AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

rope11
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la rope11 » 21 mar 2021, 20:11

Kako rekoh, ova pobjeda je puno veća od ta 3 boda jer će ovaj preokret dobro doći da se digne moral ekipe. Nije što su pobjedili već što su se bukvalno digli iz mrtvih i iz negativnog rezultata, u jednom momentu sam i ja pomislio da nema ništa od ove utakmice, ali zadnjih pola sata je taktički savršeno odrađeno.

Može se malo lakše disati, a još i da Napoli/Roma remiziraju večeras, bilo bi idealno. :mrgreen:

Benaser je odlično odigrao ovu svoju rolu, falio si nam druže, kao svemirski brod naspram Tonalija i Meitea. :tokralju:

Ova pauza dolazi u najbolje moguće vrijeme, taman da se određeni igrači stignu odmoriti i oporaviti.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 21 mar 2021, 20:11

Beduin je napisao/la:
21 mar 2021, 20:09
ronaldo99 je napisao/la:
21 mar 2021, 19:13
Sta kazu ovdje pojedini,treba ispasti iz EL,kako stvari stoje to nam je bila veca sanas za LP nego kroz ligu.

Ova ekipa ne moze vise nikoga dobiti
Druze i ti si poceo bas pametovati bespotrebno, ono hinjski podbadati. Eto ja sam rek'o da je bolje ispasti iz LE pod ovim okolnostima. Eto dobili smo, a ti velis ne mozemo vise nikoga pobijediti. Jesi negativan jbte.
Ne mozes ti pobjedjivati svaku utakmicu ko po loju, i danas si imao 5 igraca iz prve postave (4 ustvari i prva izmjena Rebic-Leao), imao si 100% sansu Ibre da rijesi tekmu, sto bi se reklo, tako da... uzivaj druze u pobjedi i daj malo vise pozitive ovdje ba. :thumbup:
Ja sam pozitivan i ocekivao prolaz dalje kluba za kojeg navijam,al govoriti da zelis da ti klub izgubi i ispane ja nmg shvatiti.

Pobjedilo se viole,pa ako njih ovako ocajne ne mogu dobiti koga ce pobjediti vise.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 21 mar 2021, 20:13

Auu kako bitna pobjeda, sve blize osiguravanju Lige Sampiona, s 5 pobjeda u preostalih 10 utakmica mi smo osigurali LP definitivno, da ne strepimo. Sampdoria naredna ekipa koju moramo pobijediti nakon reprezentativne pauze, nadam se odmornim i zdravim igracima pa da napokon imamo vise zdravih igraca na klupi.

Drago mi je za Diaza i Hakana, potrebni su im ovi golovi, Diaz imao jos par finih asistencija, dosta trcao i pomogao ekipi. Hakan me uzasno nervirao, izvukao ga je ovaj gol.
Tomori king i danas odlican, Theo takodjer napokon dobru partiju pruzio i vise pomagao i u napadu i u odbrani, dok je Kessie bilo znatno slabiji i sa manje lopte u nogama, ali opet odradio svoj posao. Jednostavno odlicna utakmica s obje strane, golovi, prilike, napeta utakmica i na kraju nevjerovatno znacajna pobjeda.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 21 mar 2021, 20:22

Dobro da nisu pali nakon primljenog gola.
Poslije pauze idemo osigurati tu LP vise

Forza Milan!!

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 21 mar 2021, 20:26

Pioli je taktički nadmudrio Prandellija, a Hakanu i Diazu izuzetno bitni golovi, možda se dozovu nakon ovih golova. Slijedi dosadna repr. pauza, no prije toga nadajmo se nuli Napoli-Roma, što bi dalo, sad za sad, komfortabilnih +8 :clap:

Svaka čast na punom preokretu, prvom ove godine! Bennacer-Kessie-Hakan izgleda dva levela bolje od ovih plan B rotacionih igrača.

