pred gol. Golubović i stoperi Jusić, Alić i Devedzic su na proljeće najbolji dio tima. Ostatak tima treba uzeti loptu i držati kod sebe bez lopte u svom posjedu nema rezultata.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 21 mar 2021, 14:29

Gotovo je sada gledaj i placi.
Nisam provjeravao ali mislim da imamo 10 utakmica, pobjedu, dva remija i ostalo 7 poraza.
Gol razliku nesmijem ni zamisliti.

I ko od vas smije pri takvim cinjenicama reci dobicemo Zelju, ili bilo koga u ligi.....
Kazete svjesni su greske, trebalo se pojacati pa druze nisu oni napravili malu gresku nego gresku koja ce nas vjerovatno kostati ispadanja.
A da se vratis treba ti milion do milion i pol.
Toliko o ustedama i prodavanju magle. Mi smo u teskoj situaciji iz koje imamo 10 posto sanse da se izvucemo
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 21 mar 2021, 14:32

Kurtalic je krs ove 4 utakmice, samo je sale gori od njega od igrača koji su započinjali utakmice.
Mislim da nije Grado stavljao saleta u prvih 11 da bi mi imali bodova na kontu. Sloga, Olimpik i Velež su igrali cijelo vrijeme na saleta koji ima dvije lijeve noge i to ubacivanje saleta najviše i zamjerim Gradi i dvojcu bez kormilara.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 21 mar 2021, 14:38

Sviuodbranu je napisao/la:
21 mar 2021, 14:29
Gotovo je sada gledaj i placi.
Nisam provjeravao ali mislim da imamo 10 utakmica, pobjedu, dva remija i ostalo 7 poraza.
Gol razliku nesmijem ni zamisliti.

I ko od vas smije pri takvim cinjenicama reci dobicemo Zelju, ili bilo koga u ligi.....
Kazete svjesni su greske, trebalo se pojacati pa druze nisu oni napravili malu gresku nego gresku koja ce nas vjerovatno kostati ispadanja.
A da se vratis treba ti milion do milion i pol.
Toliko o ustedama i prodavanju magle. Mi smo u teskoj situaciji iz koje imamo 10 posto sanse da se izvucemo
Gol razlika zadnjih 10 kola 7:18. Zadnjih 5 kola 3:11. Nemamo ni 10% šansi. Nama treba da se desi neko čudo pa da ostanemo u ligi. Igrači fizički nisu spremljeni kako treba, mladi igrači trebaju da mogu trčati 120 minuta a naši juče padose mladići nakon 30 minuta igre. Već zadnjih 15 minuta 1. poluvremena nisu mogli trčati. Ne zamjerim Saidu što ne može ali.ovim mladicima zamjerim i onome ko ih je spremao. Mi nemamo nijedan segment u igri za koji možemo reći okej je. Pisao sam već nismo napravili pritisak ni na jednu ekipu u ligi ni 5 minuta da ih stisnemo u njihov sesnaesterac ove sezone.

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 21 mar 2021, 15:00

Zadnjih 20 kola u ligi samo smo bolji od Krupe, isto i kada se gleda zadnjih 15 kola.
Zadnjih 10 kola smo najgora ekipa u ligi. Znači po ovome svemu Krupa i mi ispadamo i to se vidi sa Marsa. Samo čudo nas može spasiti da ostanemo ove godine u ligi.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 21 mar 2021, 16:08

Bolje i ova Krupa igra od nas u gostima trenutno :D
Ljudi su bar svjesni da ce ispasti ako ne pruze maksimum. Kada bi mi protiv Sarajeva nakon 50 minuta imali 0:0, nikad da igramo deset puta u nizu.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 21 mar 2021, 16:12

Ma zasto igraci da se trude? Za dobru platu? Zato sto vole klub? :urnebes: Ako ispanemo imaju slobodne papire da odu bilo gdje. Boli ih racku. Imace plate bolje nego ove sada, a svaki ce klub pokupiti ponekog. Isto kao one godine kada smo ispali. Zizovic ih ne moze natjerati niti bilo kakav moralista.
Zato mislim da ih zaboli kita. Ako ide ide, ako ne nece se previse sikirati.
A onda spetakl. Plakalo, Redzepi, dr.Sale...
Jel malo cetiri sunce ti yebem!
Ma boli me briga odoh na lijecenje. Odoh na Jadran na Majevicu. :salut:
Davno je Buljoni trebao traziti igrace, jos u oktobru. :salut:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 21 mar 2021, 16:41

Ne bih se slozio, Redzepi je fudbalski Mocart za ove nase sada.

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 21 mar 2021, 16:46

Dr. Torabija ne bi niko izabrao ni u ekipu za termina.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 21 mar 2021, 17:12

Skver je napisao/la:
21 mar 2021, 13:05
ultrasstyle_tz je napisao/la:
21 mar 2021, 12:53
pa pitanje je mogu li oni vise. Kurtalicu je ovo prakticno prva sezona, zadnji vezni u-21, ne zna on jos uvijek kako se kretati, ne zna rasporediti snagu na 90 minuta, ne zna povuci rucnu, malo odmorit kad se moze. A i nema kad odmorit kad smo konstantno pod pritiskom, kad se branimo i on u svemu tome najvise trci. Normalno da nece moci 90 minuta.
Da mi malo uzmemo posjed pa da se igraci odmore druga bi prica bila. A i normalno je da dijete oscilira u formi, svaki klinac oscilira u prvim sezonama.

