FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- SarajevoJeBordo
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Opet imamo trenera kojeg nužda treba natjerati da mu bolji igrač ne sjedi na klupi. Pri tome taj igrač grije klupu igraču koji ni svoju poziciju ne zna igrati.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
Poslusajte ovog decka, on je najavio da ce Milicevic biti qrina i da je povrijedjen, on je najavio da Oremus nije nesto, da Adukora nije trebalo vracati...BordoSarajevo je napisao/la: ↑21 mar 2021, 19:54Vidim dosta vas piše da smo u pet deka sa ostalim. Ih da smo, glat bi mi osvojili titulu zbog prednosti iz prvog dijela.
Trenutno smo, igrom a i po rezultatima, bliže ekipama koje se bore za opstanak da nije bilo ove prednosti. Dosta je ekipa koje su u ova 4 kola dosta više uzeli bodova od nas.
Krivo nekim kad neko kaže "jesam vam reko" a na pauzi prije prvenstva pisali kako jedva čekaju da počne sezona da ovim koji 'BEZ RAZLOGA KRITIKUJU' sve što su 'sr.ali' na nos natovare, da sva svoja izasrana go.vna pojedu pa svaki dan to spominjat.. Al hajd, valjda to dočekate, ja za to navijam.
Poslusajte ga dok jos nije kasno. Decko ima 0rave info, moze ih prodati kome drugom pa smo nayebali

Dugo se Osim pokušavao izboriti za svoje mjesto pod suncem, a kada ga je početkom 1960-ih našao, došla je čuvena Afera Planinić i jednogodišnja suspenzija, službeno zbog namještanja utakmica
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Naše dijete, to je uvijek tako bilo.

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Ma nije Vinko idealno rjesenje i to smo govorili na samom početku, u neku ruku je i do njega ali daleko od toga da je najveci problem.
Najveci problem ovdje su losi prelazni rokovi(3) i manjak vizije kako graditi ekipu. Bezveze se kamaraju igraci i opterećuje budzet sa njihovim placama i na taj nacin onemogućava dovodjenje nekoga kvalitetnog. Popuni pozicije sa polovnjacima velikih plata i onda nem logike da na tu poziciju dovodi jos jednog.
U hustefovom mandatu smo vidjeli da mladi igraci mogu da budu nosioci igre ali kao i u slucaju Dal svi su morali cekati nemoguce situacije za priliku. Imam osjecaj da u nasoj zemlji niko ne vjeruje u mlade ljude i obicno se igra Boga sa rijecima ima vremena jos mlad je.
Velika greska al bas velika. Manjak hrabrosti i manjak vizije. Manjak strucnosti da se vidi koji mladi ljudi mogu a koji ne i da im se pridoda nekoliko starijih ranga ove lige plus 4-5 starijih mozda i stranih igraca koji su kvalitetom iznad ove lige. Dobijes spoj jeftinih igraca i skupih za isti budžet kao sada.
Ja stvarno ne znam zasto se komplikuje sa nekim igracima koji se vracaju u život i cekaju po pola sezone ili sezonu da se razigraju i onda kraj ugovora. Bruku para ode na te ugovore koji ne donose napredak.
Najveci problem ovdje su losi prelazni rokovi(3) i manjak vizije kako graditi ekipu. Bezveze se kamaraju igraci i opterećuje budzet sa njihovim placama i na taj nacin onemogućava dovodjenje nekoga kvalitetnog. Popuni pozicije sa polovnjacima velikih plata i onda nem logike da na tu poziciju dovodi jos jednog.
U hustefovom mandatu smo vidjeli da mladi igraci mogu da budu nosioci igre ali kao i u slucaju Dal svi su morali cekati nemoguce situacije za priliku. Imam osjecaj da u nasoj zemlji niko ne vjeruje u mlade ljude i obicno se igra Boga sa rijecima ima vremena jos mlad je.
Velika greska al bas velika. Manjak hrabrosti i manjak vizije. Manjak strucnosti da se vidi koji mladi ljudi mogu a koji ne i da im se pridoda nekoliko starijih ranga ove lige plus 4-5 starijih mozda i stranih igraca koji su kvalitetom iznad ove lige. Dobijes spoj jeftinih igraca i skupih za isti budžet kao sada.
Ja stvarno ne znam zasto se komplikuje sa nekim igracima koji se vracaju u život i cekaju po pola sezone ili sezonu da se razigraju i onda kraj ugovora. Bruku para ode na te ugovore koji ne donose napredak.
Zadnja izmjena: ShofaII, dana/u 21 mar 2021, 20:25, ukupno mijenjano 1 put.