Odbrana? Kjaerova asistencija Zlaji je bila genijalna, a Tomori je spasio Dollara nove blamaže, samo je Dalot loš na RB, valja dočekat Calabriju u formi... No, nema poente otpisivati Dalota sa 21god, Calabria je bio lošiji od njega. Tomori je 3 god stariji od Kalulua, ono što je mali pokazao na CB-u je nešto najbolje sa strane jednog tinejdžera na CB zadnje decenije u Serie A. Naravno, ima tu oscilacija, bio je i direktno kriv za neke golove/šanse protivnika (zato Tomori sada igra), ali ima visok plafon Kalulu. Tomori je se brzo uklopio i nadam se da će nastaviti ovako, ali opet teško da će ga otkupiti za 28M + veliku platu. Jednostavno klub nema para, a RW je najkritičniji, te će Zlaja vjerovatno u penziju nakon EP, dakle sav budžet ode u RW + FW.

FORZA MILAN!

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 21 mar 2021, 20:30

Plata Tomorija nije problem. Jer u Chelseau zarađuje onoliko koliko mu Milan i može dati a to je tih 3-3.5M.. Pitanje je samo da li će Milan ga moći otkupiti za tih 28M eura. Koliko je zapravo dogovor, ili će Englezi tražiti puno više.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 21 mar 2021, 20:34

Prebitna pobjeda, pogotovo još kad uzmeš okolnosti u toku meča, možda i krucijalna za ulazak u Ligu prvaka naredne sezone.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 21 mar 2021, 20:36

Nek' izmisle kako da otkupe Tomorija, iako mislim da neće biti problema ako se izbori top 4.

Tih 28 miliona je dogovorena cijena koja piše u ugovoru, ne može se to mjenjati ili zahtjevati nešto drugo. Maldini je rekao da se transfer odužio isključivo radi toga što su do zadnjeg momenta insistirali na posudbi SA pravom otkupa (Čelzi je htio samo posudbu, bez ikakvih prava) i tačno je znao šta radi. :mrgreen:

FORZA MILAN !

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 21 mar 2021, 20:37

Romagnoli13 je napisao/la:
21 mar 2021, 20:30
Plata Tomorija nije problem. Jer u Chelseau zarađuje onoliko koliko mu Milan i može dati a to je tih 3-3.5M.. Pitanje je samo da li će Milan ga moći otkupiti za tih 28M eura. Koliko je zapravo dogovor, ili će Englezi tražiti puno više.
Nemaju oni sta traziti vise kad je tako dogovoreno,za tu cijenu ga imamo pravo otkupiti.

Nego dns je ozvanicen transfer Simakana u RBL,eto a bio na korak da potpise za Milan

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 21 mar 2021, 20:47

@ronaldo99, nema veze što ne možeš shvatiti, ali Milan je ekipa sa najviše odigranih utakmica, od svih u Serie A - zbog EL pretkola... Kessie je najsvježiji primjer umora, a bezbroj povreda je bilo, svako kolo fali po 4-5-6 igrača. Pogledaj kakav je npr Liverpool, koja je puno jača ekipa od Milana, čim su desetkovani tim istim brojem povreda; raspadaju se. Suprotno, Inter ne zna za poraz otkad su se oprostili CL-a, odnosno utakmica svako 3 dana.

Pioli je odličan posao odradio, uprkos eliminaciji iz EL i kupa - jedino što nam fali za top 4 plasman je da Rebić, Leao, Mandžo doprinose golovima. To je najbitnije u preostalih 10 kola, jer Ibra neće moć sve sam iznjeti, čemu je i današnja prečka indikacija... Još uvijek vjerujem da će biti bitka za top 4 do zadnjeg kola :mrgreen:

@Rom13, plata Tomorijeva je 3.8M £, dakle preko 4.5M € (sad kad je historijski loš kurs GBP kontra EUR, inače 5M+). No, ni tih 5M nije problem da se igra CL, nego 28M su pare koje Milan nema za CB-a, ukoliko recimo kapitena ne prodaju :!: No, može covid tu pomoć, egzotične formule tipa na 4-5 rata, jer generalno klubovi nemaju para, ogromni su minusi all over the place....

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 21 mar 2021, 20:49

Sto se Ibre tice on je na prosjeku gol po tekmi.