Predragovic ocigledno nije nivo da bude glavni igrac veznog reda u premijer ligi. Tu nam je trebao jaci igrac. Isto tako i spic, koji ce malo zadrzati loptu omoguciti igracima da se pridodaju, odlozit Saidu neku okruglu loptu na 25 metara da proba zakuhat sta.

isto tako uc sa stoperima od 19 i 20 godina u utakmicu je poraz samo po sebi. djeca su jucer dobro odigrala, na momente i odlicno, ali ne mogu oni drzati koncentraciju svih 90 min, i onda padnu 5 minuta dobijemo 2 gola. Sto je opet sasvim normalno. Momci se tek navikavaju na seniorski fudbal, a Zrinjski je to dobro skautirao, poslao dva visoka, opteretio Islamovica koji je ko perka i Avdica koji je premlad, sve lopte na prostor izmedju njih 2 i odatle se zakuha. Mali Avdic da je jucer odbranio go, odmah ga vodi u inostranstvo, prerastao je BiH.

kriv je onaj ko je doveo da ti dva stopera i zadnji vezni, 3 najosjetljivije pozicije u timu, u prosjeku imaju 20 god i manje od jedne sezone seniorskog fudbala.
Lijepo receno, znamo sve to i ti znas lijepo objasniti...ali zasto fizicki nisu spremljeni bolje, ako sad ne mogu sa dvadeset godina orati teren kada ce moci, njihovi vrsnjaci igraju LP.....imamo i pehove sve je to ok ali njih su vrsnjaci iz Zrinjskog drugo poluvrijeme uzeli na fiziku.
ma joj nije fudbal atletika. Niko ne trci svih 90 min ko bez glave, znas ti to i sam. I ja mislim da bi i ova nasa djeca puno bolje izgledala kraj Enina, Zlomislica, Bekica, Ibanjeza. Ne kaze se dzaba "diktira tempo igre". Moras imati igrace koji znaju kontrolisati utakmicu, kontrolisati ritam , a ne da se besciljno trci, ne moze ni Kante trcat 90 min nigdje. Jos kad nemas ni posjeda lopete ti si donji, jer ekipa sa loptom u nogama se puno manje umara.

ovako kad ti pustis djecu od 18 ili 19 godina u igru bez lidera, bez nekog da ih usmjeri, da diktira tempo, to nije forsiranje djece, to je zrtvovanje i povaljivanje djece da im narod sa tribina, u normalnim okolnostima **** majku, a ti svoju guzicu pokrivas.

ja sam pisao vec u nekom od postova da treba 6 do 7 iskusnih igraca, minimum, kao glavna osovina. Dva nazad, dva vezna, dva naprijed i golman, te onda oko njih poredaj djecu pa da nesto i naprave, a ne da izgore. njima su Bekric i Bekic htjeli ostati, za smijesne pare, samo da se rijesi dug prema ljudima, svi to znamo odlicno. Njih dvojica i Uzelac, druga ekipa, ali dzaba kad je zmija u dzepu.

Nego uzdaj se u Alena Seranica, pa ako prodje i ove godine spomenik ispred Tusnja covjeku napravit jer mi bi i prosle ispali da se nastavilo.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 21 mar 2021, 17:15

Igra i zalaganje obecavajuci, stanje na tabeli i bodovni saldo zabrinjavajuci.
Prokockali smo dpbru bodovnu zalihu, sami sebo zakomplikovali zivot. Grado sve dobro sto je uradio u nastavku je ukenjao, za fizicku spremu je iskljucivo on krivac, a trkom i visokim presingom bismo dosta toga mogli napraviti i prikriti mane.

2 visoke lopte i odmah 2 gola, islljucivo krivci stoperi, kolilo god mladi bili morali su bolje reagovati i pratiti protivnika u petercu.
Idemo dalje, boriti se do kraja i ujedno se nadati porazima direktnih protivnika.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 21 mar 2021, 17:20

Beduin je napisao/la:
21 mar 2021, 17:15
Igra i zalaganje obecavajuci, stanje na tabeli i bodovni saldo zabrinjavajuci.
Prokockali smo dpbru bodovnu zalihu, sami sebo zakomplikovali zivot. Grado sve dobro sto je uradio u nastavku je ukenjao, za fizicku spremu je iskljucivo on krivac, a trkom i visokim presingom bismo dosta toga mogli napraviti i prikriti mane.

2 visoke lopte i odmah 2 gola, islljucivo krivci stoperi, kolilo god mladi bili morali su bolje reagovati i pratiti protivnika u petercu.
Idemo dalje, boriti se do kraja i ujedno se nadati porazima direktnih protivnika.
Bgm nisu krivi stoperi jer nam bekovi griješe i ljudi ostaju kao na treningu za centaršut. Ne mogu stoperi svaku loptu očistiti. Gdje je Beganovic kod prvog gola pogledajte.
Zalaganje obećavajuće 30 minuta i popadali, igra kakva igra ne mogu uvezati 2 dodavanja.

Odgovori

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.