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze
Optimista: moze moze
Hadzija **** jos nisi dao ostavku?
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Blijeda pobjeda, ali boze moj, 3 boda su 3 boda.
Imamo 2 sedmice ispred sebe, imamo vremena da se oporavimo od 2 poraza, prije svega psihicki.
Poslije pauze imamo paklen raspored, evo tacno kako on ide:
3.4 - Siroki(kuci)
10.4 - Velez(gosti)
17.4 - Borac(kuci)
24.4 - Zrinjski(gosti)
1.5 - zeljo(kuci)
8.5 TC(gosti)
Poslije idu 3 na papiru lakse utakmice, MDK, Radnik i Olimpik.
Nek nam je Bog na pomoci, morat cemo pravo podici formu preko ove pauze, jer nemamo nijedne lakse utakmice sve do sredine maja..
Imamo 2 sedmice ispred sebe, imamo vremena da se oporavimo od 2 poraza, prije svega psihicki.
3.4 - Siroki(kuci)
10.4 - Velez(gosti)
17.4 - Borac(kuci)
24.4 - Zrinjski(gosti)
1.5 - zeljo(kuci)
8.5 TC(gosti)
Nek nam je Bog na pomoci, morat cemo pravo podici formu preko ove pauze, jer nemamo nijedne lakse utakmice sve do sredine maja..
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
feniksptica je napisao/la: ↑21 mar 2021, 19:49Ne moze se covjek ne radovat pobjedi. Odahno sam pred ovu pauzu, srecniji hodam sledece sedmice..
Al nesto ovdje ne stima. Sto je truhlo treba odsranit iz ekipe. Bio to golman stoper trener SD, kondicioni(poz za napaprijija) predsjednik, nebitno.
[/quo
Slažem se 1000,% nešto ne štima...
-
- Kontakt:
Ja vjerujem u Handzica protiv Listice
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Kako bi bilo dobro da uzmemo recimo 7 bodova protiv sljedeća 3 protivnika.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑21 mar 2021, 20:25Blijeda pobjeda, ali boze moj, 3 boda su 3 boda.
3.4 - Siroki(kuci)
10.4 - Velez(gosti)
17.4 - Borac(kuci)
24.4 - Zrinjski(gosti)
1.5 - zeljo(kuci)
8.5 TC(gosti)
ako uzmemo 2 uz 1 postignut pogodak, trebamo to proslaviti kao da smo uzeli KUPMortemHz je napisao/la: ↑21 mar 2021, 20:28Kako bi bilo dobro da uzmemo recimo 7 bodova protiv sljedeća 3 protivnika.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑21 mar 2021, 20:25Blijeda pobjeda, ali boze moj, 3 boda su 3 boda.
3.4 - Siroki(kuci)
10.4 - Velez(gosti)
17.4 - Borac(kuci)
24.4 - Zrinjski(gosti)
1.5 - zeljo(kuci)
8.5 TC(gosti)
Koliko god ga pljuvali. Hole je solidan bio s obzirom da je lijevi bek bio veceras. Ucestvovao kod gola a nazad bez nekih gresaka i nesigurnosti.
Hebib vise ni u ludilu ne treba da igra lijevo. Neka bar Milanovica. Prodisali smo kad je zamijenio Hebiba.
Pejovic kad je usao donio je nekog ritma kojeg nismo imali zbog Tine.
Ovi igraci ko da kafe zajedno nisu popili.
Mesanovic se ko potrudio malo u drugom pol. Imao zicer, mogao je bolje ali eto. Doduse ucestvovao kod gola i on.
Sa ovakvom igrom ne znam sta mozemo Sirokom. Treba im voljni momenat kao nikad. Samo je bitno da ne izgubis. Na neko hajcanje igraca da ih uzmemo. Jer Siroki poslije nas dvije kuci utakmice ima a mi idemo Velezu i dolazi ti Borac.
Pokusao bih sa Oremusom na zadnjem veznom . Tu poziciju je dobro igrao na pocetku kod nas. Pogotovo protiv Dinama kad smo im pojeli sredinu sa njim i Djokanovicem.
Koliko god nas je kostao bodova u prvom dijelu bez Handzica u napadu ne treba pocinjati utakmicu.
Probao bih ovako protiv Sirokog ako Bog da :
.............................. Kovacevic .........................
Hodzic......... Milicevic ...........Dupovac ........... Pidro
..................... Oremus ..... Pejovic...........
.......................... ......Tino...........................
Fanimo.......... .............................. Milanovic/Mesanovic
......................... Handzic ...................