15 utakmica 15 golova, frajer ima skoro punih 40 godina,strasno.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 21 mar 2021, 20:52

Zenga je napisao/la:
21 mar 2021, 20:47
@ronaldo99, nema veze što ne možeš shvatiti, ali Milan je ekipa sa najviše odigranih utakmica, od svih u Serie A - zbog EL pretkola... Kessie je najsvježiji primjer umora, a bezbroj povreda je bilo, svako kolo fali po 4-5-6 igrača. Pogledaj kakav je npr Liverpool, koja je puno jača ekipa od Milana, čim su desetkovani tim istim brojem povreda; raspadaju se. Suprotno, Inter ne zna za poraz otkad su se oprostili CL-a, odnosno utakmica svako 3 dana.

Pioli je odličan posao odradio, uprkos eliminaciji iz EL i kupa - jedino što nam fali za top 4 plasman je da Rebić, Leao, Mandžo doprinose golovima. To je najbitnije u preostalih 10 kola, jer Ibra neće moć sve sam iznjeti, čemu je i današnja prečka indikacija... Još uvijek vjerujem da će biti bitka za top 4 do zadnjeg kola :mrgreen:

@Rom13, plata Tomorijeva je 3.8M £, dakle preko 4.5M € (sad kad je historijski loš kurs GBP kontra EUR, inače 5M+). No, ni tih 5M nije problem da se igra CL, nego 28M su pare koje Milan nema za CB-a, ukoliko recimo kapitena ne prodaju :!: No, može covid tu pomoć, egzotične formule tipa na 4-5 rata, jer generalno klubovi nemaju para, ogromni su minusi all over the place....
Ako dođe do njegovog otkupa, vjerujem da će plata biti najmanji problem. Tomori se očito već osjeća u Milanu kao kod kuće. Te i nešto manja plata je nikakav problem.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 21 mar 2021, 20:57

Svako ko misli da Milan nece otkupiti Tomoria je lud. Tomori će iduce godine da vrijedi najmanje 50 miliona a mozes ga kupiti za 30. :thumbup:
Iduće godine ako se ne misle blamirati u Europi stoper kao Tomori je must. Kjaer i Romagnoli su prespori, Kalulu i Gabbia nedovoljno iskusni , osim toga ovaj potonji nema neki velik potencijal.Eric Bailley je odbio da produzi ugovor s Manchesterom i mozda bi trebalo i s njim dogovoriti saradnju.

Krunica ubaciti u deal za Svanberga. Meite neka se vrati u Torino. Dalota pokusati osigurati na posudbu jos jednu sezonu uz mogucnost otkupa ugovora jer u Manchesteru nece imati mjesta a mislim da ce iduce godine momak eksplodirati.Zlatan ne smije također da bude prvi napadac iduce sezone. Spominje se neki lik iz Benfice , kao i Vlahovic i Belotti.

Za desno krilo Thauvin otpada, kao i Otavio. Under bi vjerovatno mogao postati Maldinijeva meta jer bi ga mogao dovesti na posudbu bez da baca neki velik novac i vjerovatno kakav talent za kojeg nikad nismo culi.

Sto se tiče ofanzivnog veznog De Keetelar, Zaccagnia i Pessina su se spominjali ili se jos spominju. Iskreno volio bi ovog prvog vidjeti jer je ogroman talenat i vec ima iskustvo igranja u LP. Cak je zabio vise golova nego svi ofanzivni veznjaci u klubu zajedno , a i fizicki je nadmocan , moze da zadrzi loptu, ima ga u defanzivi , super tehnika.

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 21 mar 2021, 21:00

Nadajmo se, svak bi volio da ovakav Tomori ostane, bolji je, i dominantniji od Romagnolia. Dodaj još tome da jedva čapri talijanski, te stigao tek krajem jan.

Nego, ukoliko Inter naleti na bananu, a hoće, kad-tad, biće svega :mrgreen: Zaboravljamo da je moguć i taj scenario, rijetko kad se desi da ekipa melje sve redom 3+ mj. Znamo zvi da je manji klub iz Milana mentalno labav :shh:

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 21 mar 2021, 21:07

Htjeli ne htjeli, Milan svejedno mora razmišljati o stoperu. Kjaer je već u godinama i počeo je imati problema sa sitnim povredama tako da je svakako bilo vrijeme da se krene na novog stopera.