Hebib vise ni u ludilu ne treba da igra lijevo. Neka bar Milanovica. Prodisali smo kad je zamijenio Hebiba.
Pejovic kad je usao donio je nekog ritma kojeg nismo imali zbog Tine.
Ovi igraci ko da kafe zajedno nisu popili.
Mesanovic se ko potrudio malo u drugom pol. Imao zicer, mogao je bolje ali eto. Doduse ucestvovao kod gola i on.
Sa ovakvom igrom ne znam sta mozemo Sirokom. Treba im voljni momenat kao nikad. Samo je bitno da ne izgubis. Na neko hajcanje igraca da ih uzmemo. Jer Siroki poslije nas dvije kuci utakmice ima a mi idemo Velezu i dolazi ti Borac.
Pokusao bih sa Oremusom na zadnjem veznom . Tu poziciju je dobro igrao na pocetku kod nas. Pogotovo protiv Dinama kad smo im pojeli sredinu sa njim i Djokanovicem.
Koliko god nas je kostao bodova u prvom dijelu bez Handzica u napadu ne treba pocinjati utakmicu.
Probao bih ovako protiv Sirokog ako Bog da :
.............................. Kovacevic .........................
Hodzic......... Milicevic ...........Dupovac ........... Pidro
..................... Oremus ..... Pejovic...........
.......................... ......Tino...........................
Fanimo.......... .............................. Milanovic/Mesanovic
......................... Handzic ...................
Zadnja izmjena: Gomis99, dana/u 21 mar 2021, 20:38, ukupno mijenjano 4 puta.
Ipak mislim da sa Haretom u napadu bi bili bolji. Iza njega Mesanovic kao protiv Zrinjskog u kupu. Ali mislim da je nasa " igra " provaljena, mislim da Vinko mora poraditi na taktici, jer nema vise dvojice igraca na kojima se nasa igra stvarala. Fali nam nesto " novo ". Ovako samo patnja i za nas,a i za igrace. Ma pogidose u zadnje 3 utakmice.
JEDAN GRAD DVA KLUBA
JEDAN ŠPICA DRUGI TRUBA
JEDAN ŠPICA DRUGI TRUBA
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Gluho bilo, ne bi više prvi biliCovid19 je napisao/la: ↑21 mar 2021, 20:31ako uzmemo 2 uz 1 postignut pogodak, trebamo to proslaviti kao da smo uzeli KUPMortemHz je napisao/la: ↑21 mar 2021, 20:28Kako bi bilo dobro da uzmemo recimo 7 bodova protiv sljedeća 3 protivnika.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑21 mar 2021, 20:25Blijeda pobjeda, ali boze moj, 3 boda su 3 boda.
3.4 - Siroki(kuci)
10.4 - Velez(gosti)
17.4 - Borac(kuci)
24.4 - Zrinjski(gosti)
1.5 - zeljo(kuci)
8.5 TC(gosti)

Iduca tekma ako se dobije mislim da se onda titula odbranila,prebitna je iduca tekma,sa pobjedom smo na +8 od drugoga na tabeli na 9 kola.do kraja,mislim da je to sasvim dovoljno za zavrsnicu.
Nadam se da ce ova pauza dobro doci da se malo trznu
Nadam se da ce ova pauza dobro doci da se malo trznu
-
- Kontakt:
Grijesis sto me optuzujes kao ja nekog mrzim. Jeste on bolji od Hodzica i Hebiba, ali da li je to dovoljno za FKS ? I ranije su me napadali za mnoge stvari i sad im ista prica kao sto sam ja pricao prije godinu dana.
Naravno da Oremus nije kriv sto je u FKS, kriv je onaj ko ga dovede. Ne govorim ni da je los, ali nije prevaga na ovoj poziciji.
Mozda navijas jace i bolje za FKS ? No ja sigurno navijam duze druze @Zoka

NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
Paklen raspored, nema šta. Ovo što nam slijedi je doslovno "liga za prvaka".
Samo naprijed Saraj'vo!
Jeste, ali posto smo nakon odlazka 2 igraca u rangu krupe, koja ispada, nama tih plus 8 i sa 3 tekme ostatka nije dovoljno. Bol je gledati nase tekme, igraci ko da su se neki dan u kafani nasli i izasli na teren, nigdje veze sa vezom. Mi maks 5 sansu stvorili u 4 tekme i 1 gol dali, ali u nelu ruku je i za ocekivati kad je kretnja igraca bez lopte ogranicena ko balkon, a to i automatski uspori igru.
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], mosarajvosa83, rimljanin90, Sanchez87hz i 27 gostiju.