Za klub koji želi u LŠ i možda skudeto iduće sezone, tih 28 miliona ne bi trebalo predstavljati problem. Pa jbt, ne možeš imati velike ambicije i očekivati da kupuješ igrače za kikiriki, moraš nekad nešto i platiti s tim što ovaj iznos ni nije preveliki za jednog stopera koji igra ovako kako igra, na visokom nivou.

Šta je sa onim mrtvim Caldarom, ako Atalanta ispoštuje onu posudbu i dogovoreni otkup, to je već pola cifre za otkup Tomorija. :mrgreen: Al' garant će ga šupci vratiti nazad, Milan je pojeo vnogo jer nije isposlovao obavezan otkup.

FORZA MILAN !

HerrEngelbert
Kontakt:

Post Postao/la HerrEngelbert » 21 mar 2021, 21:09

meepo je napisao/la:
21 mar 2021, 20:57
Dalota pokusati osigurati na posudbu jos jednu sezonu uz mogucnost otkupa ugovora jer u Manchesteru nece imati mjesta a mislim da ce iduce godine momak eksplodirati.
Šališ se?
"U životu postoje ljudi koji mogu i koji ne mogu, ja mogu!"

Celtic-Rangers 0:2
Inter-Milan 1:2
17.oktobar 2020.

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 21 mar 2021, 21:12

Ma imat ce Milan iduci prelazni rok 60-80 miliona za transfere.Fakticki nista nisu trosili za zimski prelazni rok a imali su neki 20-ak miliona. Dodajte na to jos novac za kvalifikovanje u LP , kao i novac za igrace koji su prodani/poslani na pozajmice.

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 21 mar 2021, 21:14

HerrEngelbert je napisao/la:
21 mar 2021, 21:09
meepo je napisao/la:
Dalota pokusati osigurati na posudbu jos jednu sezonu uz mogucnost otkupa ugovora jer u Manchesteru nece imati mjesta a mislim da ce iduce godine momak eksplodirati.
Šališ se?
Sto bi se salio ? Kakav je Calabria bio prije par sezona u Milanu ? Kakav je Theo bio u Realu prije transfera u Milan ? Vi fkt zaboravljate da je Dalotu 21 godina i posudba uz mogucnost otkupa ugovora na kraju sezone bi bio odlican deal za Milan.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 21 mar 2021, 21:34

Neka ga Mančester čeka da eksplodira. :mrgreen:

Calabria jest imao toplo-hladno formu prije, ali znao je zaredati sa par odličnih utakmica, gdje je prvenstveno u defanzivi igrao odlično. Moglo se pretpostaviti da momak ima kuveta u sebi, samo je bilo potrebno da sazrije i uhvati kontinuitet jer su ga i one sitne povredice uvijek zajebavale.
Ja kod Dalota to još nijednom nisam vidio, tanak i naprijed i nazad, bez iznimke. Nemaš na osnovu čega očekivati njegovu "eksploziju" jer ne vidim nikakav napredak u njegovoj igri.

FORZA MILAN !

HerrEngelbert
Kontakt:

Post Postao/la HerrEngelbert » 21 mar 2021, 21:44

meepo je napisao/la:
21 mar 2021, 21:14
HerrEngelbert je napisao/la:
21 mar 2021, 21:09
meepo je napisao/la:
Šališ se?
Sto bi se salio ? Kakav je Calabria bio prije par sezona u Milanu ? Kakav je Theo bio u Realu prije transfera u Milan ? Vi fkt zaboravljate da je Dalotu 21 godina i posudba uz mogucnost otkupa ugovora na kraju sezone bi bio odlican deal za Milan.
Milan ne smije i ne treba otkupiti Daloa, jer taj dečko nikad neće biti igrač, on je meni isti De Šiljo.
Vratit ga u Mančester, pa nek ga oni rješavaju dalje.
"U životu postoje ljudi koji mogu i koji ne mogu, ja mogu!"

Celtic-Rangers 0:2
Inter-Milan 1:2
17.oktobar 2020.

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []